Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ Zmianka zmieniająca na maksymalne bonusy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dzisiaj przeglądałem char_item.cpp i wpadłem na ciekawy pomysł postanowiłem go zastosować i po paru próbach mi wyszło. Wiem dla niektórych dodanie takiej modyfikacji to nie problem i mogą się wyśmiewać ale ja jako amator pracujący na source sam do czegoś doszedłem z czego jestem dumny. Dobra a więc do roboty.

1. Otwieramy dowolnym edytorem tekstu char_item.cpp

2. Wyszukujemy:

http://pastebin.com/WkmkjA7G

3799114329175091007124.jpeg

3. Zmieniamy całość na to

http://pastebin.com/pUveVpXY

3674214329178351007124.jpeg

4. ID zmianki ustawiamy swoje. Możemy dodać nowy item lub posłużyć się jakimś w bazie. Oczywiście type i subtype musi mieć takie samo jak zwykła zmianka czyli 3|18.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myślę, że komuś się przydało. Proszę bez hejtu btw :)

Opublikowano

To teraz wiemy co będzie na wakacyjnych serwerach w isie :P

No nie przesadzajmy, przecież to patologia :D

2e1x0dv.png

Opublikowano

0, 10, 50, 39 ,1- co oznacza poszczególna liczba?­

w item_attribute.cpp masz wszystko wytlumaczone

juz CI tlumacze:

55957353111372855308.jpg

wiec tak: masz lv1, lv2, lv3, lv4, lv5

lv1 - 0%

lv2 - 10%

lv3 - 50%

lv4 - 39%

lv5 - 1%

@N0resta dodal 100% dla 5 bonu czyli maxa, jezel idalby 100 na 1 bonus a 1 by byl wiekszy od 5 u nas w bazie to ten bon wejdzie w 100%

mysle, ze wiecej nie trzeba tluamczyc

Opublikowano

aaa a ja zrobiłem i z silnika ashneti pewnie zajebane hahahah z środka 2014 roku moja zmianka :D pff 

ale gz noresta że się doszukałeś lub napisałeś widzę ze zaczynasz uczyć się edycji bo nie pisania w c plas plasie :D 

Opublikowano

aaa a ja zrobiłem i z silnika ashneti pewnie zajebane hahahah z środka 2014 roku moja zmianka :D pff 

ale gz noresta że się doszukałeś lub napisałeś widzę ze zaczynasz uczyć się edycji bo nie pisania w c plas plasie :D

Szczerze nawet nie wiedziałem, że to było w src ashneti a przyznam się bez bicia, że mam na kompie i chwilę na tym się bawiłem. Naprawdę cycek za takiego mnie masz ? :c

Opublikowano

proszę Was... to wcale nie jest takie trudne xD

Ja tylko spojrzałem na to i wiedziałem do czego to jest, ale bugowało mi się, gdy to edytowałem(usuwało bonusy).

N0resta to obczaił i jest git, a Ty cycu spokojnie nie wiem o co masz taki bug ;x­

Opublikowano

proszę Was... to wcale nie jest takie trudne xD

Ja tylko spojrzałem na to i wiedziałem do czego to jest, ale bugowało mi się, gdy to edytowałem(usuwało bonusy).

N0resta to obczaił i jest git, a Ty cycu spokojnie nie wiem o co masz taki bug ;x­

No oczywiście.

Co do tematu to może komuś się przyda.

Opublikowano

No oczywiście.

Co do tematu to może komuś się przyda.

Naucz się czytać  :D

"proszę Was... to wcale nie jest takie trudne  xD

N0resta to obczaił i jest git, a Ty cycu spokojnie nie wiem o co masz taki bug ;x­"

"0, 10, 50, 39 ,1- co oznacza poszczególna liczba?­"

­

Opublikowano

Sprawdzał ktoś działa to na pewno ?

xhxtrd.png

Poszukuje Mappera na zlecenie osoby zainteresowane Priv .

Pliki Divine/Glador Możemy się dogadać PW

Opublikowano

Czyli, jeśli dobrze rozumiem, ta zmiana powoduje dodanie przedmiotu po którym najechaniu myszką na jakiś przedmiot, np: kolczyki, otwiera nam się okno z wyborem bonusów i po wybraniu wbija wybrane maksymalne bonusy? Czyli coś takiego jak było na Edeni*m? Czy się mylę?

image.png

Opublikowano

Czyli, jeśli dobrze rozumiem, ta zmiana powoduje dodanie przedmiotu po którym najechaniu myszką na jakiś przedmiot, np: kolczyki, otwiera nam się okno z wyborem bonusów i po wybraniu wbija wybrane maksymalne bonusy? Czyli coś takiego jak było na Edeni*m? Czy się mylę?

Nie, ta zmianka działa tak, że np w bazie masz ustawione bonusy na pż 500/1000/1000/1500/2000 i zwykła zmianka losuje Ci wartość bonusu z pięciu podanych a ta "nowa" zmianka o której mowa w temacie zawsze doda Ci tej największy bonus.

Opublikowano

@Noresta Ahh.. Że tak, to zaje*ista sprawa :) Można by coś takiego wprowadzić do skrzynek, pomysłów wiele. ^^ Czyli jeśli np: wpiszę tam id inne niż zmianka zwykła to zwykła zmianka będzie normalnie zmieniała a ta co id wpiszę jej tam będzie zmieniała z max? ;3 6/7 nie zmienia? Tylko 1/5 rozumiem ;p?

image.png

Opublikowano

@Noresta Ahh.. Że tak, to zaje*ista sprawa :) Można by coś takiego wprowadzić do skrzynek, pomysłów wiele. ^^ Czyli jeśli np: wpiszę tam id inne niż zmianka zwykła to zwykła zmianka będzie normalnie zmieniała a ta co id wpiszę jej tam będzie zmieniała z max? ;3 6/7 nie zmienia? Tylko 1/5 rozumiem ;p?

Tak wpisujesz tam id jakie chcesz tylko pamiętaj o type i subtype takim samym jakie ma zwykła zmianka. Tak zmienia ona tylko 1/5.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie, ta zmianka działa tak, że np w bazie masz ustawione bonusy na pż 500/1000/1000/1500/2000 i zwykła zmianka losuje Ci wartość bonusu z pięciu podanych a ta "nowa" zmianka o której mowa w temacie zawsze doda Ci tej największy bonus.

Nie do konca bo pobiera dane z STG

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...