Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheaterzy w Minecraft.

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czytałem dziś posty na kilku forach.

I doszedłem do smutnego wniosku, wszędzie gadają że era Minecrafta się kończy, zdania są podzielone dlaczego lecz według większości jest to przez dzieci, twierdzi tam 80% Graczy którzy grają od dawna

Dlaczego przez dzieci, przecież my nic nie robimy?!

Dlaczego akurat na dzieciaków padło, a dlatego że wchodząc na serwery rozwalają grę różnymi Hackami, klientami i skryptami.

Gdzie nie spojrzymy widać że cały czas jest ktoś kto się skarży na oszustwa innego gracza.

Potem Administracja musi męczyć aby sprawdzić gracza tak aby dowieść jego winy bądź pomyłki Gracza.

Po co to robią?

Moim zdaniem jest to czysta głupota, od zawsze twierdzę że osoby grające na Hackach czy programach do ułatwiania gry są po prostu kretynami i czystymi debilami.

Wyjście jest jedno jedyne i proste Nie potrafisz grać to włącz sobie Single zagraj sam i naucz się grać bez hacków

Nie dość że denerwujecie Administrację, potem płaczecie że tracicie Vipy i konta premium za Hacki i że to niby My jesteśmy winni tego!

Bo siedzieliśmy akurat na vanishu jak hackowałeś i nie miałeś szansy zrobić tego co chciałeś, potem męczysz kolejnych ludzi na forum swoimi żalami że masz bana i starasz się go obejść.

Nie dość że zachowujesz się jak dosłowne dziecko które płacze bo rzuciło szklaną kulką i zdziwiło się że pękła, skoro coś robisz licz się z tym że po drugiej stronie barykady jest dużo więcej osób które chcą Cię udupić żebyś dostał bana za hakowanie i to dosłownie, Administracja ciągle patrzy na graczy, jeżeli użyjesz haków w pobliżu gracza ten odrazu zgłosi to Adminowi i dostaniesz bana.

Tak? Ale są skrypty hacki niewykrywalne i co teraz ?!!

To że programu nie da się wykryć nie znaczy że jesteś geniuszem jego używania, wystarczy krótki lot nad wodą albo uderzenie gracza nie w tym momencie i już masz dupe a nie niewykrywalny hack.

To że używasz najnowszego roweru nie znaczy że jesteś mistrzem downhillu

Zapamiętaj, żeby coś używać trzeba myśleć czego większość a nawet 99% hackerów nie potrafi, z czego druga połowa a nwet całość nie potrafi poprawnie pisać ;)

A jednak znajduje się osoby które hacków używają

Tak, to jest zaledwie 5% waszej grupy myślącej, a i tak używają hacków aby ułatwić sobie grę a nie niszczyć dodatkowo ją innym.

Użyją fly aby dostać się na inny koniec mapy żeby oszczędzić czasu i na tym skończą.

Włączą aure przeciw mobom bo budują domy czy inne budynki na mapie

A wy dzieciaki włączycie fly na arenach dodatkowo włączycie masę innych hacków które po włączeniu są widoczne ;)

Nie myślicie co robicie i tyle w temacie.

Tak?! To dostaniesz DDosa!!!!!

Proszę bardzo, lecz pamiętaj jeżeli masz 10lat i używasz programów które jest w stanie ogarnąć tylko osoba myśląca oraz wykształcona to proszę, ale tobie pewnie wystarczą kursy z YT bo tam pokazują się najlepszi Hackerzy którzy pokażą Ci jak zabezpieczyć się przed wykryciem prawdziwych informatyków ;)

Dodatkowo należy dodać że każdy serwer prowadzi logi każdego hostowanego serwera więc podczas ddosa dowiedzą się skąd został nadany sygnał obciążający a potem wystarczy im 5min aby zadzwonić na policję aby to zgłosić a założę się że po takiej akcji dzięki której twoi rodzice zapłacą poważną karę dostaniesz piękny i wyśmienity wpierdol pasem :)

No i! Są programy do proxy i zmiany IP!!!

To że zmienisz IP komputera nie znaczy że zmienisz IP także routera, poza IP istnieje także adres MAC który również jest wykrywalny przez policję.

