Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Case opening - łatwe otwieranie skrzynek na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólne zadanie skryptu:

Skrypt jest uproszczonym odwzorowaniem otwierania skrzynek z gry CS:GO.

Komendy:

/case add - dodaje nową skrzynkę

/case remove - usuwa skrzynkę

/case edit- edytuje zawartość skrzyni

/case give - daje nam określoną liczbę kluczy i skrzyń

/case list - lista skrzyń w gui

/case stats - statystyki gracza

/case open - otwiera skrzynie

Funkcje:

- Tworzenie nowych skrzynek i edycja jej zawartości

- Dwa rodzaje skrzyń, skrzynie wymagające klucza i niewymagające

- Dodawanie wieloczłonowych nazw skrzyń, zamiast spacji dajemy znak _ (np. chroma_2)

- Drop skrzyń z wykopanych bloków/zabitych graczy

- Nieskończenie wiele skrzyń

- Efekty dźwiękowe

- Animacja losowania

- Przejrzysty kod

- Łatwa konfiguracja

Uprawnienia:

case.* - Jedyne uprawnienie pozwalające używać komend.

Wymagania:

- SkQuery 

- Skript 

Download:

Case opening 2.3

https://www.youtube.com/watch?v=1u3ZTa7dGkw

post-1395133-0-54093300-1454253756_thumb.jpg

post-1395133-0-67153900-1454254078.jpg

post-1395133-0-90467800-1454254094.jpg

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Propsy fajnie to wygląda, pewnie dużo osób użyje tego skryptu. Mi się ogólnie podoba i bardzo ciekawy pomysł.

Za chwilę się zlecą ludzie, i będzie spam typu "szkoda że skrypt, a nie plugin, bo skrypty to gówno"

Leci lajk za pracę.

Opublikowano

Twój skrypt może być dla mniejszych serwerów alternatywą płatnego pluginu. Od siebie proponowałbym dodanie do opcji nagród, które w ten sposób będzie o wiele łatwiej ustawić. 
Czy skrypt potrzebuje jeszcze dodatków typu skQuery?

Opublikowano

Propsy fajnie to wygląda, pewnie dużo osób użyje tego skryptu. Mi się ogólnie podoba i bardzo ciekawy pomysł.

Za chwilę się zlecą ludzie, i będzie spam typu "szkoda że skrypt, a nie plugin, bo skrypty to gówno"

Leci lajk za pracę.

Właśnie szukam kogoś kto się podejmie napisania tego krok po kroku w pluginie :)

Twój skrypt może być dla mniejszych serwerów alternatywą płatnego pluginu. Od siebie proponowałbym dodanie do opcji nagród, które w ten sposób będzie o wiele łatwiej ustawić. 

Czy skrypt potrzebuje jeszcze dodatków typu skQuery?

Jeżeli chodzi o nagrody to nie chcę już się tym bawić. Jak dla mnie jest ok, /case edit <nazwa> -> wrzucamy itemy -> zamykamy i ustawione ;p

Wymagane dodatki to  SkQuery 3 oraz wildskript 1.8

Tak PS. Skrypt wcale nie musi być i dla mniejszych serwerów, jego budowa jest napisana w bardzo prosty sposób więc nie powinno lagować przy otwieraniu skrzyń przez kilka graczy :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarkovsky  wywala błędy

[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case%loop-index%} and {case::%{_case}%::itemlist::*} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 28: set {_case%loop-index%} to loop-value')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 33: set {_lore} to "%{case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*}%"')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::openwait} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 40: if {case::player::%{_player}%::openwait} is true:')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 50: set {case::player::%{_player}%::open} to true')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item9} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 77: set {_item9} to random element out of {case::%{_case}%::itemlist::*}')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item5} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 85: set slot 4 of current inventory of {_player} to {_item5}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%arg 2%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 115: delete {case::%arg 2%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%player%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 163: if {case::player::%player%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 167: clear {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%victim%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 178: if {case::player::%victim%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%loop-value%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 185: set {_lore} to "%{case::%loop-value%::itemlist::*}%"')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_element}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 197: set {_lore} to "%{case::%{_element}%::itemlist::*}%"')

