Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft upada?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grasz jeszcze w minecrafta?

2. 2. Co byś zrobił, abyś powrocił do minecrafta?

• Nowy tryb serwera z ciekawymi rzeczami
    • Ciekawa paczka modów z launcherem
    • Lepsza optymalizacja
    • Usunięcie cheatów z Minecrafta
    • Inne/Napisz komentarz
  3. 3. Czy używaleś kiedyś cheatów na multiplayer Minecraft?

• TAK
    • NIE
    • Tylko na serwerze, na którym jest możliwość cheatów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że na forum ktoś nie lubi prawdy albo mojej osoby gdyż każdy mój post prawie dostaje pkt ale cóż leje na nie może dostane bana i przestane pomagać innym w postach w mniejszym stopniu czy na PW. Ten post też pewnie dostanie pkt mimo że autor również za przeproszeniem pier""""i głupoty i pisze nie na temat a ja tyko odpisywałem.

Co do wieku. Mam prawie 20 lat i co z tego ?? Tak z polskiego jechałem na samych 2/3 i ortografia nie jest moją mocną stroną lecz jak widzę że słowo jest podkreślone albo nie jestem pewien co do danego słowa to staram się je sprawdzić

a to że według ciebie Vampir jesteś "dojrzaly" lecz łatwo cię wyprowadzić z równowagi świadczy o tym jak jesteś niedojrzały.

Po twoich tekstach na pier oraz sie klucisz o jakies ostrzezenia, oznacza ze nie masz 20 lat :) Chyba kazdy jest w tym wieku niedojrzaly bo dorasta :) Ale jezeli jeszcze tego nie masz to musisz poczekac.

Ta pewnie na SK z dnia na dzien malo osob i wina csa wez sie jebnij ludzie nie beda grac przez lata w jakies pixele.Boli cie dupa ze youtuberzy nie nagrywaja tego srajkrafta? prawda jest taka ze im sie ta gra znudzila :) nikt nie bedzie gral w to co mu bedziesz kazal.Jak przeczytalem co autor napisal mam wrazenie ze z niego jest taka typowa cebula z gieldy w sandomierzu :D  youtuber co krecil SK czytaj "Srajkraft" gra teraz w cs go ludzie ogldaja bo lubia nie zabronisz im tego :) to ze nagrywal SK nie znaczy ze bedzie caly czas nagrywal.Wczoraj sobie pobralem z chomikuj srajkrafta 1.2.5 czy cos takiego zeby pobawic sie tnt chyba to jest najlepsze w tej grze :D potem pobralem lepsza wersje najnowsza to widac ladnie ze z upgradu na upgrade jest coraz  gorzej.

kolejny niedojrzaly, piszesz do mnie zebym sie jebnol i ze chce ogladac srajkrafta? widac ze sam tej gry nie lubisz a innych wyzywasz bez powodu :) jezeli jestes kozakiem to zobaczymy na ts jak bedziesz cisnol i ja nikomu nie kaze grac w jak to nazwales " srajkrafta " napisalem ten temat zeby sie nie klucic , a wyrazic opinie na temat tej gry ale widac ze nie da sie dogadac z nikim...

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a jak grasz np w cs i ktos zaczyna cie od noobow wyzywac przed innymi to co w takim razie robisz hmm?

Nie gram w CS, bo nie mam na to czasu.

No, może czasami sobie pyknę jakąś rundkę na serwerze DM. Jak raz w miesiącu się uda, to jest dobrze, bo mam tak mało czasu.

Nie chodzę do publicznej gimbazy, gdzie żeby zdać muszę tylko chodzić do szkoły i nic więcej nie robić. Nie chcę być przeciętniakiem po zawodówce. Mam ważniejsze rzeczy jak np. praca, żeby się dostać na zagraniczne studia.

To jest właśnie problem - młodzież w dzisiejszych czasach siedzi tylko w grach, w internecie i błahe rzeczy np. takie, że nieznana osoba z kompleksami w jakiejś grze go wyzywa traktuje jak koniec świata i od razu trzeba dalej prowadzić jałowe dyskusje i kłótnie z jakimiś imbecylami bez życia.

