Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o ludziach ustawionych od urodzenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,co myślicie o ludziach ustawionych od urodzenia?

Wczoraj na imprezie znajomi opowiadali o dziewczynie z mojej miejscowości z ustawionej rodziny(ojciec,matka firma)

Dobra dupeczka +20 lat prywatne studia medyczne,prawko zrobiła mówią że nawet nie doszło do egzaminu,na start samochód za 40 koła.

Jak się dorobić "czegoś" w tym kraju nie tracąc całego życia?

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Mój wujek z rodziną wyjechał do Holandii w wieku 17 lat,od 13 lat jeździ tirem,angielski i holenderski opanowany,ogromy dom,trzy samochody,żona i dziecko,jeszcze od 3 lat rozwija własny biznes.

Więc widzę że nawet bez szkoły i studiów idzie 

Opublikowano

Życie bywa przewrotne. Taka dupeczka jakby od samego początku wszystko miała, nic by nie musiała robić itp. to co później by zrobiła? Zawsze firma się może rozlecieć, rodzice wiecznie żyć nie będą...Nie doszło do egzaminu - wyjedzie i się zabije :P

...no chyba że mimo tego iż wszystko ma - daje z siebie wszystko, szkoli się, jest mądra, ładna. Spotka jakiegoś faceta który będzie jej pomagał. To zależy ( może jej się też trafić mega ..... który ją "uwięzi" w domu )

Szczęście, wykształcenie, "plecy", umiejętności ( trzeba być naprawdę dobrym w tym co się robi - fachowcem. Takich brakuje w tym kraju )  to się składa na to - kim będziemy, ile będziemy zarabiać....

Pieniądze wszystkiego nie dają ( najważniejsze to żeby mieć na podstawowe rzeczy, na jedzenie, zdrowie itp. ) ... no a jak się urodzi niepełnosprawne dziecko nam ? 

Grunt to żeby mieć jakiś pomysł, dążyć do czegoś.. a nuż się uda. Trzeba stale próbować. 

Opublikowano

Kiedyś  były inne lata i jeżeli ktoś był inteligentny to na prawdę w bardzo prosty sposób można się było wbić. Ostatnio oglądałam taki filmik z lat 80/90 co zrobili ludzie, aby być bogatym co dziś mają na koncie po kilkanaście milionów i więcej. Teraz nie dorobisz się takich pieniędzy a jak już musisz się na prawdę postarać, ale na pewno nie w Polsce.. ;) Ja nic nie myślę o takich ludziach bo ja mam swój dom, swoją rodzinę i to się liczy dla mnie i nie patrze na innych. 

Opublikowano

Co z tego skoro ta dupeczka jest nieudacznikiem życiowym i nie będzie potrafiła się potem uniezależnić od rodziny? Właśnie to jest najgorsze w takim wychowaniu dziecka. Rozumiem, że rodzice śpią na forsie, ale powinni nauczyć ją, że oni nie dostali tego z nieba, tylko sami się dorobili. Ludzie, którzy wyjechali na emigracje w wieku np. 16 lat i dorobili się szybko fortuny mieli ogromne szczęście i spotkali na swojej drodze właściwych ludzi.

Opublikowano

Co Wy najeżdżacie na tę dziewczynę? Przecież robi studia. Nie każda osoba, która ma pieniądze zaraz nic nie potrafi. 

Opublikowano

Da się wszystko, Mark z twarzksiążki się dorobił a chłopak jeszcze 30stki nie ma na karku ;) Trzeba mieć po prostu pomysł. Ktoś mi powiedział, że przeciętny człowiek raz na rok ma pomysł, który pozwoliłby zostac mu milionerem. Po czym zaczął mi opowiadać o tym, że chce rozkręcić produkcje lasek dla niewidomych z GPS'em, nawigacją i paralizatorem dla samoobrony :D

