Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powiedź nam o jakim serwerze marzysz RPG/RP

Kacper.Plazma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do fabuły to mam ja pewne pomysły xD

Patryk ciekawa propozycja z tymi królestwami, rozpiszesz się? 

Jacek możesz jaśniej? Nie rozumiem. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

Koncept 2 Science Fiction

Lore:

W 2045 wybuchła III wojna światowa na ziemi. Przyczyną tego były kilka mocarstw i brak równowagi sił. Niestety każda z stron dysponowała potężnym arsenałem (w tym nuklearnym), zaś zdolności obronne były znikome. Flora ziemska mocno się zmieniła, większość ludności umarła.  Z 9,5 miliarda ludzi plus  0.1 miliarda syntetycznych stworzeń populacja zmniejszyła się, aż do 5 miliardów. By móc przeżyć, wprowadzili bezwzględne systemy ideologiczne.Nie mniej te trzy skrajne frakcje doszły do jednego porozumienia, żadnej wojny na Ziemi. Powodem tego jest tak mocno toksyczna atmosfera i tak wyczerpane złoża surowców, że nikt nie wątpi w to, iż po jakiekolwiek wojnie ludzkość na Ziemi przestanie istnieć. By przeżyć zjednoczyliśmy się wszyscy i ogłosiliśmy rozejm. Dzisiaj w 2080 roku rozpoczął się wyścig gwiezdny. Odnaleziono planetę Ramina na której występują niespotykane nigdzie indziej pierwiastki, początkowo naukowcy nawet nie chcieli wiedzieć, iż coś takiego może istnieć. Niestety, by wydobyć te pierwiastki trzeba skolonizować wpierw dwa księżyce tejże planety, gdyż masa owej planety jest 6 razy  większa od ziemskiej. Niektórzy myśleli, ze to będzie sposób, by uzyskać ten zasób, lecz gdy przylecieli okazało się, że skolonizowanie księżyców będzie celem samym w sobie, zbyt mocno one przypominają dawną ziemię. Nie mniej, czy tu w innym zakątku wszechświata ludzie się zjednoczą wyciągając wnioski z starej Ziemi, czy potwierdzą przysłowie "Historia lubi się powtarzać".

Co to oznacza? Są trzy frakcję mocno przeciwstawne do siebie samych, jest ziemia skąd nowi gracze przybywają na orbitę czy też nawet na już na stworzone kolonię na dwóch księżycach. Księżyce będą trochę różne. Nie mniej będą do siebie mocno podobne. Tam gracz będzie spędzał 99% czasu rozgrywki, będzie wykonywał zadania przychodzące z ziemi, oraz wysyłał pakunki/roboty/stwory na planetę skąd otrzyma dodatkowe korzyści. Nie mniej niespodzianki takie, jak kosmici są otwarte. Dodatkowo zaznaczam, że każda z tych nacji będzie sobie radziła średnio z klimatem na tych księżycach, bo będą przyzwyczajeni już do powietrza składającego się z 16% tlenu, 70% azotu 8% dwutlenku węgla 3% siarczany 3% inne.  Zaś na księżycach 23% tlenu 76,5% azotu 0.5% inne. W sumie tak się zastanawiam, że za małą masę tej nowej planety dałem. 

Frakcję:

Kapitaliści, Naziści, Komuniści

(chyba ^^)

Co jeszcze?

Każdy przylatuje na stację, jako taki robol. Po wykonaniu zadań itp. będzie mógł utworzyć nawet kolonię. Jednak warto zauważyć, że w grupie będzie na pewno raźniej. 

Opublikowano

alfatriks123- rozumiem, ze chciałbyś bardziej ograniczyć się do czystego mc z odgrywaniem postaci. Żadnych jakiś ras/klas i innych dupereli, tak? 

Opublikowano

Ja to bym chcial zagrac na serwerze gdzie kazdy moglby miec wlasne krolestwo, a granice swoich panstw by sie zmienialy. 