Chyba kazdy jest w tym wieku niedojrzaly bo dorasta

Ale chwila, wróć, przed chwilą powiedziałeś, że Ty jesteś dojrzały, a też przechodzisz okres dojrzewania. Gubisz się we własnych słowach. Zluzuj, chłopie.

@karol123742, klocki w sumie były w porządku, do czasu. A to, że osoby z YouTube'a już tego nie nagrywają jest spowodowane spadkiem oglądalności i tyle. Ileż można oglądać to samo.

Poza tym, te nowsze produkcje w Minecraft od Blowów i tych innych według mnie były strasznie słabe i sztuczne. Stare, typowe let's playe były genialne.

5465845486.png

Opublikowano

Po twoich tekstach na pier oraz sie klucisz o jakies ostrzezenia, oznacza ze nie masz 20 lat :) Chyba kazdy jest w tym wieku niedojrzaly bo dorasta :) Ale jezeli jeszcze tego nie masz to musisz poczekac.

A czy ja się kłócę że mam te ostrzeżenia?? Nie wyrażam opinie że nie maja one dla mnie większego znaczenia.

Ta pewnie na SK z dnia na dzien malo osob i wina csa wez sie jebnij ludzie nie beda grac przez lata w jakies pixele.Boli cie dupa ze youtuberzy nie nagrywaja tego srajkrafta? prawda jest taka ze im sie ta gra znudzila :) nikt nie bedzie gral w to co mu bedziesz kazal.Jak przeczytalem co autor napisal mam wrazenie ze z niego jest taka typowa cebula z gieldy w sandomierzu :D  youtuber co krecil SK czytaj "Srajkraft" gra teraz w cs go ludzie ogldaja bo lubia nie zabronisz im tego :) to ze nagrywal SK nie znaczy ze bedzie caly czas nagrywal.Wczoraj sobie pobralem z chomikuj srajkrafta 1.2.5 czy cos takiego zeby pobawic sie tnt chyba to jest najlepsze w tej grze :D potem pobralem lepsza wersje najnowsza to widac ladnie ze z upgradu na upgrade jest coraz  gorzej.

Tak masz rację od 1.2.5 było tylko coraz gorzej, zwłaszcza z wydajnością gry. Sprawa zmienia się od 1.8 gdzie gra naprawdę jest wydajniejsza a wersja 1.9 ma być podobno przełomem w tej sprawie. Pozostaje jednak kwestia tego co M$ ma zamiar zrobić z serwerami na czym gra się opiera i jak naprawić wszystko co sknocili 

Opublikowano

Nie gram w CS, bo nie mam na to czasu.

No, może czasami sobie pyknę jakąś rundkę na serwerze DM. Jak raz w miesiącu się uda, to jest dobrze, bo mam tak mało czasu.

Nie chodzę do publicznej gimbazy, gdzie żeby zdać muszę tylko chodzić do szkoły i nic więcej nie robić. Nie chcę być przeciętniakiem po zawodówce. Mam ważniejsze rzeczy jak np. praca, żeby się dostać na zagraniczne studia.

To jest właśnie problem - młodzież w dzisiejszych czasach siedzi tylko w grach, w internecie i błahe rzeczy np. takie, że nieznana osoba z kompleksami w jakiejś grze go wyzywa traktuje jak koniec świata i od razu trzeba dalej prowadzić jałowe dyskusje i kłótnie z jakimiś imbecylami bez życia.

Ale chwila, wróć, przed chwilą powiedziałeś, że Ty jesteś dojrzały, a też przechodzisz okres dojrzewania. Gubisz się we własnych słowach. Zluzuj, chłopie.

@karol123742, klocki w sumie były w porządku, do czasu. A to, że osoby z YouTube'a już tego nie nagrywają jest spowodowane spadkiem oglądalności i tyle. Ileż można oglądać to samo.

Poza tym, te nowsze produkcje w Minecraft od Blowów i tych innych według mnie były strasznie słabe i sztuczne. Stare, typowe let's playe były genialne.

ja staram sie dogadywac z innymi i byc dojrzalym nie widzialem osoby ktora byla idealna ze dojrzala i nie wdawała się w kłótnie, jak dostaniesz np bana w grze gdzie cos robiles caly dzien to chyba logiczne ze denerwujesz sie.