Dodatkowo jeżeli nie wierzysz w kary poprzez DDOS to sprawdź sobie to:

W omawianym przypadku znajdzie zastosowanie art. 268 kodeksu karnego stanowiący, że:

§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis 
istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej 
zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia 
wolności do lat 2.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku 
informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę 
majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Więc powiedz mamusi albo tatusiowi że robisz DDOS i żeby któreś pakowało walizki :)

Teraz sam brzmisz jak dzieciak!

A jak inaczej rozmawiać z terrorystami jak nie amunicją?

Jeżeli gadasz z dzieciaczkiem trzeba gadać jak dzieciaczek, wyjaśniać wszystko pokazywać przykłady a najlepiej jakby jeszcze rysuneczkami pokazać palcem co i jak :)

Z wami inaczej nie idzie :)

No i co, są inne serwery!

Oj tak są inne, tysiące innych serwerów, lecz pamiętaj

Każdy serwer gdzieś zaczynał, gdzieś ma właściciela na forum czy stronie

I każdy może się z nim skontaktować, nawet jeżeli widzisz że serwery z sobą nie współpracują to i tak większość ma znajomych, nawet wirtualnych z którymi wymieniają się informacjami a uwierz że żaden znajomy nie chciałby abyś męczył teraz jego kolegę :) więc bądź pewien że na 100% opowie o twoim wybryku jeżeli zauważy twój nick na jego serwerze :)

A wtedy polecisz po 1 sekundzie jeżeli właściciel będzie miał wątpliwości :)

A zmiana nicku i IP ! Wtedy mnie nie znajdą i nie poznają!

Oj pamiętaj że zmieniając IP nick nie zmieniasz siebie, twój styl pisania walki oraz gry zostaje taki sam :)

A jeżeli dostałeś bana znaczyć to będzie że ktoś Cię obserwował, widział jak grasz, jak walczysz jak piszesz i jak budujesz :)

Więc masz minimalny procent przewagi, ale OK zmieniaj nick na 100% dostaniesz wtedy czystą kartę :)

Pamiętaj drogi dzieciaczku, granie na hackach przynosi jedynie minusy, dostajesz bany i zostajesz znienawidzony przez resztę graczy a większość z nich ma więcej niż 1 serwer w zakładkach więc na 100% Cię zapamięta.

A 1--% graczy nie chce grać z taką ciamajdą jak Ty która nie potrafi zabić owcy bez hacka bo umiera od tego :)

Tak czekam teraz na wasze oburzające się komentarze, na wasze bóle dupy, wasze żale i wszystkie złe emocje :)

Wyżyj się pokaż jaki jesteś zły postrasz że mnie znajdziesz swoim trój kołowym rowerkiem i przyjedziesz mi naklupać :)

Powiedz że dostanę DDOS na moje serwery :) albo że dostanę Atak Botów i się nie pozbieram :)

Pamiętaj nie jestem osobą która bawi się z gówniarzami, dla mnie BAN znaczy BAN i ch** Ci w d***, możesz płakać i przepraszać a i nawet nie myśl że kupisz UNBANA, za hacki 100% powinna usuwać tego typu UnBan z sklepów :)

Dostanę DDOS od 5letniego hakera :) proszę bardzo hoster na 100% zauważy przeciążenie i sam się tym zajmie

Pamiętajcie drogie dzieci nie każdy jest miły i lubi się z wami bawić, traficie na serwer który się wam spodoba dostaniecie bana za używanie minimalnego hacka bo inny właściciel mu to powiedział i będzie płacz i męczenie nas tutaj na forum tym waszym gównem :)

Dla tych których ten post rani, autorzy twojej przeglądarki wyposażyli ją w przycisk do cofania na poprzednią stronę

Możesz także wyłączyć internet i iść płakać

Inną opcją jest także wyrzucenie maszyny za okno i paniczne płakanie w poduszkę

Możesz także pochwalić się na FB że idziesz się pociąć dżemem i plastikowym nożykiem bo ktoś Cię tu obraził i dostałeś w swoją ośmioletnią męską dumę

Jeżeli ktoś jeszcze uważa że używanie hacków jest poniżej jakichkolwiek standardów ludzkiej głupoty można pisać, stworzyłem ten post z myślą o serwer które mają powstać, żeby nie było tam tylu dzieciaków i debili.