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarkovsky  wywala błędy

[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case%loop-index%} and {case::%{_case}%::itemlist::*} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 28: set {_case%loop-index%} to loop-value')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 33: set {_lore} to "%{case::%{_case%loop-number%}%::itemlist::*}%"')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::openwait} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 40: if {case::player::%{_player}%::openwait} is true:')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%{_player}%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 50: set {case::player::%{_player}%::open} to true')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item9} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 77: set {_item9} to random element out of {case::%{_case}%::itemlist::*}')
[18:57:36 WARN]: Possible name conflict of variables {item5} and {item%loop-number-2%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 85: set slot 4 of current inventory of {_player} to {_item5}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%arg 2%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 115: delete {case::%arg 2%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%player%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 163: if {case::player::%player%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 167: clear {case::%{case::player::%player%::openedit}%::itemlist::*}')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::player::%victim%::open} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 178: if {case::player::%victim%::open} is true:')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%loop-value%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 185: set {_lore} to "%{case::%loop-value%::itemlist::*}%"')
[18:57:37 WARN]: Possible name conflict of variables {case::%{_element}%::itemlist::*} and {case%loop-index%} (there might be more conflicts). (CS.GO.sk, line 197: set {_lore} to "%{case::%{_element}%::itemlist::*}%"')

Wymagane dodatki to  SkQuery 3 oraz wildskript 1.8

­

Opublikowano

@Geralt z Rivii sory za spam ale to samo i nic nie dało. 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

U mnie to nawet nie chcą się te skrzynki zapisać pisze że niby zostały dodane a tak naprawdę nie zostały wie ktoś dlaczego? I wgrałem wszystkie wymagane pluginy do tego.

junior.jpg

Opublikowano

Takie male niedopracowanie znalazlem. itemy ktore mozna wylosowac iktore sie wylosowalo w menu losowania nie sa kilka sztuk gdy tyle wrzucimy

Jeśli pomogłem daj lajka!

Opublikowano

Mi wszytko działa wielki + dla ciebie

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Średni skrypt 7/10

Ulepsz go to będzie lepiej :)­

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Wszystko spoko, brakuje mi tylko możliwości ustawienia częstotliwości wypadania itemów(jak w csie, kosy i dobre itemy lecą rzadziej niż blue shity :))

KHA`ZIX!

Opublikowano

Witam, przez ostatnie dni pracowałem nad aktualizacją skryptu.

W ten oto sposób powstał nowy, Case opening 2.2 alpha działający... a raczej jeszcze nie działający w oparciu o nowy skript 2.2

Ogólne zmiany/poprawki:

- W podglądzie przedmiotów jakie możemy wylosować jest pokazana ich ilość

- Skrypt nie wymaga już wildskripta

- Dodano więcej zabezpieczeń przed zbagowaniem, więc jakiekolwiek zmylenie skryptu nie jest możliwe (z poziomu gracza)

- Skrypt jest teraz bardziej optymalny, wykonuje (trochę) mniej operacji na raz

- 2 nowe komendy, /case opening i /case debug (chwilowo nad nim pracuję)

Była propozycja abym wprowadził szanse na każdy item, czyli totalne odwzorowanie z CS:GO lecz postanowiłem, iż będę trzymał się prostoty w użytkowaniu i jak najlepszym działaniu aniżeli wprowadzać funkcje utrudniające życie.

Wystarczy czekać na stabilną wersją skript 2.2, wtedy skrypt powinien działać :)

Opublikowano

@Markovsky Zaraz napiszę i wrzucę kod do komendy debug

@Edit

if arg 1 is "debug":
                                send "{@tag} &7 Rozpoczeto debugowanie"
                                set {case::player::%{_player}%::openwait} to false
                                set {case::player::%{_player}%::open} to false
                                wait 2 seconds
                                send "{@tag} &7 Zakonczono debugowanie"

Jeśli pomogłem daj lajka!

Opublikowano

@Markovsky leci plusik za prace bardzo mi się podoba, zrobisz kawałek kodu żeby wyświetlało co gracz wydropił ze skrzynki publicznie?

@Edit

Jeszcze jedno w kodzie dało by się zrobić, aby konsola też mogła wykonywać komendy:

/case

/case give <nazwa> <player> ( na tym mi zalezy )

Opublikowano

mam problem ze skryptem mam takie błędy

a na serwerze kolegi działa i dodam że nawet od niego brałem skript i dodatek skquery oraz wildscript i nic wpisuje case create i tworze skrzynke i jest

ale listy nie moge zobaczyc ani edytować

błąd 

skript 2.1.2  spigot 1.7.2 r0.3 mc 1.7.2

gmlpivmh9k43.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...