Opublikowano

ja staram sie dogadywac z innymi i byc dojrzalym nie widzialem osoby ktora byla idealna ze dojrzala i nie wdawała się w kłótnie, jak dostaniesz np bana w grze gdzie cos robiles caly dzien to chyba logiczne ze denerwujesz sie.

No wybacz ale co z tego że robiłeś coś cały dzień a może i nawet kupiłeś coś na serwerze jak np używałeś nielegalnego programu lub inaczej przeszkadzałeś innym w rozgrywce. To właśnie przez takie coś gry tracą na wartości

Opublikowano

Wracając do tematu serwerów i tym ograniczeniu sprzedaży na nich o czym wspominaliście wcześniej. Przecież Microsoft ma głęboko w poważaniu te Wasze serwery.

Oni robią w godzinę taki hajs, jak wszystkie serwery na świecie przez cały rok, a EULA była wprowadzona, bo musiała być. 

Każda gra ma taką umowę i Minecraft też musiał mieć, żeby mieć ewentualne poparcie w przypadku sporów sądowych itd.

jak dostaniesz np bana w grze gdzie cos robiles caly dzien to chyba logiczne ze denerwujesz sie.

Może i logiczne, nie rozumiem tego do końca, bo nigdy gry mnie nie podniecały. Ale faktycznie, jeśli straciłeś czas (obojętnie czy na grze, czy na podrywaniu laski, która Ci nie chciała dać), to jesteś zdenerwowany.

5465845486.png

Opublikowano

kolejny niedojrzaly, piszesz do mnie zebym sie jebnol i ze chce ogladac srajkrafta? widac ze sam tej gry nie lubisz a innych wyzywasz bez powodu :)jezeli jestes kozakiem to zobaczymy na ts jak bedziesz cisnol i ja nikomu nie kaze grac w jak to nazwales " srajkrafta " napisalem ten temat zeby sie nie klucic , a wyrazic opinie na temat tej gry ale widac ze nie da sie dogadac z nikim...

To po co zapraszac mnie na tsa ;)?.Znudzilo mi sie juz rok temu tyranie 15 letnich szczyli po tsach.

A czy ja się kłócę że mam te ostrzeżenia?? Nie wyrażam opinie że nie maja one dla mnie większego znaczenia.

Tak masz rację od 1.2.5 było tylko coraz gorzej, zwłaszcza z wydajnością gry. Sprawa zmienia się od 1.8 gdzie gra naprawdę jest wydajniejsza a wersja 1.9 ma być podobno przełomem w tej sprawie. Pozostaje jednak kwestia tego co M$ ma zamiar zrobić z serwerami na czym gra się opiera i jak naprawić wszystko co sknocili 

Mi sie sk podobal w 1.2.5 na siglu budowalem sobie domki itp :D.Gdy wbilem na server gra mnie zraziła gdy patrzylem na czat :D na 1000 osob 999 chcialo ci zabrac drewno,  miecz jakis  czy inne itemy ;d 

Opublikowano

No wybacz ale co z tego że robiłeś coś cały dzień a może i nawet kupiłeś coś na serwerze jak np używałeś nielegalnego programu lub inaczej przeszkadzałeś innym w rozgrywce. To właśnie przez takie coś gry tracą na wartości

tak, tylko że ja gram uczciwie , no może 2 lata temu ale w końcu sobie uświadomiłem że takim czymś psuję sobie rozgrywkę, a co do innych graczy to najlepiej ich zgłaszac na forum serwera jesli istnieje lub administratorom i nagrywac filmiki na youtube dotyczace tego aby eliminowac cheaterow :)

Opublikowano

Wracając do tematu serwerów i tym ograniczeniu sprzedaży na nich o czym wspominaliście wcześniej. Przecież Microsoft ma głęboko w poważaniu te Wasze serwery.

Oni robią w godzinę taki hajs, jak wszystkie serwery na świecie przez cały rok, a EULA była wprowadzona, bo musiała być. 

