Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cwaniaczek allegro

SUAdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem nowego cs'a. NA SZYBKO - to podkreslam. nie duza kwota, bo 25zl. <-- tu prosze nie mówić że smierdzi fejkiem, miesiac temu za 20 byl prawdziwy dzialajacy klucz - nie konto.

nie doczytałem - a na aukcji pisze 

Klient powinien mieć świadomość, że sprzedawane klucze mają charakter kolekcjonerski

klucz byl kupowany rodzinnie, więc głupio teraz nie mieć nic.

co w tej sytuacji zrobic? napewno nie jest to bezkarne.

pozdro, nagradzam limitami

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

a na aukcji pisze

*jest napisane

Co do tematu - nie możesz nic zrobić. Jeśli była napisana informacja dotycząca tego, że klucze są kolekcjonerskie, a Ty jak sam powiedziałeś - nie doczytałeś - Twój problem. Trzeba czytać dokładnie.

Mimo że nie jest to zbyt uczciwe, to prawnie nie jest przestępstwem, bo informacja dotycząca sprzedawanego przedmiotu była prawdziwa.

P.S. kwota 25 PLN jest tak małą kwotą, że nawet jeśli byłoby to złamaniem prawa, nikt by się tym nie zainteresował, poza tym więcej straciłbyś pieniędzy i nerwów na sądzenie się z tą osobą. Wystaw negatywny komentarz i tyle, nic więcej zrobić nie możesz.

5465845486.png

Opublikowano

@harnaś

takiej odpowiedzi oczekiwałem.

raczej chodzi o to że zostawiłem sobie wszystko na ostatnią chwilę i kupiłem szybko i tanio. może nie koniecznie skutecznie.

* - fakt, polonistą nie będę;)

kiedyś była podobna sytuacja(nie moja, ale kumpla). kupił cs 1.6(wtedy jeszcze coś kosztował), a w aukcji pisało że to konto tylko PRZYSTOSOWANE DO CS, bez samej gry. zgłosiliśmy do allegro - delikwent został ukarany, allegro nadawało ostrzezenia co aukcje aż w końcu nałożyli blokadę na konto jesli chodzi o sprzedaz.

dziekuje i pozdrawiam ;)

@@@@@  sorki za brak wielkich liter, paznokcia nie mam i mi źle.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

­Nic z tym już nie zrobisz. Na aukcji było o tym wspomniane, a że Ty tego nie doczytałeś to jest to tylko i wyłącznie Twój problem. Nic mu nie zrobisz za to, niestety. A na drugi raz staraj się czytać wszystko.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

A ZA SFAŁSZOWANE DANE? MOGĘ COŚ ZROBIĆ?

CAŁKOWICIE INNE DANE Z MAILA A Z ALLEGRO. NUMER TELEFONU PODAŁ LOSOWEJ OSOBY - OSOBA NIESTETY NIE ODBIERA ANI NIE ODPISUJE. 

7ltRHSP.png

Opublikowano

NUMER TELEFONU PODAŁ LOSOWEJ OSOBY - OSOBA NIESTETY NIE ODBIERA ANI NIE ODPISUJE. 

Skad wiesz ze to nie jego numer telefonu skoro nie odebral?

Opublikowano

napisał 

Kontakt między mną a kupującym to kontakt e-mail, a nie numer telefonu, co jest napisane na aukcji.

na pytanie ponowne czy to jego nr nie odpisał.

7ltRHSP.png

Opublikowano

napisał 

Kontakt między mną a kupującym to kontakt e-mail, a nie numer telefonu, co jest napisane na aukcji.

na pytanie ponowne czy to jego nr nie odpisał.

Skoro napisał, że kontakt to mail to po co gnębisz go telefonicznie?

To nie jego wina, że nie umiesz czytać, a wymówki "niedoczytałem" to zostaw dla siebie.

Każdy normalny człowiek przed zakupem czyta dokładnie aukcję, a nie wyrywkowo.

Koleś wobec Ciebie zachował się w 100% uczciwie więc możesz co najwyżej płakać w poduszkę za pieniędzmi.

