Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zarabianie na Premium SMSach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zarabiacie na premium SMSach w minecrafcie ? Sprzedajecie ViPy za SMSa bez działalności gospodarczej ?

Może macie jakieś pomysły jak zarabiać na premium SMS, żeby nie zakładać firmy, a żeby było legalnie ?

Opublikowano

Bo się nie zakłada ;x Miałem serverownie i było git :D Tylko wtedy już na większe sumy jak zarabiałem ponad tysiąc to odliczałem vat, raczej tak ale już nie pamiętam

1RkW7od.png

Opublikowano

Jeżeli będziesz zarabiał powyżej 3000 zł rocznie będziesz musiał rozliczyć się z tego dochodu w Urzędzie Skarbowym, o ile masz 18lat w przeciwnym razie będzie to musiał zrobić dorosły, na którego zalożono konto u kogoś oferującego sms premium.

Opublikowano

Dokładnie jak piszą wyżej, po wyżej kwoty 3000zł trzeba się z tego rozliczać z urzędem skarbowym w postaci PITu, w końcu to zarobek, nie? :P

Opublikowano

i wy działaliście na takiej zasadzie ? jak długo ?

muszę was załamać, ale sprzedawanie VIPów = wymóg założenia działalności gospodarczej, bo jest sprzedaż zorganizowana regularna we własnym imieniu.

a czy zarobisz 200 zł czy 3k to i tak trzeba wysłać pit.

bardzo dużo osób nie wie nawet, że jest to nielegalne i tak robi, bo myśli że umowa z cashbill, dotpay to załatwia. Dlatego chciałem poznać wasze historie, jak długo tak zarabialiście, i ile czasu już minęło od zakończenia waszej sprzedaży SMSów i czy dalej siedzicie bezpiecznie bez skarbówki na plecach.

Opublikowano

Opieram się na prawie...

Przeczytaj definicje działalności gospodarczej albo idź do pierwszego lepszego prawnika. Albo chociaż przeczytaj umowę podpisywaną z cashbill...

Nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie wiesz.

Opublikowano

Sprzedajac cokolwiek, gdzie częstotliwośc twoich wplywow jest regularna powinienes zalozyc DG.

Natomiast jesli chodzi o darowizny to musisz od nich odptowadzic podatek od darowizn.

Ps. Skarbowka prędzej czy pozniej sie dojebie, sam sprawdzalem :D

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

@YoungGod Nie będę nic czytał bo sam miałem serverownie która zarabiała ponad 1000zł i odprowadzałem vat.. Ogarniasz i nie miałem działalności gospodarczej.
Nawet jak miałem 30slotowy server i sklep sms to wtedy nic nie odprowadzałem bo to malo było :D

1RkW7od.png

Opublikowano

Nie musisz zakładać działalności aby zarabiać wystarczy abyś później odprowadził podatek od dochodu. Niżej masz cytat jak to jest na profitsms

ProfitSMS.pl nie odprowadza zaliczek na podatek dochodowy/podatku dochodowego od przychodów z premium sms. Użytkownicy są zobowiązani do samodzielnego rozliczania podatku od przychodów osiąganych w ramach wypłat z ProfitSMS.pl. Ze względu na brak opłacania podatków na rzecz Użytkowników, nie wystawiamy rocznych dokumentów "PIT-8C" oraz "PIT-11". 

Przychody ze współpracy Użytkownicy mogą rozliczyć w PIT za rok ubiegły, w ramach "Pozostałych przychodów" - przychodów "z innych źródeł".
Opublikowano

Sprzedajac cokolwiek, gdzie częstotliwośc twoich wplywow jest regularna powinienes zalozyc DG.

Natomiast jesli chodzi o darowizny to musisz od nich odptowadzic podatek od darowizn.

Ps. Skarbowka prędzej czy pozniej sie dojebie, sam sprawdzalem :D

Wytłumacz to tym cwaniakom wyżej.

Myślą, że jak odprowadzą podatek to nie trzeba mieć firmy gdy sprzedają usługi...

I jeszcze ci powie, że nie będzie nic czytał :D Zobaczymy jak skarbówka zapuka prędzej czy później. Oni mają na to kilka lat więc się nie martw.

Jakbyś poszedł na róg i sprzedawał VIPy to policja by ci mandatu nie wypisała za brak zezwolenia ?

