Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego Skrypty są lepsze od pluginów?

krysti.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w krainie krysti500

Ostatnio było wiele hejtow na skrypty przez zjebów z bukkita wienc przybyłem z odsieczą dla wszystkich skrypterów.

Tak. Powróciłem na forum MPC aby wam pokazać..

cooltext118110229476866.png

skrypty są lepsze od

pluginow.

<>-----------------------------------------------------------<>

1. Minecraft od początku planował skrypt owanie w lua więc tak naprawde plugin to jest pół produkt i odpad.

2. Skrypty sa latwiejsze w uzyciu kazdy debil by sie nauczyl pisac gildie

3. Skrypty sa optymalniejsze od pluginow (ponad 2 krotnie) i sa nato do wody

4. Skrypty maja wienksze mozliwosci np w pluginach nie masz automatycznego zapisywania danych musisz sie bawic w file confiig itd a tam dajesz po prostu variable

WKROTCE DODAM WIENCEJ PUNKTOW!!!

PS. Do wszystkich skrypterow

jebac jave

pozdrawiam Krysti500

Opublikowano

haha, nie ;x pieprzysz głupoty java jest bardziej optymalna ;) + skrypty są pisane w pluginie.

a7gn7CL.png

Masz problem z Skryptem =)? Lub potrzebujesz skryptu?

Pisz chętnie pomogę/zrobię.

Opublikowano

Gównoburza za 3... 2... 1...

jebac jave

To wywal Skript - przecież jest napisany w Javie! A i nie zapomnij o serwerze minecrafta i kliencie - też są w Javie

Nie chce mi się nic tu pisać więcej bo ten temat to tylko troll do rozpętania wojny Java vs sektaSkript

Opublikowano

@nieznany1234567

Gówno prawda.

Z tego co słyszałem to wszystkie biblioteki Minecrafta napisane są w C++ :)

Radze ci sie zorientowac

POZDRAWIAM KRYSTI

Zastanów się, co piszesz.. Minecraft jest napisany w C++ -.- Skript jest pluginem napisanym w javie, który odpowiada za tworzenie mniejszych skryptów. Skript jest PLUGINEM! teraz już widzisz co jest lepsze, prawda?

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Witaj,
Nie zgadzam się z Panem, ponieważ gra minecraft jest napisana w języku programistycznym - Java. Wtyczki do tej gry (pluginy) są także w takim samym języku, oraz Skript (wasz ukochany) jest także pluginem. 

Dlatego uważam iż ten temat nie ma racji bytu oraz trzeba go usunąć. 

26_unnamed.png

Opublikowano

Tylko że plugin skript zamienia skrypty na javę o dopiero wtedy odpala... Tak potwierdzam nieprawdziwość twoich punktów:

1. hahaha.... Nie odrzucili go bez powodu.... Poza tym nie udostępniają "odpadów z produkcji gry". Poza tym skript i lua nie mają nic wspólnego więc to nie ma sensu...

2. Gildie serio?!?!?! Tego już są miliony... Java nie jest taka trudna. Po prostu jak ktoś jest debilem to pisze w skript bo nie potrafi się nauczyć javy i przez to na serwerach są ogroooomne lagi... (Są one też przez pluginy napisane w stylu Kamilkime

3. hahahahaha dawno się tak nie uśmiałem, dobre :D Jakie niby dowody?! Skript zamienia skrypty na javę więc po co tracić dodatkowe zasoby na taką zamianę? Poza tym nawet sam autor skripta powiedział że to może lagować, a autor wie lepiej jak działa jego plugin....

4. Co ty nie powiesz? Configi to najlepsze co może być. A jeśli chodzi o możliwości to gdzie jest priorytet eventów, wysyłanie pakietów, obiekty itd... mógłbym wymieniać w nieskończoność. Spróbuj np. w skript napisać restarter serwera, ale nie taki, który tylko wyłączy serwer ale też go później włączy. Spróbuj też zrobić sklep sms w skripcie czy jakiś plugin do ekonomii (typu np. iConomy) powodzenia...

@antyblezur

PS: Twoja ortografia świadczy o twoim wieku :D

Opublikowano

Gówno prawda. Skript - plugin. Co wyjaśnia, co jest lepsze, pluginy. Gdyby nie one, nie byłoby wytworów zwanych "skriptem". Napiszesz to samo w skripcie i pluginie - skript bardziej obciąży serwer. Sam używam paru skriptów, ale tylko po to, żeby "skripterzy" nie mieli bólów dupy, że biorę pluginy z neta.­

Opublikowano

@nieznany1234567

Gówno prawda.