@ Cwaniaczek to najwyraźniej Ty skoro próbujesz gnębić uczciwego sprzedawcę.

Rzygać się chce takim zachowaniem.

Opublikowano

Skoro napisał, że kontakt to mail to po co gnębisz go telefonicznie?

To nie jego wina, że nie umiesz czytać, a wymówki "niedoczytałem" to zostaw dla siebie.

Każdy normalny człowiek przed zakupem czyta dokładnie aukcję, a nie wyrywkowo.

Koleś wobec Ciebie zachował się w 100% uczciwie więc możesz co najwyżej płakać w poduszkę za pieniędzmi.

@ Cwaniaczek to najwyraźniej Ty skoro próbujesz gnębić uczciwego sprzedawcę.

Rzygać się chce takim zachowaniem.

Śmierdzi mi, że to twoja aukcja. 8S  Uczciwego sprzedawcę? Nerda bez jaj nazywasz uczciwym sprzedawcą? Jakiś dzieciak zamiast uczciwie zarabiać, oszukuję ludzi którzy na taką grę muszą czasami nawet 4 godziny pracować! CO Z TEGO, ŻE WEDŁUG NASZEGO PRAWA JEST TO OK, SKORO TO ZWYKŁE CEBULACTWO. RZYGAĆ SIĘ CHCĘ TAKIM SPOŁECZEŃSTWEM. Dziękuje pozdrawiam (niektórych).

Jak najbardziej możesz to zgłosić do allegro. Gwarantuję ci w 100%, że zablokują mu konto (sprawdzone). Jak najbardziej możesz wystawić mu negatywa. Powód? "Cebulactwo". Przykro mi się robi, gdy czytam te posty wyżej. Naprawdę zaczynam wątpić w nasze społeczeństwo, żeby popierać złodzieja i obrażać "poszkodowanego" to trzeba mieć nierówno pod sufitem.

Opublikowano

Śmierdzi mi, że to twoja aukcja. 8S  Uczciwego sprzedawcę? Nerda bez jaj nazywasz uczciwym sprzedawcą? Jakiś dzieciak zamiast uczciwie zarabiać, oszukuję ludzi którzy na taką grę muszą czasami nawet 4 godziny pracować! CO Z TEGO, ŻE WEDŁUG NASZEGO PRAWA JEST TO OK, SKORO TO ZWYKŁE CEBULACTWO. RZYGAĆ SIĘ CHCĘ TAKIM SPOŁECZEŃSTWEM. Dziękuje pozdrawiam (niektórych).

Jak najbardziej możesz to zgłosić do allegro. Gwarantuję ci w 100%, że zablokują mu konto (sprawdzone). Jak najbardziej możesz wystawić mu negatywa. Powód? "Cebulactwo". Przykro mi się robi, gdy czytam te posty wyżej. Naprawdę zaczynam wątpić w nasze społeczeństwo, żeby popierać złodzieja i obrażać "poszkodowanego" to trzeba mieć nierówno pod sufitem.

Popieram. Emerytów też tak nabierają, bo mają już swoje lata i co? To też ich wina?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Hej.
Według mnie, nawet jeżeli byłoby to karne, to jednak uważam, że Policji nie chciałoby się, o 25 PLN szukać złodzieja. Ponadto, napisał w swojej aukcji, że:

Klient powinien mieć świadomość, że sprzedawane klucze mają charakter kolekcjonerski

Więc nie jest niczemu winien :).

Opublikowano

No. to moja aukcja. Oszukuję ludzi bo dzieci kupują na allegro, nie potrafią czytać i wylewają swoje żale na mpc z nadzieją, że ludzie przyznają im rację.

To jest uczciwy sprzedawca bo zaznaczył dokładnie w aukcji co sprzedaje i jaki jest kontakt między sprzedającym a kupującym.

Jeszcze rozumiem, jakby nie zaznaczył tej informacji wtedy - racja, kupujący miałby rację.

