Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cwaniaczek allegro

SUAdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Aika

A wiesz, że taki tytuł to jest MANIPULOWANIE słowami kluczowymi? 

Wiesz, tylko napaleńcy po słowach kluczowych kupują coś na allegro i jeśli nie doczytają jakieś informacji to jest to tylko i wyłącznie ich problem. 

@ Panowie, obowiązkiem "rozumnego" kupującego jest przeczytanie opisu aukcji, autor jak sam przyznał zawalił sprawę, nie przeczytał i niestety przejebał kasę. Natomiast kompletnie nie rozumiem waszego naskoku na @Aika, dziewczyna ma całkowitą racje a jeśli ktoś nie rozumie tego co ma do przekazania to proponuje jakiś kurs czytania ze zrozumiem, lub po prostu odpuszczenie sobie dalszego udzielania się w tym temacie. 

Opublikowano

Ale sprzedawca jest niemoralnym śmieciem, a Aika jeszcze go broni - jeżeli chodzi o sprawy prawne, to autor tematu zawalił - ale jeżeli liczba kupujacych była duża to sprzedający powinien się martwić, jeżeli ktoś bd. chciał go udupić BO TO JEST OSZUKIWANIE czyli manipulacja słowami kluczowymi (w tytule coś innego, a w opisie coś innego). 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ale sprzedawca jest niemoralnym śmieciem, a Aika jeszcze go broni - jeżeli chodzi o sprawy prawne, to autor tematu zawalił - ale jeżeli liczba kupujacych była duża to sprzedający powinien się martwić, jeżeli ktoś bd. chciał go udupić BO TO JEST OSZUKIWANIE czyli manipulacja słowami kluczowymi (w tytule coś innego, a w opisie coś innego). 

Broni go pod względem takim że nie utaił niczego, nie jest wiec oszustem tak? Napisał jasno co sprzedaje, kupując u niego jednocześnie zgadzasz się z wszystkim co napisał..  Tak samo jak sprzedają telefony, wszystko pięknie, nowy telefon tańszy o jakieś 400zl niż na innych aukcjach, jednak jak wejdziesz w opis aukcji to masz jasno napisane że są one sprowadzane z chin, czekasz na przesyłkę dwa miesiące itd itd :) Wtedy też masz prawo mieć pretensje bo nie przeczytałeś wszystkiego? Nie wydaje mi się,  zatem słowa kluczowe to tylko coś, co ma przyciągnąć uwagę potencjalnego klienta. 

Ktoś przytoczył również porównanie do podpisywania umowy, nikogo nie obchodzi że nie przeczytałeś jej, coś przeoczyłeś lub nie przeczytałeś czegoś co zostało napisane drobnym druczkiem. Niestety musimy być świadomi swoich działań i ewentualnych konsekwencji. Takie czasy że najważniejsze własnie jest napisane tym małym druczkiem :D 

Opublikowano

Serio? Ja zawsze myślałam, że w tytuł aukcji daję się słowa kluczowe ;) A opis aukcji jest właśnie po to aby dokładnie zapoznać się ze szczegółami kupowanego towaru czy usługi. Nie obchodzą mnie klucze csa ale jak widzę, że ma napisane w aukcji co kupuje, a później płaczę, że kupił bo porządnie nie przeczytał co kupuje to nóż mi się w kieszeni otwiera. ;) Nie popieram oszustów - popieram osoby, które piszą w aukcji co sprzedają. Czy sprzedający zataił w aukcji, że jest to klucz kolekcjonerski? NIe. To o co wy szczekacie. Moim zdaniem to teraz wylewacie swoje żale za swoją głupotę i ignorancję. Jak dla mnie nic sobą nie reprezentujecie. Piszecie, że oszust bo sprzedaje bezwartościowe klucze za plny? On sobie może nawet za przeproszeniem wystawić gówno w aukcji,a to, że jakiś debil to kupi to już nie jego sprawa. To jest następny dowód na to, że allegro powinno zabronić sprzedaży rzeczy wirtualnych bo widać jak się to kończy - żalem dzieci. Na jego niekorzyść mówi fakt, że kupił klucz od osoby, która nie miała żadnych opinii. I zauważ, że nie napisałam nigdzie, że to, że sprzedał bezwartościowy klucz jest porządku. Napisałam jedynie, że nie jest to oszustwo czy kradzież. I serio nie musisz mi odpisywać bo argumenty Twoje są żałosne i beznadziejne. Do nie trafia do mnie argument, że to oszust bo sprzedał fake klucze za plny. Dostał informację co kupuje, za ile i jaki jest kontakt między nim a sprzedającym i nie ma nic więcej w tym temacie do powiedzenia. Poza tym spójrz na pozostałe wypowiedzi użytkowników. To również mówi samo za siebie. I kto by pomyślał, że umiejętność czytania jest tak potrzebna w dzisiejszych czasach ^^

