Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft upada?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grasz jeszcze w minecrafta?

2. 2. Co byś zrobił, abyś powrocił do minecrafta?

• Nowy tryb serwera z ciekawymi rzeczami
    • Ciekawa paczka modów z launcherem
    • Lepsza optymalizacja
    • Usunięcie cheatów z Minecrafta
    • Inne/Napisz komentarz
  3. 3. Czy używaleś kiedyś cheatów na multiplayer Minecraft?

• TAK
    • NIE
    • Tylko na serwerze, na którym jest możliwość cheatów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ten temat będzie poświęcony minecraftowi.

Jak zapewnie wiecie minecraft upada.

Dlaczego?

Powody są jasne.

1. Youtuberzy albo poprostu mieli dosyć minecrafta albo poprostu się wybili i mają to gdzieś już.

- Oczywiście gdyby grali ciągle w mc to każdy by grał w niego bo myśli że jest fajny zmieniając się na imną grę niż minecraft, czyli w tym przypadku cs:go

- Przez co teraz robią openingi z cs'a tacy jak polscy pingwin itp ponieważ chcą się oczywiśćie wybić na nowej grze...

- Hejty pod filmami? Powody są jasne - Pierw dzieci oglądaja minecrafta a pozniej cs'a i zasmiecaja rangi od silverów i drą mordę do mikrofonu.

2. Dzieci minecraft

- Jak już zaczołem pisać powyżej, wszyscy zaczynają teraz wbijać na cs'a ( dzieci minecrafta oczywiscie nie mowie o tych starszych :) zaczynają zaśmiecać silverami grę po czym włączają haxy przez co kolejna gra upada.

Sam zaczołem w to grać kiedy nie było openingów z cs'a ale teraz jak wbiję to wystarczy że gram w turnieju i jakis idiota za przeproszeniem z mojej drużyny zabija mnie nożem albo idę sobie a przez scianę ktoś mnie zabija z AWP z przeciwnej drużyny.

3. Czy minecraft tak naprawdę upada?

- Szczerze... nie sądzę żeby ta gra odrazu upadła bo są jeszcze serwery takie jak mineplex albo hypixel dzięki czemu graczom się nie nudzi, oczywiście istnieje singleplayer ale wszyscy wolą grać na multiplayer.

- Możliwe że minecraft by nie upadł gdyby wprowadzili do launchera zabezpieczenie przez cheatami tak jak w cs:go dzięki czemu nikt nie bije z 6 kratek.

- Puki gracze są, minecraft nie upada :)

Postaram się ten temat rozwijać, piszcie pomysły co dodać tutaj lub na P/W

Jeśli to przeczytałeś i zamierzasz napisać komentarz że każdy o tym wie albo po co kolejny taki temat to najlepiej wyjdź...

Pozdrawiam.

4. Zapowiedź Minecraft 1.9

- Jak wiecie, pod koniec roku szkolnego są wakacje, co za tym idzie? Oczywiscie Minecraft 1.9 z lepszą optymalizacją i urozmaiceniami co może przyciągnąć graczy Minecrafta :)

Dodatkowo, podobno firma Mojang ma zlikwidować cheaty raz na zawsze z Minecrafta, nie jest to do końca pewne, ale ja z chęcią zagram na najnowszej wersji Minecraft 1.9, jesli tylko Mojang dotrzyma słowa

JEŻELI COŚ Z TYM NIE ZROBIMY TO SILVERY DOJDĄ DO CS:GO!

JEŻELI JESTEŚ ZA, MOŻESZ MI DAĆ LIKE :)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To co Microsoft zamierza wprowadzić, czyli ingerować w serwery, będzie głównym powodem, dla którego Minecraft upadnie. Na tym się nie da zarobić dużo, a wprowadzenie opłat za prowadzenie poszerzy problem.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

To co Microsoft zamierza wprowadzić, czyli ingerować w serwery, będzie głównym powodem, dla którego Minecraft upadnie. Na tym się nie da zarobić dużo, a wprowadzenie opłat za prowadzenie poszerzy problem.

