Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z brązu 2 do silvera 5 a moze i dalej ? Zobaczmy w ile dni..

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wolę do wszystkiego dojsć sam po woli i uczyć się na błędach,choć mnie to już denerwuje..Wczoraj znów serie przewaliłem... mam 60 ileś lp. Dopóki wbijam LP do serii idzie w miarę dobrze,ale jak jest seria to nagle trolle itp.. xD

bartek19623---18.png

Opublikowano

Załatw sobie kolege, zawsze 1 random mniej ;p Idziecie np. premade bot i jak wasz team odpierdala to gracie swoje i tyle. Dobry push i nafeedowany adc może dać wygraną nawet z trzema brązami 5. Osobiście nie polecam grać topa na solo, ciężko wycarrować.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Miałem zamiar ulepszyć,ale czasu nie starczyło aa najpierw chciałem złożyć moc trójcy bo 0 dmg miałem aa to jednak troche daje.Aa no i właśnie ten build samemu mi też nie pasuje.. :D

ten itemek się jako 1szy składa... :p po pierwszym powrocie najlepiej :) 

Pierwsza gra w serii wygrana mam nadzieję,że jeszcze chociaż jedną z dwóch wygram to będzie awans. :D

Byłem sobie morgana na supporcie

Screen: vqchn3m.jpg

Bez sightstona, czerwonego trinketa.. xD pomagają, nawet na brązie. Uwierz :D Pomijam fakt że itemka na suppka też nie masz ale bez niego można się obejść.

Anyway: Powodzonka w wychodzeniu :)

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

1 od czego zacznij to kupowac dobre buty bo jak budujesz magic pen na jayce to mi sie chce plakac, nie pierdol ze sytuacyjnie bo c***a wiesz co to sytuacja patrzac na poziom twojej gry wiec wez se katuj normal game'y jednym champem bo tak daleko nie zajdziesz, elo

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Troche zaniedbałem temat,ale dalej jestem b2 i myślę,że w tej serii też mi sie nie uda wyjsc (juz 3 seria).. Mam serie i zaliczony 1 lose więc teraz,aby być w b1 musze wygrac 2 gry pod rzad.Zamazałem na czarno grę zwykłą,nie rankingową.

Screen: mBhzZTV.jpg

Strasznie dużo umierasz, postaraj się nie robić zbyt greedy akcji i nie umieraj tak dużo, popraw też farmę. ;)

Opublikowano

bosz... jako gracz doświadczony i który właśnie kerował Holliego xD ( hehe )

to dam ci kilka rad.. ( tak samo jak reszta ale bardziej ci się przydadzą )

1. nie biegaj jak idiota za killem ( co jest częste w brązie )

- uciekł -> mówi się trudno nie biegnij pod wieżę ( chyba że jesteś pojebany mundo którego wieża i tak nie rusza xD )

biegnąc za kimś pod wieżę możesz po prostu zrobić to o co on prosił... czasami specjalnie ktoś daje się bić

aby zaprosić cię pod tałera... więc po prostu farm się spokojnie i ignoruj zaczepki innych

2. buty najważniejsze !... więc po pierwszym powrocie do bazy BUTY !...

- buty pozwalają ci ofc. szybciej biegać... co ważniejsze dają ci więcej hajsu 

3. graj na określonej lini i po prostu ją pchaj ile sie da... inne twoje linie przegrywają ?..

j**** to... po prostu rób swoje... uciekniesz z lejna aby kogoś zabić... stracisz farmę...

i ważny błąd który wiele bronzów robi...

ferst blod nie jest warty twojego życia... bo stracisz dużo exp-a a golda będziesz mieć tylko 200 więcej niż mialbys z farmienia...

i teraz muszę iść... znalazło gre...

Opublikowano

bosz... jako gracz doświadczony i który właśnie kerował Holliego xD ( hehe )

to dam ci kilka rad.. ( tak samo jak reszta ale bardziej ci się przydadzą )

1. nie biegaj jak idiota za killem ( co jest częste w brązie )

- uciekł -> mówi się trudno nie biegnij pod wieżę ( chyba że jesteś pojebany mundo którego wieża i tak nie rusza xD )

biegnąc za kimś pod wieżę możesz po prostu zrobić to o co on prosił... czasami specjalnie ktoś daje się bić

aby zaprosić cię pod tałera... więc po prostu farm się spokojnie i ignoruj zaczepki innych

2. buty najważniejsze !... więc po pierwszym powrocie do bazy BUTY !...

- buty pozwalają ci ofc. szybciej biegać... co ważniejsze dają ci więcej hajsu 

3. graj na określonej lini i po prostu ją pchaj ile sie da... inne twoje linie przegrywają ?..

j**** to... po prostu rób swoje... uciekniesz z lejna aby kogoś zabić... stracisz farmę...

i ważny błąd który wiele bronzów robi...

ferst blod nie jest warty twojego życia... bo stracisz dużo exp-a a golda będziesz mieć tylko 200 więcej niż mialbys z farmienia...

i teraz muszę iść... znalazło gre...

Prosze niech nikt nie slucha tych rad.

1. Tutaj troche sie zgodze, z tym ze po kille trzeba biegac ale mądrze, czasami lepiej wziac objectiv, czasami dobrze jest odpuscic ale kille sa wazne.

