Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eurowizja

kavoweciastko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. :)

Czy ktoś z Was jest fanem Eurowizji i ją ogląda zawsze? Jeśli tak to komu kibicujecie, jakie są według Was typy, kto wygra?

Po tym co widzę na obecną chwilę, przed drugim półfinałem, to na YT popularnością chyba bije Rosja i według mnie to ona wygra tegoroczną Eurowizję.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@Immoral możesz uzasadnić czemu według Ciebie to gówno?

I nie jakiegoś a jakąś. Wybrali Monikę Kuszyńską, tą z Varius Manx. Z innych krajów widziałam dużo pozytywnych komentarzy na jej temat. Pewnie nie wygra, ale nie oznacza to że nie można jej kibicować, w końcu reprezentuje nas.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Po tej żenadzie z poprzedniego roku gdzie wygrała poprawność polityczna chyba odpuszczę sobie ten rok

Opublikowano

Fakt, głosowanie nie jest najlepsze, gdyż moim zdaniem powinny znaczyć się tylko głosy publiczności, a nie że z kraju bierze się 50% głosów publiczności, a drugie 50% to są głosy jakiejś głupiej komisji. Gdyby nie to dziwne głosowanie to byśmy w zeszłym roku mieli drugie miejsce.

Przez to głosowanie dużo krajów rezygnuje z Eurowizji, nie dziwię się im.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Fakt, głosowanie nie jest najlepsze, gdyż moim zdaniem powinny znaczyć się tylko głosy publiczności, a nie że z kraju bierze się 50% głosów publiczności, a drugie 50% to są głosy jakiejś głupiej komisji. Gdyby nie to dziwne głosowanie to byśmy w zeszłym roku mieli drugie miejsce.

Przez to głosowanie dużo krajów rezygnuje z Eurowizji, nie dziwię się im.

Nie ma idealnego systemu który będzie w 100% uczciwy ale wiadomo że wygra ten kto ma więcej pieniędzy :)

Opublikowano

Moim zdaniem jest jeden system uczciwy - głosowanie byłoby tylko dzięki głosom widzów, żadnych komisji.

W każdy system można ingerować :)

Opublikowano

Podoba mi sie ta idea Eurowizji, ze kraje glosuja na siebie ale dawno nie widzialem tam piosenek wartych uwagi.

Opublikowano

Przed tymi głupi zmianami właśnie z "Conchita Wurst" - Boże ta Eurowizja, to przecież cyrk totalny i błazenada ... nie oglądam tego i nie będę.

Opublikowano

Piosenki dość przeciętne i słabej jakości.Do tego obowiązująca poprawność polityczna.Rok temu wygrał transwestyta a w tym roku kto wygra? Gej, murzyn, facet z cyckami?

Opublikowano

A dla mnie to fajne widowisko, nawet raz byłam i słuchałam na żywo więc mogę powiedzieć, że emocje są straszne. :D

Realne szanse? Rosja, Estonia, Słowenia, Szwecja (chociaż według mnie plagiat), Niemcy, Albania, Gruzja, Białoruś. 

Polsce nie wróżę dobrego miejsca, bo Kuszyńska śpiewa jakby nie mogła i niestety bez mikrofonu by ją chórki zagłuszały. 

Opublikowano

Rok temu wygrał transwestyta a w tym roku kto wygra? Gej, murzyn, facet z cyckami?

W tym roku nie ma gejów ani facetów z cyckami. Jedynie murzyni chyba, ale dokładnie nie wiem. Wiem, że u nas mamy kobietę na wózku, a jeszcze byli goście z zespołem downa, jednak oni odpadli. W tym roku jakoś spokój jest, nic jakiegoś dziwnego i niezwykłego. Dużo ballad, itp.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

W tym roku nie ma gejów ani facetów z cyckami. Jedynie murzyni chyba, ale dokładnie nie wiem. Wiem, że u nas mamy kobietę na wózku, a jeszcze byli goście z zespołem downa, jednak oni odpadli. W tym roku jakoś spokój jest, nic jakiegoś dziwnego i niezwykłego. Dużo ballad, itp.