Co racja to racja, gdyby notch nie odszedł od mojangu może by wszystko się utrzymało. Ta gra miała polegać na zdobywaniu SUROWCÓW I PRZETRWANIU, a nie latajacych smokach, albo withera z 3 głowami, albo te minigamesy całe przez te silniki bukkit, spigot itp, co do smoka to jeszcze bylo wporządku do wersji 1.2.5 ale od dalszych wersji rozpoczeły się jakieś dodatki ...

Opublikowano

Temar nr 340291. Serio nie masz co robić co robić ? To już lepiej gdybyś bezsensowne posty pisał niż tworzył tematy których było powyżej 20 i zasmiecał forum

@AntyWarnOdNiechcenia.

Dużo nowych gierek wychodzi, przez dzieci z brakiem słownika w domu. (Nie będę się rozpisywać bo to nie ma najmniejszego sensu.)

@Edit

Za przeproszeniem Vampire co ty piepszysz ?

Myślisz że notch coś tam robił ? On miał ekipe która robiła wszystko za niego, a on tylko zbierał oklaski. A co mini games, to dzięki nim minecraft stał/staje się popularny i dzięki niemu nie można się nudzić. A co do survivalu kręci Cie samemu grać i zbierać żelazo na okrągło ? Gdyby te dodatki do MC by było niczym, czy ktoś muwił że minecraft ma być odzwierciedleniem rzeczywistości ?

Opublikowano

Temar nr 340291. Serio nie masz co robić co robić ? To już lepiej gdybyś bezsensowne posty pisał niż tworzył tematy których było powyżej 20 i zasmiecał forum

@AntyWarnOdNiechcenia.

Dużo nowych gierek wychodzi, przez dzieci z brakiem słownika w domu. (Nie będę się rozpisywać bo to nie ma najmniejszego sensu.)

Rozwaliłeś mnie, napisalem ze takich bezsensownych komentarzy nie chce, zachowaj je dla siebie, ja nie zasmiecam forum tylko pisze co tak naprawde sie dzieje więc jesli masz zamiar mi przeszkadzać to powodzenia :)

Opublikowano

Minecraft nie upada, wręcz przeciwnie, rozwija się. To obecnym graczom sie już znudził, ale na ich miejsce przychodzą nowi.

Ciekawe jak sie rozwija, pff dodając jakies bloki slimeowe dzieki ktorymi bedziemy mogli się odbijać? Texture packi w 3d? To juz na 1.2.5 bylo ciekawiej.

Opublikowano

Takie głupie gadanie według mnie czy gra upadnie czy nie. W każdej grze jest takie grono które nadal będzie chciało zagrać sobie z kumplami albo też i bez nich na serwerach gdzie będą mogli sobie z innymi miło spędzić czas. Owszem liczba tych graczy zmaleje, lecz co za tym idzie?? Otóż jak autor napisał dzieci idą za Youtube'rami. Coraz mniej dzieci gra na takich serwera a więcej starszych osób przez co jest mniej cheatów czy nieprzyjemne atmosfery. Weźmy pod uwagę gry takie jak Tibia, Metin, Mu czy inne takie gry które można powiedzieć maja już swoje lata a mimo tego  że przez wielu są krytykowane i nie lubiane to i tak masa ludzi gra w nie. Oczywiście nie pozbędziemy się w 100% dzieci ani "debili" lecz w takie gry ludzie wracają z sentymentem, by powspominać stare dobre czasy i są to już raczej osoby które bardziej szanują innych. Tak BTW co do Topica, "LICZĘ NA LIKE, PONIEWAŻ SIĘ TROCHĘ NAPRACOWAŁEM" no ni ma to jak żydzić lajki które i tak ci nic nie dają a świadczą o tobie o to że się napracowałeś ?? Ja się pytam gdzie ?? To już chyba w tym swoim poście więcej napisałem niż ty w temacie. Pamiętajmy jednak, że gra nigdy nie upadnie dopóki ktoś w nią będzie grać, a nawet jeśli będzie taki okres ze wszyscy przestaną grać to znajdą się tacy którzy sobie o grze przypomną i być może dzięki nim gra wróci do życia.

