Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilnezid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@GILUxDILU 

Ja zrobiłem na jedną komendą do wszystkich statystyk. ;p Ale złota pobiera w zależności od lvl. ;p

@TEMAT: Zostałem członkiem administracji (nie żadnym technikiem, bo nikt ode mnie nigdy skryptów nie dostanie), ale pomocnikiem.

Na prośbę Ilnezida powiem co jest w planach i co poprawiono.

Cytując:

"- Poprawiono jakoś skryptów, przez co gra działa bardziej płynniej.

- Poprawiono ranking, można wpisać imię, czy pozycję i wyszuka, dodatkowo od razu jak wejdziemy w ranking to nas wyszuka i podświetli. Tak samo z gildiami. Dodatkowo nie musimy czekać kilka min zanim się załąduje ranking ildii (bo wtedy łapał ostry lag), tylko od razu się wyświetla.

Jak na globalu.

Poprawiono przerzucania prawidłowe po przegranych i wygranych (już dawno ;p)

- Poprawiono niewidzialne itemy.

- Poprawiono staty itemów.

Nad czym Ilnezid jeszcze pracuje? Nad lustrem i pomocnikami. Widziałem na jego filmiku już wiedźmę, beta 70%.

Ilnezid już nie chce wracać do tego forum, ma dość "noobków", dlatego to ja będę Was informował.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma lagów. ;) Były przed 3 aktualizacjami. Teraz nie ma lagów, każdy kto nie ma komputera na korbę Ci to potwierdzi ani internetu na chomika. ;x

Poprawiono skrypty przez co gra chodzi bardziej wydajniej. Czas może zlagować, ale to w godzinach szczytu gdzie ktoś odpala bota. ;)

Wg nie ma lagów. Na internet nie poradzę nic... :) Wraz z Ilnezidem staramy się naprawić wszystko i tak by jak najlepiej się grało. Testujemy s2.

Opublikowano

Wiesz, gdybyś powiedział nam 3 tyg temu, że są lagi, uwierzyłbym. :) Ale nie przejmuj się, sprawdź czy lagi występują u Twojego kolegi co ma normalnego neta. :)

Skoro masz wolnego neta, to wyłącz all i może szybciej bd chodzić. ;) Też kiedyś miałem wolnego neta. :P

P.S WAŻNA WIADOMOŚĆ OD SERWEROWNI: http://scr.hu/1i9x/moppd

Opublikowano

Wraz z Ilnezidem testujemy s2.

Może zająć to tydzień/dwa.

On ogarnia support s1.

Macie do dyspozycji kilku adm na chacie. W razie w ich pytać.

My jesteśmy zajęci.

Opublikowano

@ Frugowaty

Jak już wspomniałem otrzymałem na dniach wiadomość od serwerowni, że mogą występować krótkie prerwy techniczna przez prace konserwacyjne. 

W porównianiu do dziś, a 3 tyg temu, to jest jak w niebie.

P.S na s2 będzie chyba wiedźma, pomocnicy i wg. ItemShop tam skończyłem w 15%. Do 2 ty będzie. Pracuję ponad 15 godzin dziennie nad s2. Wstaję 7 rano, idę spać po 00:00, a raczej się kładę, zasypiam około 2/3. ;/

Jak ogarnę s2 będę mógł odpocząć.

Opublikowano

Ja mam jeden problem. Miałem dużo złota i nie myślałem o tym, że jest limit i mam teraz złoto na minusie. Próbowałem wpłacić do skarbca gildii ale się nie dało. Czy administracja może mi usunąć trochę złota?

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem ale nie mogę się dostać do supportu. Jestem zalogowany w grze i gdy klikam support to jest napisane: Jeżeli nie jesteś automatycznie zalogowany, zaloguj się i wyloguj w grze, a następnie daj f5. A jestem zalogowany. Mogę się inaczej z administracją skontaktować?

Opublikowano

UWAGA!

Jak niektórzy wiedzą zostaliśmy wczoraj zaatakowani. Zwykle na jedną sek są wykonywane ok. 3 zapytania do bazy danych, wczoraj było ich ok. 150 na sekundę przy czym każde wisiało.

Był to pewien typ ataku.

Konta założone od wczoraj w nocy do dziś do teraz obciążały serwer i wyrzucało im błąd o niezalogowaniu - ich id sięgało 100000000+, a niektóre miały id na minusie.

Oczywiście dane z kont założonych wczoraj do godziny 22 nie uległ zmianie.

Za nie porozumienia przepraszamy.

Jeżeli komuś coś przepadło pisać na support.

Już powinno być ok.

Opublikowano

UWAGA!

Jak niektórzy wiedzą zostaliśmy wczoraj zaatakowani. Zwykle na jedną sek są wykonywane ok. 3 zapytania do bazy danych, wczoraj było ich ok. 150 na sekundę przy czym każde wisiało.

Był to pewien typ ataku.

Konta założone od wczoraj w nocy do dziś do teraz obciążały serwer i wyrzucało im błąd o niezalogowaniu - ich id sięgało 100000000+, a niektóre miały id na minusie.

Oczywiście dane z kont założonych wczoraj do godziny 22 nie uległ zmianie.

Za nie porozumienia przepraszamy.

Jeżeli komuś coś przepadło pisać na support.

Już powinno być ok.

Mi dzisiaj niedawno przepadły wszystkie itemy. Tylko pomóż mi bo nie mogę się skontaktować z supportem bo mi wywala ten bląd, który wcześniej pisałem :D

Opublikowano

Mi dzisiaj niedawno przepadły wszystkie itemy. Tylko pomóż mi bo nie mogę się skontaktować z supportem bo mi wywala ten bląd, który wcześniej pisałem :D

Teraz spróbuj. Lub wyloguj i zaloguj się w grze.;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...