Pierwsza zasada podpisywania umów brzmi : "nigdy nie podpisuj umowy, której nie przeczytałeś albo nie zrozumiałeś". Także podejrzewam, że pewnie taki bezmyślny ktoś jak Ty albo Twój kolega @Szaki22 podpisałby niezrozumiałą dla siebie umowę. Może Ty nie ale Twój kolega już na pewno... Przecież ma już w tym wprawę ^^ I zapewne płakalibyście tak jak teraz płacze Twój ziomeczek :D Swoje dobre rady zachowaj więc dla kolegi i siebie bo ja z nich na pewno nie skorzystam, a szkoda aby się zmarnowały.

I serio nie musisz mi już odpisywać bo nie mam zamiaru dawać się dalej wciągać w tą jałową dyskusję.

boze, nie wiem kim jestes ale ze sprzedazą chyba nigdy nic wspólnego nie miałaś

w tytule powinny znajdowac sie tagi

jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem

a tych, którzy to popierają - serdecznie NIE pozdrawiam. ;)

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Serio? Ja zawsze myślałam, że w tytuł aukcji daję się słowa kluczowe ;) A opis aukcji jest właśnie po to aby dokładnie zapoznać się ze szczegółami kupowanego towaru czy usługi. Nie obchodzą mnie klucze csa ale jak widzę, że ma napisane w aukcji co kupuje, a później płaczę, że kupił bo porządnie nie przeczytał co kupuje to nóż mi się w kieszeni otwiera. ;) Nie popieram oszustów - popieram osoby, które piszą w aukcji co sprzedają. Czy sprzedający zataił w aukcji, że jest to klucz kolekcjonerski? NIe. To o co wy szczekacie. Moim zdaniem to teraz wylewacie swoje żale za swoją głupotę i ignorancję. Jak dla mnie nic sobą nie reprezentujecie. Piszecie, że oszust bo sprzedaje bezwartościowe klucze za plny? On sobie może nawet za przeproszeniem wystawić gówno w aukcji,a to, że jakiś debil to kupi to już nie jego sprawa. To jest następny dowód na to, że allegro powinno zabronić sprzedaży rzeczy wirtualnych bo widać jak się to kończy - żalem dzieci. Na jego niekorzyść mówi fakt, że kupił klucz od osoby, która nie miała żadnych opinii. I zauważ, że nie napisałam nigdzie, że to, że sprzedał bezwartościowy klucz jest porządku. Napisałam jedynie, że nie jest to oszustwo czy kradzież. I serio nie musisz mi odpisywać bo argumenty Twoje są żałosne i beznadziejne. Do nie trafia do mnie argument, że to oszust bo sprzedał fake klucze za plny. Dostał informację co kupuje, za ile i jaki jest kontakt między nim a sprzedającym i nie ma nic więcej w tym temacie do powiedzenia. Poza tym spójrz na pozostałe wypowiedzi użytkowników. To również mówi samo za siebie. I kto by pomyślał, że umiejętność czytania jest tak potrzebna w dzisiejszych czasach ^^