Pozdrawiam Kisi

Opublikowano

Takie głupie gadanie według mnie czy gra upadnie czy nie. W każdej grze jest takie grono które nadal będzie chciało zagrać sobie z kumplami albo też i bez nich na serwerach gdzie będą mogli sobie z innymi miło spędzić czas. Owszem liczba tych graczy zmaleje, lecz co za tym idzie?? Otóż jak autor napisał dzieci idą za Youtube'rami. Coraz mniej dzieci gra na takich serwera a więcej starszych osób przez co jest mniej cheatów czy nieprzyjemne atmosfery. Weźmy pod uwagę gry takie jak Tibia, Metin, Mu czy inne takie gry które można powiedzieć maja już swoje lata a mimo tego  że przez wielu są krytykowane i nie lubiane to i tak masa ludzi gra w nie. Oczywiście nie pozbędziemy się w 100% dzieci ani "debili" lecz w takie gry ludzie wracają z sentymentem, by powspominać stare dobre czasy i są to już raczej osoby które bardziej szanują innych. Tak BTW co do Topica, "LICZĘ NA LIKE, PONIEWAŻ SIĘ TROCHĘ NAPRACOWAŁEM" no ni ma to jak żydzić lajki które i tak ci nic nie dają a świadczą o tobie o to że się napracowałeś ?? Ja się pytam gdzie ?? To już chyba w tym swoim poście więcej napisałem niż ty w temacie. Pamiętajmy jednak, że gra nigdy nie upadnie dopóki ktoś w nią będzie grać, a nawet jeśli będzie taki okres ze wszyscy przestaną grać to znajdą się tacy którzy sobie o grze przypomną i być może dzięki nim gra wróci do życia.

Pozdrawiam Kisi

a kto ci zabrania nie dac like? co do innych gier to sie zgodze ze niektorzy ich nie nawidza a sam ogladam czasami odcinki z metina itp.

Opublikowano

a kto ci zabrania nie dac like? co do innych gier to sie zgodze ze niektorzy ich nie nawidza a sam ogladam czasami odcinki z metina itp.

Wybacz że to napisze ale to jest żałosne. Czy ja napisałem że ktoś mi zabrania lajkować czy że "nie ma to jak żydzić lajków". Tak jest to dość spora różnica.

Ach wybacz masz tylko 14 lat 

Opublikowano

Z kad wiesz ze mam 14 lat? Potrafisz tylko pisac o moim wieku to tak jakbym napisal ach wybacz ale nie znasz tego slowa albo wlasnie ze masz 10 lat, tak naprawde mam 15 lat już więc nie wymyślaj ile mam lat bo nie wiesz...

Opublikowano
  • Wiek14 lat
  • UrodzonyPaździernik 21, 2000

No do października jeszcze trochę czasu jest więc, a podaje to z twojego profilu żeby nie było że coś wymyślam i podaje informacje wymyślone a nawiązałem do tego co napisałem bo pisałem głupoty jak bym pisał wcześniej że ktoś mi zabrania dawać like a pisałem zupełnie o czymś innym.

Opublikowano

Z kad wiesz ze mam 14 lat? Potrafisz tylko pisac o moim wieku to tak jakbym napisal ach wybacz ale nie znasz tego slowa albo wlasnie ze masz 10 lat, tak naprawde mam 15 lat już więc nie wymyślaj ile mam lat bo nie wiesz...

Człowieku ale ty się tak zachowujesz... A cz kisi ciągle pisze o twoim wieku ? Raz wspomniał i tylko Cie z krtytykował...

@Topic

Niech mojang pracuje bo coraz nudniejszy staje się minecraft.

Opublikowano

• Wiek14 lat
  • UrodzonyPaździernik 21, 2000

No do października jeszcze trochę czasu jest więc, a podaje to z twojego profilu żeby nie było że coś wymyślam i podaje informacje wymyślone a nawiązałem do tego co napisałem bo pisałem głupoty jak bym pisał wcześniej że ktoś mi zabrania dawać like a pisałem zupełnie o czymś innym.

rocznie mam 15, a co ma wiek wspolnego? mozna miec 20 lat i byc idiota ktory nic nie ogarnie ( za przeproszeniem ) i nie zamierzam sie z toba klucic ile ma kto lat, wez wyjdz nabijacz postow piszesz ze mam 14 lat i prosze o like zamiast cos pożytecznego to napisałeś że inne gry nie upadają a ja mówię jak nie zauważyłeś O MINECRAFT...

