Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która? Zowie FK1 vs Zowie ZA11 vs Steelseries Kinzu V3?

PlaYTerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znaczy tak: Dlaczego wszyscy leca po fk1? Wedlug mnie dlatego bo siedzi w niej sensor 3310 (uznawany za najlepszy, 0 akceleracji, jitera itp). Poza tym w tej myszce dochodzi tez poczucie nie wiem jak by to nazwac... pewnosci, ze to dobry sprzet do cs'a, dlaczego? bo w konstrukcji tej myszy ingerowal Filip 'neo' Kubski , stad nazwa 'fk'. Ogolnie mysz jest dobra, zadnych dupereli swietlnych, przyciskow powyzej 10 itp. Mialem okazje chwile sie pobawic nia. 

W cs go nie gram na fk1 , tylko na senseiu, dlaczego? bo jak juz wczesniej pisalem, mam wieksza dlon i uzywam pol palm grip a pol claw ( ksztalt fk1 jest jak dla mnie za plaski). W senseiu jest mi lepiej uzywac pol palm/pol claw niz w fk1 ale to tez nie jest tak jak bym tego oczekiwal, ale napewno lepiej niz w fk1;), ale w sensei jest laserowy sensor ktory robi mi ,ze tak powiem 'psikusy' bo mam codziennie takie akcje w ktorych powinien byc head, a go nie ma;). Miałem Mionixa 7000 (sensor identyczny jak w fk1). Pozbylem sie go bo nie odpowiadal mi ksztalt, nie byla dla mnie wygodna i na niej jak nie strzelilem heada to widzialem ,ze poprostu nie trafilem. W senseiu problem jest taki, ze widze, ze trafiam to i tak nie trafiam xD, mysz z relacji na wbudowana akceleracje 5% poprostu schodzi z miejsca nacelowania.

(ranga supreme, wiec cos tam umiem strzelac/grac dla ciekawskich:P)

Podsumujac, wszystko zalezy od preferencji uzytkownika, jak duza dlon ktos ma , jakiego chwytu uzywa itp... http://www.test-gear.pl/dobor-myszki-i-podkladki/ -  wszystko na tej stronie jest gdyby ktos sie zainteresowal.

podsumowanie 2: zamowilem Zowie za11, bo wszystko co było w fk1 (sensor i przelaczniki) sa w nowej wersji Zowie za. Z tego co sie jeszcze dowiedzialem, przelaczniki sa poprawione na bardziej szybsze niz w fk1 (oczywiscie to na plus). Do tego kształt zowie za11 kształtem jest bardzo zblizony do sensei ;).

Sorry, ze chaotycznie to tak napisalem ale mialem ciezki dzien :c 

pozdr.

Nie ma problemu :) Każdy ma swój ciężki dzień :) Dotychczas gram na Tracer Transformers taka tam myszka. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...