To, że jakieś dziecko nie potrafi czytać, a później gnębi telefonicznie sprzedającego to znaczy, że jest normalny? Współczuję toku myślenia.

Jedyna osoba, która próbuje oszukiwać to właśnie te dziecko, które myśli, że coś zwojuje bo NIEDOCZYTAŁ AUKCJI.

I wole nerda bez jaj niż takie bezmyślne i głupie dzieci. Bo jak inaczej można coś takiego nazwać? ;)

Już widzę, jak komuś blokują konto na allegro za to, że wystawia rzecz zgodną z opisem.

Popieram. Emerytów też tak nabierają, bo mają już swoje lata i co? To też ich wina?

Emeryci z wiekiem zatracają pewne procesy poznawcze przez co nie zawsze potrafią dobrze wnioskować i kojarzyć faktów.

A tutaj nie ma sytuacji seniorów tylko młodej osoby, która jak najbardziej powinnna wiedzieć co robi.

@ Aż mi się przypomniało coś xD

1295099597_by_KEWALSajot.jpg?1295099598

Opublikowano

No. to moja aukcja. Oszukuję ludzi bo dzieci kupują na allegro, nie potrafią czytać i wylewają swoje żale na mpc z nadzieją, że ludzie przyznają im rację.

To jest uczciwy sprzedawca bo zaznaczył dokładnie w aukcji co sprzedaje i jaki jest kontakt między sprzedającym a kupującym.

Jeszcze rozumiem, jakby nie zaznaczył tej informacji wtedy - racja, kupujący miałby rację.

To, że jakieś dziecko nie potrafi czytać, a później gnębi telefonicznie sprzedającego to znaczy, że jest normalny? Współczuję toku myślenia.

Jedyna osoba, która próbuje oszukiwać to właśnie te dziecko, które myśli, że coś zwojuje bo NIEDOCZYTAŁ AUKCJI.

I wole nerda bez jaj niż takie bezmyślne i głupie dzieci. Bo jak inaczej można coś takiego nazwać? ;)

Już widzę, jak komuś blokują konto na allegro za to, że wystawia rzecz zgodną z opisem.

Współczuję... naprawdę ci współczuję. Jakim trzeba być draniem żeby popierać złodzieja. Przykre co się teraz dzieje z ludźmi. Nie powinien go gnębić tylko od razu zgłosić sprawę do allegro, a żebyś wiedział, że poniesie konsekwencje. Co z tego, że tak sobie napisał. Jest nędznym złodziejem i tyle... takich to od razu do torów przywiązać.

Opublikowano

To jeszcze zależy w jakiej kategorii był ten klucz.

Ale jest to ewidentne wprowadzanie klienta w błąd w celu korzyści, czyli można się o to sądzić za oszustwo.

No ale powiedzmy sobie szczerze, skoro pytasz o to na forum, to i tak to zlejesz. Bo do sądu? Lepiej zapomnieć.

Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Emeryci z wiekiem zatracają pewne procesy poznawcze przez co nie zawsze potrafią dobrze wnioskować i kojarzyć faktów.

A tutaj nie ma sytuacji seniorów tylko młodej osoby, która jak najbardziej powinnna wiedzieć co robi.

Obiektywnie patrząc tą osobą również mógłby być emeryt(tak są przypadki seniorów grających na komputerach), a że mamy równouprawnienie to przecież jeśli w tym przypadku jest to złe, to i tu też będzie.

Młoda osoba też jak najbardziej ma się prawo pomylić. Taki sprzedawca żeruje na ludzkich pomyłkach, które są naturalne dla każdego z nas.

Jest nędznym złodziejem i tyle... takich to od razu do torów przywiązać.

Mało powiedziane. Ukamienowanie - to za mało.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

@ Aż mi się przypomniało coś xD

1295099597_by_KEWALSajot.jpg?1295099598

Ale co Ty mówisz?