Opublikowano

@kisi @Vampire4Fun

Patrzycie na to w porównaniu do innych gier, a to jest błąd. Nie chodzi o to, czy youtuberzy się wybili, bo to dzięki nim mc się wybiło. Wszystko kręci się wokół serwerów, o singleplayera nikt nie dba. Jeśli Microsoft zamierza wprowadzać opłaty, to jest problem.

To wszystko także zaczyna odbiegać od początkowego pomysły gry. Niby sandbox, ale każdy wie, że tu chce się jak najbardziej odwzorować realny świat. Gracze robią więcej niż studio, co jest wyjątkiem w grach, a Microsoft próbuje zarobić, ingerując w pomyśly graczy, którzy po prostu lepiej znają swoje potrzeby niż Mojang. 

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Człowieku ale ty się tak zachowujesz... A cz kisi ciągle pisze o twoim wieku ? Raz wspomniał i tylko Cie z krtytykował...

@topic

Niech mojang pracuje bo coraz nudniejszy staje się minecraft.

Bo w*****a mnie to ze pisze temat o mc a zaraz o czyms innym nie na temat ktos napisze... i kłóci się ile ma lat...

Opublikowano

@Memust no oczywiście masz racje. Co do youtuberów to nie jestem ich jakiś wielkim fanem i uważam że tylko żerują na naiwności dzieci (sam używam tylko do muzyki albo oglądnąć coś ciekawego i się czegoś nauczyć) lecz na to się nie zaradzi ale może niech lepiej ci "wielcy wspaniali YoutuBe'rzy " ciągną tych najgorszych gdzie indziej.

@Edit

@Vampire4Fun

Wybacz czy nie napisałem coś nie na temat ?? Oczywiście że, ja jedynie nawiązałem do innych tytułów i wyraziłem swoją opinię co ciężko ci skrytykować i na siłę starasz się zabłysnąć starając się coś udowodnić i przekręcać fakty 

Opublikowano

Z kad wiesz ze mam 14 lat?

Bo piszesz:

Z kad

i w profilu masz:

AmF2yEZ.png

Czytając ten temat mam wrażenie, że założyłeś go tylko po to, żeby udowadniać, że aktualny Minecraft jest słaby i upada, bo Ty tak twierdzisz.

Rozpoczynasz dyskusję na forum, a wiecznie bronisz swoją tezę nie popartą żadnymi sensownymi argumentami. Mam rację? (pytanie retoryczne)

Co do tematu - po części się zgodzę, że Minecraft idzie w złą stronę i liczba graczy spada - widać to chociażby po ilości graczy na serwerach po kilku dniach od rozpoczęcia edycji na topowych serwerach, czy po ilości osób w dziale z publikacjami serwerów - kiedyś było tam ponad pół tysiąca osób, teraz nawet 80 osób nie szuka nowych serwerów.

P.S. broniąc swój wiek tylko pokazujesz, że jest on dla Ciebie problemem - typowy mechanizm psychologiczny, booya! A, i styl Twoich wypowiedzi również pokazuje, że nie jesteś taki dojrzały, na jakiego się kreujesz, choćby po błędach ortograficznych i tym bronieniu się, że można mieć 20 lat i się zachowywać jak nastolatek, a być nastolatkiem i zachowywać się jak dwudziestoparolatek. Niestety, to tak nie działa. Do pewnych zachowań trzeba dojrzeć i dorosnąć - mózg i światopogląd dwudziestolatka jest inaczej skonstruowany niż dziesięciolatka, czy pięćdziesięciolatka. Tyle w tym temacie.

5465845486.png

Opublikowano

Bo piszesz:

i w profilu masz:

AmF2yEZ.png

Czytając ten temat mam wrażenie, że założyłeś go tylko po to, żeby udowadniać, że aktualny Minecraft jest słaby i upada, bo Ty tak twierdzisz.

