Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eurowizja

kavoweciastko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komentowałam sobie tutaj na żywo:

Na początku - piękny playback tego gościa (otwarcie eurowizji) ;>

Co do Chin..sam fakt tego, ze transmitują finał eurowizji mnie niepokoi, gdyż obawiam się iż będzie tutaj podobnie jak z Australią. Jeszcze czego, zeby Chiny dodawali kiedyś do eurowizji ;_;

Pozwolę sobie każdy występ komentować:

1. Słowenia - Ciekawy głos, całkiem dobry występ. Pod koniec jakoś mi się nie podobało, lepiej było w półfinałach. Ale generalnie ma szansę na wygraną.

2. Francja - Według mnie okropna piosenka, jedna z gorszych tegorocznej eurowizji.

3. Izrael - Nigdy nie zrozumiem czemu to przeszło do finału. Fakt - jest to przebojowa, żywsza piosenka, ale jakoś mi się nie podoba :p I te buty... Wiocha jakaś :D

4. Estonia - Przepiękna piosenka, uwielbiam ją i liczę na wysokie miejsce dla nich. :) Chociaż przyznam, że on na żywo jakoś fałszuje :D Oni troszkę przypominają mi zeszłoroczną parę z Holandii, która zajęła 2. miejsce.

5. Wielka Brytania - Po prostu mi się to nie podoba.

6. Armenia - To też mi się nie podoba, po prostu nie trafia w moje gusta. Refren ok, ale tylko to jest ok.

7. Litwa - Czy tylko mnie wkurza ta piosenka? ;> Ale pewnie będzie ta piosenka na wysokim miejscu.

8. Serbia - Wydaje mi się, że będzie mieć wysokie miejsce, bo chyba dużo osób ją lubi, ja jednak za samą piosenką nie przepadam. Nie wiadomo do czego to zaliczyć - na początku jakaś ballada, później pop, a później jakieś disco.

9. Norwegia - Piękna piosenka, myślę że wysoka nota będzie. :)

10. Szwecja - Plagiat za plagiatem, więc jestem na nie. Ale pewnie będzie wysoka nota. Piosenka fajna, tylko właśnie szkoda że plagiat.

11. Cypr - Nie przypadło mi to do gustu.

12. Australia - Wiadomo, że są gościnnie, jednak myślę że będzie wysoka nota. Piosenka całkiem ok.

13. Belgia - Jest ok.

14. Austria - Jest ok.

15. Grecja - Ładna piosenka.

16. Czarnogóra - Nie podoba mi się, po prostu.

17. Niemcy - Jest ok.

18. Polska - Troszkę fałszowała, ale chyba trochę lepiej wyszło niż w półfinale.

19. Łotwa - Ten głos, ten refren.. brak mi słów, zachwycona jestem nią i tą piosenką. <3

20. Rumunia - Jest ok.

21. Hiszpania - Piękna piosenka, ale występ generalnie nie przypadł mi do gustu. I pod koniec jej się coś głos załamał chyba.

22. Węgry - Jest ok.

23. Gruzja - Podoba mi się ta piosenka. :) Lubię takie klimaty. I ma piękne włosy ;_;

24. Azerbejdżan - Ta piosenka nie należy do moich ulubionych. Jest ładna, jednak nie przyciąga mojej uwagi na dłużej.

25. Rosja - Mocny rywal, myślę że wygra. Swoją drogą piękna piosenka. Jak za Rosją nie przepadam, to jednak trzeba przyznać ze ładna piosenka. Tylko chyba stres ją dzisiaj zjadł, bo wyszło kiepsko, powiedziałabym że okropnie. Zmarnowała swój piękny głos.

26. Albania - Fajna piosenka, liczę na wysokie miejsce.

27. Włochy - Jest ok. Taka piosenka typowo z włoskiego romantycznego filmu, ewentualnie dramatu.

Jednak i tak moim zdaniem zwycięzcą zawsze jest nasz kochany Artur Orzech :D On potrafi pocisnąć ich z klasą :D

Cały finał jakoś nie był zachwycający, bardziej podobał mi się w zeszłym roku. Na tym bardzo przysypiałam, był nużący.

Niecierpliwie czekałam na wyniki. :3

W czasie wyników okropne wpadki mieli, niestety w zeszłym roku lepiej było. O niebo lepiej.

