Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] VirtualMT2

Sponsor111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 15.11.2018 o 12:33, Setna napisał:

Grałam kilka lat temu, Serwer byl naprawdę najlepszy z najlepszych, z niektorymi osobami mam kontakt do dziś dzień i do dziś dzień sie przyjaznimy. Bylo fajnie, zawsze byl kontakt z Administracja, duzo eventów , zawsze bralo w nich udział masa ludzi, i az chcialo sie grać . :) 
Nie wiem jak jest teraz, chętnie bym wrocila, ale uwazam ze ciezko bedzie sie wbic znowu w ten "poziom" na ktorym gre skonczyłam , a szkoda bo jak ogladam stare SSy z gier to bylo naprawde mega . 

Oczywiście Wojtku, jesli jakies s2 powstanie - bede pierwsza osoba ktora na nim zacznie gre . 

Oczom nie wierze,  3 miesiące temu wydaje mi się miałaś inne poglądy w  tej sprawie.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.11.2018 o 11:40, Papaj1992 napisał:

A to ten serwer na kradzionym PSD strony hehe

@Papaj1992 Seba jak wiesz komu został ukradziony to zgłoś to gdzie trzeba, bo tłumaczenie takim ciemniakom jak Ty kto jest właścicielem domeny, plików i layoutu średnio mi się uśmiecha. Poza tym słyszałem że okradłeś w zeszłą niedzielę staruszkę na ulicy, no ale to już nie mój problem i szczerze g...no mnie to obchodzi hehe....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sam serwer jest najstabilniejszym serwerem w sumie, który stoi na polskiej scenie. Dalej ma graczy, mimo ogromnych spadków serwer wciąż się trzyma. Swoje pierwsze konto założyłem 7 lat temu gdy zacząłem grać ze znajomymi, każdy po 135 lvl, hwang, maczugi, świetne czasy. Mimo sporej przerwy na przestrzeni lat Virtual zmienił się o 180 stopni. Kilka dni temu zawitałem na serwer, czytając fora, pisząc z nowymi graczami, spora ilość osób mówi, że nie ma co zaczynać bez kupowania na lewo bryłek, bądź wkładania pieniędzy. Po części się z tym zgodzę, system łowiectwa przed 200 levelem jest totalnie nieopłacalny i pominięty, ponieważ za martwą rybę otrzymujemy tylko 1b: Wliczając w to drop małży, ości, ryba pusta ciężko jakkolwiek na coś uzbierać, a nie każdy lubi sposób drugiego zarobku. Mowa tutaj o kopaniu rud, czyli można powiedzieć lekki symulator górnika, kopać, kopać, kopać, kopać. Dla początkującego gracza z kilofem+0, nawet na 2-3 konta uzbieranie kilku stacków jest dość czasochłonne a żeby uzbierać na jakieś Smocze EQ +9 250/20 trzeba kopać kilka dni, być może mieć szczęście podczas eventu, a nie wspominając tutaj o zarabianiu na inne eq, gdzie ceny są nie raz nie dwa kolosalne, zwłaszcza że do każdej mapy musimy mieć trochę KB żeby jakkolwiek sobie radzić. Cała reszta w sumie jest w porządku, nie jest za łatwo, popracowałbym tylko nad systemem łowiectwa przed 200lvl, nawet żeby wymiana była na 2/3b za martwą rybę, to już całkowicie zmienia postać rzeczy można uzbierać na coś do expa żeby radzić sobie na mapie 90 i w górę, tak to zwyczajnie nowe osoby za szybko się zniechęcają przez wymaxowane, boostowane postacie na niektórych mapach. Pozdrowienia @vckat

