Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System osiągnięć + sklep

#Filip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Postanowiłem być grzeczny i pomocny. Udostępniam Wam cały system osiągnięć wraz ze sklepem za nową walutę. Wygląda jak normalny sklep, ale kupujemy w nim za punkty osiągnięć. Nie jest to jakieś mega zaawansowane, ale nie widziałem u nikogo tego systemu z możliwością dodawania kilku sklepów. Jak to działa? W sumie prosto. Itemy dodajemy normalnie w bazie, w queście w tablicy dopisujemy tylko ich id, ilość i cenę. Dodatkowo łatwo dodać do niego nowego bossa etc. Nie powiem, trochę takie średniowieczne, ale sam widziałem, że nawet przyjemnie to sprawdza się w grze. Dodam jeszcze, że nie jestem autorem systemu, napisałem do niego questa wzorując się na tym z plików Estius, z których wyciągnąłem ten system. Pozdrawiam w tym miejscu Dawida. Przypomniałeś mi jak próbowałem to napisać na pożyczony laptopie, będąc na wakacjach z dala od cywilizacji :D

Screen:

Screenów nie daję, to wygląda jak zwykły sklep.

Download:

https://mega.co.nz/#!w4VnTRSB!DMFH-9IvCJqJDK5JAEKjr0LzxhyClpWgCBiU55cDA6E
https://www.virustotal.com/pl/file/6b605b58a6a5d5d49085ff6ec69dd422c0d05c9761a781bedb1f4141e6eca74f/analysis/1429638559

Ważna kwestia.

7970414296383521339175.png

Jeśli chcecie dodać do sklepu, np. kostiumy, pamiętajcie o tym, że taki przedmiot zajmuje 2 sloty. Zrobiłem Wam rozpiskę poszczególnych pól, myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi :)

Jestem człowiekiem i też się mylę, w razie jakiś pomyłek, braków, informujcie mnie o tym. Dzięki. 

Opublikowano

Jeżeli próbowałeś udowodnić coś tą 'wstawką' to sam strzelasz sobie w stopę. Po pierwsze odgrzewasz kotleta, coś co już jest udostępnione, po drugie 'Dodam jeszcze, że nie jestem autorem systemu, napisałem do niego questa wzorując się na tym z plików Estius, z których wyciągnąłem ten system.' - a mi zarzucałeś coś w stylu 'tak trudno napisać jednego questa'... gratuluję :D

@Edit

pomijam już kwestie questa, gdzie widzę fajnie sobie pozapożyczałeś funkcję, już nie mówię o metodzie pobierania id z bazy i dodatkowo wpisywania ich do questa co można zrobić za jednym zamachem. Ehh...  :rolleyes:

QufL90L.png

Opublikowano

Jeżeli próbowałeś udowodnić coś tą 'wstawką' to sam strzelasz sobie w stopę. Po pierwsze odgrzewasz kotleta, coś co już jest udostępnione, po drugie 'Dodam jeszcze, że nie jestem autorem systemu, napisałem do niego questa wzorując się na tym z plików Estius, z których wyciągnąłem ten system.' - a mi zarzucałeś coś w stylu 'tak trudno napisać jednego questa'... gratuluję :D

Wrzuciłem to, bo mam dużo punktów ostrzeżeń. Na tym forum nie było tego systemu, nie każdy miał do niego dostęp.

Jak będę miał czas to wrzucę jakiś nowy system.

Opublikowano

­

Wkurwiacie mnie mocno tym wrzucaniem linków do innych for, i c**j? Nie każdy tam wchodzi, truskule, dobrze, ze ktos tu wrzuca takie rzeczy, truskule. Nie ma aktualnie zadnego poradnika na mpc jak to zrobić, a coraz wiecej osób sie bierze za tworzenie serwerów także zamknąc mordy siedzieć cicho sie nie spuszczac

Opublikowano

­

Wkurwiacie mnie mocno tym wrzucaniem linków do innych for, i c**j? Nie każdy tam wchodzi, truskule, dobrze, ze ktos tu wrzuca takie rzeczy, truskule. Nie ma aktualnie zadnego poradnika na mpc jak to zrobić, a coraz wiecej osób sie bierze za tworzenie serwerów także zamknąc mordy siedzieć cicho sie nie spuszczac

Mówią na mnie Truskul, ekhm, a słucham Kubana, nie szkaluj Panie.

QufL90L.png

Opublikowano

Niestety u mnie po wrzuceniu tego systemiku wywala clienta, nie zapodam syssera bo po 30 minutach wrzucania tego usunąłem pliki zmodyfikowane raz dwa a tematu nie mogłem znaleźć, system nie działa. :x

image.png

Opublikowano

Niestety u mnie po wrzuceniu tego systemiku wywala clienta, nie zapodam syssera bo po 30 minutach wrzucania tego usunąłem pliki zmodyfikowane raz dwa a tematu nie mogłem znaleźć, system nie działa. :x

Działa bo był na thevanii, chyba że to nie ten.

