Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę się zapytać Was o palenie różnego rodzaju suszów typu herbata, mięta, majeranek. Czy jako sportowiec mogę to palić i nie jest to szkodliwe? Z czym najlepiej mieszać taką miętę czy herbatę?

Opublikowano

a lubie cos trzymac w ustach

Nie ważne czego palenie psuje płuca i żaden sportowiec nie powinien.

Chyba ze bake, bo vapolizerem sie tylko podgrzewa i nie ma substancji szkodliwych, bo to tak jakby para.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Myślisz, że wciąganie jakiegokolwiek dymu dobrze wpłynie na Twoje płuca? Bo ja myślę, że nie.

Opublikowano

Nie ma sensu palić czegokolwiek. Ja nie palę, lecz wszyscy w mojej okolicy tak i już przez nich mam popsute płuca, astmę, itd. A co dopiero musi mieć człowiek, który pali. Będąc sportowcem szczególnie powinieneś dbać o swoje zdrowie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wszystko co ma reakcje spalania i się coś w tym procesie spala to wytwarza substancje smoliste, które są niezdrowe :) Jak lubisz Puszczać dymek to kup sobie e-papierosa ponoć zdrowsze.

OndteAw.png

Opublikowano

e-papieros z olejkiem bez nikotyny ;)

Chociaż palenie czegokolwiek to debilizm. Teraz piszesz (chociaż dziwnie to troszkę brzmi) że lubisz coś mieć w ustach. Za pare lat będziesz musiał mieć coś w ustach... Mój kolega zaczynał od elektryka bez nikotyny, potem palił coraz mocniejsze aż w końcu zaczął jarać fajki ;)

To nie jest żadna przyjemność, dym w buzi nie jest fajny, ten smród, kapeć w papie.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Jaki sport uprawiasz??Ciągle nawołujesz że lubisz ciągnąć i trzymać coś w ustach...Podchodzi mi to pod szukanie partnera a nie pytanie co palić.

Opublikowano

Ja lubię po prostu ciągnąć dym. Co polecacie zdrowotnego do wciągania?

JUZ DWA RAZY PADŁA ODPOWIEDZ!

BAKE!

Wielu sportowców, nawet publicznie się przyznaje, że pali, skoro oni nie widzą w tym nic złego, to raczej nie ma żadnych powaznych powikłań jeżeli chodzi o "sportowe" płuca.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Weźcie z tymi E-fajkami sie ogarnijcie.

Te gówno bardziej szkodzi od zwykłych faj!

Palicie jakiś syfiasty syrop który produkują chinole i myslicie ze to nie jest szkodliwe? 

Zobaczcie sobie artykuły o tych gównach, taka tam chemia, że jest to bardziej rakotwórcze od tradycyjnych fajek...

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Weźcie z tymi E-fajkami sie ogarnijcie.

Te gówno bardziej szkodzi od zwykłych faj!

Palicie jakiś syfiasty syrop który produkują chinole i myslicie ze to nie jest szkodliwe? 

Zobaczcie sobie artykuły o tych gównach, taka tam chemia, że jest to bardziej rakotwórcze od tradycyjnych fajek...

No właśnie są badania, w "syropie" zawarta jest w glownej mierze gliceryna i czysta nikotyna. Z kilkuletnich badań wynika, że gliceryna nie ma szkodliwego wplywu na nasz organizm jak zwykle analogi i nie ma tam kilkaset innych substancji smolistych jak w analogach.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co zaczynać jakiekolwiek i czegokolwiek palenie. Nawet e-papierosy i liquidy 0mg uzależniają.

Ale skoro chcesz to też bym zaproponował e-papierosa, jest mniej szkodliwy od zwykłych fajek.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nikotyna, aromaty, glikol propylenowy, gliceryna. Bez nikotyny to możesz słoik wypić i nic nie będzie.

Uwierz mi, chinolom nie opłaca się dosypywać ołowiu do olejków...

Flap

Podaj źródło inne niż ,,wiedza bezużyteczna'' to pogadamy

@up:

Uzależnienie od trzymania fajki w mordzie jest jeszcze gorsze niż nikotynizm...

Autorski plugin na gildie!

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...