Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fizyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Jest taka sprawa sytuacja wygląda tak:

Na polrocze z fizy mialem 2 ale mialem kompletnie wyjebane malo kiedy bylem na lekcji nwm jakim cudem dostalem tą 2.W tym polroczu mam proponowana 1/2 mam dwie paly z testow i 1 pale z kartkowki i jedna 3 z kartkowki od czasu tej oceny proponowanej dostalem duzo ocen z zadan domowych czyli:4,4,3,3,2,

Moje oceny w sumie : 1,1,1,3,4,4,3,3,2

Czy zdam ?

Opublikowano

Prace domowe mają małą wagę w przeciwieństwie do kartkówek. Lepiej by było gdybyś zaliczył jakiś sprawdzian. Najlepiej zapytaj się nauczycielki/nauczyciela czy będziesz miał na koniec pozytywną. 

Opublikowano

Bedziesz raczej musiał poprawić jeden lub dwa sprawdziany.

Opublikowano

­Tak jak koleżanka wyżej (TouchMe.♥)- niestety, ale prace domowe nie są aż tak ważne jak zaliczenie sprawdzianów, czy kartkówek. Idź więc do nauczyciela, spytaj się o termin poprawy, ile ocen powinieneś poprawić żeby była ta dwójka i o to na jaką ocenę minimum musiałbyś poprawić to.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Siemanko!

Jest taka sprawa sytuacja wygląda tak:

Na polrocze z fizy mialem 2 ale mialem kompletnie wyjebane malo kiedy bylem na lekcji nwm jakim cudem dostalem tą 2.W tym polroczu mam proponowana 1/2 mam dwie paly z testow i 1 pale z kartkowki i jedna 3 z kartkowki od czasu tej oceny proponowanej dostalem duzo ocen z zadan domowych czyli:4,4,3,3,2,

Moje oceny w sumie : 1,1,1,3,4,4,3,3,2

Czy zdam ?

Z trzema jedynami nie zdasz w życiu. Chłopie, było chodzić na lekcję. Przecież żeby mieć dwóję nic innego robić nie trzeba. Zresztą pytaj nauczycieli o takie rzeczy. Może się zlitują. Mam jednak nadzieję, że nie, bo przepuszczają takich ludzi, którzy nawet do szkoły nie uczęszczają, a zwykłym uczniom na lepszą ocenę każą pisać test z całego roku. >_<

Swoją drogą wcześnie się obudziłeś, masz za mało czasu, by choćby spróbować się poprawić z tylu niedostatecznych. xD

@Edit

Źle post zrozumiałem. Myślałem, że te oceny w sumie to ogólne, nie tylko z fizyki. Trochę głupio. :f

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Sprawdziany i kartkówki mają większą przewagę nad pracami domowymi. Popraw jedną lub dwie kartkówki i będziesz miał tą dwójkę ;). Chociaż z drugiej strony, zdziwiona jestem, jakim cudem z takich ocen jedynka ...

Opublikowano

Sprawdziany i kartkówki mają większą przewagę nad pracami domowymi. Popraw jedną lub dwie kartkówki i będziesz miał tą dwójkę ;). Chociaż z drugiej strony, zdziwiona jestem, jakim cudem z takich ocen jedynka ...

Bo ma 2 jedynki ze sprawdzianów.

Poprawienie kartkowki nic nie da. Chociaż to wszystko i tak zależy od nauczyciela.

Opublikowano

Zrozumcie gdy mi wstawiala 1/2 to mialem tylko 1,1,1,4,4,

Teraz mam 1,1,1,1,4,4,3,3,3,2, Czy z takimi ocenami jeszcze jak mialem 2 na polrocze i to w 3 kl gimnazjum kogos usadzą.Raczej nie zostawiają tylko takich co maja wyjebane a ja te oceny z zadan polapalem od czasu wystawawienia tej oceny wiec licze ze dostane tą 2 na koniec roku zwlaszcza ze jestem w 3 gim :)

Opublikowano

Zrozumcie gdy mi wstawiala 1/2 to mialem tylko 1,1,1,4,4,

Teraz mam 1,1,1,1,4,4,3,3,3,2, Czy z takimi ocenami jeszcze jak mialem 2 na polrocze i to w 3 kl gimnazjum kogos usadzą.Raczej nie zostawiają tylko takich co maja wyjebane a ja te oceny z zadan polapalem od czasu wystawawienia tej oceny wiec licze ze dostane tą 2 na koniec roku zwlaszcza ze jestem w 3 gim :)

W gimnazjum najczęściej jest średnia ważona, jeżeli masz librusa to podlicza ją Tobie na stronie. ;) Przy średniej ważonej można wyjść z zagrożenia z samymi ocenami z prac domowych, nawet mając jedynki ze sprawdzianów. Najłatwiej będzie się po prostu zapytać kobity. 

Opublikowano

Srednia arytmetyczna to 2,(4) 

Nwm jak tak z waga ale patrzac na arytmetyczna to zdasz :)

Opublikowano

Srednia arytmetyczna to 2,(4) 

Nwm jak tak z waga ale patrzac na arytmetyczna to zdasz :)

Arytmetyczna to nie jest ważona. Teraz częściej w szkołach korzystają z tej drugiej. 

Opublikowano

­Najlepiej iść do nauczyciela, pogadać z nim na spokojnie. Na 1 miejscu zawsze - obecność i sprawdziany ( 1 termin ) To jest najbardziej brane pod uwagę. Jak babka widzi / zobaczy, ze chociaż trochę Ci zależy, że wziąłeś sobie to do siebie, że możesz nie zdać i się starasz to nie powinna robić problemów. Zależy jaki ten nauczyciel jest :D W dodatku jesteś w 3 kl. gim. Z tego powodu także nie powinna robić problemów. 

Powodzenia ^_^

Opublikowano

­Możliwe, że będzie chciała postawić Ci jedynkę, ponieważ nie masz zaliczonego żadnego sprawdzianu. Z pewnością jeśli poprawisz chociaż jeden Twoja ocena będzie pozytywna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...