Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o ludziach ustawionych od urodzenia?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ps skoro znasz taką laske to radze się wkrecić jakoś do rodziny xD też bedziesz ustawiony

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

Jak się dorobić?

Za granicą, gdzieś gdzie prawo podatkowe i gospodarcze jest bardzo liberalne, niskie podatki, łatwość o założenie firmy i wolny rynek dają wiele mozliwości.

A w Polsce są dwa rozwiązania:

1. Kolesiostwo
  2. Życie na patencie (wypierdalaj państwo, handluj czymś, rób duże interesy, mozliwosci jest od groma, zalezy czy masz jaja i nie boisz sie w razie co siedzieć)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak się dorobić?

Za granicą, gdzieś gdzie prawo podatkowe i gospodarcze jest bardzo liberalne, niskie podatki, łatwość o założenie firmy i wolny rynek dają wiele mozliwości.

A w Polsce są dwa rozwiązania:

1. Kolesiostwo
  2. Życie na patencie (wypierdalaj państwo, handluj czymś, rób duże interesy, mozliwosci jest od groma, zalezy czy masz jaja i nie boisz sie w razie co siedzieć)

Za granicą też nie ma raju na ziemi, też trzeba zapierdzielać :D chociaż tam się żyje bardziej na poziomie niż u nas. 

Opublikowano

Za granicą też nie ma raju na ziemi, też trzeba zapierdzielać :D chociaż tam się żyje bardziej na poziomie niż u nas. 

Ale lepszy poziom życia :D O to też chodzi, a głównie o prostsze prawo podatkowe i gospodarcze, wolny rynek robi swoje, każdy może sie dorobić jeśli myśli.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Życie bywa przewrotne. Taka dupeczka jakby od samego początku wszystko miała, nic by nie musiała robić itp. to co później by zrobiła? Zawsze firma się może rozlecieć, rodzice wiecznie żyć nie będą...Nie doszło do egzaminu - wyjedzie i się zabije :P

...no chyba że mimo tego iż wszystko ma - daje z siebie wszystko, szkoli się, jest mądra, ładna. Spotka jakiegoś faceta który będzie jej pomagał. To zależy ( może jej się też trafić mega ..... który ją "uwięzi" w domu )

Szczęście, wykształcenie, "plecy", umiejętności ( trzeba być naprawdę dobrym w tym co się robi - fachowcem. Takich brakuje w tym kraju ) to się składa na to - kim będziemy, ile będziemy zarabiać....

Pieniądze wszystkiego nie dają ( najważniejsze to żeby mieć na podstawowe rzeczy, na jedzenie, zdrowie itp. ) ... no a jak się urodzi niepełnosprawne dziecko nam ?

Grunt to żeby mieć jakiś pomysł, dążyć do czegoś.. a nuż się uda. Trzeba stale próbować.

Szczerze mówiąc to z tego co się słyszy niepelnosprawne/uposledzone/nie bójmy się powoedzieć - głupie dzieci najczęściej pochodzą z niezbyt zamożnych rodzin
Opublikowano

Wyjebka w takich, niech żyją sobie , lecz jak zaczną się przechwalać i traktować ludzi z góry bo oni nie mają a on ma to niech zdechną. ;v

Opublikowano

Tylko co jej to da? A jak w jej życiu się nie poszczęści i rodzice stracą cały majątek oraz znajomości. To co wtedy? Z liceum będzie mile widziana, ale co najwyżej w biedronce na kasie. Tutaj nie ma co zazdrościć. Może sobie jeździć nowym porsche, ale inteligencji jej nikt nie kupi.

Bo skoro jest po liceum, ma auto o którym 90% populacji z tego forum może pomarzyć (osobiście to mój ojciec może co najwyżej myśleć o używanym 3 letnim porsche) oznacza odd razu, że nie jest inteligentna? xD

Opublikowano

Szczerze mówiąc to z tego co się słyszy niepelnosprawne/uposledzone/nie bójmy się powoedzieć - głupie dzieci najczęściej pochodzą z niezbyt zamożnych rodzin

Teraz to dojebałeś...

