Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]CS GO - Turnieje

razzeY

Ankieta dot. turniejów w dziale CS GO  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. ~ Co o tym sądzisz?

• Dobry pomysł!
      1
    • Nie podoba mi się / nie wypali.
      2
    • Nie mam zdania.
      0
  2. 2. ~ Czy wziąłbyś w tym udział?

• Tak, na to czekałem!
      0
    • Raczej tak.
      1
    • Raczej nie.
      1
    • Nie interesują mnie turnieje.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

09186227580731396948.jpg

Zanim napiszesz cokolwiek w tym temacie, zapoznaj się z grą CS GO, albo przynajmniej przeczytaj kawałek tego, co tu napisałem.

:_)))))

Czym jest CS GO?: Nowa odsłona klasycznej strzelanki sieciowej, która stała się podstawą współczesnego esportu. Twórcy produkcji starali się wprowadzić sporo usprawnień do rozgrywki i jednocześnie zachować podstawowe cechy pierwowzoru.

(GRY-ONLINE)

O czym ty mówisz?!?!

Kto gra w CS GO, ten wie, że współpraca jest bardzo ważna, a w grze samemu ciężko jej doznać, ze względu na community, które często bywa nieciekawe, nieinteresujące (for the mother russia!1!). Ale przejdę do rzeczy.. Ktoś, kto ma już gotowy team pięciu osób potrafiących, lub nie potrafiących grać, i chciałby nauczyć się np. taktyki będzie szukał przeciwników. Niektórzy wolą pozostać przy meczach turniejowych, ale część osób będzie miała większe ambicje - niezależnie od rangi, bo każdy silver, jeśli będzie chcieć, może stać się kiedyś nawet kałachem. Zmierzając do samego końca tego wstępu: dzisiaj szukałem po raz pierwszy meczów turniejowych w sieci, znalazłem stronę - ale była po angielsku i większość turniejów albo się nie zaczęła, albo była prawie w ogóle niezorganizowana i taki mecz kilku drużyń kończył się, zanim się rozpoczął. 

◈ Mamy tysiące graczy CS GO na MPCforum, stąd też wniosek jest taki - powinniśmy stworzyć dział pozwalający graczom walczyć przeciwko innym graczom cs'a, w organizowanych przez nich samych meczach cs'a, żeby poczuć się choć trochę jak profesjonalny gamer, poćwiczyć grę drużynową albo grać dla samego siebie, satysfakcji. Nie wymagałoby to dużej ingerencji moderacji, ewentualne zamykanie tematów, stworzenie małego, czy większego rankingu (którym może zajmować się osoba zajmująca się również działem cs'a).

◈ Jak to zorganizować?

Przecież to nie ma prawa działać, zaraz się trafią silvery na global elity i co wtedy, psze pana?

Co to za herezje się tutaj rozgłasza? BAN!

Wybaczcie również za nawiązanie do tzw. Hajsowników Gimpera - słowo "BAN" od tak w głowie się nie pojawia! :))

◈ To wszystko jest do zorganizowania i może być naprawdę świetnym pomysłem. Stawiam na to, że będzie to jedno z pierwszych, a przynajmniej jedno z najlepszych miejsc, w których można grać mecze turniejowe. Totalnie po polsku. To nie przejdzie bez echa.

I kwestia organizacji:

76605431629642387131.jpg

Moim pomysłem jest ustalenie trzech grup rang:

Grupa I (nazwy będą konieczne, ale nie teraz), Silver I do Silver Elite Master.

Grupa II, Gold Nova I do Master Guardian II.

Grupa III, Master Guardian Elite do The Global Elite.

Jeśli ktoś by chciał zagrać z kimś z wyższej grupy - nie ma problemu. Wystarczy o tym wspomnieć, zakładając temat. Można to oprzeć o pomysł działu "Pojedynki" z forum League of Legends. Tam to działa bardzo dobrze, nie wygląda, ale działa.

◈ Jak dostać się do którejś z tych grup?

Przyjmijmy, że Silver I równa się liczbie 1, a Silver Elite Master = 6, z każdą rangą jedna liczba wyżej. Wyobraźmy sobie, że do gry chce przystąpić drużyna z graczami z następujących rang: Silver 2, Silver Elite, Silver Elite Master, Gold Nova 2, Gold Nova Master.

Ich liczby to kolejno: 2,5,6,8,10

Dodając je razem otrzymujemy liczbę 31.

Dzielimy tę liczbę przez ilość członków drużyny, czyli standardowo 5 osób, i widzimy, że wyszło nam 6,2. 

Szóstą rangą z Grupy I jest Silver Elite Master, ale że mamy nie 6 a 6,2 to zaliczamy tą drużynę do grupy wyżej - Grupy II.

Prosty sposób. 

Każda drużyna przed przystąpieniem do założenia tematu powinna policzyć swoją "grupę" i potem napisać z kim zamierza walczyć i ewentualnie przyjmować oferty.

Co do wzoru..