Rozpoczynasz dyskusję na forum, a wiecznie bronisz swoją tezę nie popartą żadnymi sensownymi argumentami. Mam rację? (pytanie retoryczne)

Co do tematu - po części się zgodzę, że Minecraft idzie w złą stronę i liczba graczy spada - widać to chociażby po ilości graczy na serwerach po kilku dniach od rozpoczęcia edycji na topowych serwerach, czy po ilości osób w dziale z publikacjami serwerów - kiedyś było tam ponad pół tysiąca osób, teraz nawet 80 osób nie szuka nowych serwerów.

P.S. broniąc swój wiek tylko pokazujesz, że jest on dla Ciebie problemem - typowy mechanizm psychologiczny, booya! A, i styl Twoich wypowiedzi również pokazuje, że nie jesteś taki dojrzały, na jakiego się kreujesz, choćby po błędach ortograficznym i tym bronieniu się, że można mieć 20 lat i się zachowywać jak nastolatek, a być nastolatkiem i zachowywać się jak dwudziestoparolatek. Niestety, to tak nie działa. Do pewnych zachowań trzeba dojrzeć i dorosnąć - mózg i światopogląd dwudziestolatka jest inaczej skonstruowany niż dziesięciolatka, czy pięćdziesięciolatka. Tyle w tym temacie.

jestem dojrzaly, ale latwo wpadam w klutnie jak ktos mnie zaczyna denerwować i pisać nie na temat i nie każdy jest mistrzem ortografii nawet zapewne na polskim nigdy nie dostałeś 6 z ortografii znam kolesia co ma 13 lat i jest ogarnięty i w porzadku.

Opublikowano

jestem dojrzaly, ale latwo wpadam w klutnie jak ktos mnie zaczyna denerwować i pisać nie na temat i nie każdy jest mistrzem ortografii nawet zapewne na polskim nigdy nie dostałeś 6 z ortografii znam kolesia co ma 13 lat i jest ogarnięty i w porzadku.

No to czekaj, piszesz, że jesteś dojrzały, a dajesz się łatwo prowokować? Osoba dojrzała nie daje się prowokować, a już na pewno nie wypowiedziami na forum dotyczącym gier. To jak z tą dojrzałością, co? ;)

Już abstrahując od tego, że nie można ocenić samego siebie, czy jest się dojrzałym, czy nie. Może to ocenić środowisko, w którym się obracasz, bo oni widzą Twoje zachowanie z zewnątrz i dostrzegają rzeczy, których Ty nie masz prawa dostrzec. Ot taki mechanizm psychologiczny, już kolejny. Ze mnie idioty nie zrobisz, może z kolegów w gimnazjum tak. B) 

A, co do:

nigdy nie dostałeś 6 z ortografii

to tu masz rację, nigdy nie dostałem 6. Pewnie dlatego, że nie chodziłem do szkoły, w której jest taki przedmiot, bo uczę się w prywatnej szkole z angielskim systemem nauczania i przedmiotami wykładanymi również po angielsku. ;)

Żeby nie było, że spamuję i się ktoś doczepi: tak, liczba graczy spada. Trzeba poczekać na wyjście aktualizacji 1.9 - mają być dodane ciekawe rzeczy jeśli chodzi o walkę PvP i niemal całkowicie wyeliminowany problem z cziterami. Zobaczymy. Co nie zmienia faktu, że nie wrócimy do klimatu na serwerach z np. 2012 roku. Wtedy było inaczej niż teraz.

Zwróćcie uwagę na pewną rzecz, kiedyś dzieciaki 10-letnie nas denerwowały tym, że nie miały mutacji i oglądały JJayJokera, a teraz nas denerwują tym, że wchodzą na TeamSpeaki, czują się panami i DDoSują wszystkich... Coś jest nie tak. Bardzo nie tak.

