Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolczyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuje za podeslane strony na pw :))

---

Ja juz salon znalazlam, gdzie kolczyki mi dadza, to oczywiste, jednak nie jest to typowy salon z przekluwaniem uszu, a salon paznokci. Maja tam wszelkie certyfikaty na przekluwanie uszu, a ze blisko tez mojego miejsca zamieszkania to sobie tam pojde. Wiem, ze igla bylaby lepsza ale ja nie dam sie tak chyba igla przekluc xD tak czy siak teraz mi bardziej zalezy na znalezieniu dobrych sklepow z kolczykami, bo bede chciala sobie kupic cos na zas, najlepiej zeby byly tam opisy z czego dokladnie jest zrobiony kolczyk.

Bo w zadnym h&m czy innych sieciowkach nie chce kupowac bizuterii :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja jednak Ci serio polecam pomyśleć nad igłą, a po drodze obejrzeć sobie to - https://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU. Lepiej serio przeboleć igłę, bo i tak nie będziesz tego widzieć, położysz się, zamkniesz oczy i tyle. Pistolet mimo, że wydaje się lepszy, to niby szanse niewielkie, ale możesz złapać jakieś choroby. Nie polecam, beznadziejna sytuacja. Serio się zastanów. :D 

A kolczyki jak nie masz żadnej alergii, to możesz nawet w h&m kupować. To nie problem, a kolczyki często się gubi, ja też gubię dlatego kupuję w sklepach normalnych. 

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę/widzę, że chłopakowi w takim wieku (Dziecko..) przekuwali ucho. Nie żebym miała coś do tego, po prostu szok ..

Dziewczyną jak są małe  (dzieciory :D)  to tez przekuwają ... Ja miałem tylko jedno ucho xD  Z tego Co mi mówili to miałem nie cały rok.... a miałem ten kolczyk odkąd pamiętam  xD

Może to miała być córka

Co za śmieszek :D Nie wiem Jak można pomylić płeć dziecka, które ma prawie rok ...ale musisz mieć ciekawie w domu :P

Mnie bardziej dziwi że  właśnie @kavoweciastko dopiero teraz  przekłuwasz uszy :D No ale w sumie to rodzice na początku o tym decydują  :D

Opublikowano

No coz, rodzice nigdy nie pozwalali, a pozniej coraz wieksze obrzydzenie mnie do tego wzielo. Mimo obrzydzenia i wrazliwosci pora jednak sobie zrobic te dziurki. :D

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Do odważnych świat należy :D z ciekawości poszedłem  zobaczyć swoje ucho i powiem szczerzę że praktycznie nie widać śladu po  przekłuciu a miałem kolczyk w uchu przez 16 lat bez przerwy :D

Opublikowano

Jeżeli już masz zamiar robić kolczyki NIE RÓB U KOSMETYCZKI! Pistolet.. najgorsze co może być, nie można ogólnie robić przekłuć pistoletem. Jedno ucho może się zagoić normalnie a z drugim możesz mieć problemy np. lecąca ropa, bądź problem z noszeniem kolczyka bo ucho strasznie boli. Ja właśnie mam to, że mam problem z prawym uchem. Polecam iść do piercinga, czyli do studio tatuażu. Jest to najbezpieczniejsze, on zrobi igłą. Logiczne, że zapłacisz więcej.. i to może nawet o połowę, ale jeżeli masz już robić to zrób to tam gdzie nie będziesz żałować a to tylko wydane pieniądze raz na takie coś. 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Interesuję się piercingiem, więc mogę się wypowiedzieć.
Jeżeli chodzi o przekłucie płatka ucha, to można to zrobić za pomocą pistoletu, choć lepiej dla organizmu igłą. Jeśli chodzi o inne części ciała - jeśli ktoś chce nam zrobić kolczyk pistoletem, uciekamy najszybciej jak się da :D
Ah, co najważniejsze. ŻADNYCH kolczyków nie robimy u kosmetyczki.. ŻADNYCH. 
Chyba że mają dyplom, ale ja im i tak nie ufam. Proponuję udać się do piercera. 
Co do bólu - organizm, to sprawa indywidualna. Ból też. Oczywiście, często zależy od naszego podejścia, więc bądź wyluzowana. Jeśli ktoś się na tym zna, pewnie nie poczujesz bólu, bo za wiele nerwów tam nie ma. A krwi nie powinno być szczerze mówiąc. 
Jeśli chodzi o rozciąganie ucha - nawet kolczyki mają swoją wielkość. I jak ktoś wspomniał - jeśli będą ciężkie, dziurki się "rozepchają". Choć pewnie nie będzie to jakaś duża wielkość, może 2-3mm. 
Jeśli chodzi o gojenie się - to też sprawa indywidualna. No i zależy również od tego, jak dbamy o przekłucie :) 
A co do sklepu - polecam Arif! Sklep ideolo, najlepszy piercer, bajka. 

tMjZlYU.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...