Tak jak napisał up. Przedmiot fakt - jest zgodny z opisem ale jest to rzecz darmowa i żeruje na innych ludziach. Nie ważne czy ma 7, 12, 40, czy 70 lat. Nazywasz innych dziećmi, a Twój pogląd na to wszystko jest poniżej poziomu dziecka.

@ edit

nie bede płakał o jakieś marne 25 zł. negatywa dostałem za "brak kontaktu" (nie rozmieszać mnie więcej, he's made my day xD). Więc oczywiście tez dostaje i sprawa leci do allegro.

Niech temat zostanie dla ostrzeżenia innych. dziękuję za zainteresowanie i wszystkich cebulaków, czy cebulaczki z tematu serdecznie nie pozdrawiam.

@ edit2

330351432932898391691.png

hahahhaha :) aukcja od dziś godzina ~14.

7ltRHSP.png

Opublikowano

Kupiłeś wirtualny przedmiot od gościa, który nie miał ani jednego komentarza?

Opublikowano

@Miszczu

tak czy siak, ktoś musiał zacząć :) zaryzykowałem i straciłem to 25zł. Będę miał nauczkę na przyszłość i tyle.

7ltRHSP.png

Opublikowano

@Szaki22 dokładnie, zgadzam się w 100% z Tobą i z tym co piszesz.

@Aika a Tobie mogę powiedzie tak, co z tego, że w aukcji jest napisane, że jest to klucz kolekcjonerski? Skoro w tytule aukcji pisze, dokładnie np.  Klucz Steam do gry Counter Strike 1.6 Najtaniej, to każdy mądry i głupi wchodzi w aukcję i przeważnie kupuje to co pisze w tytule z grubsza czytając opis. A skoro w opisie jest napisane, że to klucz kolekcjonerski, a w tytule, że do gry to dlaczego nie ma w tytule napisane od razu, że jest to klucz kolekcjonerski, oraz, że nie ma wartości? A no po to, żeby jakiś napalenieć kupił na szybko. I to jest już w 100% osztustwo i zarabianie na naiwnych. A Ty widzę, że oszustów popierasz bo "należy czytać opis". Powiedz mi kto normalny robi ludzi w bambuko? Nikt. Jakiś gościu oszukuje ludzi a Ty mówisz, że wszystko jest okej bo informacje są zawarte w aukcji. Skoro są to niech w tytule też napisze, że to jest FAKE klucz.

I powiem Ci tyle, że jak kiedyś będziesz podpisywała jakąś umowe to nie zawsze jest tak, że wszystko zrozumiesz odrazu po przeczytaniu, ale też nie bedzie Ci się chciało tego nieść gdzieś do biura prawnego by Ci ją sami uprościli i powiedzieli co i jak. Ty umowe podpiszesz, a w niej będzie coś zawarte co mogłaś przeoczyć itd, a będziesz sugerowała się tym, że to dobra firma itd. Potem tylko płacz, że co ja zrobiłam, że mnie oszukali itd. zaś oni Ci powiedzą: "Podisała pani umowę więc w czym problem"?

Opublikowano

.

@Aika a Tobie mogę powiedzie tak, co z tego, że w aukcji jest napisane, że jest to klucz kolekcjonerski? Skoro w tytule aukcji pisze, dokładnie np.  Klucz Steam do gry Counter Strike 1.6 Najtaniej, to każdy mądry i głupi wchodzi w aukcję i przeważnie kupuje to co pisze w tytule z grubsza czytając opis. A skoro w opisie jest napisane, że to klucz kolekcjonerski, a w tytule, że do gry to dlaczego nie ma w tytule napisane od razu, że jest to klucz kolekcjonerski, oraz, że nie ma wartości? A no po to, żeby jakiś napalenieć kupił na szybko. I to jest już w 100% osztustwo i zarabianie na naiwnych. A Ty widzę, że oszustów popierasz bo "należy czytać opis". Powiedz mi kto normalny robi ludzi w bambuko? Nikt. Jakiś gościu oszukuje ludzi a Ty mówisz, że wszystko jest okej bo informacje są zawarte w aukcji. Skoro są to niech w tytule też napisze, że to jest FAKE klucz.

