Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś ciągnie z powrotem do Metin2

Orzi:3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawą oczywistą jest że chciałbym wrócić na stare śmieci ale nasuwają mi się pytania typu.

1. Czy jest sens wracać na metina z tego co się orientuje są dodane kilka rzeczy które graczą się nie podobają typu (likan,yang w is)

2. Jeśli takowa opcja wrócenia do metina jest, to jakis serwer wybrać? Tutaj mi chodzi o dostępność itemów/Ludzi/Ceny

Jeszcze czy są jacyś ludzie którzy graja i maja jakąś gildie gdzie rozmawiają sobie na ts3   lub jako random i chcieliny pogadać to piszcie zawsze lepiej się gra niż samemu. Napisze tylko że już pełnoletnie :)

Opublikowano

1. Ze względu na nowości nowym jest ciężko zagrać i się wybić, trzeba poświecić b. dużo czasu aby coś osiągnąć ale później masz sadysfakcję że coś już osiągasz na Globalu.
2. Negros ew. Tortuga

Co do ost. sprawy
http://www.mpcforum.pl/topic/1257502-szukasz-przyjaci%C3%B3%C5%82-do-gryos%C3%B3b-do-gildiipomocy-na-serwerze-lub-potrzebujesz-pomocy-z-misj%C4%85-zajrzyj/

image.png

Opublikowano

jeśli chcesz i masz chęci to graj ;)

polecam Tortuge i Samosa.

choć teraz bardziej opłaca się grac na tygodniowych privach niż na globalu.

A jeśli poważnie się nad tym zastanawiasz to zamaist globala polecam WOM

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

No też jest opcja zdecydować się na jakiś serwer prywatny. Polecam wom2 (globalny serwer) dobry hardzik z ogromną liczbą osób online. Serwer ma potencjał i nie musisz się bać o to, że upadnie.

Opublikowano

Jeśli chcesz wrócić do metina to zagraj sobie bardziej na privach bo na globalu nie opłaca się już za bardzo i tam zostali tylko najwytrwalsi, jeśli chcesz pograć dla rozluźnienia to serwery prywatne easy/medium lecz jak masz więcej to hard.

Takie jest moje zdanie na ten temat, na globala nie ma co powracać.

sygna.png?i_dim=1366x768&app_id=web-clie

Opublikowano

A ja właśnie jestem zdania, że na globalu najlepiej grać, privy mogą z dnia na dzień paść a na globalu macie gwarancje, że są to serwery stałe.
Osobiście wróciłem do globala i nie żałuję, polecam Ci serwer Wetar, ceny względne i sporo ludzi

Opublikowano

@Mostro co do M2 wrocil ;o

Ja uwazam, ze granie na privach tez jest spoko, nie wszystkie ktore powstaly, musza upasc :) Global jest teraz zbyt specyficzny jak dla mnie.

Opublikowano

Jeśli przesiądziesz się na dłużek to wybierz global - będziesz spał spokojnie ;)

Opublikowano

Zawsze warto wrócić do gry. Nowe rzeczy + nowa postać dodadzą ci więcej satysfakcji z gry. 

1.Oczywiście że warto, jeżeli Global ci się nie podoba z powodu np. Likana  (ta postać w ogóle nie pasuje do tej gry) to zagraj na prywatnym serwerze.

2.Jeżeli chodzi o Global to Etiolin lub Samos, jeżeli o Prywatny to np. Pandoramt2 albo EliteMT2 to raczej najbardziej znane prywatne serwer, gdy grałem na Pandorze (jakieś 4 miesiące temu) to normalnie w gildii rozmawialiśmy przez TS , więc raczej nie bedzie z tym problemu.

­

Opublikowano

Polecam prywatne serwery hard jezeli chcesz wrócić. Ja ostatnio na nowo zacząłem przygode z metinem, najpierw na balmorce, ale potem ludzi ubyło i troche się znudziło a teraz na World of Metin2, i poki co bardzo mi się podoba.

OsoInternational.jpg

Opublikowano

No też jest opcja zdecydować się na jakiś serwer prywatny. Polecam wom2 (globalny serwer) dobry hardzik z ogromną liczbą osób online. Serwer ma potencjał i nie musisz się bać o to, że upadnie.

Wom2 nie jest żadnym globalem

33748387117269464751.png

Opublikowano

Wom2 nie jest żadnym globalem

Global w tym sensie, że jest to serwer dostępny dla graczy z każdego kraju. Możesz mi powiedzieć, że wszystkie serwery są dla graczy z każdego kraju ale nie każdy serwer ma reklame u zagranicznych youtuberów i nie każdy serwer nastawia się bezpośrednio na zagranicznych graczy przykład (client w wielu językach). Więc kizi nie łap mnie za słówka xD

Opublikowano

1. Jest sens, yangi w IS są nie opłacalne już lepiej kupić na allegro, a likanem jak nie chcesz to nie graj.

2. Myśle, że Samos.

Opublikowano

1. Jeżeli chcesz pograć na metin2 to wracaj ;) Chciałbym, aby znowu było tyle graczy co kiedyś

2. Wybierz serwer gdzie nie ma tak dużo dodatków czyli jak najbardziej przypominający starego metina. 

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

Jak chcesz wrócić to polecam serwer Etolin/Tortuga. Jest sens wrócić jeśli masz ekipę. Samemu trochę nudno tak grać ;).

Wiadomo, zawsze z kolegami raźniej ;) Jeżeli chodzi o te serwery globalne to niestety nie ma szans na wybicie się. Na dodatek kto ma teraz czas grania na globalnych serwerach.

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

Też ostatnio miałem ochote pograć na Pl wbiłem 50llvl likana i podziekowałem

Ta postać moim zdaniem niszczy uroki metina jest brzydka i niedopracowana. Przez takie update ludzie odchodzą. 

Też nim grałem i nie dziękuję ;)

Pasjonat
Opublikowano

Wiadomo, zawsze z kolegami raźniej ;) Jeżeli chodzi o te serwery globalne to niestety nie ma szans na wybicie się. Na dodatek kto ma teraz czas grania na globalnych serwerach.

Bujda na resorach. Nie ma szans na wybicie się? To po co w ogóle coś administracja ma robić skoro nowi gracze mają zerowe szanse?

Ta postać moim zdaniem niszczy uroki metina jest brzydka i niedopracowana. Przez takie update ludzie odchodzą. 

Też nim grałem i nie dziękuję ;)

Postać niszczy klimat. Ciekawe, co tym klimatem według Ciebie jest? Ludzie niszczą klimat, nie taki dodatek; a przez ten update więcej ludzi weszło na serwer, więc im się to opłacało, także też błąd.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...