Co do ludzi ustawionych od samego początku, to jestem zdania, że wiekszość z nas jest ustawiona, to, na jak wiele możemy sobie pozwolić gra rolę drugoplanową. Osobiście cieszę się, że mogłem iść do szkoły, której teraz mi brakuje oraz, że było jak było ale zawsze miałem wsparcie w rodzicach. Tak mnie ustawili ;) Teraz dzięki wiedzy mogę sobie wszędzie poradzić a dzięki ich wsparciu, opiece i wychowaniu w duchu szacunku do innych i ich pracy mam wielu znajomych: od bezdzomnych po menagerów międzynarodowych korporacji. Dlaczego sie tym chwale? Nie chwalę, pozwól, że dokończę. Ci wszyscy ludzie, od najbiedniejszych do takich, którzy codziennie zamawiają żarcie do domu za ok. 1000 zł. nauczyli mnie, że podstawą sukcesu jest wiedza i znajomości. Nie oszukujmy się, aby do czegoś dojść, nie ważne w jakim kraju musisz być albo geniuszem jak wspomniany wcześniej Mark albo miec pieniądze i plecy i wiem to nie od Polaków, tak samo jak u nas dzieje się wszedzie, w Anglii, Holandii czy Chinach :)

Jeśli więc chcesz się dorobić - wyjdź z domu, twórz sieć znajomości, szukaj szans i łap okazje :) Powodzenia.

sygna.png

Opublikowano

Trzeba mieć znajomości, dużą wiedzę (Na daną pracę). Zresztą to już nie twoja wina, że nie wiesz gdzie się urodzisz, możesz się urodzić w rodzinie, może nie biednej, ale i nie bogatej, albo właśnie w bogatej. Myślę, że w takiej bogatej głównie kasa jest i zero miłości, a w takiej "Nie bogatej" myślę, że rodzice - tam panuję jedna wielka miłość :).

Nie każdy jest ustawiony, ale da sie żyć i normalnie :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tacy ludzie nie mają pojęcia o życiu, bo mają wszystko pod mordę podstawione, generalnie nie wiedzą nawet jak w pewnych sytuacjach mogliby się zachować

Opublikowano

Tacy ludzie nie mają pojęcia o życiu, bo mają wszystko pod mordę podstawione, generalnie nie wiedzą nawet jak w pewnych sytuacjach mogliby się zachować

Nie uogólniaj, to że ktoś ma od groma kasy nie znaczy że jest nieudolny życiowo. Wszystko jest kwestią charakteru, ktoś może mieć kasy jak lodu i być spoko a może Ci się trafić jeb** biedak. Skończmy z stereotypami. 

Opublikowano

Nie uogólniaj, to że ktoś ma od groma kasy nie znaczy że jest nieudolny życiowo. Wszystko jest kwestią charakteru, ktoś może mieć kasy jak lodu i być spoko a może Ci się trafić jeb** biedak. Skończmy z stereotypami. 

Zazwyczaj tak właśnie jest, mówię co widać. "ktoś może mieć kasy jak lodu i być spoko a może Ci się trafić jeb** biedak" ???

Opublikowano

Świat nie jest sprawiedliwy i nigdy nie będzie. Widocznie jej rodzice musieli sobie zapracować na ten majątek. Jak też chcesz być bogaty to musisz dużo myśleć i pracować, proste. Zresztą pieniądze to nie wszystko, często takie osoby same nie potrafią zrobić wielu rzeczy bo są w życiu przyzwyczajone do wygody. Również z powodu jej majątku wielu ludzi może ją traktować przedmiotowo i nie będzie miała żadnych prawdziwych znajomych/przyjaciół.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

A ty biedaku co wiesz życiu?;p Łba poza swoje podwórko nie wystawiłeś.

Opublikowano

Zazwyczaj tak właśnie jest, mówię co widać. "ktoś może mieć kasy jak lodu i być spoko a może Ci się trafić jeb** biedak" ???

To znaczy że nie ocenia się nikogo po okładce tak? Bardziej wartościową osobą może okazać się ten co ma kasy jak lodu niż ten o wiele biedniejszy. 

Opublikowano

A co o nich można myśleć? Poszczęściło się, że nie muszą praktycznie nic robić. 

