Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Samodzielna instalacja malware

IzaakFrost

Pytanie

Opublikowano

Witam, od kilku dni mam dość wysoki ping, spadają mi fps'y w grach takich jak lol czy cs 1.6, jakieś programy typu AnyProtect same się instalują, z dnia na dzień jest coraz gorzej, proszę o szybką pomoc dodatkowo w pasku uruchomionych programów znajduje się search protect którego nie da się wyłączyć...

Logi

FRST 

Addition 

Shortcuts 

http://wklej.org/id/1730719/

Jeśli będą potrzebne inne logi proszę pisać postaram się je zrobić jak najszybciej.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odinstaluj:

• AnyProtect,
  • CinemaPlus,
  • Edu App,
  • GamesDesktop,
  • globalupdate Helper,
  • oursurfing,
  • SmartWeb.

Następnie zapisz zawartość tej strony do pliku fixlist.txt znajdującego się w tym samym folderze co FRST, po czym uruchom narzędzie i wciśnij przycisk fix. Po zakończeniu czyszczenia podaj zawartość pliku fixlog.txt.

Opublikowano

Ostatni fix usuwający pozostałości po infekcji. Na koniec usuń folder C:\FRST lub użyj narzędzia DelFix.

o ile dobrze pamiętam nie ważne czy link jest skrócony czy nie, ten klucz i tak zostanie zrestartowany do czystego stanu 

Nie sprawdzałem tego, ale zrobię to przy najbliższej okazji. Przetwarzanie logów przez forum czasami nie kończy się tylko na skracaniu linków i występuje coś takiego:

FF HKLM-x32\...\Firefox\Extensions: [[email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>] - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\WebRep\FF

Uniemożliwia to poprawne usunięcie elementu. Dlatego lepiej, żeby logi były umieszczane w innym miejscu, niż bezpośrednio w poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...