Pierwsza zasada podpisywania umów brzmi : "nigdy nie podpisuj umowy, której nie przeczytałeś albo nie zrozumiałeś". Także podejrzewam, że pewnie taki bezmyślny ktoś jak Ty albo Twój kolega @Szaki22 podpisałby niezrozumiałą dla siebie umowę. Może Ty nie ale Twój kolega już na pewno... Przecież ma już w tym wprawę ^^ I zapewne płakalibyście tak jak teraz płacze Twój ziomeczek :D Swoje dobre rady zachowaj więc dla kolegi i siebie bo ja z nich na pewno nie skorzystam, a szkoda aby się zmarnowały.

I serio nie musisz mi już odpisywać bo nie mam zamiaru dawać się dalej wciągać w tą jałową dyskusję.

Jezus maria ile literek. Nie będę czytał tego nerdowskiego bełkotu po prostu powiem, że jesteś kolejnym idiotą który popiera złodzieja. No cóż są ludzie i zwierzęta. ;) Jakim ciołkiem trzeba być żeby popierać nędznego naciągacza? W średniowieczu uznałbym cię za wiedźmę i spalił na stosie. Z mojej strony to wszystko. Dobranoc.

Gratki dla Moderatora @Karyvlea widać że też popiera złodziejstwo...

Opublikowano

boze, nie wiem kim jestes ale ze sprzedazą chyba nigdy nic wspólnego nie miałaś

w tytule powinny znajdowac sie tagi

jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem

a tych, którzy to popierają - serdecznie NIE pozdrawiam. ;)

A czy w tagach nie chodzi o mniej więcej  to samo co w słowach kluczowych? Pozwolę sobie zacytować wiki:

Tag (znacznik) – znak lub słowo kluczowe przypisane do określonego fragmentu informacji

Jezus maria ile literek. Nie będę czytał tego nerdowskiego bełkotu po prostu powiem, że jesteś kolejnym idiotą który popiera złodzieja. No cóż są ludzie i zwierzęta. ;) Jakim ciołkiem trzeba być żeby popierać nędznego naciągacza? W średniowieczu uznałbym cię za wiedźmę i spalił na stosie. Z mojej strony to wszystko. Dobranoc.

Skoro nie będziesz czytał, to nie wypowiadaj się i nie nabijaj zbędnych postów bez argumentów :) A w średniowieczu to Ty się mentalnie zatrzymałeś, świadczy  o tym wystająca Ci słoma z butów oraz niski iloraz inteligencji który właśnie przedstawiasz. 

Opublikowano

Skoro nie będziesz czytał, to nie wypowiadaj się i nie nabijaj zbędnych postów bez argumentów :) A w średniowieczu to Ty się mentalnie zatrzymałeś, świadczy  o tym wystająca Ci słoma z butów oraz niski iloraz inteligencji który właśnie przedstawiasz. 

Dzięki za wyróżnienie. xD Ale w sumie masz rację... Wystaję mi słoma z butów oraz zatrzymałem się w średniowieczu, bo jestem uczciwym człowiekiem i pluję na tych co popierają złodziei. Przykro mi się robi, gdy czytam te posty wyżej (Choć twój jest fajny xD) gdzie każdy krytykuję autora tematu i jeszcze go obraża. To nie jego wina, że polskie społeczeństwo jest takie badziewne. Czego przykładem jesteś niestety ty sam. Domyślam się, że zaraz otrzymam bana, bo trochę przesadzam, ale chcę ci uświadomić, że jesteś po prostu debilem, bo nie da się inaczej nazwać człowieka który popiera złodzieja.