Każda gra ma taką umowę i Minecraft też musiał mieć, żeby mieć ewentualne poparcie w przypadku sporów sądowych itd.

Może i logiczne, nie rozumiem tego do końca, bo nigdy gry mnie nie podniecały. Ale faktycznie, jeśli straciłeś czas (obojętnie czy na grze, czy na podrywaniu laski, która Ci nie chciała dać), to jesteś zdenerwowany.

@Risen zgadzam się z tobą w obu przypadkach jednakże jeśli dostałeś bana czy w przykładzie z laską to może warto się zastanowić czy jest to twoja wina czy nie i wtedy dopiero spinać 4 litery

Opublikowano

To po co zapraszac mnie na tsa ;)?.Znudzilo mi sie juz rok temu tyranie 15 letnich szczyli po tsach.

Mi sie sk podobal w 1.2.5 na siglu budowalem sobie domki itp :D.Gdy wbilem na server gra mnie zraziła gdy patrzylem na czat :D na 1000 osob 999 chcialo ci zabrac drewno,  miecz jakis  czy inne itemy ;d 

kto ci zabrania grac na singlu? pozatym piszesz " mi sie sk podobał w 1.2.5 " a sk z tego co widziałem oznacza srajkraft... 

@Risen zgadzam się z tobą w obu przypadkach jednakże jeśli dostałeś bana czy w przykładzie z laską to może warto się zastanowić czy jest to twoja wina czy nie i wtedy dopiero spinać 4 litery

a co jesli grasz uczciwie a gracz zwali na ciebie wine albo dziecko wlamalo sie na serwa a w najgorszym wypadku ktos z administracji da bana bez powodu np powod: papa <3 ?

Opublikowano

kto ci zabrania grac na singlu? pozatym piszesz " mi sie sk podobał w 1.2.5 " a sk z tego co widziałem oznacza srajkraft... 

a co jesli grasz uczciwie a gracz zwali na ciebie wine albo dziecko wlamalo sie na serwa a w najgorszym wypadku ktos z administracji da bana bez powodu np powod: papa <3 ?

A więc forum jest od tego by się odwołać jeśli ktoś zwali winę na ciebie musi mieć dowody i potwierdzenie w logach. Włamał ktoś ci się na konto?? Nie martw się od tego jest IP...

Opublikowano

Ile mozna grac na singlu.Pograj sobie w csa na botach zobaczymy ile wytrzymasz ;)

Opublikowano

A więc forum jest od tego by się odwołać jeśli ktoś zwali winę na ciebie musi mieć dowody i potwierdzenie w logach. Włamał ktoś ci się na konto?? Nie martw się od tego jest IP...

no chyba ze ktos takowego nie posiada i 0 kontaktu, dobra, nie mam zamiaru pisac ciagle o tym samym, moze/cie pisać o mc ale nie o tym co komus sie nie podoba :)

Ile mozna grac na singlu.Pograj sobie w csa na botach zobaczymy ile wytrzymasz ;)

akurat gram w cs i powiem ci ze na botach mi niezle idzie i na turniejach :) gram od 2 dni juz 2 wygrane ( codziennie mozna zagrac 2 razy do 10 wygranych )

Opublikowano

Nie wiem jaki ma sens wypowiadanie się i pisaniu jakie jest moje zdanie, jak autor rzuca się jak reksio na szynkę na innych.

Minecraft nie upada, po prostu starsze pokolenie przeniosło się na LoL'a i CS:GO, a czasem pyknie w minecrafta, w dodatku cały czas przybywają nowi gracze.

edit. Przesadziłem, no ale cytuję każdy post, głoszący inną opinię.

Opublikowano

Nie wiem jaki ma sens wypowiadanie się i pisaniu jakie jest moje zdanie, jak autor rzuca się jak reksio na szynkę na innych.

