Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która? Zowie FK1 vs Zowie ZA11 vs Steelseries Kinzu V3?

PlaYTerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsza FK1, bo ZA jest za wysoka. Różni sie wysokością. Mam FK2 i EC2-A i sądze, ze EC2-A ma szybszy klik.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Lepsza FK1, bo ZA jest za wysoka. Różni sie wysokością. Mam FK2 i EC2-A i sądze, ze EC2-A ma szybszy klik.

Czy mają znaczenie te trzy milimetry?

Opublikowano

Nie wiem, ale sensor ten sam, wiec brałbym FK

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Witam, też szykuję się na zmianę myszki. Aktualnie używam ss senei raw i jest ona zbliżona wymiarami do zowie za11. Uzywam chwytu claw grip, czasem mieszanka clawa z palmem i jest mi na tej myszce naprawde wygodnie, jedynie na co moge ponarzekac to fakt, ze moze jest odrobinke za krotka no i oczywiscie sensor laserowy avago 9500 z akceleracja wbudowana 5% :x (niby nic? uwierzcie mi, da sie to odczuc :D). Sensei ma wysokosc 39 a za11 40 wiec 1 mm sadze nie jest odczuwalny;). Do tego czy myszka jest za wysoka do csa to mogłbym się nieco  nie zgodzic, poniewaz jesli ktos ma duza dlon (tak jak ja 21 cm od czubka palca wskazujacego do nadgarsta) i uzywa claw gripa to bedzie mu wygodniej myszka sterowac i przede wszystkim pamiec miesniowa bedzie bardziej cwiczona (jezeli dalej mowimy o csi'e, aczkolwiek w kazdej innej grze tak samo to dziala...). Wstrzymuje się nieco jeszcze z zakupem iż nie wiem czy w tej nowej wersji od zowie ZA sa dalej przełączniki huano tak jak to było w fk1. Jezeli chcesz odpowiedz na swoje pytanie to pierw podaj wymiar dloni i jakiego chwytu stosujesz i czy low sensem czy moze high ( p90 warior;) ) jestes:) 

Pozdrawiam

Opublikowano

Moja dłoń ma długość 17cm od palca  wskazujoącego do nadgarstka.(Mam małe dłonie)

Albo gram 1.3 w grze i 800dpi lub 2.6 oraz 400dpi w myszce.(warior Ak-47 One shot one frag) ;)))

Opublikowano

Ja aktualnie kupuje Steelseries kinzu v3.

Dlaczego ?

Bardziej przypada mi do gustu :-)

Też się nad nią zastanawiałem, lecz ona ma akcelerację, a zowie jej nie ma :/ Zowie ma także nowszy sensor.

Opublikowano

jezeli uzywasz palma i masz mniejsza reke (a masz) to mozesz bez problemu brac fk1, aczkolwiek na twoim miejscu pomyslal bym o ec1/2 od zowie, moze nie maja tak znakomitego sensora jak fk1 ale jest wyprofilowana pod palma;). Ale z drugiej strony z tego co mi wiadomo ludzie nie maja wiekszego problemu uzywac palma na fk1;) aczkolwiek myszka bardziej pod clawa.. kij tam, na twoim miejscu bym wzial tego fk1 :D albo pomyslal jeszcze nad tymi nowymi wersjami zowie ZA ;)

pozdr

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBlonek nie wiesz co mówisz. Sensor jest identyczny (taki sam jak w FK). EC1-A jest pod palm gripa, a EC2-A pod Claw. Mam FK2 i EC2-A i wiem o tym dobrze. Trzymam myszke pomiedzy calw'em a palmem. EC2-A o wiele lepsza od FK, bo ma szybszy klik.

graphic.png

Opublikowano

a no faktycznie, pomylilem ec1/2a z wersjami evo, evo ma avago 3090  :D. Mowisz ze ec2 ma szybszy click? omrony czy huano ma przelaczniki? a jak z feedbackiem to sie prezentuje ? niedlugo sam bede bral myche od zowie i chcialbym wiedziec co biore niz jezeli wziasc kota w worku;)

Według mnie ich nowa seria ZA przedstawia się naprawde imponująco :)

pzdr

Opublikowano

Przede wszystkim sensorem. Sensor w v7 nie umywa sie do sensora ktory znajduje sie w wiekszosci zowie (3310). Pozniej dochodza takie rzeczy jak feeling myszy (czucie kontroli operowania myszką), materialy uzyte przy produkcji myszki (pewny chwyt / czy sie dlon poci czy tez nie), slizgacze (jakie jakosciowo, cienkie/grube,nisko zamontowane/wysoko) ; ) a nawet pozlacana koncowka! :D

podsumująć wersja bloody a4techa < Zowie 

Opublikowano

Ja osobiście polecam Razer Deathadder 2013, myszka jest super wykonana, gumowane boki, super sensor do gry fps i bardzo ergonomiczny kształt zapewnią Ci wysoki konfort w grze, dodatkowo 150/500/100 hz żeby dostosować się pod każdy rodzaj gry.