Nic nadzwyczajnego. Na pewno coś typu: "nasza grupa";"chcemy walczyć z grupą:";"data meczu". Zależnie od zachcianek tych, którzy ten wzór stworzą.

Coś na koniec, psze pana pomysłodawcy?

◈ Zacznijmy od nagród.

Moderacja ma to sponsorować.

Przyznajmy, że mija się to z celem i nie taki będzie plan działania forum turniejów.

Dalsza część poniżej.

◈ Ranking

GRUPA II

Przykładowa Drużyna --- 5 punktów --- 7 meczy rozegranych

Nie mam żadnego pomysłu na to, co by się tam mogło jeszcze znaleźć. Na razie wystarczy.

Co znaczy to "5 punktów"?

Otóż Przykładowa Drużyna rozegrała 7 meczy, z czego 2 przegrane i 5 wygranych. Dodając do siebie 7 + (-2) otrzymujemy właśnie 5

Minusowe punkty nie byłyby naliczane, co nie zniechęciłoby graczy do gry.

Jeżeli kogoś nie interesowałaby np. ilość punktów:2, przy liczbie rozegranych meczy:42, to można byłoby poprosić właściciela tematu z rankingiem do zresetowania statystyk tej jednej drużyny. Oczywiście z umiarem.

Wracając do właściciela tematu - ranking powstałby w temacie, z rozpisanymi grupami i listami drużyn (jak powyżej). Nadzorować to mógłby autor rankingu, albo osoba mająca odpowiednie przywileje do edytowania tego i ewentualnej aktualizacji.

Aktywnie zmieniać informację można byłoby w oparciu o:

- przysyłane informacje w wiadomości prywatnej na temat meczów,

- samodzielne sprawdzanie tematów i aktualizowanie listy.

Osobiście polecam opcję 2, ale zależy od gustu.

◈ To, czego nie dokończyłem wyżej - kwestia nagród. Kto z Was obstawia na CS GO LOUNGE? Większość grających w CS'a. A co, jeśli by ten "hazard" przenieść na wasze rozgrywki, a nie światowych drużyn? Prosty system - gramy o skiny.

Znajdą się nieuczciwi gracze, co tych skinów nie oddadzą, ale wtedy można po prostu zabronić im wstępu do działu turniejowego, albo zrobić specjalne PODFORUM z niezaufanymi graczami, którzy oszukali kogoś, przegrywając mecz. Tak na wszelki wypadek.

◈ Konkursy - o tym też chciałem wspomnieć.

Nie nalegam, bo to zależy tylko od dobroduszności administracji, ale co jakiś czas można byłoby organizować turniej podzielony na trzy kategorie, czytaj: grupy. Zwyciężca, ewentualnie też drużyna na drugim miejscu mogłaby otrzymać rangi na forum (typu mpc champion), albo jakieś skiny, zależnie od tego, co będzie odpowiadać tym, którzy konkurs taki zorganizują.

◈ Co z cheaterami?

Reportować podczas gry, jeśli jesteście pewni + jeśli macie odpowiednie dowody, idziecie z nimi prosto do PODFORUM z niezaufanymi graczami i tam je prezentujecie. Nie przemyślałem, czy tematy tam będzie się zakładać z nazwą teamu czy nazwą jednego, danego gracza, ale można robić to i to, czyż nie?

◈ Jak mogę Was ostatecznie przekonać?

Scena CS GO ostatnimi czasy stała się bardzo popularna, miliony graczy napłynęły na serwery prosto z youtube, żeby wyćwiczyć swojego własnego skilla i być prawdziwym łowcą skinów.  :)

Turnieje to po prostu będzie zwykła zabawa, satysfakcja z wygranej i dobrze ugranej akcji, pogodzenie się z porażką po przegranej i zabieranie się za kolejny mecz, który z dobrym nastawieniem na pewno uda się wygrać.