Pozwalam się wypowiedzieć :D hehe

TEMAT

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo dobry temat. Nienawidzę cheaterów jak i ogólnie dzieciaków, któee piszą "ej wojtek podaj skype rzebyśmy mogli chitowaci", "wojtek odpiesz". Zgłosiłem już tonę cheaterów, lecz końca nie widać. No niestety, są tandetne pluginy, który wykryją 10% cheaterów, oraz są bardzo dobre, które wykryją każdego niestety przy okazji zżerają ram.

Tak, minecraft upada przez dzieciaki. W Polsce najszybciej, bo tu gra najwięcej cheaterów-dzieicaków, na Hypixelu itp. jest ich mniej ale jest to związane również z kontami premium.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Wspomagacze w grach zawsze były i zawsze był ten problem, że ktoś je miał i właśnie w mc dlatego nie gram na masówkach gdzie tych graczy przewija się np. 600 dziennie, a tam raczej cieżko w tym tłumie znaleść wszistkich użytkowników programów trzecich. Może to też wynika z mentalności ludzi. Osobiście uważam, że najlepiej robić serwery premium jednak u nas to nie wypali przez to, że wiekszość użytkowników tego forum jak i polskiej społeczności minecrafta to gracze no premium. Można również próbować robić serwer z WL jednak gracz może się zniechęcić czekaniem na dodanie na serwer.

Opublikowano

To jest problem ale też nie tylko. Średnia wieku graczy to od 9 do 13 lat wchodząc na serwer czuje się jak dziadek... Wkurza też chat, mało dzieci pisze zgodnie z ortografią co rani oczy... Al post dobry i się zgadzam w 100%

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Nie zapominajmy że to wkur**a ludzi jak i administrację, takie skrypty powinny nie istnieć.

Ja się dziwię dlaczego coraz mniej graczy gra na serwerach pvp i gildi - bo tam jest tych cheaterów najwięcej.

Tak myślę, każdy ma inne zdanie.

/edit:

A czy wogule takie modyfikację nie są zabronione? Bo to jest modyfikacja launchera i zmiana kodu.

Lanie tylko zostało ^^

Opublikowano

Nie no zrozumiem tak dla zabawy raz na jakiś czas wejść ale nie tak jak na innych HC dzieci no lify na huzini 24/7 i wagarują by pograć na kąpie i wbić się do topki :/ To jest dla mnie chore.

Opublikowano

Ten temat powinien być przypięty w tym dziale, żeby każdy mógł to przeczytać tutaj jest sama prawda napisana, mogłeś coś o ortografii jeszcze napisać.

Dzieci zniszczyły mc, wiadomo są jakieś granice ale to jest po prostu chore... wchodzisz na serwer z gildiami wychodzisz poza strefę pvp gdzie kampi dzieciak z diamentowym eq i kill aurą i nie możesz nawet gry zacząć, piszesz mu na chacie żeby przestał bo dopiero zaczynasz grę a on cię wyzywa od debili i ciot.

Lub wchodzisz na inne serwery i widzisz tą przepiękną ortografię typu "muj", "tfuj", "pszeciesz" i tak mógłbym bez końca, zero szacunku dla języka polskiego, potem ludzie boją się przyznawać że pochodzą z polski właśnie przez takich dzieci.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

LoL wszedłem w ten temat bo zobaczyłem w statusie taki płacz a sami chodzicie max do 1 gimby poco zakładać takie tematy nie wiem to je majnkraft tego nie ogarniesz 

Opublikowano

Nie zapominajmy że to wkur**a ludzi jak i administrację, takie skrypty powinny nie istnieć.

Ja się dziwię dlaczego coraz mniej graczy gra na serwerach pvp i gildi - bo tam jest tych cheaterów najwięcej.

/edit:

A czy wogule takie modyfikację nie są zabronione? Bo to jest modyfikacja launchera i zmiana kodu.