Mysz posiadam od roku i jeszcze ani razu się na niej nie zawiodłem.

http://www.razerzone.com/eu-en/store/razer-deathadder

76561198090890807.png

Opublikowano

EC2-A ma huano

graphic.png

Opublikowano

Zamowilem Zowie za11 (ksztalt bardzo bardzo zblizony do ss sensei:) ), dowiedzialem sie ze przyciski sa lzejsze i bardziej responsywne , w tescie na delay podobno sa duzo szybsze od fk1 (info priv wiadomosci z test-gear).

Wersja ZA jest odswiezona wersja fk1 i w pewnym stopniu poprawiona:)

pozdrawiam.

Opublikowano

Zamowilem Zowie za11 (ksztalt bardzo bardzo zblizony do ss sensei:) ), dowiedzialem sie ze przyciski sa lzejsze i bardziej responsywne , w tescie na delay podobno sa duzo szybsze od fk1 (info priv wiadomosci z test-gear).

Wersja ZA jest odswiezona wersja fk1 i w pewnym stopniu poprawiona:)

pozdrawiam.

Dlaczego wszyscy lecą po FK1?

Wyrazisz swoją opinię na temat tej myszy? Jak gra Ci się w CS: GO, o ile w niego grasz.

Jak miałbyś wybierać pomiędzy FK1 a ZA11 to wybór padłby na xxx, dlaczego? Trzymałeś kiedyś w ręce FK1?

Opublikowano

Znaczy tak: Dlaczego wszyscy leca po fk1? Wedlug mnie dlatego bo siedzi w niej sensor 3310 (uznawany za najlepszy, 0 akceleracji, jitera itp). Poza tym w tej myszce dochodzi tez poczucie nie wiem jak by to nazwac... pewnosci, ze to dobry sprzet do cs'a, dlaczego? bo w konstrukcji tej myszy ingerowal Filip 'neo' Kubski , stad nazwa 'fk'. Ogolnie mysz jest dobra, zadnych dupereli swietlnych, przyciskow powyzej 10 itp. Mialem okazje chwile sie pobawic nia. 

W cs go nie gram na fk1 , tylko na senseiu, dlaczego? bo jak juz wczesniej pisalem, mam wieksza dlon i uzywam pol palm grip a pol claw ( ksztalt fk1 jest jak dla mnie za plaski). W senseiu jest mi lepiej uzywac pol palm/pol claw niz w fk1 ale to tez nie jest tak jak bym tego oczekiwal, ale napewno lepiej niz w fk1;), ale w sensei jest laserowy sensor ktory robi mi ,ze tak powiem 'psikusy' bo mam codziennie takie akcje w ktorych powinien byc head, a go nie ma;). Miałem Mionixa 7000 (sensor identyczny jak w fk1). Pozbylem sie go bo nie odpowiadal mi ksztalt, nie byla dla mnie wygodna i na niej jak nie strzelilem heada to widzialem ,ze poprostu nie trafilem. W senseiu problem jest taki, ze widze, ze trafiam to i tak nie trafiam xD, mysz z relacji na wbudowana akceleracje 5% poprostu schodzi z miejsca nacelowania.

(ranga supreme, wiec cos tam umiem strzelac/grac dla ciekawskich:P)

Podsumujac, wszystko zalezy od preferencji uzytkownika, jak duza dlon ktos ma , jakiego chwytu uzywa itp... http://www.test-gear.pl/dobor-myszki-i-podkladki/ -  wszystko na tej stronie jest gdyby ktos sie zainteresowal.

podsumowanie 2: zamowilem Zowie za11, bo wszystko co było w fk1 (sensor i przelaczniki) sa w nowej wersji Zowie za. Z tego co sie jeszcze dowiedzialem, przelaczniki sa poprawione na bardziej szybsze niz w fk1 (oczywiscie to na plus). Do tego kształt zowie za11 kształtem jest bardzo zblizony do sensei ;).

Sorry, ze chaotycznie to tak napisalem ale mialem ciezki dzien :c 

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...