Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Java?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może jednak w tym problem.. za szybko się zniechęcam niż poświęcić dzień na przeczytanie tego i tamtego i spróbować zrozumieć. Powie ktoś coś  na temat książek Stephena Praty? :) Wydanie VI

Opublikowano

Może jednak w tym problem.. za szybko się zniechęcam niż poświęcić dzień na przeczytanie tego i tamtego i spróbować zrozumieć. Powie ktoś coś  na temat książek Stephena Praty? :) Wydanie VI

Człowieku Ty się za książki nie bierz tylko kursy!!! Nie wiem jaką treść ma książka, ale nic nie zastąpi nauki W KOMPUTERZE, pracy domowej i przykładowych programów (chociaż je chyba książka posiada. Czemu książki to taki wyznacznik ,, świetnego nauczania ''? Nie, bo w internecie też są materiały pisane z sensem, a z resztą książka to takie marnotrawstwo papieru - tak, czy siak musisz mieć internet (no chyba, że zdobyłeś środowisko programistyczne z czasopisma  xD) i z resztą sama książka jest z resztą ograniczona... co ja p******e przecież każdy ma dostęp do internetu i jak ktoś zapnie dupę to się programowania nauczy.

Spróbuj poszukać czegoś w necie, bo możliwe że w książce masz to np. trudniej przedstawione.

Od C++ masz cpp0x.pl

A od Javy już Ci napisali.

pyhvh7E.png

Opublikowano

To ja napiszę coś czego tutaj jeszcze nie znalazłem,

Możesz kupować książki jakie chcesz, czytać z internetu co chcesz, ale i tak nie nauczysz się więcej niż Hello World!!!!!!!!!.

To co musisz zrobić to wymyślić sobie projekt w głowie, obojętnie ale żebyś go nie zmieniał tylko dążył do jego ukończenia.

Ja osobiście miałem tak że się przemogłem i przeczytałem cały kurs dla Java 7 ze strony Oracle i jeszcze książkę Komputer Świat o Java 6 .

I i tak nie umiałem więcej niż hello world!!!!

Ale dałem sobie jakiś większy projekt w głowie i zacząłem go spełniać - wtedy doszłem do wniosku jak mało jeszcze wiem o Javie.

Ale po wielu próbach udało mi się i jestem z siebie zadowolony i wiedzę o Javie mam dużą, osobiście dodam że łatwiej znajdzie pracę znając c++ a więcej zarobisz znając Jave ;)

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...