Jesteś banan czy jaki c**j, że takie piedoły opowiadasz?

Jakieś potwierdzenie twojej tezy?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Idealnym przykładem jest moja i równiległa klasa. Dzieci, których rodzice żyją na jakimś poziomie tj. Własny normalny dom, dobrze urządzony, nie rozlatujace się auto/auta potrafią się na lekcjach zachować i nie mają wielkich problemów z nauką, a ci, no trzeba to powiedzieć, biedniejsi do nauki mają baardzo duże opory, i też niezbyt dobrze się zachowują na lekcjach

Idealnym przykładem jest moja i równiległa klasa. Dzieci, których rodzice żyją na jakimś poziomie tj. Własny normalny dom, dobrze urządzony, nie rozlatujace się auto/auta potrafią się na lekcjach zachować i nie mają wielkich problemów z nauką, a ci, no trzeba to powiedzieć, biedniejsi do nauki mają baardzo duże opory, i też niezbyt dobrze się zachowują na lekcjach

Oczywiście nakreslilem tutaj tylko sytuację majątkowa
Opublikowano

Teraz to dojebałeś...

Jesteś banan czy jaki c**j, że takie piedoły opowiadasz?

Jakieś potwierdzenie twojej tezy?

Przecież to jest jasne, porównaj sobie poziom intelektualny typowego ucznia z x szkoły do bogatego dziecka, dobrze wychowanego, który uczy się w najlepszych szkołach w Polsce.

@izari też to zauważyłem, zwykle to są dresy i za bardzo rozpieszczone dzieci.

Opublikowano

@izari też to zauważyłem, zwykle to są dresy i za bardzo rozpieszczone dzieci.

Sam sobie zaprzeczasz...

Skoro mówicie, że "glupie dzieci" to te które są z biedniejszych rodzin, to jakim cudem "zwykle to sa dresy i za bardzo rozpieszczone dzieci" ?

No k***a gdzie tu logika do c***a? Jak są biedni to jakim cudem mogą być rozpieszczeni? 

NO JAK?

Widać, że jestescie typowe lapsy z pierwszej ławki którzy pucują się nauczycielom za piąteczki, z bogatych rodzin którzy gardzą tymi którzy są gorzej usytuowani.

Nigdy nie słyszałem większej bredni jak to, że biedniejsi są głupsi...

Bogaty ma wszystko, nie musi nic robić.

Biedny nie ma nic, do wszystkiego musi sam dojść.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Sam sobie zaprzeczasz...

Skoro mówicie, że "glupie dzieci" to te które są z biedniejszych rodzin, to jakim cudem "zwykle to sa dresy i za bardzo rozpieszczone dzieci" ?

No k***a gdzie tu logika do c***a? Jak są biedni to jakim cudem mogą być rozpieszczeni? 

NO JAK?

Widać, że jestescie typowe lapsy z pierwszej ławki którzy pucują się nauczycielom za piąteczki, z bogatych rodzin którzy gardzą tymi którzy są gorzej usytuowani.

Nigdy nie słyszałem większej bredni jak to, że biedniejsi są głupsi...

Bogaty ma wszystko, nie musi nic robić.

Biedny nie ma nic, do wszystkiego musi sam dojść.

Źle mnie zrozumiałeś, ja nie mówię, że w bogatych rodzinach nie ma debili, ja nie mówię, że wszyscy biedni są głupsi od tych drugich.

Najlepiej pozostaw kim ja jestem... Mnie... tak się składam, że nie jestem bogaty, biedny też nie, taki średni jak już rozmawiamy o stanie majątkowym ludzi na mpc.

Bogaty ma więcej, bo... nie będę się powtarzał, wcześniej w tym temacie napisałem czemu JEST BOGATY.