Z tego co słyszałem to wszystkie biblioteki Minecrafta napisane są w C++ :)

Radze ci sie zorientowac

POZDRAWIAM KRYSTI

Co ty pierdzielisz. To tylko potwierdza, że jesteś trollem (i to słabym)

Pokaż mi binarkę w .minecraft która nie jest Javą (poza nativami OpenGL... które w najnowszym minecrafcie także są opakowane w .jar ... xD)

Opublikowano

Witajcie w krainie krysti500

Ostatnio było wiele hejtow na skrypty przez zjebów z bukkita wienc przybyłem z odsieczą dla wszystkich skrypterów.

Tak. Powróciłem na forum MPC aby wam pokazać..

cooltext118110229476866.png

skrypty są lepsze od

pluginow.

1. Minecraft od początku planował skrypt owanie w lua więc tak naprawde plugin to jest pół produkt i odpad.

2. Skrypty sa latwiejsze w uzyciu kazdy debil by sie nauczyl pisac gildie

4. Skrypty maja wienksze mozliwosci np w pluginach nie masz automatycznego zapisywania danych musisz sie bawic w file confiig itd a tam dajesz po prostu variable

WKROTCE DODAM WIENCEJ PUNKTOW!!!

PS. Do wszystkich skrypterow

jebac jave

pozdrawiam Krysti500

c**jowe prowo

@anty @Blezur (bo sie przypierdoli, ze to nie jest troll, poza tym krysti popiera skrypty, a blezur tez je popiera, wiec nie zamknie tematu, a i problemy z j. polskim tez ma jak pan b ("2. otwarlem notatnik"))

1. szkoda, ze nie ma programu do skryptow, ktory podkreslalby twoje bledy ortograficzne

c**j mnie to obchodzi ze masz dyslekcje, wiec sie nawet nie tlumacz

daj dowody plz

@anty @Blezur

ej skoro jebac jave, to czemu pisales swoj "autorski" silnik spigot Nekkit XDDD?

Opublikowano

@krysti., a ten twój super autorski silnik (używam codziennie, dalej nie mogę się zadziwić jak płynnie działa ta automatyczna instalacja modów i wsparcie dla rozproszonych sieci kwantowych) jest bardziej wydajny od skrypta? Czy skrypt też pokonuje go? Może powinieneś napisać drugi silnik w skrypcie? 

PS:

@_LillyPL_

Kogo oni na redaktora biorą, skąd ty masz te brednie o Minecrafcie i c++ o.O

Minicraft jest w javie.

EDIT:

@nieznany1234567 po mojemu trudno powiedzieć, niby jakiś uśmieszek dodała, ale co on miał oznaczać? :D

Mam nadzieje że jednak masz racje, nadzieja umiera ostatnia.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Aż śmiać mi się chce z tego tematu xD.

Naucz się Javy a potem BukkitApi i zobaczysz co lepsze, czy skrypty czy pluginy :P.

Oczywiście na początek jest trudno ale potem łatwiutko(To zależy też komu, mi nadal trudno xD).

Sam już nie wiem co napisałem, pewnie jakieś bzdury.

Opublikowano

@krysti., a ten twój super autorski silnik (używam codziennie, dalej nie mogę się zadziwić jak płynnie działa ta automatyczna instalacja modów i wsparcie dla rozproszonych sieci kwantowych) jest bardziej wydajny od skrypta? Czy skrypt też pokonuje go? Może powinieneś napisać drugi silnik w skrypcie? 

PS:

@_LillyPL_

Kogo oni na redaktora biorą, skąd ty masz te brednie o Minecrafcie i c++ o.O

Minicraft jest w javie.

EDIT:

@nieznany1234567 po mojemu trudno powiedzieć, niby jakiś uśmieszek dodała, ale co on miał oznaczać? :D

Mam nadzieje że jednak masz racje, nadzieja umiera ostatnia.

Przepraszam bardzo, z przeczytania tego czegoś, mam już mętlik w głowie ;x Miało być w Javie (zaraz to poprawie). Microsoft miał napisać Minecraft'a w C++, ale nadal jest w Javie. Mam nadzieję, że mi to wybaczysz miszczu :D

6770714055827651007269.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...