Co do wyników: jestem zaskoczona że plagiat wygrał... ehh :/ wolałabym juz chyba Rosję :(

A jakie jest Wasze zdanie?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Komentowałam sobie tutaj na żywo:

Na początku - piękny playback tego gościa (otwarcie eurowizji) ;>

Co do Chin..sam fakt tego, ze transmitują finał eurowizji mnie niepokoi, gdyż obawiam się iż będzie tutaj podobnie jak z Australią. Jeszcze czego, zeby Chiny dodawali kiedyś do eurowizji ;_;

Pozwolę sobie każdy występ komentować:

1. Słowenia - Ciekawy głos, całkiem dobry występ. Pod koniec jakoś mi się nie podobało, lepiej było w półfinałach. Ale generalnie ma szansę na wygraną.

2. Francja - Według mnie okropna piosenka, jedna z gorszych tegorocznej eurowizji.

3. Izrael - Nigdy nie zrozumiem czemu to przeszło do finału. Fakt - jest to przebojowa, żywsza piosenka, ale jakoś mi się nie podoba :P I te buty... Wiocha jakaś :D

4. Estonia - Przepiękna piosenka, uwielbiam ją i liczę na wysokie miejsce dla nich. :) Chociaż przyznam, że on na żywo jakoś fałszuje :D Oni troszkę przypominają mi zeszłoroczną parę z Holandii, która zajęła 2. miejsce.

5. Wielka Brytania - Po prostu mi się to nie podoba.

6. Armenia - To też mi się nie podoba, po prostu nie trafia w moje gusta. Refren ok, ale tylko to jest ok.

7. Litwa - Czy tylko mnie wkurza ta piosenka? ;> Ale pewnie będzie ta piosenka na wysokim miejscu.

8. Serbia - Wydaje mi się, że będzie mieć wysokie miejsce, bo chyba dużo osób ją lubi, ja jednak za samą piosenką nie przepadam. Nie wiadomo do czego to zaliczyć - na początku jakaś ballada, później pop, a później jakieś disco.

9. Norwegia - Piękna piosenka, myślę że wysoka nota będzie. :)

10. Szwecja - Plagiat za plagiatem, więc jestem na nie. Ale pewnie będzie wysoka nota. Piosenka fajna, tylko właśnie szkoda że plagiat.

11. Cypr - Nie przypadło mi to do gustu.

12. Australia - Wiadomo, że są gościnnie, jednak myślę że będzie wysoka nota. Piosenka całkiem ok.

13. Belgia - Jest ok.

14. Austria - Jest ok.

15. Grecja - Ładna piosenka.

16. Czarnogóra - Nie podoba mi się, po prostu.

17. Niemcy - Jest ok.

18. Polska - Troszkę fałszowała, ale chyba trochę lepiej wyszło niż w półfinale.

19. Łotwa - Ten głos, ten refren.. brak mi słów, zachwycona jestem nią i tą piosenką. <3

20. Rumunia - Jest ok.

21. Hiszpania - Piękna piosenka, ale występ generalnie nie przypadł mi do gustu. I pod koniec jej się coś głos załamał chyba.

22. Węgry - Jest ok.

23. Gruzja - Podoba mi się ta piosenka. :) Lubię takie klimaty. I ma piękne włosy ;_;

24. Azerbejdżan - Ta piosenka nie należy do moich ulubionych. Jest ładna, jednak nie przyciąga mojej uwagi na dłużej.

25. Rosja - Mocny rywal, myślę że wygra. Swoją drogą piękna piosenka. Jak za Rosją nie przepadam, to jednak trzeba przyznać ze ładna piosenka. Tylko chyba stres ją dzisiaj zjadł, bo wyszło kiepsko, powiedziałabym że okropnie. Zmarnowała swój piękny głos.

26. Albania - Fajna piosenka, liczę na wysokie miejsce.

27. Włochy - Jest ok. Taka piosenka typowo z włoskiego romantycznego filmu, ewentualnie dramatu.

Jednak i tak moim zdaniem zwycięzcą zawsze jest nasz kochany Artur Orzech :D On potrafi pocisnąć ich z klasą :D

Cały finał jakoś nie był zachwycający, bardziej podobał mi się w zeszłym roku. Na tym bardzo przysypiałam, był nużący.

Niecierpliwie czekałam na wyniki. :3

W czasie wyników okropne wpadki mieli, niestety w zeszłym roku lepiej było. O niebo lepiej.

Co do wyników: jestem zaskoczona że plagiat wygrał... ehh :/ wolałabym juz chyba Rosję :(

A jakie jest Wasze zdanie?

Dobrze, że Szwed wygrał, bo piosenka bardzo fajna :)

805491408806070489277.png

Opublikowano

Szwed moim zdaniem jeden z najlepszych występów. Ola Ciupa i jej ogłoszenie wyników było żałosne jej angielski powala takie ośmieszenie polski na arenie międzynarodowej.