@2down

Konam :D

Opublikowano

Ludzie mający odrobinę honoru są tępieni. A ja się dziwiłem czemu większość (nie wszystkie) femin w wieku nastoletnim zachowują się jak prostytutki.
Do czego to doszło? xD

Powiem tak, żeby kopać leżącego trzeba być naprawdę... żmiją.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Dzięki za wyróżnienie. xD Ale w sumie masz rację... Wystaję mi słoma z butów oraz zatrzymałem się w średniowieczu, bo jestem uczciwym człowiekiem i pluję na tych co popierają złodziei. Przykro mi się robi, gdy czytam te posty wyżej (Choć twój jest fajny xD) gdzie każdy krytykuję autora tematu i jeszcze go obraża. To nie jego wina, że polskie społeczeństwo jest takie badziewne. Czego przykładem jesteś niestety ty sam. Domyślam się, że zaraz otrzymam bana, bo trochę przesadzam, ale chcę ci uświadomić, że jesteś po prostu debilem, bo nie da się inaczej nazwać człowieka który popiera złodzieja.

Człowieku a kto popiera złodzieja? Wyraziłem tylko zdanie, że nikogo według mnie nie okradł, napisał jasno co sprzedaje, a kupujący ma w obowiązku czytać dokładnie co kupuje, inna sprawa jeśli by nie poinformował że to klucz kolekcjonerski ( zrobiłem kolorkiem żebyś wiedział co istotne w tym zdaniu). Wiesz, ja nie skrytykowałem ani autora, ani go nie obraziłem, bo on sam napisał że zawalił sprawę z tym że nie przeczytał, zatem naprawdę skończ mówić że ktoś go obraza. Trochę przykre jest to, że nie potrafisz wyrazić swojego zdania ani podyskutować na jakiś temat bez obrażania drugiej osoby co ma inne zdanie na dany temat. Za debila się nie uważam, zatem spauzuj, albo omijaj fora na których można dyskutować. 

Ludzie mający odrobinę honoru są tępieni. A ja się dziwiłem czemu większość (nie wszystkie) femin w wieku nastoletnim zachowują się jak prostytutki.

Do czego to doszło? xD

Tutaj nikt nie potępił ludzi z honorem, tylko kupno przedmiotu po nazwie w aukcji, a to duża różnica :) Leżącego również nikt nie kopie, bo prawdę mówiąc co to jest 25zł? Dużo nie stracił, a przynajmniej teraz wie, że trzeba czytać opis aukcji, bo niektórzy sprzedawcy tylko czekają na jakiegoś w gorącej wodzie kąpanego delikwenta. 

Opublikowano

K***a...

On stracił tylko 25 zł, a tamten c**j-sprzedawca ile zyskał? Pewnie o wiele więcej robiąc więcej takich gówno-aukcji. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

K***a...

On stracił tylko 25 zł, a tamten c**j-sprzedawca ile zyskał? Pewnie o wiele więcej robiąc więcej takich gówno-aukcji. 

No możliwe, autor wrzucał ss'a to miał 4 negatywy,można się domyślać że negatywy związane z tym co wystawiał. Więc coś tam pewnie zarobił. 

Opublikowano

Coś koło 100-200zł, więc nie dużo, ale równie dobrze może założyć KOLEJNE fake acc i sprzedawać to samo.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

nie rozumiem tego, że nadal ciągniecie temat

chyba oczywistym jest, żeby czytać uważnie aukcje

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

­

Do czego to doszło? xD

Selekcja naturalna.

Opublikowano

@harnaś

xD xD xD

@ topic

dziękuję wszystkim za dyskusje. Proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam ;)

7ltRHSP.png

Opublikowano

Na twoim miejscu bym się nie przyznawał, że się dałeś nabrać, bo to świadczy tylko o twojej głupocie. Z drugiej strony okradać w taki sposób, a raczej oszukiwać to frajerskie zachowanie. To tylko 25zł.

x

Opublikowano

@captivus

Ziomek, po pierwsze, "Twojej" z wielkiej litery - nie wiem czego teraz i gdzie uczą ;) Ja bym na Twoim miejscu w ogóle w tym temacie się nie odzywał bo sprawa wyjaśniona, a Ty drążysz temat. Darmowe % pewnie dostaniesz. Jak kolega sprzeda więcej to ma z tego kasę.

7ltRHSP.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...