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Serwer szczerze mogę polecić. Stoi już kilka ładnych lat. Ale systemy ulepszeń i ilość ulepszaczy na nowe EQ oraz ich koszty mogą przerazić.
Lvl na serwerze to nie problem, ale żeby zrobić full EQ na najwyższy poziom trzeba naprawdę sporo czasu i zaangażowania.
Serwer trochę przeraża nowych graczy, pamiętam swoją reakcję jak tylko zaczynałem grać, ale jakoś udało mi się wystartować i szczerze powiem że jest dobrze. Na serwerze nudzić się na pewno nie będziesz. Jeśli chodzi o ilość graczy to nie jest to jakaś rekordowa liczba, licznik na stronie możliwe że trochę to podkręca. Ale ogólnie ludzi jest sporo w każdym mieście jak i pod DT. Zdecydowałem się na grę na nim tylko i wyłącznie dlatego że już tyle czasu stoi i nie martwię się tym że może za miesiąc czy dwa paść i wszystko to na co poświęciłem czas może przepaść, dlatego też zapraszam wszystkich którzy szukają stabilnego serwera. Jeśli chodzi o administrację to nie mam żadnych zastrzeżeń. Często są w grze jak i również często coś organizują. To chyba na tyle z mojej strony.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Średnio każdy gracz metina (pomijaąc virtuala) został zrobiony conajmniej 20 razy w uja, tak że ja i tak podziwiam inteligencje graczy że wogle w to grają.

My mamy czyste sumienie Panie i Panowie, aczkolwiek nie powiem beka z nagrywaczy i idących ich tropem jest nieoceniona:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze? To był mój pierwszy prywatny serwer na którym zagrałem i na prawdę to chyba przez ten serwer mam taki sentyment do mt :D zagrał by gdzieś gdzie było jak tu. No ale niestety nie ma już takich serwerów jak VMT2 :) fajnie by było załączyć s2 panie Wojtek :D z pewnością ,z czystym sumieniem graczy było by multum, pomyślcie :) ZAGRAŁ BYM KUR..! :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 19.09.2019 o 11:03, Pan Nikt napisał:

Witam opłaca się dalej grać ? ?

Nie opłaca się lepiej zagrać na akademiach, sremiach, s dwójkach, trójkach, revorkach i innych śmieciach robiących swoich graczy w chuja 

Opublikowano
Dnia 19.11.2018 o 19:33, vckat napisał:

Grałam kilka lat temu, Serwer byl naprawdę najlepszy z najlepszych, z niektorymi osobami mam kontakt do dziś dzień i do dziś dzień sie przyjaznimy. Bylo fajnie, zawsze byl kontakt z Administracja, duzo eventów , zawsze bralo w nich udział masa ludzi, i az chcialo sie grać . ?
Nie wiem jak jest teraz, chętnie bym wrocila, ale uwazam ze ciezko bedzie sie wbic znowu w ten "poziom" na ktorym gre skonczyłam , a szkoda bo jak ogladam stare SSy z gier to bylo naprawde mega . 

Oczywiście Wojtku, jesli jakies s2 powstanie - bede pierwsza osoba ktora na nim zacznie gre . 

Witam. Zgodze się w stu procentach. Szczególnie fajnie było na TS3. Powiedzmy że każdy z top 3 gildii znał siebie nawzajem. Klimat był, i sam mam kontakt do dzisiaj z legendą serwera Orgazem haha. 

Niezapomniany klimat eventów na TS jak i wgrze. Byłem prowadzącym rapowego kanału muzycznego (Red MC) ale i zdarzyło się rozkręcić niejedną ''impreze'' na muzodajni.

Szczerze to brakuje troche tych czasów, ale to już raczej nie wróci. Stara gwardia odeszła a młode lisy zajęły nasze miejsce.

Pozdrawiam Marek aka 2Bad4You

Opublikowano
Dnia 19.09.2019 o 11:03, Pan Nikt napisał:

Witam opłaca się dalej grać ? ?

Jeśli szukasz serwera żeby miło spędzić czas nie patrząc na topke to chyba jeden z lepszych wyborów 

I pomyśleć, że to już bodajże (?) 9/10 rok trwania serwera, na którym jest jakiś ruch ;))

Opublikowano
1 minutę temu, ReIz napisał:

Jeśli szukasz serwera żeby miło spędzić czas nie patrząc na topke to chyba jeden z lepszych wyborów 

I pomyśleć, że to już bodajże (?) 9/10 rok trwania serwera, na którym jest jakiś ruch ;))

Dzięki Dzięki mam juz 90 poziom Tylko brak eq ? Sama stalka i Truta 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Naprawdę polecam serwer, codziennie coś jest "ox, szukanie gm, kopanie itd". Naprawdę warto dalej grać, serwer jest mega stabilny, zarobić na  tą podstawę można w ok 1 dzień do 2 dni. Co do reszty brakuje mi tylko reklamy, tak daje 9/10 tylko ta reklama serwera 😉 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.10.2019 o 23:38, Molirol napisał:

