Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagrywanie Metina

AwesomerFuck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim a więc. Od pewnego czasu chciałbym nagrywać metina ponieważ mam sporo wolnego czasu. Lecz problem jest taki że gdy mam program Action do nagrywania , nie pozwala mi nagrywać opcją " Gry i Aplikacje " nie wiem czemu musze niestety nagrywać wersją " Aktywny Pulpit " gdyż jest to bardzo nie wygodne ponieważ gdy chciałbym zminimalizować metina podczas grania na ekran , nagra sie również ekran ( co będe na nim robił ) Sprawdzałem na LOLu i tam wszystko jest okey wszystko sie pięknie ładnie elegancko nagrywa tylko nie z Metinem chciałbym uzyskać pomoc od was z góry dziękuje za przeczytanie oraz Pomoc 

Pozdrawiam  ;)

Opublikowano

Ustaw w oknie :) I metka i nagrywanie. Dajesz obszar nagrywania i już.

...................\/...................

Opublikowano

Nagrywałem w tej opcji i jakoś również mnie nie przekonała myślałem ze przeboleje te nagrywanie no ale jednak nie i dlatego napisałem tutaj ;p

Opublikowano

Nie wiem jaką masz wersję Actiona, ale w mojej jest opcja automatycznego dopasowywania się do okien (taki fajny magnesik xD). Włączasz go, przełączasz się na okno z metkiem i jest gg :)

HtnDXbc.jpg

Działa na metku bo sprawdzałem :)

Wersja 1.16.0.0

Opublikowano

Nie wiem jaką masz wersję Actiona, ale w mojej jest opcja automatycznego dopasowywania się do okien (taki fajny magnesik xD). Włączasz go, przełączasz się na okno z metkiem i jest gg :)

HtnDXbc.jpg[/spoiler[

Tak mam ten magnesik i gdy go włączam jest takie coś http://screenshooter.net/102442841/yhuofdpTe kółko do nagrywania powinno być czerwone ale nie wiem dlaczego jest szare..  I również posiadam wersje 1.16.0.0

Opublikowano

Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość metina na 1280x720 gdyż w takim rozmiarze tak czy inaczej będziesz renderował i przesyłał na yt xD

Ewentualnie spróbuj zmienić wersję actiona. 

Btw. po co zamazałeś nazwę serwera i ikonkę actiona? 

Wygrzebałem jeszcze coś takiego:

"The support team at Mirillis gave me instructions to this problem, try it out and it might help.
Please try following to completely re-install Action:
1. Uninstall Action!
2. Press Start and then type "Regedit" in search and press Enter.
2. Go to the following path: HKEY_CURRENT_USER/Software/Mirillis/
3. Remove Action! catalog.
4. Reboot your PC.
5. Install Action! again"
Opublikowano

na 100% jest możliwość ustawiania w oknie tylko nie potrafisz tego zrobić.

ewentualnie pobierz program Camtasia Studio 8 i nim nagrywaj.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Pasjonat
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/278403-obsluga-programow-do-nagrywania-video/

Action + Audacity, ale od razu mówię, że lepiej wyglądać będzie nagrywanie premium, a nie darmowym trialem (bez tego paska), bo profesjonalizmu to nie pokazuje.
Tutaj dodatkowo masz objaśnione jeszcze: http://softonet.pl/publikacje/poradniki/Jak.nagrywac.gry.i.przechwytywac.obraz.z.ekranu.komputera.Uzyj.Action,605/2

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Pasjonat
Opublikowano

Polecam ci pobrać frapsa ! Nagrywa od razu metina :D nie trzeba się cackać 

Fraps? Każdy nagrywa od razu, więc nie wiem co to za argument... i każdy trzeba skonfigurować, w mniejszym, lub większym stopniu.  Jeszcze jedno, @AwesomerFuck jaki masz komputer? Jeśli średniawy to możesz mieć problemy z tymże programem.

Opublikowano

Fraps? Każdy nagrywa od razu, więc nie wiem co to za argument... i każdy trzeba skonfigurować, w mniejszym, lub większym stopniu.  Jeszcze jedno, @AwesomerFuck jaki masz komputer? Jeśli średniawy to możesz mieć problemy z tymże programem.

Wlasnie Fraps tak  nie zbyt a komputer mam taki no mozna powiedziec sredni po 60 fps wyciska przy 2-3.5k Luda w m1 albo na oxie ^^ do tego fraps duzo zajmuje chodzi mi o filmy :P 

Opublikowano

Jak chcesz nagrywać metina w pełnym oknie to musisz pobrać specjalny plik do actiona który wykrywa Metina :)

A mialbys moze taki plik podrzucic na pw? :)

Opublikowano

Camstia ma pełen ekran kiedy klik nagrywanie masz full scen ( jakoś tak ) i możesz go dowolnie ustawiać. Również polecam Acion jeśli nie stać Cie na kupno musisz postarać się o crack.

W przypadku camstia studio 8 masz okres próby 30 dni wtedy np cofasz się w kalendarzu na komputerze o miesiąc w tył dajesz mniej więcej dzień w którym rozpocząłeś przygodę z camstią i wtedy masz na dłuższy czas

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

cmst 8 nagrywaj :)

Tylko Fraps, albo Action. Najlepsza jakość jeśli chodzi o nagrywanie :) 

Ujmę to tak: nie nagrywaj wgl. metina bo się nie opłaca :D

2e1x0dv.png

Pasjonat
Opublikowano

Tylko Fraps, albo Action. Najlepsza jakość jeśli chodzi o nagrywanie :)

Ujmę to tak: nie nagrywaj wgl. metina bo się nie opłaca :D

Jeśli chce się robić to ciekawie i nietypowo to każdy projekt się sprawdzi, co innego w przypadku robienia tego samego co wszyscy inni.

Denna jakość  :) 50% gorsza niż action/fraps.

Bandicam:

Wcale jakaś zła nie jest, a poza tym jakość sobie można dostosować...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...