Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Samodzielna instalacja malware

IzaakFrost

Pytanie

Opublikowano

Witam, od kilku dni mam dość wysoki ping, spadają mi fps'y w grach takich jak lol czy cs 1.6, jakieś programy typu AnyProtect same się instalują, z dnia na dzień jest coraz gorzej, proszę o szybką pomoc dodatkowo w pasku uruchomionych programów znajduje się search protect którego nie da się wyłączyć...

Logi

FRST 

Addition 

Shortcuts 

http://wklej.org/id/1730719/

Jeśli będą potrzebne inne logi proszę pisać postaram się je zrobić jak najszybciej.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni fix usuwający pozostałości po infekcji. Na koniec usuń folder C:\FRST lub użyj narzędzia DelFix.

o ile dobrze pamiętam nie ważne czy link jest skrócony czy nie, ten klucz i tak zostanie zrestartowany do czystego stanu 

Nie sprawdzałem tego, ale zrobię to przy najbliższej okazji. Przetwarzanie logów przez forum czasami nie kończy się tylko na skracaniu linków i występuje coś takiego:

FF HKLM-x32\...\Firefox\Extensions: [[email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>] - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\WebRep\FF

Uniemożliwia to poprawne usunięcie elementu. Dlatego lepiej, żeby logi były umieszczane w innym miejscu, niż bezpośrednio w poście.

Opublikowano

Odinstaluj:

• AnyProtect,
  • CinemaPlus,
  • Edu App,
  • GamesDesktop,
  • globalupdate Helper,
  • oursurfing,
  • SmartWeb.

Następnie zapisz zawartość tej strony do pliku fixlist.txt znajdującego się w tym samym folderze co FRST, po czym uruchom narzędzie i wciśnij przycisk fix. Po zakończeniu czyszczenia podaj zawartość pliku fixlog.txt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...