Lanie tylko zostało ^^

Niestety z tego co się orientuję to taka modyfikacja działa jak Mod do gry a te są dozwolone, niestety jedynie Administracja coś może z tym zrobić ;)

LoL wszedłem w ten temat bo zobaczyłem w statusie taki płacz a sami chodzicie max do 1 gimby poco zakładać takie tematy nie wiem to je majnkraft tego nie ogarniesz 

Nie wiem jak Ty, lecz ja w swoim profilu mam podany wiek więc ludzie wiedzą ile mam lat, z twojego wynika że chcesz to ukryć :)

Możliwe  że jesteś po 17 ale póki co argumenty są przeciw tobie :)

#

O ortografii nie wspomniałem bo aż żal o tym mówić, dzieciaki które ledwo pisać umieją już wiedzą jak ogarniać różne hacki i oszustwa.

Teraz 99% serwerów posiada takie osoby, gdzie głównym czatem rządzą dzieciaki z błędami podstawowymi, do końca nie wie jak napisać dane słowo lecz od "k**w / Szm*t // Ch*ja" itd potrafi wyzwać bez problemu.

Poprawiając ich dostajesz jeszcze po łapach że masz się nie mądrzyć, bo sam zapewne jesteś dzieciakiem.

Ich "styl" udowadniania ile ma się lat jest żenujący "choć na skype to zobaczysz" albo "dawaj na tsa zobaczys ile mam lat"...

Dorosła oraz myśląca osoba rozwiązuje problemu spokojnie z dobrymi argumentami a nie poprzez dziecinne wyzwiska i bluzganie jeden na drugiego.

Dobijające jest to że kiedyś mówiąc że gram w MC, jakoś 2l temu ludzie traktowali to jak mówienie o grze w CS'a COD i inne gry, teraz gra kojarzy się z kolorowankami na przeglądarce dla dzieci z przedszkola.

Jeżeli teraz ktoś powie że jego grą jest MC zostaje zmieszany z błotem przez każdego kto to usłyszy.

Mimo iż MC jest najbardziej rozwiniętą grą 2015r. to uważana jest za najbardziej dziecinną z powodów wyżej opisanych...

W żadnej innej grze nie znajdziemy tak rozbudowanego Craftingu, tylu bytów do wydobycia i drugie tyle do wytworzenia...

Lecz mimo to przez te dzieciaki wygląda to jak zabawa lalkami i raczej z tym się teraz MC kojarzy...

TEMAT

Opublikowano

/edit:

Lanie tylko zostało ^^

Urywek z EULA minecrafta:

"If you've bought the Game, you may play around with it and modify it. We'd appreciate it if you didn't use this for griefing, though, and remember not to distribute the changed versions of our software. Basically, mods (or plugins, or tools) are cool (you can distribute those), hacked versions of the Game client or server are not (you can't distribute those)."

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Co dziś zauważyłem a działa od wielu lat?

Regulamin serwera

Czemu akurat ten problem mam na celowniku?

Usiądź i pomyśl teraz, pobierając program z internetu przed pobraniem musisz zgodzić się na warunki umowy między tobą a autorem programu.

Co ma na celu pokazanie że od kliknięcia "Pobierz" obowiązuje Cię umowa / regulamin oraz prawo.

No ale to oczywiste że akceptuje się coś przed pobraniem

Tak to oczywiste i skuteczne, a teraz pomyśl że wchodzisz na serwer i teraz szczerze powiedz ile razy pisałeś / zaznaczałeś / gadałeś / umawiałeś się na regulamin serwera?

Ja ani razu, 0% serwerów wymagana akceptacji regulaminu, nikt tego nie potrzebuje, co daje wolną rękę hackerom ponieważ nie muszą się na nic zgadzać i mają prawo użyć hacków ponieważ nie akceptowali regulaminu po nikt im nie kazał!

No i przecież wchodząc akceptujesz regulamin

Tak? A gdzie widziałeś notkę "Wchodząc zgadzasz się na regulamin serwera XXX" ??

Ja nigdzie i znów nikt tego nie stosuje, nie mając jasnych zasad możemy oszukiwać bo nikt nie kazał nam zgadzać się na wasze zasady.

Od dobrych kilku lat nie widziałem porządnego regulaminu serwera, poza "Nie hackuj" "Nie czituj" "Nie reklamuj innych serweruf" ... (specjalnie z błędem)

Takie regulaminy są po prostu do dupy.

