Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zarabianie na Premium SMSach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@YoungGod

Ale po co ten temat? Żeby się ponabijać z ludzi zarabiających bez DG i popodpierdalać ich do skarbówki, czy jak?

W Polsce działa mnóstwo, mnóstwo serwerów zarabiających miesięcznie kwoty + 1000 PLN bez DG.

Po Twoich wypowiedziach wygląda to tak, że ojciec Ci zarejestrował DG i teraz wszem i wobec ogłaszasz, że wszyscy jesteście chujami, bo okradacie złodziejskie państwo.

P.S. i tak zostaję przy tym, że mogę zarabiać i sprzedawać usługi w sklepach SMS bez rejestracji działalności. Nawet jeśli według prawa jest to nielegalne, to przy takich kwotach rejestracja DG nie ma sensu. Więcej będzie kosztowało utrzymanie, niż zarabianie, poza tym dochód z serwerów nie musi być ciągły. Co jak serwer padnie śmiercią naturalną przez coś po miesiącu od rejestracji firmy? 

Dajcie spokój, rejestracja firmy pod prowadzenie serwera w klockach. Wyolbrzymiacie i nadinterpretujecie prawo.

5465845486.png

Opublikowano

Gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział po co zakładam temat.

Chce się dowiedzieć jak prowadziliście serwery i czy nie mieliście problemów z prawem po kilku latach.

Jesteś aż tak słaby, że twierdzisz iż młody człowiek nie może założyć firmy i jej utrzymać tylko musi za niego to robić tata ? Daleko nie zajdziesz...

Jedyne w czym się z Tobą zgadzam to złodziejskie państwo. Dlatego firmy nie zakłada się w POLSCE za 1200 ZUS + % od zarobku, tylko zakłada się na przykład w UK gdzie jest to koszt 60zł miesięcznie + kwota wolna od podatku ponad 40k rocznie.

Chce wysłuchać Waszych opinii i podjąć decyzje co zrobić dalej.

Opublikowano

@YoungGod
Z tego, co czytam to Ty "wiesz" tu najwięcej i krytykujesz nawet jak ktoś odpowiada na Twoje pytanie.

Nie opłaca Ci się nigdzie zakładać działalności gospodarczej dla klocków. Nie jest to nielegalne jeśli nawet firmy od SMS tak piszą. Polecam poczytanie ich regulaminów to się dowiesz więcej. Możesz pracować jako osoba fizyczna.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

@YoungGod

Z tego, co czytam to Ty "wiesz" tu najwięcej i krytykujesz nawet jak ktoś odpowiada na Twoje pytanie.

Nie opłaca Ci się nigdzie zakładać działalności gospodarczej dla klocków. Nie jest to nielegalne jeśli nawet firmy od SMS tak piszą. Polecam poczytanie ich regulaminów to się dowiesz więcej. Możesz pracować jako osoba fizyczna.

Dokładnie, nie pier*ol się z DG tylko do serwera. Inaczej, jeśli prowadzisz nie tylko serwer, ale również inne usługi IT, jak np. http://dwpg.pl/ http://ionetwork.co.uk/ - wtedy warto pomyśleć o założeniu działalności właśnie we wspomnianym UK.

5465845486.png

Opublikowano

@YoungGod

Zapoznaj się ze słowem "krytyka".

Ja poprawiam tych którzy wypisują brednie.

Nie opłaca się zakładać firmy dla minecrafta ? a jeśli generuje 2k czystego przychodu ? To po co się opłaca pani krysi zakładać piekarnie jak zarabia z tego na reke 1k. Moim zdaniem 60zł za opłacenie firmy to nie dużo.

Polecam tobie poczytanie regulaminów, bo na 100% ich nie czytałeś. Jest jasno napisane, że oni tylko pośredniczą między tobą a twoim klientem, to jest tylko firma oferująca sposób zapłaty a nie zatrudniająca pracowników.

Pisałem do dotpaya i cashbilla i obie firmy potwierdziły, że w takim przypadku trzeba założyć działalność.

Zrobił się wielki hejt na mnie, bo poprawiam ludzi którzy twierdzą, że bez firmy jest legalnie. Ja nie pytam co jest legalne a co nie tylko jakie wy z tym macie doświadczenia i proszę aby wypowiadały się tylko osoby które zarabiały minimum rok na takich smsach i było to ich głównym źródłem dochodu

Opublikowano

Piszemy CI że nie, odpowiadamy na wszystkie pytania, a Ty dalej swoje, powtarzasz po nas i sam znowu odpowiadasz na te pytania.

Dziękuje za uwagę.

1RkW7od.png

Opublikowano

Każdy wprowadza się źle. Ostatnio chciałem się pobawić w sprzedaż na allegro.

Ustawa o podatku od towarów i usług
Art. 15.

2. Działalność gospodarcza obejmuje wszelką działalność producentów, handlowców lub usługodawców, w tym podmiotów pozyskujących zasoby naturalne oraz rolników, a także działalność osób wykonujących wolne zawody, również wówczas, gdy czynność została wykonana jednorazowo w okolicznościach wskazujących na zamiar wykonywania czynności w sposób częstotliwy. Działalność gospodarcza obejmuje również czynności polegające na wykorzystywaniu towarów lub wartości niematerialnych i prawnych w sposób ciągły dla celów zarobkowych

Czyli jak prowadzisz sklep to nieważne czy zarobić 2zł mc czy 1000zł mc i tak musisz mieć działalność gospodarczą.

Opublikowano

Druga sprawa, że EULA minecrafta nie pozwala na zarabianie przez wykorzystanie jakiego kolwiek elemtu który został stworzony przez nich. Więc teorotycznie wszystkie serwery minecrafta gdzie ktoś zarabia są nielegalne. Więc założyć firmę na nielegalną sprzedaż.

Najlepsza rada dla wszystkich -> napisać swoją grę i zalożyć swoją firme :D

Opublikowano

Druga sprawa, że EULA minecrafta nie pozwala na zarabianie przez wykorzystanie jakiego kolwiek elemtu który został stworzony przez nich. Więc teorotycznie wszystkie serwery minecrafta gdzie ktoś zarabia są nielegalne. Więc założyć firmę na nielegalną sprzedaż.

I po co ten temat skoro wiesz "najwięcej"?

ypvrNww.png

Opublikowano

EULA nie zabrania zarabiać na serwerach, ale zabrania miedzy innymi sprzedawania rzeczy nie osiągalnych w grze, zamiany waluty twardej na miękką itd.

Opublikowano

I po co ten temat skoro wiesz "najwięcej"?

1. Wróć do pierwszej strony

2. Przeczytaj treść tematu

3. Powtórz krok 1

A jakby było dla Ciebie za ciężko to zacytuje

Jak zarabiacie na premium SMSach w minecrafcie ? Sprzedajecie ViPy za SMSa bez działalności gospodarczej ?

Nie pytam o poradę czy zakładać firę czy nie !!! Wiem o tym, że prawnie jest potrzebna do sprzedaży.

Ja PYTAM TYLKO o to jak wy działaliście i jakie mieliście z tym doświadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...