Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w Minecrafta gra tak mało osób? Czy opłaca się otwierać serwer?

Jarramore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Własnie dlaczego , moje zdanie jest takie każdy serwer ma to samo...

Jakiś gościu co sie nauczył pisać skrypty odrazu pisze to co jest na innych serwerach udostępnia ...

Taki mchc miał handel teraż każdy ma xc , i wiele wiele więcej serwerów ...

Jeszcze disco-zbroje każdy serwer ma ? Tak..

Opłaca się otwierać serwer?

Oto moje zdanie a wasze? ;3

Opublikowano

­Multum było tego typu tematów, nawet kilka dni temu ktoś założył podobny wątek. Dlaczego gra tak mało osób? Bo MC upada. Jedna z moich odpowiedzi z takich właśnie tematów:

Już kiedyś był podobny wątek, w którym się o tym wypowiadałam, no ale postaram się to powtórzyć..

Minecraft upada i to nie tylko w Polsce, ale i zagranicą. Jeśli jesteś graczem najpopularniejszych światowych serwerów od wielu lat to zauważysz różnice w ilości graczy. Jest ich coraz mniej, jest to mocno odczuwalne, więc to nie tylko problem Polski. Myślę, że Minecraft zaczął mocno podupadać od kiedy Microsoft przejął projekt. Zresztą już od roku czy dwóch lat aktualizacje nie były tak fajne i ciekawe jak kiedyś. Każda kolejna aktualizacja przypominała coraz bardziej tekkity i inne modpacki z Technic Launchera. Widać mieli brak pomysłów na grę, więc zaczęli kopiować. W świecie Minecrafta jest też dużo 'starych wyjadaczy', którym nie pasuje to jak wchodzą na serwer a większość to są jakieś dzieci, które mają za grosz dojrzałości, nie potrafią grać fair. Niektórym też nie podoba się fakt, jak dużo ludzi nie ma oryginalnego Minecrafta. Powodów generalnie jest tak dużo jak ludzi na świecie, dlatego ciężko mi to wypisać teraz.

Osobiście bardzo rzadko zaglądam na Minecraft. Brak według mnie dobrych serwerów, które przyciągnęłyby mnie na dłużej. Owszem, znajdą się może 3-4 zagraniczne serwery, na wysokim poziomie, ale ciągłe granie na nich potrafi znudzić człowieka. Czasami robiłam sobie przerwy od Minecrafta, później wracałam, udawało się znaleźć fajny serwer, na którym później zdobywałam rangi, jednak teraz znudziło mi się to na dobre chyba i przeniosłam się na League of Legends. CS nigdy nie przypadł mi do gustu, od gry fps jednak wymagam o wiele więcej, niż daje CS.

Jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać, póki co to tyle ode mnie w temacie.

Ale fakt, dobrze mówisz, ze jest dużo identycznych serwerów, często wieje nudą, monotonią.

Czy opłaca się otwierać serwer? Hmmm.. zależy jaki. W Polsce brakuje dobrych serwerów guns, jail, minigames i skyblock, według mnie rzecz jasna. Ciężki temat, ciężko mi teraz na niego odpowiedzieć..hmm.. Myślę, że coraz ciężej będzie zdobyć potencjalnych graczy.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Skad te sugestie ze minecraft pada?

http://mcstats.org/global/Tyle samo ludzi gra co miesiac temu; nie widac zeby liczby spadaly.

Tak jak wszyscy mowia, problem z polskimi serwerami to to ze kazdy kazdego kopiuje. Raz na ruski rok wyjdzie serwer ktory sie czyms rozni ale dlugo nie zajmie zanim reszta dogoni.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Człowieku po co pisat ten sam po raz 20. To chyba lekkie pregięcie.

@topic

Czy ja wiem z roku na rok coraz mniej graczy jest. A dlaczego się tak dzieje, to już nie będę pisać ponieważ nie mam ochoty się wysilać 10 razy na ten sam temat.