Kontrowersje wzbudza przecież też Australia, która nie wiedzieć czemu dostała się od razu do finału jako gość specjalny.  o.O

Albo ''Georgia'', gdzie ludzie myśleli, że to ta z Ameryki, a jest to tłumaczenie Gruzji i zaczęły się plotki.  :D

Opublikowano

Fakt, też mnie zaskoczył udział Australii w finale, ale nie sądzę by Australia wygrała, także tym się nie przejmuje jakoś :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

A dla mnie to fajne widowisko, nawet raz byłam i słuchałam na żywo więc mogę powiedzieć, że emocje są straszne. :D

Realne szanse? Rosja, Estonia, Słowenia, Szwecja (chociaż według mnie plagiat), Niemcy, Albania, Gruzja, Białoruś. 

Polsce nie wróżę dobrego miejsca, bo Kuszyńska śpiewa jakby nie mogła i niestety bez mikrofonu by ją chórki zagłuszały. 

Popuś?

Opublikowano

Po ostatnim zwycięstwie Thomasa Neuwirth'a pseudonim Conchita nigdy więcej nie mam zamiaru tego oglądać. W dodatku piosenki, które tam są pokazywane są wg. mnie słabe.

Ktoś się przebrał za kobietę i wygrał. Bardzo przepraszam, ale ja p*******... Jestem tolerancyjny i jak chce to niech się przebiera, ale to ewidentnie było pod publikę. 

Nigdy,

ani razu

więcej.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@GT-R A czemu nie? :P

Patrząc na YT to sporą popularnością cieszy się ten utwór i myślę, że będzie on w top5 w finale.

3 miliony, więc sporo, w porównaniu do naszej reprezentantki, która ma tylko 300 tysięcy. Mam tylko takie wrażenie, że Monika nas czymś zaskoczy, bo póki co średnio to wychodziło.

Może najlepsze zostawiła na koniec i akurat będziemy w pierwszej 10? :D Byle od soboty. 

Opublikowano

Fakt, nasza ma 300k, jednak pamiętajmy że jest jeszcze przed drugim półfinałem, także po nim może ta liczba wzrośnie, wtedy będzie można na spokojnie oceniać kto ma najwyższe szanse na wygranie.

Generalnie próby przed półfinałem z naszą Moniką są w internecie, na YT. Myślę, że przejdzie do finału, ale i tak i tak moim zdaniem wygra Rosja, bo póki co ona bije popularnością na YT, a tuż po Rosji jest Australia (co mnie dziwi).

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Piosenki są ogólnie bardzo słabe i z tego co widzę to ludzie chwycili to, że jak dadzą na eurowizję kogoś kto się wyróżnia to od razu wygra. Moim zdaniem bardzo duże szansę ma Polska. Byłem rozczarowany, że Czechy nie dostały się do finału.

Opublikowano

Ej, ej, ej.. Ale popatrzcie na lata poprzednie - te wszystkie pajacyki, teatrzyki, malowania na twarzach, itd.. Kiedyś to się wyróżniali, to był cyrk jakiś wtedy, teraz jest coraz bardziej spokojnie na scenie, nie widzicie tego? :p

Przypomnijcie sobie jak dawniej wyglądały eurowizje, jakie były występy, wtedy to było można nazwać wyróżnianiem się. Teraz jest tego coraz mniej, coraz więcej jest ballad, coraz więcej spokoju i luzu w tych występach.

Nasza reprezentantka chyba się mocno zestresowała na scenie, bo słychać było jak jej nie szło troszeczkę, pomimo to występ według mnie był całkiem fajny, cieszę się że przeszliśmy do finału, jednak mamy godnych rywali.

Dziwi mnie, że Szwajcaria odpadła. A Łotwa - wow, ten refren.. brak mi słów, jaki w niej drzemie głos i siła, pogratulować. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mam dziwne wrażenie, że w tym roku Eurowizja jest nastawiona na litość patrząc po zgłoszeniu Moniki Kuszyńskiej i jakiegoś zespołu w którym grają luzie z Zespołem Downa.Nie żebym miała coś temu przeciwko ale takie jest moje zdanie bynajmniej patrząc na Eurowizję w tym roku.

I zdecydowanie podobała mi się teraz Australia! ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...