Sprzedaż = działalność gospodarcza

Podatek swoją drogą i on jest zawsze od wszystkiego.

Opublikowano

Polecam stronę

​ platnosci-online.pl

Musisz podpiąć pod konto bankowe, ale to chyba nie problem?

Mają API + gotowy skrypt na sklep, wrzucasz na hosta i już : )

Jest takie coś że chyba jak dochód przekroczy 3000zł to musisz odprowadzać podatek, w tym celu trzeba wypełniać pit, ale jeżeli konto jest mamusi to z nią pogadaj i ona wszystko za ciebie zrobi, da Ci Twoje pieniążki i będzie się cieszyła że zdrowo rośniesz. ^^

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

­

Polecam stronę

​ platnosci-online.pl

Jest takie coś że chyba jak dochód przekroczy 3000zł to musisz odprowadzać podatek, w tym celu trzeba wypełniać pit, ale jeżeli konto jest mamusi to z nią pogadaj i ona wszystko za ciebie zrobi, da Ci Twoje pieniążki i będzie się cieszyła że zdrowo rośniesz. ^^

Gratuluję 1000 posta ;)

@topic

Donejty to lepsza opcja. Sam kolega uzbierał 5k na komputer w ciągu 3 miesięcy ;P

Opublikowano

Polecam stronę

​ platnosci-online.pl

Jest taki przepis, że jeśli w ciągu roku nie przekroczysz 3k zł dochodów dodatkowych to nie musisz płacić za nie podatku. I co z tego ? Wszyscy ciągle mówicie o podatkach które są tutaj najmniejszym problemem.

Podatek bardzo chętnie bym płacił od ZAROBIONEJ kwoty. Ale w dalszym ciągu znaczna część osób nie uświadamia sobie, że gdy sprzedaje VIPa powinna założyć firme jeśli ma to być legalnie. Firma to koszt ponad 1k PLN miesięcznie na zus + ten wasz podatek o którym ciągle mówicie lub jego brak jeśli nie zarobimy 3k na rok.

cytat z kp

zarobkowa działalność wytwórcza, budowlana, handlowa, usługowa oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i wydobywanie kopalin ze złóż, a także działalność zawodowa, wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły

Opublikowano

Dodam od siebie, że jeżeli używasz IS jakiegoś hostingu to oni zajmują się odprowadzaniem podatków.

PS Zawsze możesz sprzedawać VIPy za PSC i nikt się nie uczepi :P

Opublikowano

­

Gratuluję 1000 posta ;)

@topic

Donejty to lepsza opcja. Sam kolega uzbierał 5k na komputer w ciągu 3 miesięcy ;P

Wooho Jak jest youtuberem 1mln subów :D

A tak na serioto @YoungGod mówiłem od początku tylko że mi się poylił vat z podatkiem.

Więc zluzuj.

1RkW7od.png

Opublikowano

Możesz też zarabiać na sms premium bez działalności gospodarczej a jako osoba fizyczna :)

Opublikowano

Możesz zarabiać na serwerze ok .250zł miesięcznie (legalnie) gdyż nie możesz przekroczyć 3200zł sumy rocznego zarobku.

Też gracze będą musieli wysłać sms o wartości 6tyś zł bo zyskujesz tylko 43 - 49% kwoty sms.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Możesz też zarabiać na sms premium bez działalności gospodarczej a jako osoba fizyczna :)

Oczywiście, że mogę ZARABIAĆ. Ale nie mogę SPRZEDAWAĆ bez działalności.

Możesz zarabiać na serwerze ok .250zł miesięcznie (legalnie) gdyż nie możesz przekroczyć 3200zł sumy rocznego zarobku.

Też gracze będą musieli wysłać sms o wartości 6tyś zł bo zyskujesz tylko 43 - 49% kwoty sms.

Tak jak mówiłem, odprowadzenie podatku od przychodu jest czymś normalnym i nie usprawiedliwia sprzedaży bez założonej firmy.

Opublikowano

Z tego, co mi wiadomo to firma świdcząca te usługi ZATRUDNIA Cię (chyba umowa o dzieło) oraz wydzierżawia od Ciebie część Twojej strony www. Oni odprowadzają podatek od SMS'ów, Ty od tego, co Ci dadzą w wypłacie. Dlatego wszystko jest legalne jeśli odprowadzasz prawidłowo podatek od dochodu.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...