Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki - parę pytań!

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy w świecie HoW. Mam do was parę pytań:

1. Jak łatwo zdobyć złoto? Są jakieś boty po których szybko nie dostane bana.

2. Jaką klase na początek wybrać, ogólnie dobrze gra mi się Kapłanem

3. Czy są jakieś dobre poradniki do Kapłana? jak tak to prosze o link.

4. Dostałem jakiegoś konia do WoW co on mi daje i na jaki jest czas ?

Opublikowano

1. Gold to tylko z zadań, najlepiej robić je po 3 dniach (większość zadań się combi). Z botów polecam Heathbuddy.

2. Na początek graj wszystkimi, wbij po 10lv (dostaniesz też dodatkowo złoto), a później graj tą, która Ci się podoba.

3. Polecam na youtube Mkrr3, ma wiele poradników do kapłana.

4. To pytanie to nie w tym dziale. I btw. opisz jakiego konia ;d

giphy.gif

Opublikowano

Napisałeś że większość zadań sie combi czyli się nakładają? Może polecasz inną klasę do grania? Dostałem Żagiewny Rumak. Możesz podać link do bota ?

Opublikowano

O co chodzi z tymi Tanimi Deckami? Te klasy mają najtańsze karty czy jak?

Tak, te decki mają tańsze karty. 

Wymagają mniej pyłu do stworzenia kart.

giphy.gif

Opublikowano

Jeśli zdecyduje się grać np. Kapłanem to wtedy mam tylko nim grać i go maxować? Słyszałem coś że można zamienić karty na pył czy proch jak sie to tam zwie ;p Jeśli zamienie wszystkie karty z innych postaci to już tych kart nie zdobęde czy jakoś da się je zdobyć ponownie ?

Opublikowano

Jeśli zdecyduje się grać np. Kapłanem to wtedy mam tylko nim grać i go maxować? Słyszałem coś że można zamienić karty na pył czy proch jak sie to tam zwie ;p Jeśli zamienie wszystkie karty z innych postaci to już tych kart nie zdobęde czy jakoś da się je zdobyć ponownie ?

Jak je odczarujesz to dostaniesz trochę pyłu (nie polecam, nie opłaca się).

Później możesz je znowu stworzyć za pomocą pyłu lub wylosować z pakietu.

giphy.gif

Opublikowano

Sorry że tak truje ale mało wiem o tej grze, jeśli będę sie powtarzał to też przepraszam ;P

Mam jeszcze pare pytań:

1. Jak zdobyć lepsze karty, ma kupować te paczki po 100golda czy jak?

2. Co to są jakieś przygody Naxramas i Czarna Góra? Opłaca się to kupić czy lepiej zbierać karty

3. Jaki jest max lvl postaci.

4. Jak ułożyć dobry deck?

Chyba tyle ;p 

Opublikowano

1. Karty zdobywa się jedynie z paczek (ew. rzadko z aren pojedynczo)

2. Na początek nie, na razie jedynie pierwsze skrzydła są przydatne.

3. 60

4. Mieć jakąś większą bazę kart + netdecking (czyt. kopiowanie od pro)

Opublikowano

Czyli na początek mojej przygody mam kupować tylko paczki z kartami ?

Tak, tylko te klasyczne pakiety. Możesz pozbierać też na 2 skrzydło naxxramas (700 golda) bo to też taka podstawa ;d

giphy.gif

Opublikowano

A co powiesz o Arenie opłaca się tam startować? Słyszałem ze tak bo dostaje się paczkę kart, golda i proch czy jakoś tak

tak.

Opublikowano

Arena jest opłacalna po 7 wygranych (wtedy w większości masz kasę na następną). Arena jest dobra do farmienia golda ale trzeba umieć konstruować talie.

Opublikowano

Gram w hearthstone od około 2 miesięcy, i z tego co zauważyłem, z areny na pewno masz pakiecik. Nawet jak nie wygrasz ani 1 gry. Wiec przyjmując że troszkę Ci nie pójdzie, to np 2 areny - 2 pakiety - 300 golda. 3 pakiety-300 golda ;d wiec jak uważasz.

Opublikowano

Czyli nie polecacie Areny na początek ?

Nie polecam. Naucz się najpierw grać, jakie karty dobierać, a później próbuj swoich sił na arenie. Jeśli nie zrobisz przynajmniej 6-3 to nie ma sensu grać aren.

giphy.gif

Opublikowano

Na początku pograj wszystkimi, wbij na nich level, pozbieraj podstawowe karty.

Gdy spodoba Ci się jakaś klasa to graj nią ciągle. Grając jedną klasą, jednym deckiem, dochodzisz o wiele dalej w rankingu, niż gdybyś każdą grę miał grać inną talią.

giphy.gif

Opublikowano

Może mógłbyś mi coś poradzić dla Wojownika ? Mam problem z tym botem bo wyskakuje jakiś error o kluczu. Jest jakiś bot który sam tworzy Talie na pojedynki ?

Opublikowano

Chciałem podkreślić, że karty legendarne są drogie (dużo pyłu trzeba) xD

Dla początkujących jakieś tanie decki typy: face hunter, zoo warlock, mech mag też w miarę tani.

giphy.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o decki z podstawowych kart to priest jest jednym z najlepszych.

Jednak jakaś ogarnięta talia kapłana wymaga sporej ilości pyłu.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...