Opublikowano

Moim zdaniem MC wyszedło z mody, ponieważ nastały czasy CS:GO, LoL itd. Teraz w takie gry się gra a nie w klocki :v

Aktualnie 18 pentakilli w lolu, dywizja platyna 2.

Ponad 1200H w CS:GO, ranga LEM.

Tylko raz  top 1 w metinie.                                             Moje życie ma sens!

Narazie to są moje osiągnięcia.

Mam wyje**ne na wasze hejty.

Opublikowano

­

­

@kavoweciastko

Skad te sugestie ze minecraft pada?

http://mcstats.org/global/Tyle samo ludzi gra co miesiac temu; nie widac zeby liczby spadaly.

Tak jak wszyscy mowia, problem z polskimi serwerami to to ze kazdy kazdego kopiuje. Raz na ruski rok wyjdzie serwer ktory sie czyms rozni ale dlugo nie zajmie zanim reszta dogoni.

Obserwuje MC od samych początków, wiem jak się rozwijał i wiem jak było na serwerach przez ostatnie kilka lat.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Według mnie graczy jest coraz mniej z powodu serwerów będących swoimi kopiami jak również znudzenia tą grą. Obecnie większość serwerów jest tego samego typu więc gracz nie ma zbyt dużego wyboru co do trybu na jakim chciałby grać i wydaje mi się to jednym z wielu czynników powodujących mniejszą liczbę graczy.

Opublikowano

Jak wpomniał Mavai

Oraz wielu youtuberow przestalo nagrywac Minecrafta i zaczeli nagrywac CSa

Takze gimbaza skonczyła z mc gdyz teraz zarabiaja na skinach w Csie

Jak Ytberzy przestali nagrywac to inni tez chcieli byc fajni i nie graja w mc

Mi sie minecraft podoaba. Gram i bede grac

Opublikowano

Naucz się poprawnie pisać...

Dzieciaki są problemem. Instalują cheaty, przeklinają i ogólnie niszczą opinię serwerów oraz całej gry. W minecrafta na singlu nie opłaca się grać, jest zbyt nudny.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ten temat już był drążony kilka razy widziałem jeden Kilka dni temu.

Minecraft upada bo się starszym osobom już znudził więc odchodzą.

Ale przychodzą dzieci Które mają cheaty i tak jak napisał poprzednik że przeklinają.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Wystarczy że zrobisz porządny serwer wojny gildii z np. zwykłym dropem z rud (ale za to dużo helperów musiało by być) i w miarę własne pluginy / skrypty i coś nowego ogólnie

Opublikowano

Stary, minecraft to jedna z najbardziej popularnych gier w europie....

Może Polski minecraft trochę podupada , ale to dlatego że admini od serwerów są ogólnie nieogarami i ogólnie zżynają wszystko od siebie nawzajem....

A jak już wyjdzie raz na rok dobry serwer to nie jest wstanie się wybić (bo wszyscy grają u nieogarów) i upada....

Może kiedyś się to zmieni.... za moich czasów to były klimatyczne serwery... 20 osobowe, a jak serwer miał 30 to był gigantem.

Więc admini ogarniali każdy jego element i robili z niego miodzio gierkę .... niestety teraz wykupią 1k slotów, nasrają pluginów i tylko patrzą jak kasę trzepać na vipach.... :/

Opublikowano

Teraz już mało osób gra w Minecrafta, ponieważ się znudził i wypalił. Nikt cały czas w niego nie będzie grał, bo gra w inne, lepsze gry typu np. CS:GO. 

Również z tego co zauważyłem, to jak już jakiś YouTuber nie nagrywa Minecrafta, tylko CS:GO, to każdy już się przenosi z MC na CS.  

Opublikowano

Graczy co raz mniej, bo minecraft co raz gorszy i co raz nudniejszy, ale wszystko ma + i -...