Znam dziewczynę której ojciec ostatnio sprzedał Mega Avans w wielkopolsce za około 20 milionów, a ma takich działalności więcej. Salon Opla, Stacje benzynowe. Na 18 dostała nowe Porsche z salonu za 500.000 pln

Dziewczyna skończyła liceum i nie musi nic robić bo nigdy im nie zabraknie kasy, tylko pozazdrościć, a Ci którzy hejtują to chyba ich zjada zazdrość od środka, że będą musieli zapierdal** do końca życia. 

I nie pierdol***, że wozi sie samochodem czy, że niczego się nie dorobiła bo skoro nie musi to po co :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

A co o nich można myśleć? Poszczęściło się, że nie muszą praktycznie nic robić. 

Znam dziewczynę której ojciec ostatnio sprzedał Mega Avans w wielkopolsce za około 20 milionów, a ma takich działalności więcej. Salon Opla, Stacje benzynowe. Na 18 dostała nowe Porsche z salonu za 500.000 pln

Dziewczyna skończyła liceum i nie musi nic robić bo nigdy im nie zabraknie kasy, tylko pozazdrościć, a Ci którzy hejtują to chyba ich zjada zazdrość od środka, że będą musieli zapierdal** do końca życia. 

I nie pierdol***, że wozi sie samochodem czy, że niczego się nie dorobiła bo skoro nie musi to po co :)

Tylko co jej to da? A jak w jej życiu się nie poszczęści i rodzice stracą cały majątek oraz znajomości. To co wtedy? Z liceum będzie mile widziana, ale co najwyżej w biedronce na kasie. Tutaj nie ma co zazdrościć. Może sobie jeździć nowym porsche, ale inteligencji jej nikt nie kupi. 

Opublikowano

Wszyscy zazdroszczą, tępę, ch**e, cebule, wyzywają dziewczynę, bo ma mądrych, inteligentnych czy też szczęściarzy, jako rodziców.

Najbardziej mi jest żal takich jak wy, wyzywający takich ludzi.

Taka osoba, bogata, co ma wszystko na starcie, rzeczywiście ma, bo RODZICE O TO ZADBALI, chcesz mieć dziecko? Chcesz, żeby dziecko było szczęśliwe? To zapewnij bardzo dobry dobytek swojej rodzinie.

A co mamy sądzić? Ludzie jak ludzie, tylko, że z innym majątkiem, możliwościami np. może pójść do najlepszych uczelni, szkół prywatnych w Polsce, może mieć ze wszystkiego korepetycje, z odpowiednim wychowaniem, ta osoba może być dwa razy lepsza od was.

Btw. wy nie macie o kim rozmawiać tylko o innych?

Nie chwalebne jest się urodzić bogatym, a stać się z biednego, bogatym.

Albo jeszcze bogatszym.

Opublikowano

"Bogatym" Nie jest zostać trudno lecz ludzie którzy myślą że to jest nie wiadomo jaka droga to mają rację. Sporo roboty na początku miliony problemów których rozwiązywanie nie jest przyjemne i kilkanaście innych nieprzyjemności... To wszystko nie jest takie proste.. Rodzice kiedyś umrą dziewczyna nie da rady i po firmie. Chyba że rodzice nauczą dobrego rozplanowania lub ludzie będą od tego zatrudnieni.. Poprostu wszyscy myślą że zarobić miliony to może max miesiąc i dadzą radę a jak coś nie wychodzi to się poddają bo stwierdzają że to nie dla nich i nie dadzą rady. Wiadomo nie każdy może być bogaty lecz ludzie którzy doszli do pieniędzy musieli naprawdę się namęczyć więc nie mówcie "Taki to ma dobrze.... Siedzi w domu a pieniądze same wpływają na konto" Pracował tak ciężko lub miał taki dobry pomysł że na to zasłużył.. A ludzie którzy urodzili się ustawieni to temat oddzielny. Jedni to utrzymają drudzy upadną. Zresztą każdy ma swoje życie i ja na waszym miejscu starałbym się dojść do tego a nie wypisywać swoje żale i zazdrości na forach internetowych :)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...