Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Razer Tiamat 7.1 surround do cs'a

noIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli posiadasz z tyłu komputera 6 wejść audio, to powinny dać radę. Co do samych słuchawek, to już kwestia gustu i twojej decyzji. 

Sama różnica między słuchawkami zwykłymi, a 7.1 jest w budowie, ale w rzeczywistości nie jest aż tak duża, a ty sam raczej nie zauważysz różnicy.

Dla np. Audiofila, który słuchając czegokolwiek wychwytuje np. zbyt buczący bas itp. to różnica będzie, ale dla zwykłego gracza wystarczą Razer Krakeny, lub coś z mniejszą ilością basu, a dobrą tonacją SteelSeries Siberia v2(v3 niemal niczym się nie różni).

btw. zobacz na jakiś stream, a zobaczysz, że streamerzy nie grają na słuchawkach za 1000zł, tylko za 200-300zł, bo im to wystarcza, a ty czego oczekujesz od słuchawek? Bo jeżeli masz budżet jakiś np. 350zł to można wiele lepszych słuchawek z innej firmy znaleźć.

@Oski0202 jak możesz mówić, że nie usłyszy 7.1, skoro zamiast 1 głośnika na muszlę, jest ich 5(a jak to niby ma być 7.1 to ja nie wiem). btw. samo 7.1 to dźwięk przestrzenny, a to się słyszy, a sam dźwięk w odniesieniu do przestrzeni będzie wyraźniejszy, będziesz dosłownie słyszeć jakby dźwięk z za siebie.

Moją wypowiedź oparłem na słuchawkach, które miałem, lub mam, czyli: SteelSeries Siberia V2, Razer Kraken, Roccat Kave 7.1. A sam mogę polecić kupno zwykłych jedno głośnikowych krakenów (dobra jakość za 230zł-allegro) lub Creative Fatality proffesional MK2 HS-980.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH no masz troche racji, nie będę oszukiwał, nie sprawdziłem dokładnie tych słuchawek. Chociaż nie do końca też się z tobą zgadzam co do tego 7.1, żeby było PRAWDZIWE to 7.1 głośniki musiałby by być odpowiednio rozstawione. Tak czy siak jest to gamingowe audio, które jest średnie, nie bez powodu zawodowi gracze używają słuchawek dla audiofilów a nie np takich, skoro podobno to 7.1 to takie dobre pozycjonowanie.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­@Oski0202 zawodowcy (czyli zawodowi gracze w lola etc.) używają audiofilskich słuchawek ? Często oglądam streamy czy coś i często są to zwykłe Razer Krakeny lub inne cosie gamingowe. Jeżeli mowa o audiofilskich słuchawkach, to są to słuchawki za 1000+ złotych... i z kartą dźwiękową za 600+ jak np. Panasonic RP-HD10, które kiedyś mi się zamarzyły (do momentu zobaczenia ceny).

Btw. gdybyś dalej myślał o tych Razer Tiamat to teraz pomyśl, czy przez tyle lat używając gamingowego sprzętu (jeżeli taki miałeś), miałeś problem ze zlokalizowaniem z któej strony padł strzał lub narzekałeś na bas czy coś? To teraz pomyśl, że zmiana da ci nie zauważalną praktycznie podczas gry różnice, a w dodatku tak samo chujową dla audiofila jakość, bo jak zapomniałem wcześniej wspomnieć, że trzeba mieć też odpowiednią kartę dźwiękową, która też swoje kosztuje, za porządną jakość.

Opublikowano

Dalej się z tobą zgadzam, ale tylko połowicznie :D do lola nie trzeba genialnych słuchawek, to nie cs. Jeśli ktoś używa razerów za 200zł to:

a) nie zna się, ale podobno są spoko więc biorą

B) płacą mu za to (tu głównie zawodowcy, np pasha miał przez chwile siberie na głowie, ciekawe czemu wrócił do starych :v )

Żeby mieć prawdziwe 7.1 to trzeba rozstawić porządnie głośniki, inaczej będzie fajnie ale nie wiem dla czego ma się to nazywać "7.1" bo co głosników tyle upchali? 7.1 w mojej teorii wygląda inaczej.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

­Dobra mniejsza już z tym, niech osoba zainteresowana poczyta ile w tym prawdy wszystkim. Dzisiaj przyszły do mnie moje Nowe SteelSeries Siberia Elite, a tutaj porównanie ich do Creative Fatal1ty Professional MK II(2) HS-980, które już wydają się spore i zakrywają całe ucho. Póki co oceniam słuchawki serio super, przesłuchałem około 30-40 utworów w różnych jakościach od youtube, mp3 aż po wysoko jakościowe wersje i stwierdzam, że słuchawki nie buczą (basem), mają wyrazisty stonowany ton, nie piszczą też (reszta ustawień to kwestia ustawienia sobie samemu korektora, a to dlatego, że każdy ma inny gust ;) ), mikrofon działa też dobrze.

Jeżeli chcesz coś serio tak drogiego to radzę coś takiego, wygodne, lekkie, aluminiowy pałąk, miękkie poduchy, duże 50mm głośniki. Jak dla mnie, mimo iż nie oczekiwałem od nich aż tak dużo, to zaskoczyły mnie ;) 

Decyzja należy do ciebie ;)

A tutaj zdjęcia

6e67158b94311174a7c62a927e292f41198.41.2Upload with http://Wrzucajtu.pl

Opublikowano

Ok więc mam już tiamaty. 

Działają z*********e , surround w cs'ie jest naprawdę dobry jedyne do czego się można doczepić to : Braki w regulacji, ciężkie i uciskają uszy ale to kwestia przyzwyczajenia i niektóre utwory dubstepowe brzmią ch*jowo przez nadmiar beatów. Ale do gry są bardzo dobre a na pewno lepsze niż moje stare gamecomy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...