Są niejasno napisane i do tego nieprzemyślane, nikt nad nimi nie myśli tylko spisuje je z innego serwera który zna

Nikt już nie ma regulaminów w których jest wszytko opisane wraz z systemem karm, Administracja banuje wg własnej woli i nawet sama w 80% nie zna regulaminu serwera na którym gra ;)

Więc skoro Ja wchodząc na internet rejestruję się na MPCForum gdzie nie muszę zgadać się na regulamin mogę wejść sobie w główny dział i wypisać reklamy innych for, stron itd...

A dlaczego forum jest czyste?

A może dlatego że administracja tutaj ustaliła porządne zasady które są jasne i przejrzyste dla każdego, jest w tych zasadach system kar i każdy musi go znać aby dostać rangę.

A serwery nasze kochane tego nie robią, pierwsze co to Administrator powinien nam wyrecytować główne zasady serwera, dopiero potem może starać się o rangę.

Ale niestety tak nie ma bo serwery mają 1 i ten sam regulamin i nikt go przez lata już nie zmienił, dodatkowo nikt nie wymaga jego akceptacji aby zagrać.

=======================================================

Dodatkowo zaczynam widzieć tutaj pomału bóle dupy dzieciaków :) tak więc czekamy na resztę tej hołoty aby się wypowiedziała jaka ona to jest mądra i potrafi wszystko robić czego nawet my starsi nie ogarniamy :)

TEMAT

Opublikowano

Ja to juz przestalem grac na polskich serwerach. Totalna zalamka. Dzieci wyzywaja i cheatuja. EULA zabrania sprzedawania rzeczy w grze za realne pieniadze lecz 90% serwerow reklamowanych wciaz to robi. Nawet mpcforum zchodzi na psy. Kiedys byl zakaz pomagania piratom jednak teraz warna sie dostanie jak sie powie komus zeby kupil gre.

Ludzie mowia ze minecraft umiera - nie prawda. Umiera w polsce tylko (I dobrze). Na angielskich serwerach ciezko znalesc ludzi co tak cheatuja tylko z jednego powodu; wszystkie angielskie serwery sa premium.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Dodam coś do tego tematu , problem z dziećmi i z całym tym ścierwem - nazywam je [ dopalaczami ] dało by się w miarę możliwości ogarnąć  w dość prosty sposób . Wystarczyło by ścisnąć tyłki i  przestać robić serwery non-premium , ograniczmy już w ten sposób ilości Graczy - którym nie zależy na dobrej grze tylko na wkurwi............... innych Graczy i Administracji , instalują wszelkie dostępne ścierwa w mc i wchodzą na serwer tylko po to by popsuć Grę normalnym Graczom . Załóżmy ze w Polskiej scenie MC mamy same serwery Premium , widzisz Gracza co sobie biega na [ Dopalaczu ] zgłaszasz to Administracji leci ban taka osoba powinna być zgłoszona na jakimś głównym forum gdzie każdy z prowadzących serwer ma wgląd , i banik się powiela na kolejnych serwerach . Jak myślicie  nadal by był taki burdel z dziećmi i hackami ?? Taki system sprawdza się po za granicami naszego kraju , aż miło się gra jak jest wszystko poukładane . A teraz tak realnie , w polskiej scenie MC nic się nie zmieni  nadal będą serwery non-p nadal będzie burdel z Graczami i ich hackami . Lubie grać w MC lubię robić serwery ale odpuszczam sobie powoli , bo spokojnie można pograć tylko na zagranicznej scenie MC . A co do MC czy upada ?? nie nie upadnie stoczy się na maxa i zostanie opanowany przez smarkaczy 5 - 13 lat . 

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Cześć Wam. Można z tym walczyć.
Serwery musiały by posiadać swoje launchery i być przypięte do rzeczonych launcherów.
Taki launcher przy każdym odpaleniu ogarnie wszystkie niezgodności w plikach i zwyczajnie je poprawi.

Być może niebawem opublikuję takie rozwiązanie aby wszystkim żyło się lżej. Pytanie tylko, czy będzie zainteresowanie takim projektem?

Opublikowano

@ati81 z tym forum byłby piękny pomysł.

Wystarczyłoby tutaj jeden temat założyć i po prostu każdego zbanowanego dodawać do tematu, a Właściciele robili by jak by już chcieli, na pewno jakoś by to pomogło ponieważ większość by pobanowała czitera który ma wgrane hacki ;)

@Kiermasz, tak launcher na własny serwer, jak pisalem chyba dobrym pomysłem jest zrobienie czegoś jak Zyczu posiada, zakaz wstępu na serwer osobom spoza launchera, przy każdym uruchomieniu launcher sprawdzałby czy w swoim katalog jest folder z "Optifine" zazwyczaj gracze go instalują i tylko tyle.