Biedny rzeczywiście sam musi do tego dojść, by być bogaty, a potem ludzie mówią, że nic nie musi robić

nie no k***a xD

edit. nie no i ____  nie rozumie, nie będę tłumaczyć znowu xD

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś, ja nie mówię, że w bogatych rodzinach nie ma debili, ja nie mówię, że wszyscy biedni są głupsi od tych drugich.

Najlepiej pozostaw kim ja jestem... Mnie... tak się składam, że nie jestem bogaty, biedny też nie, taki średni jak już rozmawiamy o stanie majątkowym ludzi na mpc.

Bogaty ma więcej, bo... nie będę się powtarzał, wcześniej w tym temacie napisałem czemu JEST BOGATY.

Biedny rzeczywiście sam musi do tego dojść, by być bogaty, a potem ludzie mówią, że nic nie musi robić

nie no k***a xD

Ty nie rozumiesz?

Chodzi o to, że jak ktos się rodzi bogaty NA START I NIE MUSI NIC KOMPLETNIE NIC ROBIĆ, żeby MIEC WSZYSTKO CO CHCE NA SKINIENIE PALCEM, to wtedy jest rozpieszczone i jest bananem.

Ty byś chyba chciał urodzić się w rodzinie bankierów, najlepiej żydów, od małego nic nie robić, chodzic tylko do szkoły i wszystko mieć od starych, a potem są takie debile które SAME w domu nie potrafią sobie poradzić jak ich starzy z domu wypierdolą i wydziedziczą, pracy znaleźć nie umieją, pieniedzy zarobić też nie, PRZEŻYĆ, też nie.

Ja nie mam nic do bogatych którzy na to zapracowali, chodzi o tych którzy maja wszystko nie robiąc nic i do tego pokazując wszystkim co to on nie ma od starych.

Jak rodzice dają dziecku, szkołe (wykształcenie), załatwią prace (bo mają wpływy albo własną firme) kupią samochód na 18 (bo zdał prawo jazdy) czy tam postawią wakacje razem z nimi, to jest normalne, ale dawać dziecku to co chce i ile chce od tak, to już jest parodia i banany level africa.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kiedyś  były inne lata i jeżeli ktoś był inteligentny to na prawdę w bardzo prosty sposób można się było wbić. Ostatnio oglądałam taki filmik z lat 80/90 co zrobili ludzie, aby być bogatym co dziś mają na koncie po kilkanaście milionów i więcej. Teraz nie dorobisz się takich pieniędzy a jak już musisz się na prawdę postarać, ale na pewno nie w Polsce.. ;) Ja nic nie myślę o takich ludziach bo ja mam swój dom, swoją rodzinę i to się liczy dla mnie i nie patrze na innych. 

nie w polsce :D? Nie wiem czy znasz taką firmę "marco", w zaledwie kilka lat jej obrót z 20 tyś rocznie, zwiększył się do 40 mln utargu! 

http://www.polskieradio.pl/130/2791/Artykul/1429805/

­

Opublikowano

Po prostu jak ma się szanse robić coś co kochamy i przy tym zarabiać dobre pieniądze to trzeba skorzystać ;) 

Sama mam takich ludzi w rodzinie i nie zazdroszczę im jakoś zbytnio.Jeśli człowiek chce to może się dorobić, potrzebne są tylko chęci, a nie siedzenie w domu na kanapie i marudzenie ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I tak umrą

A ty też umrzesz, oni umrą ze wspomnieniami, ze wspaniałym życiem, będą mieli co wspominać, a ta 'bieda' nic, umrą i nikt o nich nie będzie pamiętać, chyba, że o psich pieniądzach w spadku  <3

Opublikowano

A ty też umrzesz, oni umrą ze wspomnieniami, ze wspaniałym życiem, będą mieli co wspominać, a ta 'bieda' nic, umrą i nikt o nich nie będzie pamiętać, chyba, że o psich pieniądzach w spadku  <3

Tak jak pisałem każdy będzie wąchał kwiatki od spodu i żaden pieniądz świata nie pomoże.

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...