Czyż to nie piękne?

~~~~ Liczę na to, że pierwszy wyskakuję z tym pomysłem tutaj.

Wybaczcie również za cholernie dużo słów, na pewno nie chciało Wam się tego czytać, a tym, którzy to zrobili - wielkie dzięki.

Dawno tutaj nie pisałem, więc jeśli coś się nie zgadza, nie piszemy tutaj o grach, o zakładaniu nowych działów czy o innych rzeczach, o których tutaj napisałem - śmiało, mówcie. Nie jestem w stanie powiedzieć co się w tym dziale zmieniło przez dobre kilka miesięcy.  :)

+ jeśli literki się ze sobą pokrywają, to pewnie będzie wina czcionki. Jakby co to zmienie co trzeba. ;3

­

challenger.png

Opublikowano
Rozumiem cs;go robi się popularny ale nie przesadzajmy, rozwijamy dział ale takie turnieje to nie wypał.

Jestem na nie.

W lolu pojedynki idzie łatwo zorganizować w cs'ie nie.

Po 1 trzeba serwerów których nie otrzymasz za darmo.

Po 2 jakiegoś admina nadzorującego każdy mecz tzn. admina który umie operować serwerem.

Po 3 moderacja nie ma tyle czasu aby wszystko organizować

Po 4 nagrody to skiny, wątpię aby ktoś dał skiny za przegraną.

Zawsze są konkursy gdzie jest 1 vs 1 / 5 vs 5

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Co znaczy to "5 punktów"?

Otóż Przykładowa Drużyna wygrała 7 meczy, z czego 2 przegrane i 5 wygranych. Dodając do siebie 5 + (-2) otrzymujemy właśnie 5

Z matmy trochę cienko.

5+(-2)=3

Co do pomysły:

1.Nie wypali ze względu na brak czasu ze strony moderacji.

2.Potrzebne są serwery, które jak wiemy nie są za darmo oraz admin nadzorujący.

3.

3. ◈ Co z cheaterami?

Reportować podczas gry, jeśli jesteście pewni + jeśli macie odpowiednie dowody, idziecie z nimi prosto do PODFORUMz niezaufanymi graczami i tam je prezentujecie. Nie przemyślałem, czy tematy tam będzie się zakładać z nazwą teamu czy nazwą jednego, danego gracza, ale można robić to i to, czyż nie?

Raporty z serwerów społecznościowych nie wliczają się do raportów "turniejowych", czyli taka osoba nie otrzyma blokady.

4.

Znajdą się nieuczciwi gracze, co tych skinów nie oddadzą, ale wtedy można po prostu zabronić im wstępu do działu turniejowego, albo zrobić specjalne PODFORUM z niezaufanymi graczami, którzy oszukali kogoś, przegrywając mecz. Tak na wszelki wypadek.

Tego typu wymiany/nagrody są moim zdaniem zbędne.

Lepiej byłoby zrobić nagrody forumowe nadawane przez Administartorów/Global Moderatorów forum.

Jestem na NIE.

Opublikowano

Co do pomysły:
1.Nie wypali ze względu na brak czasu ze strony moderacji.

2.Potrzebne są serwery, które jak wiemy nie są za darmo oraz admin nadzorujący.

3.

Raporty z serwerów społecznościowych nie wliczają się do raportów "turniejowych", czyli taka osoba nie otrzyma blokady.

4.

Tego typu wymiany/nagrody są moim zdaniem zbędne.

Lepiej byłoby zrobić nagrody forumowe nadawane przez Administartorów/Global Moderatorów forum.

Jestem na NIE.

1. Napisałem o tym niżej.

2. Również napisałem niżej. To, że odpisałem pierwsze na post niżej pokazuje, że ładnie kopiujecie opinie, panowie.

3. To wystarczy druga opcja. Czyż nie?

4. Główny pomysł znalazł się wyżej, TO TYLKO PROPOZYCJA.

Wybacz też za błąd matematyczny, którego powodem było złe wpisanie ilości meczów, bo założyłem, że rozegranych było 7, a napisałem że było 5. 

Zwykła literówka, a mniemam, że próbujesz mi nią coś udowodnić - powód masz wyżej, także także, pomyśl czy rozpisywanie się idzie w parze z poprawnym napisaniem wszystkiego.

Rozumiem cs;go robi się popularny ale nie przesadzajmy, rozwijamy dział ale takie turnieje to nie wypał.
Jestem na nie.
W lolu pojedynki idzie łatwo zorganizować w cs'ie nie.
Po 1 trzeba serwerów których nie otrzymasz za darmo.
Po 2 jakiegoś admina nadzorującego każdy mecz tzn. admina który umie operować serwerem.
Po 3 moderacja nie ma tyle czasu aby wszystko organizować
Po 4 nagrody to skiny, wątpię aby ktoś dał skiny za przegraną.

Zawsze są konkursy gdzie jest 1 vs 1 / 5 vs 5

Wypowiadanie się, kiedy nie grało się w jakąś grę.. pozdro ;3

1: Wystarczy dodać przeciwnika (JEDNEGO, NIE CAŁY TEAM) do znajomych, po czym stworzyć lobby i zaprosić jego i swoją drużynę, po czym on zaprosi swoją. No chyba, że mam złe informacje i do jednego lobby nie można dodać 10 osób. 

To chyba proste.

2: Nie? 

Nie ma serwera, nie ma admina. Zwykłe lobby, potem dowód do tematu i jest zaliczone. Jako dowód mam na myśli screen z potwierdzeniem wyniku.

3: Jeśli nie jestem ślepy, to albo moderacji w dziale CS'a, którzy regularnie patrzą na podforum CS GO jest albo mało, albo

opierdalają się

. Nie musi to być osoba związana z moderacją, zwykły aktywny użytkownik, uczestniczący w takich walkach.

4: Zrozumienie tematu i przeczytanie rzeczy, której się nie zrozumiało nie boli. Naprawdę.

Chodziło o obstawienie swojego meczu, ale czy to nie jest tylko zwykły pomysł? Nie jestem jasnowidzem i nie potrafię przewidzieć, co się spodoba, co nie - dlatego napisałem to jako PROPOZYCJĘ w OSTATNIEJ KATEGORII na samym KOŃCU.

challenger.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...