2 możliwe wersje do wyboru jedna czysta druga optifine i byłby to wielki krok w stronę zniszczenia wszystkich Hacked Clientów

Ale niestety zrobienie czegoś takiego wiąże się z wynajęciem programisty bo trzeba ograniczyć wybór wersji MC do 2

Launcher ustawić na wersję serwera i tyle, gracz nie miałby wyboru, albo bierze czystą wersję bez dodatków albo Optifine

TEMAT

Opublikowano

Co do pablosa: Nie tylko to jest wina dzieciakow i na nich nie zwalajmy calej winy. Ludzie inni tez cheatuja po co? Bo nie umieja inaczej czegos zdobyc , no lajfia , bo niektorzy administratorzy serwerow robia dla VIP'ow lepsze sety i nie da sie wygrac bez cheatow? Chodzi mi tu o graczy biedniejszych zrozummy ich wedlug mnie trzeba pomyslec nad soba , dodatkowo administracja musi byc liczna a nie 3 osoby ktore siedza 1 h dziennie. 

Co do Pingwina: Gosciu ty jestes jakis nie normalny ?? Wyzywasz dzieciakow chodz zaloze sie ze sam cheatowales przynajmniej raz w zyciu i sam byles dzieciakiem , jak napisalem wyzej nie tylko dzieciaki cheatuja.

Aby zmniejszyc liczbe "cheaterow" serwery robic na Premium,  Miec ogarnieta administracje , I kogos w stylu csowego AC (AntyCheat) Goscia ktory siedzialby dlugo i sprawdzal graczy.

Dodam jeszcze ze gdyby MC zaczal robic czesciej UPDATE nawet male i dodajac jakies ochrony to by liczba cheaterow zmalala o 90% ale coz wedlug mnie MC zaczyna upadac juz wogole jego tworcy sie nim nie interesuja. 

Opublikowano

@Kiermasz

A jakie umiejętności trzebaby było mieć żeby skonfigurować taki launcher na swój serwer?

@1361622928-U485574.pngAralka

Jak ukończę ten projekt w pełni to raczej tyle co podać ścieżki do zasobów zdalnych jak plugin na serwerze, czy list, sum crc32 i struktur plików klienta.

Nic na przeszkodzie aby konfigurować wszystko przez jakąś user friendly, zewnętrzą appkę do konfiguracji (już z takiej korzystam do obliczania list i sum na potrzeby update selektywnego [launcher pod modowany serwer] aby moich graczy nie interesowało nic po za wielkim guziorem "Graj" Oraz nieco mniejszym "Force update")...

edyny problem przed jakim stoję obecnie to metoda komunikacji z serwerem. Rcon zaimplementowany w kliencie to głupota, więc skłaniam się do jakiegoś prostego pluginu do nasłuchiwania prostych komunikatów z jakąś formą autoryzacji pakietu od launchera).

Przypięcie planuję zaś zrealizować na zasadzie whitelist z automatycznym dodawaniem przez launcher i usuwaniem po stronie serwera, gdy klient się rozłączy.

Obsługa profili też autorska i niedostępna dla użytkownika (eliminuje wszystkie huzini)

Jednak takie rozwiązanie ma poważną wadę. Odstraszy większość graczy ;) To jest dobre na serwer typu publiczny priv dla znajomych.

Opublikowano

@Kiermasz

A ja właśnie myślałam czy dałoby się to jakoś na tyle zautomatyzować żeby gracze nie byli zniechęceni przez to ściąganie klienta i jednocześnie żeby była jakaś dodatkowa ochrona przed cheaterami. Cóż, może kiedyś na coś takiego trafię :D

Opublikowano

Ja sie opieram o kontrolę plików klienta a nie download co start ;] No chyba, że coś namieszają to i podmieni tylko zmienione pliki/usunie zakazane pliki :P
Po za tym albo pełna wolność, albo ograniczanie... Jak wiadomo nie jest możliwe aby wilk był syty i owca cała :P

Alternatywnie można zezwolić na wszystkie cheaty i je defaultowo rozprowadzać a gospodarkę serwera oprzeć na czymś innym. Jak każdy może to nikt nie jest wtedy wyjątkowy i cheaty tracą większy sens, ale czy to przejdzie? Nie wiem :P Ponadto taki serwer prawdopodobnie opanowała by gimbaza (w sensie stanu umysłu) a to odstraszy wszystkich wartościowych ludzi, dla tego wolę wprowadzić kontrolę i z takimi ludźmi grać.

