Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting - Enderchest czy slotex?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z dwojga złego lepiej wziąć Enderchest, korzystałem ze Slotexa i nie byłem zbytnio zadowolony. Support nie wie nic o prowadzeniu serwerów, także odradzam.

Opublikowano

Enderchest mam tam serwer od roku i mi trzyma 4 miechy temu mialem 96 pluginow na serwie i male lagi

Cool-Text-141943018572139.png

Opublikowano

Slotex, dlatego że nie ograficzona ilość slotów, dużo ramu za małą cenę, masz pełny dostęp do plików jar, możliwość edycji całego pliku

server.properties, i wiele wiele innych opcji...

Jednak jeśli masz wielki zamiar korzystać z suportu, jesteś nie doświadczony, enderchest - dobra sprawa.

Tam są doświadczeni ludzie...

W slotex jest tak, że niektórzy to bez mózgowe dzieci, a nie którzy są nawet pomocni. Ale oferta jest dobra.

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Polecam enderchest.pl bardzo dobre serwery, zero lagów. Przy 20 zalecanych slotach uciągło 50-60 graczy przy 19-20 tps, lecz mało opcji na tym hostingu: nie można zmienić emaila, przelewać $ z kont na konta itp. dlatego przeniosłem się na Pukawke.

Opublikowano

Ja ci polecam craftserve

Zapewniona ochrona anti-ddosowa

Zetelny panel 

Możesz przetestować

Tanie oferty

ItemShop oraz Strona za free

Opublikowano

­Polecam ci Pukawke.

Ponieważ możesz też zapłacić za pomocą PaySafeCard ( Wyjdzie taniej niż sms )

Jeśli już miałbym wybierać spośród tych dwóch to zdecydowanie Enderchest

Opublikowano

Najlepszy hosting - to ovh.pl, tanio, miła obsługa i wszystko jest profesjonalne.

Jeżeli mam wybierać slotex, a enderchest to zalecam Ci skorzystania z oferty slotex'u, ponieważ ma on stabilniejsze maszyny.

Budowniczy
Opublikowano

Ja zawsze będę polecał pukawkę ponieważ jest to jeden z najbardziej ogarniętych hostingów. Szybka pomoc supportu.

Opublikowano

To zależy jak na to patrzysz. Teoretycznie enderchets lepszy, bo możesz sobie zrobić stronę za free itp. No a slotex bardziej dla zaawansowanych, choć na slotex (za czasów kiedy miałem tam serwer) nie działała konsola i wszystko musiałem obczajać (czytaj błędy w pluginach) przez logi serwera.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Mały serwer pod budowę z obeznanymi technikami - slotex

Mały/średni serwer z nieobeznanymi w temacie - enderchest

Średni serwer cenowo - mineserv

Mały/średni serwer z supportem gotowym skoczyć za Tobą w ogień i dużym wyborem modyfikacji - pukawka

Duży serwer - ovh

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Polecam enderchest, slotexu nie znam więc nie mogę ocenić.
Dobry bok,

stabilne serwery,
mała cena.
Co do pukawki, dobrze ze nie wziąłeś. Jak miałem pukawkę to normalnie lagi, niereagowanie serwera na moje polecenia i inne dziwne błędy. Najlepsze było to że przez tydzień nie działał mi serwer, panel też nie działał i bok mi zawsze pisał że to moja wina jakby hostingu ogarnąć nie umieli...
Więc ench polecam.

bannergif.gif

Opublikowano

Pukawka nie jest droga za sms, ale też nie dopłaca do sms-ów, bo to się źle kończy dla hostingu.
Możecie być pewni, że Pukawka z racji wielkości ma najlepsze stawki sms na rynku w usłudze Sms Premium
Pukawka ma stawkę 51%, a znacznie większe firmy mają 53%
Nikt na pewno nie ma stawki w usłudze Sms Premium 81%
Wnioski można wyciągnąć samemu.

Zestawienie sms-ów:

Pukawka.pl  sms za 30.75 do Portfela wpływa 15.68
Enderchest.pl sms za 30.75 do Portfela wpływa 12.50
Slotex.pl sms za 30.75 do Portfela wpływa 25.00

DoriiSuperPies

To jest Twoja korespondencja z działem technicznym

x

x

Wynika z niej, że wina była po Twojej stronie.
Mścisz się na hostingu za Twoje błędy w konfiguracji serwera.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Zdecydowanie Enderchest. Mają:

+ dobre serwery,

+ miłą i szybką obsługę,

+ przyjazny panel,

+ atrakcyjne ceny.

Miałem tam serwer, zdeydowanie najlepszy hosting z tych, które testowałem (a testowałem większość dostępnych). Polecam.

Pozdro,

StaCraftPL

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

Okej.

Zrób małe porównanie tych hostingów!

enderchest.pl

+Serwery Ogarnięte, lecz dla mnie nie najlepsze.

+Ogarnięty panel, dobrze się z niego kożysta

+Ogarnięta obsługa

A teraz mój faworyt...

Oto..

crafthost.pl

Najlepszy hosting z tych co widziałem.

+Darmowy 24h serwer Testowy

+Właściciel zna się na pluginach (pomoże)

+Miły Panel

+Nowy rodzaj serwera "Emerald" 1000 slotów, X-ram (miałem , lagów nie ma żadnych)

+Ceny tanie

Mam nadzieję że posiadasz Kartę Kredytową  Bo to najkorzystniejszy sposób płacenia. Wszelkie SmS'y i inne rzeczy,

dają ok. 50% mniej pieniędzy na wirtualne konto.

O innych nawet nie pisze.

--

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z hostingiem Slotex często występują jakieś problemy lub coś nie działa, a co do hostingu Enderchest, to dosyć dobrą opinię ma ten hosting i Ci go polecam spośród tych dwóch, bo na pewno okaże się lepszy.  

Opublikowano

pomocnyPatryKxd

Przecież w Pukawka.pl są lepsze stawki sms niż w Enderchest

Np płacąc 30.50 zł dostajesz do portfela

- Pukawka.pl: 15.68 zł

- Enderchest.pl: 12.50 zł

Slotex ma faktycznie lepsze stawki, ale moim zdaniem dopłaca do sms.

Pukawka z racji wielkości obrotów (największy hosting w Europie Środkowej) ma najlepsze stawki u operatorów, więc jeżeli ktoś ma więcej w Sms Premium to musi dopłacać.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

ovh jest na wielkie serwery i cenowo jest niedrogi jak na rzeczy które oferuje.

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...