2. Buty sa wazne ogolnie ale kupowanie ich na 1 cofce nie jest wazne, tzn zalezy od lini i kim grasz. na jungli moga sie przydac, ale na farm midzie jak ziggs czy xerath nie potrzebujesz early butow bo i tak safe farmisz, i .. buty daja golda? 1 slysze.

3. Pchaj ile sie da? split push to twoj najgorszy przeciwnik jesli nie wiesz jak on dziala i 1 zasada to pomaganie teamowi zeby nie byli zbyt do tylu, nie wygrasz gry 1v5. Roamowanie to podstawa nawet kosztem farmy.

4. First blood jest warty twojego zycia, tak samo Ty jak i przeciwniki tracicie farme ale za to dostajesz wiecej golda wiec robisz sobie przewage ktora pozniej mozesz wysnowballowac.

rYD9JSA.png

Opublikowano

Okej zagrałem gre,wygrałem mam nadzieję,że tą też wygram to będzie seria.Co do porad kogoś tam wyżej:

Sorki większości nie posłucham ponieważ:

- Buty nie dają golda,albo ja 1 raz slysze..

- Mam miec w dupie jak inne linie przegrywaja ? Nie ! Jeśli jakas linia przegrywa to staram się pomóc tak jak to w tej grze było.

Co do tej rundy: Było spoko,choć na początku miałem staty 0/5 czyli naprawdę noobskie co widać po moich statach teraz,ponieważ dostawałem mocno od xina,ale później złapałem 2 kille i było już z górki. Przy okazji wbiłem 3 poziom maestrii :) 

Screen: 9g4CQ9t.jpg

bartek19623---18.png

Opublikowano

Po 1 słabo farmisz. Po 2 nie składasz itemku w jungli w ogóle tak samo jak na supporcie...

bPF1HEU.png

Opublikowano

Wiem,że słabo farmię,ale mam nadzieje,że się to poprawi,gram więc musi być coraz lepiej,ale troche to czasu będzie wymagało.

Seria po raz 4 mam nadzieję,ze teraz wbije ten b1 ale znajac mojego farta to znów podczas serii wszystko się zdupi a po przegranej serii znów bedzie git -,-hahaha

Tu ewidentnie grę carrował wukong a ja tylko pushowałem i pomagałem teamowi bo co robić z takimi gównianymi statami. :D 

Screen: 60CekLe.jpg

bartek19623---18.png

Opublikowano

"Wiem,że słabo farmię,ale mam nadzieje,że się to poprawi,gram więc musi być coraz lepiej,ale troche to czasu będzie wymagało."

Pizdylion lat Ci to zajmie z takim nastawieniem...

Kolego, spróbuj sobie w jednej grze, JEDNEJ spróbować postawić 90% czasu laning phase na farme.

Serio, dobijaj miniony w bezpieczny sposób, jak masz okazje do obicia to obij przeciwnika, i dalej sokojnie farm.

Po udanej próbie farmienia w takiej grze, mówię tu o min. 200 farmy w 20 minucie zobaczysz różnicę w rozgrywce.

Będziesz do przodu ze wszystkim od takich latających oszołomów ze statami 10/15/0 z 50 farmy w 30 minucie...

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

To była zacięta walka,każdy z nas ma dużo deadów,ponieważ szliśmy łeb w łeb,ramię w ramię ! Oni mieli więcej killi i dwóch tanków,ale my zaś więcej taktyki i nafeedowaną leblanc co przeważyło na szali i wygraliśmy. 

SCREEN:e9IQ6JK.jpg

Jestem b1 teraz,więc mam nadzieje,że jutro wbiję promo do S5,albo nawet Silver 5 :)

bartek19623---18.png

Opublikowano

To była zacięta walka,każdy z nas ma dużo deadów,ponieważ szliśmy łeb w łeb,ramię w ramię ! Oni mieli więcej killi i dwóch tanków,ale my zaś więcej taktyki i nafeedowaną leblanc co przeważyło na szali i wygraliśmy.

SCREEN:Dodany obrazek

Jestem b1 teraz,więc mam nadzieje,że jutro wbiję promo do S5,albo nawet Silver 5 :)

GJ. Popracuj nad farmą bo później będzie ciężko :)
Opublikowano

Wygrałem teraz w B1 jedną grę,grałem ze znajomym z lola który ma S V ale spadł z S III ponoć.Grało nam się przyjemnie ja top,on jungla. Nie było łatwo,walka zacięta ale udało nam się,znów przewazyła taktyka i to,że ja zacząłem składać tanky itemy. :) 

Mam aktualnie 29 LP

Screen:ZFGUJnf.jpg

bartek19623---18.png

Opublikowano

Przestań budować do wszystkiego Berki ;_; Do Jayce Ionianki/Merki/Tabi a do Lee Merki/Tabi. Do supporta Sorcery albo Ionianki.

Opublikowano

Budowałem tak,ale pewien użytkownik na tym forum ciągle mnie napominał,że tabi do jayce to złe, i takie buty jak Ty piszesz,że też złe i zacząłem budować berki.Czyyli on nie miał racji i mam budować tak jak budowałem ? :)

bartek19623---18.png

Opublikowano

Budowałem tak,ale pewien użytkownik na tym forum ciągle mnie napominał,że tabi do jayce to złe, i takie buty jak Ty piszesz,że też złe i zacząłem budować berki.Czyyli on nie miał racji i mam budować tak jak budowałem ? :)

Ionianki praktycznie do każdego castera są dobre, więc tak. Jayce nie potrzebuje Attack Speedu.

aPjC5A8.png

;)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...