Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta + zasilacz / R9 290 vs R9 280x - a może coś innego?

escaperz.lordm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo osób marudzi na arty w asusach ale też dużo sprzedających zarzeka się że nie występują u nich. Kupno referenta jest dosyć ryzykowne bo nie wiadomo jak długo potrzyma.. Tak mi sie wydaje

lownfast

Opublikowano

Zamówiłem Asusa R9 280x, zobaczymy jak się sprawdzi. Przy okazji sprawdzimy mój zasilacz. Gadałem dziś z jakimś Czechem, twierdził że na tym samym zasilaczu i podobnych podzespołach odpala normalnie R9 280X. Zobaczymy, w każdym bądź razie dzięki za pomoc Ciacho. 

lownfast

Opublikowano

ten 530W. Nie mam, są tylko 6 pinowe (pomijam te od karty) podpiąłem póki co pod stary zasilacz i nic się nie pali. Wywaliło mi tylko arta za pierwszym razem ale już żadnych nie mam 

lownfast

Opublikowano

FAKT jest 1x8 PIN a tak naprawdę to 2x4 LOL, nie widziałem tego XDDDD

/edit 

po zmianie zasilacza wszystko dziala zdecydowanie lepiej, karta lepiej chodzi a komputera w ogole nie slychac. 

lownfast

Opublikowano

Tak jak podejrzewałem, artefaktów setka po prostu. Zmiana BIOS zadziałała na BF4 natomiast na średnich ustawieniach w GTA V osiągałem maks. 20 FPS więc stwierdziłem że to bezsensu, wgrywałem chyba z 3x inny BIOS i żaden nie działał we wszystkim jak powinien. Pisałem do właściciela, powiedział że jutro się odezwie. 

Pytanie, od jakiego producenta wziąć kartę (280x) żeby nie było takich jaj? Wiem że w MSI też występują arty ale rzadziej więc na nią nie poluje. Rozmyślałem nad Toxic Sapphire i Gigabyte. Problemem jest u mnie miejsce w odbudowie i dłuższa karta od Asusa po prostu nie wejdzie. Gigabyte z tego co wiem, jest krótsza. 

lownfast

Opublikowano

DLmnie MSI/ASUS są to najlepsze firmy ale jeśli nie przeszkadza ci hałas to gigabyte też może być 

Opublikowano

DLmnie MSI/ASUS są to najlepsze firmy ale jeśli nie przeszkadza ci hałas to gigabyte też może być 

Co z tego że najlepsze firmy jak co ileś sztuk Asusa jest uszkodzonych (chodzi mi o artefakty). Chce coś na co ludzie się nie skarżą jeżeli chodzi o wadliwość. 

lownfast

Opublikowano

Tak jak podejrzewałem, artefaktów setka po prostu. Zmiana BIOS zadziałała na BF4 natomiast na średnich ustawieniach w GTA V osiągałem maks. 20 FPS więc stwierdziłem że to bezsensu, wgrywałem chyba z 3x inny BIOS i żaden nie działał we wszystkim jak powinien. Pisałem do właściciela, powiedział że jutro się odezwie. 

Pytanie, od jakiego producenta wziąć kartę (280x) żeby nie było takich jaj? Wiem że w MSI też występują arty ale rzadziej więc na nią nie poluje. Rozmyślałem nad Toxic Sapphire i Gigabyte. Problemem jest u mnie miejsce w odbudowie i dłuższa karta od Asusa po prostu nie wejdzie. Gigabyte z tego co wiem, jest krótsza. 

U każdego występują, widocznie trafiłeś na wadliwą sztukę, dziwne, że właściciel nie sprawdził tego. Bierz MSI, nieduże rozmiary, nie jest głośna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...