Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Klientem na Windows 8.1

tomek1210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóz od jakiegoś czasu mam problem z każym dosłownie clientem metin2.

Gdy odpalam Clienta i probuje wpisać passy moja grafika szaleje, co najlepsze tylko na clientach metin2.

Wygląda to tak że wpisuje passy i nagle przestaje pokazywać co pisze... nic się nie da kliknąć .. grafika szaleje, przybliżają się obiekty, skaczą po ekranie clienta ... zaczymają się tworzyć kwadraty czarne, grafika po prostu wariuje w cliencie.

Posiadam win 8.1 i kartę graficzną 2GB i procek i3 i jest to laptop... do nie dawna miałem dużo słabszego laptopa z kartą 512 i wszystko śmigało bez problemu ... w sumie do nie dawna jak mialem win7 też wszystko było ok ... lecz teraz od nie dawna nie mogę grać  na żadnym Cliencie.

Ma ktoś jakąś radę ?

Sterowniki do karty też mam zaaktualizowane.

a wygląda to mniej więcej tak ... czy jakiś administrator czy ktokolwiek mógłby dać mi jakąś radę ?

xr9dw5.jpg

i tak ...

b69ut1.jpg

Pasjonat
Opublikowano

Próbowałeś przeczyścić ccleanerem+adwcleanerem+malwaresem? Jak nie to spróbuj.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Próbowałeś przeczyścić ccleanerem+adwcleanerem+malwaresem? Jak nie to spróbuj.

heh ... jeśli chciałeś sobie nabić sztucznie posty to proszę Cię ale nie tutaj ... bo widzę że nie masz pojęcia o temacie a piszesz mi o clienerze który mi nie naprawli clienta...

BTW.

Ktoś ma jakiś pomysł ?

Opublikowano

wez moze driver booster aktualizjuje stery i wogle a jak nie to zmien na windowsa 7 a procka masz adm?

Mam wszystkie sterowniki aktualizowane Driver Boosterem 2  ;/   procesor mam intel i3 ... reistal systemu na inny ze względu na metka to nie rozwiąże mi problemu bo lepiej mi się pracuje na win8 ;c

Zainstaluj slim driver i zaktualizuj sterowniki od kart graficznej tym programem.

Dam edit zaraz, ale moim zdaniem to po prostu czegoś brakuje może właśnie w tym visual c++??

EDIT - Nic to nie dało ;/

Pasjonat
Opublikowano

heh ... jeśli chciałeś sobie nabić sztucznie posty to proszę Cię ale nie tutaj ... bo widzę że nie masz pojęcia o temacie a piszesz mi o clienerze który mi nie naprawli clienta...

BTW.

Ktoś ma jakiś pomysł ?

To Ty nie rozumiesz, clienta Ci nic nie naprawi, bo to nie jego wina, u innych działa. Ty masz coś skopane u siebie. Nie ma żadnego narzędzia, które wprowadzi Ci zmiany w cliencie i zacznie hulać.

P.S Nie brakuje Ci żadnego visuala, bo jeśli ktoś odpowiedzialny stawia windowsa to ma wszystko :) 

Opublikowano

To Ty nie rozumiesz, clienta Ci nic nie naprawi, bo to nie jego wina, u innych działa. Ty masz coś skopane u siebie. Nie ma żadnego narzędzia, które wprowadzi Ci zmiany w cliencie i zacznie hulać.

P.S Nie brakuje Ci żadnego visuala, bo jeśli ktoś odpowiedzialny stawia windowsa to ma wszystko :)

Windows jest nowo zainstalowany, ma góra 2 tygodnie, nic nie było na niego ściągane, dyski mam prawie pustę, więc co mi cleanery pomogą?

Na pewno jest coś, co jest odpowiedzialne za właśnie taką reakcje clienta, tylko nie wiadomo co, a robiłem próbowałem sporo rzeczy+ to co polecane było w komentarzach.

P.S. nie rozumiem na jakiej podstawie twierdzisz że jestem nie odpowiedzialny?

Opublikowano

jaka masz zintegrowana grafe i dedykowana?

podaj nazwy.

hwfa48.jpg

Ale nie jestem pewien czy to wina karty graficznej skoro wcześniej na tym samym komputerze na win7 wszystko chodziło bez problemu.

Opublikowano

a wez moze sproboj uaktualnnienia systemu windows aktulizacje moze cos da

Aktualizuje system na bierząco, ale skoro tak, to właśnie wyszukuje nowe aktualizacje, może akurat pomoże ;/'

EDIT - zaaktualizowałem system, " windows uptade" lecz nic to nie dało.

Ściągam na nowo client może coś to zmieni. za 2min dam Edit.

EDIT- dalej to samo.

Opublikowano

wlasnie chodzi o ster ktory cos nie dziala przy metinie

zainstaluj stary sterownik do intela to powinno zadzialac (przynajmniej tak u mnie bylo)

Pasjonat
Opublikowano

Windows jest nowo zainstalowany, ma góra 2 tygodnie, nic nie było na niego ściągane, dyski mam prawie pustę, więc co mi cleanery pomogą?

Na pewno jest coś, co jest odpowiedzialne za właśnie taką reakcje clienta, tylko nie wiadomo co, a robiłem próbowałem sporo rzeczy+ to co polecane było w komentarzach.

P.S. nie rozumiem na jakiej podstawie twierdzisz że jestem nie odpowiedzialny?

Nie wiem czy zauważyłeś, ale nie stwierdziłem nigdzie, że Ty jesteś nieodpowiedzialny, nie ma żadnej wzmianki o tym. 

Próbowałeś aktualizacji biosu? 

Opublikowano

mam to samo na tej samej karcie... (do wczoraj all dzialalo, zainstalowalem stery ze strony intela i nagle boom - przestalo)

a jaki masz windows?

Opublikowano

U mnie to samo, na 100% coś ze sterownikami tylko nie wiem, którymi, ale stawiam na intela, ta sama karta graficzna. Po "uaktualnieniu" kompa zaczęło mi się robić takie coś, zaraz spróbuję pobrać starsze sterowniki i powiem czy coś dało :v

@Edit Starsze sterowniki zainstalowane i wszystko działa, jak chcesz link to PW :v

Opublikowano

sciagnales starsza wersje sterow do intela? jak napisalem wyzej to jest przyczyna bugowania sie metina.

Szukałem ale nie mogłem wyszukać odpowiednich.

U mnie to samo, na 100% coś ze sterownikami tylko nie wiem, którymi, ale stawiam na intela, ta sama karta graficzna. Po "uaktualnieniu" kompa zaczęło mi się robić takie coś, zaraz spróbuję pobrać starsze sterowniki i powiem czy coś dało :v

@Edit Starsze sterowniki zainstalowane i wszystko działa, jak chcesz link to PW :v

Byłbym bardzo wdzięczny, napisałem już PW.

A powiedz mi, jak zainstaluje starszą wersje to zmieni się coś ? grafika bedzie słabiej odbierała gry?

Opublikowano

Szukałem ale nie mogłem wyszukać odpowiednich.

Byłbym bardzo wdzięczny, napisałem już PW.

A powiedz mi, jak zainstaluje starszą wersje to zmieni się coś ? grafika bedzie słabiej odbierała gry?

Ja tam żadnych zmian nie widzę.

Opublikowano

Problem został rozwiązany, dziękuje wszystkim za pomoc, a szczególnie użyktownikowi  R6 Hearthbeat  za rozwiązanie mojego problemu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...