Czegoś takiego nie da się zrobić, chyba że na modach. A nawet jeśli się da to takie mody nie istnieją. Musiałbyś od podstaw je napisać. To o czym mówisz najlepiej zrobić na pluginie Towny, ale on nie jest bez wad.

images.jpg

Opublikowano

Co do wypowiedzi powyżej to mylisz się całkowicie. Taki serwer z państwami ja sam założyłem na chamachi i działało pięknie wszystko, chociaż miałem wtedy komp z 2 GB RAMu, co prawda było ludzi od 15:00 do 22:00 około 1-7 online ale serwer żył i sprawiał niesłuchaną radość. Niestety trochę się znudził i komp mój nie wyrabiał, a później po prostu zapomniałem o tym i nie chciało mi się tego robić. Myślę, że i tak biłem nawet dwukrotnie liczbę osób online, którzy potrafili grać bez żadnych zabezpieczeń typu pluginu na rejestrację i nie wbijali na konto drugiej osoby tylko dlatego, bo mogli zmienić sobie nick i wbić. 

Jestem załamany, skasowałem przed chwilą swój post, który trochę pisałem. 

Co do tych państw to spoko, można to łatwo zrobić na kilka sposobów i ciekawe. To nie jest trudne, a gracze mają fajne pomysły (w tym ja) i zaprezentuje to co my zrobiliśmy, a w sumie nie do końca musieliśmy. 

Zaprezentuje z czystej pychy xD Dodatkowo by pokazać, ze taki serwer oparty na tworzeniu państw to świetna sprawa, co ja będę rozpisywał się, jak to ma wyglądać, lepiej przestawić bzika, który spotyka graczy! 

Po wiecej info proszę sie z mną skontaktować, to powiem mu mój pomyślunek na serwer, bo pisząc mi się nie chce jeszcze raz.

efrtpO4.png

Konstytucja Novej Regny

s81mn6i.jpg

To wszystko było robione na szybko częściowo i w głównej mierze z naszych chęci, nie zaś z jakiś wymogów. To powyżej to plan miasta pierwszego, które założyliśmy i zbudowaliśmy jeszcze raz od zera. Plan miasta był postawiony na naszym serwerze i tam było jeszcze więcej rzeczy do budowy ;p

Zagrałbym na takim serwerze znów jeszcze raz. W sumie mam chyba taki jeden na oku, ale jakoś nie zaglądałem, a szkoda... 

Dobra zboczyłem trochę z tematu... Proszę ludzie wypowiadajcie się, mogą być naprawdę poronione pomysły lub z takim rozmachem, że nabiał urywa! 

Opublikowano

RPG? To proste:

* Questy, co najważniejsze, nowe, świeże i oczywiście troszkę męczące

* Rodzina! To jest to! Zakładać własną rodzinę, z płcią przeciwną.

* Kupować domy i je rozwijać! -> Dropić materiały i je kupować!

* Ulepszony system petów -> Smoki, Driady itp...

* Elitarne EQ z ulepszaczami!

* Królestwa! Pierwszy znajdziesz jakąś ukrytą planetę? Pokonaj bossa i zawładnij planetą! ( nie musi być duża )

Co tu więcej? Ahh no tak

* Lepsze bronie -> Od Normalnych aż po Legendarne!

* Bossy, od poziomu EASY aż do EXPERT

Mam tyle pomysłów w głowie, że aż wypisanie tego tutaj, zajęłoby kilka dobrych godzinek :)

Potrzeba ci pomocy przy serwerze? (Grafika, budowanie, technik (konfigurowanie pluginów)), Pisz GG: 46372324 :)

@edit:

Przede wszystkim jak robicie serwer, to sami najpierw poczujcie tą moc :)

Gracz ma wbudowane takie coś jak kreatywność -> Czym bardziej wciągnie się w świat, tym bardziej gra i się cieszy :)

Bez nazwy-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...