Minecraft nie upada, po prostu starsze pokolenie przeniosło się na LoL'a i CS:GO, a czasem pyknie w minecrafta, w dodatku cały czas przybywają nowi gracze.

to nie ja sie rzucam... tylko oni na mnie zaczeli :)

Opublikowano

Ale ty ty napisales "zapraszam na ts zobaczymy jak bedziesz cisnol" 

a ty mnie wyzywales :) wiec nie jestes nic lepszy

Opublikowano

a ty mnie wyzywales :) wiec nie jestes nic lepszy

"Ta pewnie na SK z dnia na dzien malo osob i wina csa wez sie jebnij ludzie nie beda grac przez lata w jakies pixele" To nie jest obraza tylko czynność która powinieneś wykonać :-)

Opublikowano

"Ta pewnie na SK z dnia na dzien malo osob i wina csa wez sie jebnij ludzie nie beda grac przez lata w jakies pixele" To nie jest obraza tylko czynność która powinieneś wykonać :-)

wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie ile razy to samo bedziesz powtarzal? rozumiem ze nie beda grac, jak juz wyraziles opinie to mozesz kliknac na takie cos jak alt+f4 :)

Opublikowano

wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie wez sie jebnij ludzie ile razy to samo bedziesz powtarzal? rozumiem ze nie beda grac, jak juz wyraziles opinie to mozesz kliknac na takie cos jak alt+f4  :)

Powinieneś napisac "wez sie ludzie jebnijcie" masz 15 lat uważasz sie za doroslego a nawet prostego zdania nie potrafisz napisac.Nie napisalem tego znowu zobacz ze tam jest """""" na swoj wiek powinieneś wiedzieć co to jest 

Opublikowano

Powinieneś napisac "wez sie ludzie jebnijcie" masz 15 lat uważasz sie za doroslego a nawet prostego zdania nie potrafisz napisac.Nie napisalem tego znowu zobacz ze tam jest """""" na swoj wiek powinieneś wiedzieć co to jest 

rly? tylko ze ty to napisales nie ja.....

Opublikowano

­Już kiedyś był podobny wątek, w którym się o tym wypowiadałam, no ale postaram się to powtórzyć..

Minecraft upada i to nie tylko w Polsce, ale i zagranicą. Jeśli jesteś graczem najpopularniejszych światowych serwerów od wielu lat to zauważysz różnice w ilości graczy. Jest ich coraz mniej, jest to mocno odczuwalne, więc to nie tylko problem Polski. Myślę, że Minecraft zaczął mocno podupadać od kiedy Microsoft przejął projekt. Zresztą już od roku czy dwóch lat aktualizacje nie były tak fajne i ciekawe jak kiedyś. Każda kolejna aktualizacja przypominała coraz bardziej tekkity i inne modpacki z Technic Launchera. Widać mieli brak pomysłów na grę, więc zaczęli kopiować. W świecie Minecrafta jest też dużo 'starych wyjadaczy', którym nie pasuje to jak wchodzą na serwer a większość to są jakieś dzieci, które mają za grosz dojrzałości, nie potrafią grać fair. Niektórym też nie podoba się fakt, jak dużo ludzi nie ma oryginalnego Minecrafta. Powodów generalnie jest tak dużo jak ludzi na świecie, dlatego ciężko mi to wypisać teraz.

Osobiście bardzo rzadko zaglądam na Minecraft. Brak według mnie dobrych serwerów, które przyciągnęłyby mnie na dłużej. Owszem, znajdą się może 3-4 zagraniczne serwery, na wysokim poziomie, ale ciągłe granie na nich potrafi znudzić człowieka. Czasami robiłam sobie przerwy od Minecrafta, później wracałam, udawało się znaleźć fajny serwer, na którym później zdobywałam rangi, jednak teraz znudziło mi się to na dobre chyba i przeniosłam się na League of Legends. CS nigdy nie przypadł mi do gustu, od gry fps jednak wymagam o wiele więcej, niż daje CS.

Jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać, póki co to tyle ode mnie w temacie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja bym z chęcią wrócił choć na chwilę do starszych wersji.

Na przykład Minecraft 1.7.2 (Beta)

Do starych czasów.

Fajnie gdyby powstał serwer na tą wersję.

A jeśli chodzi o upadanie to masz trochę racji ponieważ z tych 3-5 lat część osób grające w minecraft odchodzą.

Ale przychodzą inne młodsze osoby.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...