Kiedyś UpData zaczynała się nagonką na mojang "Ale spieprzyliście Minecrafta" "Do dupy taki UpData" "Ja gram na starszej wersji" i tak po kilku dniach każdy byl zmuszany do UpData, bo każdy server ewoluował wraz z aktualizacjami. Jak z każdej wersji, nowe tryby przychodziły. Bloki też, ale bardzoej pod tryby, a nie budowe. Jedyne co pamiętam weszło dobre, to farbowana glina i kolorowe szkło. Ja bym sobie pograł w MC jako budowniczy, gdzie miałbym do dyspozycji 5x więcej bloków budowlanych i maszyn, okablowania nie zajmującego 1x1, tylko np. pociągniętego W KLOCKU czyli nie widoczne, bo co buduję, to muszę na RedStoje robić kratkę miejsca i to psuje wygląd. Teraz jak już mi się znudziły tryby pograłbym sobie jako zwykły budowniczy wielkich projektów.

Brakuje czegoś nowego i fajnego :(

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wypowiadałem się już w jednym temacie i powtórzę to tutaj

-Hejt

-Ogromna ilość dzieci (wyzywających cię co chwile jak im coś zrobisz :))

-Minecraft zaczął się gorzej rozwijać

-Nudne,słabe serwery

To chyba na tyle :D

Opublikowano

Moim zdaniem ludzie wyrośli już z Minecrafta a młodsze osoby woją grać w jakieś MMORPG których jest coraz wiecej.

Opublikowano

Moim zdaniem ludzie wyrośli już z Minecrafta a młodsze osoby woją grać w jakieś MMORPG których jest coraz wiecej.

Wyrośli?

Jest hejt i tyle :D

Nawet 18+  grają w mc a piszą że to dla dzieci przez ten właśnie hejt :)

Gdyby nie ten cały hejt  to jestem pewien że youtuberzy 500 000+ nadal by nagrywali dużoo mc :)

Opublikowano

Teraz już mało osób gra w Minecrafta, ponieważ się znudził i wypalił. Nikt cały czas w niego nie będzie grał, bo gra w inne, lepsze gry typu np. CS:GO. 

Również z tego co zauważyłem, to jak już jakiś YouTuber nie nagrywa Minecrafta, tylko CS:GO, to każdy już się przenosi z MC na CS.  

Dla mnie cs:go to jest gówno i wgl mi się nie podoba dlatego nie wiem jak możesz nazywać go lepszym.

Pogrywam w minecrafta czasami.

Lole,csy to są dla mnie gry zjebane i wole takie mc,gothica z modami.

Może i jest mniej graczy ale ja i tak zawsze na singlu gram w mc bo serwery dla mnie nic ciekawego nie mają.

Fakt,faktem nie powinno być mc no-premium i prawo do gry powinni miec ci co kupili.

No ale cóż.

mojasygnan.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dużo osób wyrosło z mc i teraz zrobiła się moda na cs go bo każdy Youtuber to nagrywa to dzieciaki w to grają, nagrywali mc to grali w mc a teraz co innego 

Opublikowano

TOP 10 GIER W 2015 R według żródła www.gry-online.pl

1. Battlefield 

2. League Of Legends

3. Counter Strike 

4. Terraria

5. Cobalt

6. Ace of Spades

7. Agar.io

8. Minecraft

9. Tetris

10. Ninjago 

9-AwardImgMaster-1361138078.png

Opublikowano

Ktoś pisał u góry, że podobno na całym świecie minecraft upada, a nie tylko w Polsce. Tutaj się nie mogę zgodzić, ponieważ ostatnio serwer x przebił barierę - 40.000 graczy! Co prawda przez ostatnie ataki na serwery Mojangu, x, x i innych wielkich sieci mogła ta ilość graczy spaść.

(ostatnia czyli w ostatnich kilku miesiącach)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...