334qlo8.jpg
Opublikowano

@likus Moim zdaniem lepsze to niż żeby miała mówić po polsku. Niektóre kraje mówiły w swoim ojczystym języku. Zresztą jak się przyjrzysz to prezenterzy niektórych krajów też idealnie nie mówili po ang. W większości było to na poziomie naszej Oli, więc nie ma co się załamywać. Jedni lepsi są w tym, inni w czymś innym. Nie zamierzam jej bronić, jednak chce zwrócić uwagę na pewne kwestie. ;)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Szwed moim zdaniem jeden z najlepszych występów. Ola Ciupa i jej ogłoszenie wyników było żałosne jej angielski powala takie ośmieszenie polski na arenie międzynarodowej.

Na każdej Eurowizji polska się ośmiesza to już norma jest.. 

OQqSOv4.png

Opublikowano

Nie oglądam tego od sytuacji w tamtym roku. Według mnie strata czasu, jeden z bardziej pieprzniętych konkursów jaki widziałem. 

Opublikowano

Dobrze, że wygrał ładny pan ze Szwecji, bo piosenka całkiem całkiem jak na Eurowizję i ciekawe miał te wizualizacje, więc niech im będzie (no i jest ładny). Najbardziej podobała mi się piosenka belgijska. Babka z Łotwy miała świetne zwrotki, ale to wycie w refrenie (nie ujmując możliwościom wokalnym) nie jest w moim stylu. No i propsy dla Gruzinki za imidż (za piosenkę już nie).

Cała reszta jak dla mnie na odstrzał :) Jednak Eurowizja nigdy nie prezentowała specjalnie wysokiego poziomu i tylko jednostki się wyróżniały.

#don't care

Opublikowano

Dobrze, że wygrał ładny pan ze Szwecji, bo piosenka całkiem całkiem jak na Eurowizję i ciekawe miał te wizualizacje, więc niech im będzie (no i jest ładny). Najbardziej podobała mi się piosenka belgijska. Babka z Łotwy miała świetne zwrotki, ale to wycie w refrenie (nie ujmując możliwościom wokalnym) nie jest w moim stylu. No i propsy dla Gruzinki za imidż (za piosenkę już nie).

Cała reszta jak dla mnie na odstrzał :) Jednak Eurowizja nigdy nie prezentowała specjalnie wysokiego poziomu i tylko jednostki się wyróżniały.

Belgia, serio? :O

805491408806070489277.png

Opublikowano

@Wojciech.. Mam wrażenie że @kavoweciastko  chodzi o to:  

Tak, o to mi chodzi.

Też uważam, ze Rosja powinna wygrac i mam wrażenie, że Szwecja wygrała głównie dzieki tym komisjom, które pewnie głównie patrzyły pod pryzmat samego występu i pomysłu, jednak tak jak mówię - ten ludzik to też plagiat, o czym Pan Orzech mówił w półfinałach. Dodatkowo popatrzcie na wyświetlenia na YT - Polina ma ponad 8mln pod filmem, Mans tylko 2mln, co świadczy o tym że widzowie wolą Poline, tyle że te głupie komisje uznały chyba coś w stylu "co tam plagiat, co tam że dwa plagiaty, zagłosujmy". ;> Nie mówię - piosenka i wgl fajna, ale względem innych uczestników jest to niezbyt fair.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Od dawna nie oglądałem Eurowizji, ale już nie obejrzę nigdy.
Eurowizja spadła na psy. Co w tym roku robiła tu: Gruzja, Armenia, Izrael, Australia.
Nazwa mówi sama za siebie.

Poza tym chłop z brodą przebrany za kobietę... nie mam problemu do gościa, ale dzieci nie powinny widzieć takiego anomalia.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Od dawna nie oglądałem Eurowizji, ale już nie obejrzę nigdy.

Eurowizja spadła na psy. Co w tym roku robiła tu: Gruzja, Armenia, Izrael, Australia.

Nazwa mówi sama za siebie.

Poza tym chłop z brodą przebrany za kobietę... nie mam problemu do gościa, ale dzieci nie powinny widzieć takiego anomalia.

Przypomnij sobie w takim razie lata poprzednie: masa kobiet z brodami, masa przebierańców, masa różnych rzeczy - gorszych niz w zeszłym roku. Więc nie rozumiem czemu teraz nagle wszyscy nie chcą oglądać eurowizji, skoro ona coraz spokojniejsza się robi względem całej historii eurowizyjnej...

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Może dlatego, że wygląda sztucznie? Oglądając ją, wiedziałem w pewnym sensie, co się wydarzy. Tak, jakby te zwycięstwa były zaplanowane.

Spokojniej, znaczy nudniej. Ludzie nie lubią, gdy coś się powtarza; chcą nowości.

Nie do każdego też będzie trafiał pop, który jest tu akurat większością.

Dbmy4Vg.png?1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...