Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Warrior of Might & Craft

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A do hostingu darmowego się nie wypowiedziałeś :). Czyżby hajsy z serwera tylko na dzi** ? :)

Ja nie wiem czy Ty jesteś upośledzony czy tylko takiego udajesz ;)

Co z tego że strona na cba stoi?

Nie pasuje nie musisz tam zaglądać, źle Ci bo twój post z twoim chujowym serwer stoi obrzucany gównem przez każdego kto tam wejdzie :)

Żal Ci bo tutaj każdemu podoba się serwer o niebo lepiej niż wtój nudny stary isi hc ;)

Widać żeby ktoś coś kupił?

Nie ma tutaj nic o sklepie a nawet na stronie WWW i forum nie ma ani 1 przedmiotu w IS więc jaki hajs jak nie ma gdzie SmS wysłać na ten haj ...

U Ciebie natomiast jest milion rzeczy w sklepie i cała prezentacja o sklepie serwera, tak więc źle Ci :*

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A do hostingu darmowego się nie wypowiedziałeś :). Czyżby hajsy z serwera tylko na dzi** ? :)

Czemu Ty wszędzie widzisz problem? Twoja sprawa czy serwer / strona stoi na darmowym hoście czy nie? Jak ktoś chce mieć to niech sobie ma.. Ciebie powinien jedynie interesować serwer oczywiście o ile na nim grasz a nie jesteś tylko hejterem, który pokazuje jaki to jego serwer jest pro... 

@top chętnie wbiję na start zobaczyć co tam słychać ;) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Serwer zapowiada się świetnie, takich serwerów rpg brakowało!

Przede wszystkim serwer jest prowadzony przez dorosłych ludzi (tak wnioskuję po jego aktywności na forum), osoba zna się na rzeczy i dobrze wie jak ma wyglądać dobry serwer, te wszystkie dodatki typy różne rodzaje mieczy i przedmioty <3, po prostu miodzio.

Strona serwer wygląda dobrze (nie jest jakaś super epicka, ale jest dobra), do forum nie mam zastrzeżeń, są wszystkie działy które powinny być, tylko widzę że jedyny dział w którym ktokolwiek coś napisał to rekrutacja, oczywiście to jest tylko prezentacja, na pewno wejdę na serwer i zobaczę na własne oczy ten serwer.

Jak na razie ocena Pozytywna, życzę aby serwer wypalił i przyciągnął mnóstwo graczy (jak najwięcej dorosłych i jak najmniej dzieci).

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Mały kamień many oraz kamień many wyglądają tak samo. Najlepiej by było jakbyś to zmieni, lecz może być txt oczywiście. :)

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

To akurat mała szkodliwość :p niestety bez modów nie doda się nowego itemu z teksturą.

Ważne że jest masa nowych przedmiotów które mają zastosowanie a nie tylko są bo są tak se o :D

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano
  • Dodany został nowy dungeon, to już 5 na naszym serwerze:

Raccoon City

871561432385090621077.png

626781432385090621077.png

645231432385090621077.png

Dungeon jest już w pełni dostępny oraz działa poprawnie :) ponieważ podczas beta testów na tym terenie nie pojawiały się potwory co zostało naprawione, dungeon posiada drop przedmiotów na rzeczy wybudowania miasta także będzie częstym obiektem walk graczy aby zdobyć potrzebne im przedmioty :)

[Prezentacja także została uzupełniona w te informacje]

TEMAT

Opublikowano

@ref

Start serwera już niedługo, poszukuję YT na reklamę :p

Dodatkowo:

Na serwerze zlikwidowano sekcję z opcją Honoru ponieważ nie znalazła jednak zastosowania w grze, jeżeli jednak okaże się że była potrzebna zostanie przywrócona :)

TEMAT

Opublikowano

Widać,że sie starasz tym lepiej wbije na twój server. Ten dungeon jest super. Co bys pomyslał o 6 Dungeonie w Endzie DragonCity czy jakoś tam inaczej nazwiesz?

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Dungeonów mamy już 5 :D ale myślę nad 9 + 1 finalny boss i na tym koniec :P

Można pomyśleć na dungeonami to tylko kwestia mapy i potworów resztę napiszę w skript i koniec

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Do wszystkich 'tylko nie skript / skript to gówno'

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Jeżeli uważacie że skrypty lagują radzę kupić KOMPUTER a nie toster :) na serwerze jest 20skryptów i:

TPS= 20.01 / 19.88

Ping nie przekracza 40 (najmniejszy ping zarejestrowany to 5 a średni w PL to 16/25)

FPS- u mnie na gracie nie spadają poniżej 50

Tak więc jeżeli skript Ci laguje/ obniża fps albo tps to kupuj komputer do gry a nie toster do chleba :)

Skrypty są o tyle dobre że może je napisać każdy bez pobierania setki dodatków do eclipse :)

Kontynuując temat:

Dungeony można dodać, na forum serwera jest dział z pomysłami, tam możesz zgłosić swój :P

Dodana została alternatywna waluta do IS

Od teraz nie ma podłego wchodzenia na stronę WWW żeby kupić Vipa.

W sklepie serwerowym dostępnę będą tylko:

COINY - które dodane zostaną do konta gracza w grze.

Plusy:

Coiny możemy otrzymać za darmo podczas eventów, pomocy czy innych okazjach

Jeżeli przykładowo posiadamy na koncie 130Coinów a ranga w sklepie kosztuje 150 wtedy Administracja może dodać nam 20Coinów aby zakupić rangę

Coiny można przelewać między graczami lecz warunkiem jest aby przed oraz po transakcji zostało 10Coinów

Każdy Gracz na start otrzymuje 10Coinów

Coiny można podarować odebrać dodać ustawić nową wartosć.