Mówią na mnie Truskul, ekhm, a słucham Kubana, nie szkaluj Panie.

Ale Ty bezbek jesteś

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ja pieprze wy serio tak zacofanii jestescie? Robilem ten sklep ponad rok temu na cradosie a wy dopiero macie kod do niego..

@topic

Nie wiem po co jest to pobieranie z bazy, jak mozna by bylo zdefiniowac prosta tablice obslugujaca ten sklep. Robcie cos sami a nie dopisujecie kod do gotowego kodu..

Opublikowano

Ja pieprze wy serio tak zacofanii jestescie? Robilem ten sklep ponad rok temu na cradosie a wy dopiero macie kod do niego..

@topic

Nie wiem po co jest to pobieranie z bazy, jak mozna by bylo zdefiniowac prosta tablice obslugujaca ten sklep. Robcie cos sami a nie dopisujecie kod do gotowego kodu..

Nikt nie pytał o Twoją zajebistość, poza tym ten system nie ma nic wspólnego z Cradosem. Jakbym pisał to teraz, to bym zrobił to zupełnie inaczej, nie wzorujac się na podstawowym sklepie. Polecam czytanie ze zrozumieniem, a ten hejt kieruj do kogo innego.

Działa bo był na thevanii, chyba że to nie ten.

Ale Ty bezbek jesteś

­

ten, ten

Opublikowano

Nikt nie pytał o Twoją zajebistość, poza tym ten system nie ma nic wspólnego z Cradosem. Jakbym pisał to teraz, to bym zrobił to zupełnie inaczej, nie wzorujac się na podstawowym sklepie. Polecam czytanie ze zrozumieniem, a ten hejt kieruj do kogo innego.

ten, ten

No jak nie ma nic wspolnego, skoro dziala na tej samej zasadzie. Wzorowanie sie na podstawowym sklepie to nic zlego, tylko trzeba to robic po ludzku. Czy ja gdzies napisalem ze jestem z*******y? Nie wydaje mi sie. "Przyganial kociol garnkowi a sam smoli". Dorosniesz, nabierzesz troche pokory i wtedy porozmawiamy.
Opublikowano

kim ty jesteś?

wiesz kim jestem, jeśli próbujesz zabłysnąć, no to niestety ja>>ty

/widziałem na końcu jakąś linijke że jest coś nie zabezpieczone, to znaczy ze moga mi rozwalic serwer? prosze o pomoc 8S

­

Opublikowano

kim ty jesteś?

to jest taki pseudo-technik który nie umie pisać :) 

/widziałem na końcu jakąś linijke że jest coś nie zabezpieczone, to znaczy ze moga mi rozwalic serwer? prosze o pomoc 8S

­

raczej każdy>>Crime. 

Co do tematu fajnie że coś wrzuciłeś asfenowi oraz osobie powyżej na pewno się przyda ;) daje lajkacza 

Opublikowano

­

nie wiem kim jesteś randomie

to jest taki pseudo-technik który nie umie pisać  :)

raczej każdy>>Crime. 

Co do tematu fajnie że coś wrzuciłeś asfenowi oraz osobie powyżej na pewno się przyda  ;) daje lajkacza 

Niestety Ciebie też nie znam, ale mogę się na Ciebie zdać.

QufL90L.png

Opublikowano

to jest taki pseudo-technik który nie umie pisać :)

raczej każdy>>Crime. 

Co do tematu fajnie że coś wrzuciłeś asfenowi oraz osobie powyżej na pewno się przyda ;) daje lajkacza 

piszesz mi że nie umiem pisać a ostatnio musiałem 5 twoich postów poprawiać bo ni c***a nie mogłem rozczytać

nie wiem kim jesteś randomie

Niestety Ciebie też nie znam, ale mogę się na Ciebie zdać.

xD  xD  xD  xD

­

Opublikowano

No jak nie ma nic wspolnego, skoro dziala na tej samej zasadzie. Wzorowanie sie na podstawowym sklepie to nic zlego, tylko trzeba to robic po ludzku. Czy ja gdzies napisalem ze jestem z*******y? Nie wydaje mi sie. "Przyganial kociol garnkowi a sam smoli". Dorosniesz, nabierzesz troche pokory i wtedy porozmawiamy.

To po co się chwalisz, że już rok temu to miałeś? Lel

Pokory to Tobie brakuje, bo ja nie napisałem nic obrazliwego przyjacielu.

Opublikowano

Wypadałoby dodać że oryginalną wersję tego shopu wykonał Teodor X lat temu.

Napisałem, że mam to z Estiusa. Poza tym, nie wiem czy mu to jakoś nie przeszkadza, więc nie chciałem się podkładać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...