Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Warrior of Might & Craft

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Został dodany kalendarz eventowy na miesiąc czerwiec:   <<< Kalendarz znajduje się także na stronie serwera womic.cba.pl w zakładce "Kalendarz Eventowy":

202881431868949621077.jpeg

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Legenda

Czerwona czcionka: Eventy na których zdobyć można przedmioty oraz rangi

Zielona czcionka: są to informacje typu rekrutacji czy promocji w IS czy nawet termin dodania nowego typu mobów

Biała czcionka: są to dodatki do serwera, typu zwiększenie dropu czy zmniejszenie życia mobów

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Wszystkie wymienione eventy oraz zdarzenia będziecie musieli odkryć sami, nikt nie wyjaśni wam na czym polegać będą owe eventy oraz zdarzenia są dla was wyzwaniem.

Jak to bywa w grach RPG nikt nie tłumaczy nam czemu akurat to się dzieje sami musimy odkryć o co tu chodzi ;) tak więc dodam te zadanie także i tutaj

Dziś dodane zostało forum serwerowe: womicforum.cba.pl

TEMAT

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To mają być eventy na czerwiec???

Trochę tego dużo, oraz niepokoi mnie ten atak króla pająków w 2tyg gry ;-;

Ta chimera 4dni później też nie wygląda fajnie ale ten drop to duży jest :D o 0.4 więcej :D

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Widać że sie stracie i dużo pracy w to wkładacie napewno zawitam na waszym serverze

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Oto kilka moich uwag: Prezentacja jest estetyczna i zachęcająca, widać że administracja dokłada starań, aby serwer miał wysoki poziom. Szczególnie podoba mi się system wykupywania umiejętności. Przydałby się jednak obszerniejszy opis, konkretnie z informacjami jakie eventy, konkursy czy inne atrakcje planujecie udostępniać graczom. Ważną rzeczą jest również zamieszczenie dobrej jakości screenów, prezentujących wygląda mapy i budowli na serwerze.

images.jpg

Opublikowano

Oto kilka moich uwag: Prezentacja jest estetyczna i zachęcająca, widać że administracja dokłada starań, aby serwer miał wysoki poziom. Szczególnie podoba mi się system wykupywania umiejętności. Przydałby się jednak obszerniejszy opis, konkretnie z informacjami jakie eventy, konkursy czy inne atrakcje planujecie udostępniać graczom. Ważną rzeczą jest również zamieszczenie dobrej jakości screenów, prezentujących wygląda mapy i budowli na serwerze.

Nie chcę ujawniać szczegółów z eventów z ważnego owodu, gry RPG typu Gothic, Skyrim nie wyjaśniają na czym polegać będzie wydarzenie które nas spotka idąc przez np las ;)

Chcę aby gracz sam poszedł do odpowiedniego NPC oraz sam zapytał go o co chodzi, aby sam dowiedział się co będzie się dziać w dniu eventu.

Każdy gracz który się postara dostanie informacje na temat eventu oraz będzie mógł się nimi podzielić.

Czasami event wymagać będzie cięższego myślenia ponieważ "Sen wiecznej Ćmy" jest pierwszym poważnym Eventem na serwerze i nie będzie to "zabij a dostaniesz itemki"

Będzie to Quest w którym gracze bez pomocy NPC będą musieli ich uratować ora pomyśleć jak to zrobić :)

Co do screenów ustawiłem już na maxymalną jakość lecz z mojego laptopa wszystko wychodzi z takim jakby filtrem starości :p

TEMAT

Opublikowano

Czy forum działa?
Wczoraj widziałem problemu z pisaniem postów itd?!?

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Forum naprawione, stronka także już działa.

Można się rejestrować oraz pisać tematy.

W przeciągu 2dni kupiony zostanie hosting, tak więc:

Szukam:

• Youtuberów
  • Administracje jeszcze 2 osoby

Na serwer wejść może tylko Administracja z powodu że nadal trwają prace.

Póki co w Administracji są 2 osoby:

ja oraz @RaZH

TEMAT

Opublikowano

Powiem tak pablos zna się na rzeczy. Błyskawicznie naprawia błędy, bugi zaniedługo zostanie dodane ip.

Opublikowano

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Status serwera: White Lista, dostęp tylko dla Admnistracji

Sloty: 20

Wersja: 1.8.4 silnik dostęp dla 1.8.x

Ram: 4GB

IP: womic.ench.pl

Info: sloty przyznane są tylko na ten miesiąc, jeżeli na serwerze będzie stałe 18graczy sloty zostaną zwiększone do 40

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Informacje na stronie WWW zostały już zaktualizowane

TEMAT

Opublikowano

Czy będzie można wejść pooglądać serwer?

Pozwiedzać i zobaczyć jak idą prace

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Czy będzie można wejść pooglądać serwer?

Pozwiedzać i zobaczyć jak idą prace

Dołączam się do prośby @FireWork12 żeby zobaczyć np. jak wygląda spawn

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

@jacekssj jeżeli chcecie zobaczyć jak idą prace itd.

Na stronie WWW serwera podany jest adres IP do serwera.

Lecz gadam odrazu, że co chwilę mogą być reloady, ścinki resety i zmiany bo cały czas tam coś robię

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 serwer spoko wydaje się być fajny i ciekawie się zapowiada, alee zmin hosting strony polecam hostingera (więcej pamięci bardziej ogarnięty niż cba u Was laguje stronka) jak chcesz pomocy co do hostingu odezwij się na pw to i domenę skombinujemy ;)

671411485514457941894.png

Opublikowano

@ref

Dodany został Dungeon "Raccoon City" oraz spawn do Netheru.