Ogólnie jest to o tyle dobry pomysł że bez włączania przeglądarki można kupić rangi oraz przedmioty z poziomu Gry

Kupno odbywa się identycznie jak dodawanie skilli do postaci

Minusy:

Raczej nie ma, sklep serwerowy posiada możliwość kupna.

Ilość Coinów będzie opisana oraz ceny nie będą wysokie

Moja notka:

Dodałem je z powodu możliwości przydzielenia ich podczas eventu albo ustawienie jako rzadkiego dropu z bossów, dzięki temu wydając 0zł można mieć setki coinów na koncie i kupować rangi oraz przedmioty

Coiny są o tyle dobrze napisane że nie da się ich zbugować ani sklonować, przelewając Coiny mając ich 50 możemy oddać tylko 40 ponieważ 10 było na start więc muszą u nas zostać, przelewając Coiny z naszego konta są usuwane a na konto docelowe dodawane.

Administracja może dowolnie manipulować kontem oraz sprawdzać jego stan, może dodać nam +50 Coinów za pomaganie albo usunąć w extremalnych wypadkach.

Tak więc ta opcja zostanie niezmieniona ponieważ ma dużo zastosowań i praktycznie 0 minusów.

Skrypt jest w 100% mój autorski pisany od 0

(Tak post jest o IS każdy kto chciał mnie tutaj zjechać w temacie może teraz to wypomnieć :) )

Poza IS nic wielkiego nie zostało dodane

Naprawiono znikanie koni po zejściu

Poprawiono małe lagi serwera poprzez zabijanie mobów w mieście oraz dungeonach co 5minut

Poprawiono ilość BOSSów na dungeonie do minimum, teraz boss posiada 3% na losowanie jego spawnu oraz 2% na spawn

Dodano graficzny wygląd zadawanych obrażeń, teraz podczas walki z mobami lub graczem widzimy ile obrażeń zadajemy w takiej postaci [1.6 <3]

Moby posiadają efekty mikstur różnego typu

Pod miastem znaleźć można 10 ukrytych 'miasteczek/domów' w których znajdziemy przedmioty :) prawdopodobnie ukryte zostaną tam także skrzynie na Event

Tak więc to na dziś tyle.

W najbliższym czasie postaram się dodać sklep z jedzeniem u farmera, Jubilera, Urzędników do spraw zakładania Miasta i Gildii

TEMAT

Opublikowano

@ref

Uwaga, nie jestem pewny ale start serwera prawdopodobnie przesunę na 28Maja tj. Jutro

Z powodu że praktycznie wszystko działa i zostało zrobione tak więc mogę otworzyć serwer lecz jak pisałem nie wiem na 100%

Jeżeli dziś dam radę sprawdzić ostatnie 4skrypty i dodać menu dla 3npc tp prace zostaną skończone

TEMAT

Opublikowano

@ref

Uwaga, nie jestem pewny ale start serwera prawdopodobnie przesunę na 28Maja tj. Jutro

Z powodu że praktycznie wszystko działa i zostało zrobione tak więc mogę otworzyć serwer lecz jak pisałem nie wiem na 100%

Jeżeli dziś dam radę sprawdzić ostatnie 4skrypty i dodać menu dla 3npc tp prace zostaną skończone

Spoko, tylko o której dokładnie godzinie przewidywalnie byłby start?

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Dobry pomysł tylko dlaczego premium akurat dostaje dodatki? 0.0

NoPremium to też ludzie i gracze więc nie dawaj dodatków? Co premium jest lepsze?

Nie... np to też lud i mają prawo do dodatków.

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Nwm konkretnie, teraz zmieniłem system magii, ponieważ aktualny był niedokładny i zbyt skomplikowany.

Teraz każda klasa posiada tylko 5 czarów bez możliwości zmiany z białej na czarną magię (2 rózne typy na klasę) teraz dostajemy 5 czarów które ma każdy członek naszej klasy.

Dodatkowo poprawiłem kodowanie wiadomości na UTF-8 co zajęło mi około 4.5h żeby poprawić tekst na Polski z PL znakami takimi jak ą ś ć .

Dziś około 21 możliwe że podam ostateczną datę startu, albo najpewniej pojawi się oficjalna reklama już bez [Zapowiedzi] i tam wszystko będzie podane oraz lepiej opisane z powodu że mam gotowe 99% serwera.

Muszę dodać tylko mini drobnostki jak sklep farmera, porozstawiać skrzynie na event, potem dodać 3linie kodu abyście wiedzieli co zrobić na serwerze po rejestracji.

Następnie przetestować sklepy rangą Gracza, napisać plik na teleportację po przed śmiercią dodać zasady do gry (gamerule) aby nie tracić itemów po śmierci.

I ostatecznie dodać regułę że po naszej śmierci Gracz który nas zabił dostał losowy item z naszego ekwipunku.

Start zapewne będzie na godz 17/19 aby każdy był już w domu :D

Ale to jutro w oficjalnej reklamie będzie podane

# co do premium

4Dni rangi która praktycznie niczym sie nie różni to niewiele a nagroda że ktoś kupił prawdziwe konto to wiele, dodatkowo ten pomysł był stąd że miałem wprowadzić rejestrację za 1zł aby ograniczyć jak najwięcej oszustów tym sposobem a grze premium mieli mieć free wejście

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...