Pozdrawiam! ;)

5465845486.png

Opublikowano

No to czekaj, piszesz, że jesteś dojrzały, a dajesz się łatwo prowokować? Osoba dojrzała nie daje się prowokować, a już na pewno nie wypowiedziami na forum dotyczącym gier. To jak z tą dojrzałością, co? ;)

Już abstrahując od tego, że nie można ocenić samego siebie, czy jest się dojrzałym, czy nie. Może to ocenić środowisko, w którym się obracasz, bo oni widzą Twoje zachowanie z zewnątrz i dostrzegają rzeczy, których Ty nie masz prawa dostrzec. Ot taki mechanizm psychologiczny, już kolejny. Ze mnie idioty nie zrobisz, może z kolegów w gimnazjum tak.  B) 

A, co do:

to tu masz rację, nigdy nie dostałem 6. Pewnie dlatego, że nie chodziłem do szkoły, w której jest taki przedmiot, bo uczę się w prywatnej szkole z angielskim systemem nauczania i przedmiotami wykładanymi również po angielsku. ;)

Żeby nie było, że spamuję i się ktoś doczepi: tak, liczba graczy spada. Trzeba poczekać na wyjście aktualizacji 1.9 - mają być dodane ciekawe rzeczy jeśli chodzi o walkę PvP i niemal całkowicie wyeliminowany problem z cziterami. Zobaczymy. Co nie zmienia faktu, że nie wrócimy do klimatu na serwerach z np. 2012 roku. Wtedy było inaczej niż teraz.

Zwróćcie uwagę na pewną rzecz, kiedyś dzieciaki 10-letnie nas denerwowały tym, że nie miały mutacji i oglądały JJayJokera, a teraz nas denerwują tym, że wchodzą na TeamSpeaki, czują się panami i DDoSują wszystkich... Coś jest nie tak. Bardzo nie tak.

Pozdrawiam! ;)

a jak grasz np w cs i ktos zaczyna cie od noobow wyzywac przed innymi to co w takim razie robisz hmm?

Opublikowano

Widzę że na forum ktoś nie lubi prawdy albo mojej osoby gdyż każdy mój post prawie dostaje pkt ale cóż leje na nie może dostane bana i przestane pomagać innym w postach w mniejszym stopniu czy na PW. Ten post też pewnie dostanie pkt mimo że autor również za przeproszeniem pier""""i głupoty i pisze nie na temat a ja tyko odpisywałem.

Co do wieku. Mam prawie 20 lat i co z tego ?? Tak z polskiego jechałem na samych 2/3 i ortografia nie jest moją mocną stroną lecz jak widzę że słowo jest podkreślone albo nie jestem pewien co do danego słowa to staram się je sprawdzić

a to że według ciebie Vampir jesteś "dojrzaly" lecz łatwo cię wyprowadzić z równowagi świadczy o tym jak jesteś niedojrzały.

@Edit

a jak grasz np w cs i ktos zaczyna cie od noobow wyzywac przed innymi to co w takim razie robisz hmm?

To wtedy tak jak w LoL'u się odpisze swoje zdanie i się go mutuje a gdy nie ma czegoś takiego jak w niektórych grach to się gościa ignoruje

a liczba graczy będzie spadać i rosnąć na to się nie ma wpływu jako gracz 

Opublikowano

Ta pewnie na SK z dnia na dzien malo osob i wina csa wez sie jebnij ludzie nie beda grac przez lata w jakies pixele.Boli cie dupa ze youtuberzy nie nagrywaja tego srajkrafta? prawda jest taka ze im sie ta gra znudzila :) nikt nie bedzie gral w to co mu bedziesz kazal.Jak przeczytalem co autor napisal mam wrazenie ze z niego jest taka typowa cebula z gieldy w sandomierzu :D  youtuber co krecil SK czytaj "Srajkraft" gra teraz w cs go ludzie ogldaja bo lubia nie zabronisz im tego :) to ze nagrywal SK nie znaczy ze bedzie caly czas nagrywal.Wczoraj sobie pobralem z chomikuj srajkrafta 1.2.5 czy cos takiego zeby pobawic sie tnt chyba to jest najlepsze w tej grze :D potem pobralem lepsza wersje najnowsza to widac ladnie ze z upgradu na upgrade jest coraz  gorzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...