Serwer padł? Cos strona  główna nie trybi

Wszystko działa w jak najlepszym porządku, być może trafiłeś na update memcache podczas którego strona działa troszkę wolniej

Opublikowano
30 minut temu, Silver™ napisał:

jest chociaż 600/700 osób na serwerze?

a nawet jak by nie było to oznacza, że masz serwer już omijać szerokim łukiem? zamiast zainteresować się serwerem to pierwsze co to ile online, bo to tak zmienia jak zaczniesz grę na serwerze xD Kilka dobrych lat temu ludzie oceniali serwery po prezentacji, a nie po ilości online co jest śmieszne, a co do serwera to wyrobiona marka w sobie.

Opublikowano
Dnia 15.11.2019 o 08:40, Winter. napisał:

a nawet jak by nie było to oznacza, że masz serwer już omijać szerokim łukiem? zamiast zainteresować się serwerem to pierwsze co to ile online, bo to tak zmienia jak zaczniesz grę na serwerze xD Kilka dobrych lat temu ludzie oceniali serwery po prezentacji, a nie po ilości online co jest śmieszne, a co do serwera to wyrobiona marka w sobie.

No ilość graczy raczej ma wpływ na to czy w ogóle zechce ktoś zacząć gre, osobiście nie chciałoby mi się zaczynać w tych czasach gry jeżeli miałbym grać tam sam. W zależności od typu serwera wymagana jest jakaś tam liczba graczy, żeby mógł on się samemu utrzymywać czy też żeby był po prostu sens na nim grać. Na easy raczej nie ma sensu grać jeżeli ma on 100 osób, bo ani tam nie ma żadnej rywalizacji ani rynku, na serwerze pvp jeżeli jest 150-200 osób aktywnie grających to już jest to wystarczająco, każda kolejna to tylko dodatkowy plus do opinii. Można tak w kółko także pytanie typa jest na miejscu, jedyne co przeraża to fakt, że oczekuje AŻ tylu osób na takim antyku.

żenada1 — kopia.png

Opublikowano
Dnia 16.11.2019 o 13:40, SiureK™ napisał:

Można tak w kółko także pytanie typa jest na miejscu, jedyne co przeraża to fakt, że oczekuje AŻ tylu osób na takim antyku.

Nikt u nas nie oczekuje sztucznego spędu, ale przeraża nas fakt młodego pokolenia naiwniaków z netem za pare złotych, którzy są podatni na antyczne zagrywki z s.dwójkami, trójkami, akademiami, sremiami itp.... tanimi zagrywkami.

Opublikowano
Dnia 15.11.2019 o 08:40, Winter. napisał:

ty gościu lecz sie, spytałem się tylko czy przynajmniej gra tyle osób, nawet na nim nie chciałem zaczynać gry, bo nie mam czasu, a od tego dyskuja jest żeby sie zapytać

@Winter.raporcik poszedł

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano
48 minut temu, Silver™ napisał:

ty gościu lecz sie, spytałem się tylko czy przynajmniej gra tyle osób, nawet na nim nie chciałem zaczynać gry, bo nie mam czasu, a od tego dyskuja jest żeby sie zapytać

Ćwierć mózgu masz licznik na stronie i polecam iść do okulisty, bo jak tego nie widzisz to jest źle z tobą. Ogólnie po co pytasz o coś co cię i tak nie zainteresuje na dłuższą metę to jest piękne w tych polaczkach metinowych xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter. napisał:

Ćwierć mózgu masz licznik na stronie i polecam iść do okulisty, bo jak tego nie widzisz to jest źle z tobą. Ogólnie po co pytasz o coś co cię i tak nie zainteresuje na dłuższą metę to jest piękne w tych polaczkach metinowych xD

Z czystej ciekawości, niektórzy po prostu nie mają czasu grać w metka. 😄 Kto pyta, nie błądzi 😛

image.png

Opublikowano
1 godzinę temu, ILui napisał:

Z czystej ciekawości, niektórzy po prostu nie mają czasu grać w metka. 😄 Kto pyta, nie błądzi 😛

Z czystej ciekawości, sprawdziłem licznik na stronie, zajęło mi to 8 sekund. Wynik: 488 online o godzinie 13:35 we wtorek. Chłop dłużej pisał tego posta, niż by wszedł i sprawdził sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...