Serio? Ja zawsze myślałam, że w tytuł aukcji daję się słowa kluczowe ;) A opis aukcji jest właśnie po to aby dokładnie zapoznać się ze szczegółami kupowanego towaru czy usługi. Nie obchodzą mnie klucze csa ale jak widzę, że ma napisane w aukcji co kupuje, a później płaczę, że kupił bo porządnie nie przeczytał co kupuje to nóż mi się w kieszeni otwiera. ;) Nie popieram oszustów - popieram osoby, które piszą w aukcji co sprzedają. Czy sprzedający zataił w aukcji, że jest to klucz kolekcjonerski? NIe. To o co wy szczekacie. Moim zdaniem to teraz wylewacie swoje żale za swoją głupotę i ignorancję. Jak dla mnie nic sobą nie reprezentujecie. Piszecie, że oszust bo sprzedaje bezwartościowe klucze za plny? On sobie może nawet za przeproszeniem wystawić gówno w aukcji,a to, że jakiś debil to kupi to już nie jego sprawa. To jest następny dowód na to, że allegro powinno zabronić sprzedaży rzeczy wirtualnych bo widać jak się to kończy - żalem dzieci. Na jego niekorzyść mówi fakt, że kupił klucz od osoby, która nie miała żadnych opinii. I zauważ, że nie napisałam nigdzie, że to, że sprzedał bezwartościowy klucz jest porządku. Napisałam jedynie, że nie jest to oszustwo czy kradzież. I serio nie musisz mi odpisywać bo argumenty Twoje są żałosne i beznadziejne. Do nie trafia do mnie argument, że to oszust bo sprzedał fake klucze za plny. Dostał informację co kupuje, za ile i jaki jest kontakt między nim a sprzedającym i nie ma nic więcej w tym temacie do powiedzenia. Poza tym spójrz na pozostałe wypowiedzi użytkowników. To również mówi samo za siebie. I kto by pomyślał, że umiejętność czytania jest tak potrzebna w dzisiejszych czasach ^^

I powiem Ci tyle, że jak kiedyś będziesz podpisywała jakąś umowe to nie zawsze jest tak, że wszystko zrozumiesz odrazu po przeczytaniu, ale też nie bedzie Ci się chciało tego nieść gdzieś do biura prawnego by Ci ją sami uprościli i powiedzieli co i jak. Ty umowe podpiszesz, a w niej będzie coś zawarte co mogłaś przeoczyć itd, a będziesz sugerowała się tym, że to dobra firma itd. Potem tylko płacz, że co ja zrobiłam, że mnie oszukali itd. zaś oni Ci powiedzą: "Podisała pani umowę więc w czym problem"?

Pierwsza zasada podpisywania umów brzmi : "nigdy nie podpisuj umowy, której nie przeczytałeś albo nie zrozumiałeś". Także podejrzewam, że pewnie taki bezmyślny ktoś jak Ty albo Twój kolega @Szaki22 podpisałby niezrozumiałą dla siebie umowę. Może Ty nie ale Twój kolega już na pewno... Przecież ma już w tym wprawę ^^ I zapewne płakalibyście tak jak teraz płacze Twój ziomeczek :D Swoje dobre rady zachowaj więc dla kolegi i siebie bo ja z nich na pewno nie skorzystam, a szkoda aby się zmarnowały.

I serio nie musisz mi już odpisywać bo nie mam zamiaru dawać się dalej wciągać w tą jałową dyskusję.

Opublikowano

@Aika

A wiesz, że taki tytuł to jest MANIPULOWANIE słowami kluczowymi? 

@topic

Jeżeli w opisie napisał np. że klucz aktywuję się na platformie steam, albo coś bezpośrednio związane z grą to już jest to wtedy niezgodne z zakupionym przedmiotem czyli tzw. "kluczem kolekcjonerskim".

Po prostu zgłaszaj: http://prntscr.com/7b43c2

btw jeżeli oszukał paręnaście osób, to można zgłosić to na policję :-) 

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...