Poprawione zostały permisje z którymi pojawiły się problemu oraz wygląd mapy, w kolejnych dniach mam zamiar dodać pełne otwieranie się okien Menu.

Oraz okna które pozwoli wam na wybór postaci.

Dodatkowo pod komendą /pomoc otrzymamy informacje na temat okien gdzie i jakie możemy otworzyć oraz komend do których mamy dostęp

TEMAT

Opublikowano

Moja wypowiedź na temat serwera:

1. Ammon (tj pablos11) miła osoba, myślałem że wchodząc tam będę olewany z powodu jego prac które ciągle prowadzi, mimo to odpowiadał na pytania pomagał a nawet porozmawiał jak człowiek nie denerwując się że mu przeszkadzam

2. Spawn jest bardzo mile zbudowany oraz posiada swój klimat, Villagery które poruszają się po mieście stwarzają bardzo miłą atmosferę miasta średniowiecznego

W mieście brakuje jeszcze kilku rzeczy ale jest to mały problem patrząc na to iż serwer m start za 10dni

3. Wszystkie okna do wyboru broni, postaci, teleportacji są najlepszą rzeczą jaką widziałem. Nie trzeba męczyć się z pisaniem /warp xxx żeby przenieść się w dane miejscem, serwer oszczędza nam nudnego pisania komend i daje po prostu wybór klikaniem w interesujące nas opcje

4. Dungeony są mile dopracowane, znajdziemy w nich różne poziomy mobów oraz ich klasy trudności

5. Nie widziałem aby były większe błędy które zajmą dużo czasu do poprawy co świadczy o długich godzinach pracy nad serwerem i dokładności która jest w to wkładana.

6. Mimo że na serwerze znajdziemy dużo dodatków nie ma żadnych złych stron, miałem ok 70fps i bardzo niski ping, nawet podczas informacji o restarcie nie zostałem wyrzucony a on sam trwał ok 10sekund.

7. Drop z mobów jest idealnie dopasowany do ich typu, nie widziałem tego od czasów wersji 1.3 gdzie nie było głupiego dropu z mobów które takich itemów nie powinny mieć

8. Znalazłem tam kilka błędów typu zła informacja do danego przedmiotu oraz kilka mniejszych błędów ale zostałem powiadomiony że już 28Maja wszystko będzie dobrze

9. Otrzymałem także informacje o tym że 29/30maja serwer będzie zamknięty aby przeprowadzić beta testy aby już ostatecznie wyeliminować błędy językowe oraz systemowe

Jak dla mnie ten serwer zasługuje na 9/10, nie te dziecinne 50/10 tylko poważna ocena 9/10 po dopracowaniu serwer powinien zachwycić każdego kto chce spokojnie pochodzić po mapie i nie stracić życia przez zabójcę ponieważ opcję PvP będzie można wyłączyć i nikt nas nie zaatakuje :)

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Kolejny serwer dla hajsu a nie dla graczy. Dlaczego tak uważam?

- Strona/forum stoi na darmowym hostingu: cba.pl 

- Nic ciekawego nie jest pokazane aby wbić na serwer...

banner.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShao King ooo widzę odwet za ocenę twojego serwera :)

Dla hasju?

U mnie niestety nie ma tak jak u Ciebie 80% prezentacji o sklepie dla serwera :) jest tutaj wszystko co gracz znajdzie na serwerze.

Jest opis serwera a nie IS który znajdziemy tylko u Ciebie

Więc marny twój pomysł aby zrobić hejt na mój temat z opcją kasy :)

Nic ciekawego?

A mimo to każdy chwali mój temat nie to co u Ciebie 0% pozytywnego komentarza oraz opis sklepu na ponad połowę prezentacji :)

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 Ja tam wbiję jutro zobaczyć postępy ponieważ troszkę zapomniałem xD . Mam propozycję dla Ciebie:

To tak: w MC normalnie istnieją 3 mapy: normalny świat, Nether i End. Fajnie byłoby zobaczyć jakąś nową mapkę (podobnie jak to jest w MT2 gdzie jest trochę map ale privy robią swoje mapy). Nazywałyby się tak klimatycznie (specjalnie dla MC). Mogłyby się tam respić silniejsze potwory oraz mapki te mogłyby być od jakiegoś ustalonego poziomu. Myślę że to mogłoby być też fajne, skoro Nether jest na Twoim serwerze.

76561198266836735.png

Opublikowano

Tak nether jest włączony.

Mapy jakieś dodatkowe są nazywają się dungeony i nie są ogromne, chyba żze chodzi Ci o mapy sporego rozmiaru to mogę dodać takie 2/3

TEMAT

Opublikowano

Tak chodziło mi o takie większe mapki wiesz tak żeby trochę odpocząć od dungeonów

76561198266836735.png

Opublikowano

To mogę dodać, pomyślę nad tym i dodam jakieś atrakcje tam żeby nie była to pusta mapa bo taką mamy poza zamkiem gdzie można budować itd

TEMAT

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShao King ooo widzę odwet za ocenę twojego serwera :)

Dla hasju?

U mnie niestety nie ma tak jak u Ciebie 80% prezentacji o sklepie dla serwera :) jest tutaj wszystko co gracz znajdzie na serwerze.

Jest opis serwera a nie IS który znajdziemy tylko u Ciebie

Więc marny twój pomysł aby zrobić hejt na mój temat z opcją kasy :)

Nic ciekawego?

A mimo to każdy chwali mój temat nie to co u Ciebie 0% pozytywnego komentarza oraz opis sklepu na ponad połowę prezentacji :)

A do hostingu darmowego się nie wypowiedziałeś :). Czyżby hajsy z serwera tylko na dzi** ? :)

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...