Over & Out

Opublikowano

Według mnie cheating w Minecraft jest zwykła zabawą drażniącą innych graczy, jak i administracje serwera. Osoby takie mają dużo mniejsze wrażenia z gry.

Lecz cheating w Minecraft nie jest wyłączną winą tych pseudo-dzieciaków, ponieważ ktoś je musiał stworzyć, osoby takie z pewnością nie mogą być dziećmi, a wypuszczają je oni jedynie dla sławy.

Co do launchera to wątpię aby się udało, po za tym wszystko da się ominąć.

Opublikowano

Niestety z tego co się orientuję to taka modyfikacja działa jak Mod do gry a te są dozwolone, niestety jedynie Administracja coś może z tym zrobić ;)

Nie wiem jak Ty, lecz ja w swoim profilu mam podany wiek więc ludzie wiedzą ile mam lat, z twojego wynika że chcesz to ukryć :)

Możliwe  że jesteś po 17 ale póki co argumenty są przeciw tobie :)

#

O ortografii nie wspomniałem bo aż żal o tym mówić, dzieciaki które ledwo pisać umieją już wiedzą jak ogarniać różne hacki i oszustwa.

Teraz 99% serwerów posiada takie osoby, gdzie głównym czatem rządzą dzieciaki z błędami podstawowymi, do końca nie wie jak napisać dane słowo lecz od "k**w / Szm*t // Ch*ja" itd potrafi wyzwać bez problemu.

Poprawiając ich dostajesz jeszcze po łapach że masz się nie mądrzyć, bo sam zapewne jesteś dzieciakiem.

Ich "styl" udowadniania ile ma się lat jest żenujący "choć na skype to zobaczysz" albo "dawaj na tsa zobaczys ile mam lat"...

Dorosła oraz myśląca osoba rozwiązuje problemu spokojnie z dobrymi argumentami a nie poprzez dziecinne wyzwiska i bluzganie jeden na drugiego.

Dobijające jest to że kiedyś mówiąc że gram w MC, jakoś 2l temu ludzie traktowali to jak mówienie o grze w CS'a COD i inne gry, teraz gra kojarzy się z kolorowankami na przeglądarce dla dzieci z przedszkola.

Jeżeli teraz ktoś powie że jego grą jest MC zostaje zmieszany z błotem przez każdego kto to usłyszy.

Mimo iż MC jest najbardziej rozwiniętą grą 2015r. to uważana jest za najbardziej dziecinną z powodów wyżej opisanych...

W żadnej innej grze nie znajdziemy tak rozbudowanego Craftingu, tylu bytów do wydobycia i drugie tyle do wytworzenia...

Lecz mimo to przez te dzieciaki wygląda to jak zabawa lalkami i raczej z tym się teraz MC kojarzy...

Jeżeli masz te 19 lat to albo kłamiesz że masz tyle albo po prostu jesteś nie dojrzały ponieważ grasz w tą dzieciną grę płacząc na dzieci that logic a co do mojego wieku to 17 lat co z tego że nie mam go podanego w profilu ??? 

Opublikowano

Według mnie cheating w Minecraft jest zwykła zabawą drażniącą innych graczy, jak i administracje serwera. Osoby takie mają dużo mniejsze wrażenia z gry.

Lecz cheating w Minecraft nie jest wyłączną winą tych pseudo-dzieciaków, ponieważ ktoś je musiał stworzyć, osoby takie z pewnością nie mogą być dziećmi, a wypuszczają je oni jedynie dla sławy.

Co do launchera to wątpię aby się udało, po za tym wszystko da się ominąć.

Udać to już się udało. Nie pozwala załadować cheatów - zgodnie z regułami, ale zgadzam się. Na każde zabezpieczenie znajdzie się jakieś obejście. Nikt nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...