Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest dobry typ serwera?

jacekssj

Tryb serwera MC  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera najbardziej opłaca się tworzyć?

2. 2. Na jakich serwerach gra Ci się najlepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o wypowiedzi nt. ankiety oraz o dyskusję, na którym trybie gry Wam gra się najlepiej.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Szczerze, to teraz najbardziej opłaca się stworzyć tryb serwerowy SkyBlock. Jestem bardzo ciekawy oraz jest bardzo mało teraz takich trybów. Jest teraz bardzo dużo trybów Survival + Gildie, a najmniej dobrych SkyBlocków. 

Z ogarniętą i pracowitą ekipą serwerową + dobrą reklamą serwer ma z pewnością szansę na wybicie się i osiągnięcie czegoś. 

Opublikowano

Asasin dobrze powiedział, lecz dobrym i ryzykownym pomysłem zrobić coś nowego coś takiego co jeszcze nie istnieje. Wzorować można się na grach typu pay day 2, CS:GO, może trochę ludzi hejtuje te tryby ale przy trochę pracy i można się na tym dorobić i zrobić "komuś przyjemność". :)

Opublikowano

Imo każdy serwer będzie dobry o ile dobrze go wykonasz i będzie zapewniał jakieś atrakcje. 

Ja osobiście uwielbiam Minigames i tylko na nich gram =D

Opublikowano

Prawda jest taka, że najbardziej opłaca się robić serwery iźi hc bo to na nich gra najwięcej osób z telefonem rodziców co oznacza większe dochody z ISa, jedynie będziesz musiał wpakować kilka zł na reklamę na youtube.
Natomiast mi najlepiej gra się na serwerach mini games, ponieważ nie mam aż tak dużo czasu na grę, a na takim serwerze runda trwa tylko kilka minut.

Opublikowano

Wymyśl swój, nowy tryb serwera.

Te które wypisałeś wszystkim się przejadły. Nie polecam z nich żadnego... już żadnego.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Najbardziej opłacalny jest skyblock. Lecz ja bym pograł na starym Freebulid'zie ponieważ stwarza taką atmosferę dobrej gry.

3004114311037501010629.png

Opublikowano

@ref Znowu legalnie a nie tak jak niektórzy co 5 minut (szczególnie nowi użytkownicy). Proszę o wypowiadanie się na dany temat oprócz oddania głosu.

@Edit No już prawie zapomiałbym o @1361622928-U485574.pngWarnBlezur

76561198266836735.png

Opublikowano

Skyblock zawsze na topie :D

BTW nie widzę różnicy pomięcy RP (Role Play) A RPG (Role Play Gaming) Teoretycznie to to samo ;D

r9wfFzB.png

Opublikowano

Skyblock zawsze na topie :D

BTW nie widzę różnicy pomięcy RP (Role Play) A RPG (Role Play Gaming) Teoretycznie to to samo ;D

No właśnie nie, RP bardziej podchodzi po realistyczny tryb, tak jak na żywo, a RPG może być fantasty elfy mag itp... RPG na dużej mierze opiera się na misjach i fabule.

@topic

Dość dużo osób gra na "Creative" lub "survival games" lecz pojedynczego serwera creativ nie opłaca się robić, a jeśli chcesz się zabierać za Mini Games musisz wydać olbrzymią chmarę pieniędzy.

Opublikowano

Z checia bym pogral na serwerze z modami bo jest ich bardzo malo tutaj. Problem taki ze aby taki serwer wypalil to musi on byc dokladnie zrobiony i monitorowany.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ref Ile to już czasu minęło xD

Proszę ponownie o opinię ponieważ mam już jakiś projekt w zanadrzu ale chcę jeszcze widzieć kilka opinii

I oczywiście mój wybawca @1361622928-U485574.pngWarnBlezur też tu musi się pojawić.

76561198266836735.png

Opublikowano

Jak nie zapominam to @ref jest zaraz po 24h a jak zapomnę @ref 'a dać to nawet i dłużej... (@Blezur spróbujesz tylko tu offtopic dać...)

No tak zapomniałem @Blezur jest na urlopie xD

76561198266836735.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...