Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znamy datę wyłączenia serwerów gry!

Makaroni.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można było wydać tyle pieniędzy na grę w której były haxy na części, max lvl w 5 godzin i pełno hajsu.

Odnośnie tematu, Ea zawsze wyłącza serwery starych gier, tych darmowych i tych zakupionych za duże pieniądze.

Po co mieliby trzymać takie serwery jak nie ma z nich dochodu ? Wy byście dopłacali w interes bez zysku, żeby ktoś miał zabawę ?

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak można było wydać tyle pieniędzy na grę w której były haxy na części, max lvl w 5 godzin i pełno hajsu.

Od pewnego czasu były bardzo dobre zabezpieczenia przeciw cheatom i nie było już tak różowo(oczywiście dla cheaterów :P)

Po co mieliby trzymać takie serwery jak nie ma z nich dochodu ? Wy byście dopłacali w interes bez zysku, żeby ktoś miał zabawę ?

Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby World czy inne gry, które wyłączają nie przynosiły zysku. Dużo osób kupowało Boosty co widać nawet w jeździe dowolnej - sporo osób miało auta pokroju Cinque.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Uwierz mi, że gdyby przynosiły zadowalające zyski to serwery by dalej działały. To że parę osób coś kupi i mają przychodu kilka tysięcy to żaden zysk. Prócz wydawania kasy na serwery które muszą utrzymać, są jeszcze ludzie, technicy, graficy, redaktorzy, community, webmasterzy itp, itd. Każdy musi dostać wypłatę, a w tej dziedzinie zarabia się sporo.

Opublikowano

Prócz wydawania kasy na serwery które muszą utrzymać, są jeszcze ludzie, technicy, graficy, redaktorzy, community, webmasterzy itp, itd

Chyba trochę przesadziłeś. Technicy? Graficy? Webmasterzy? Źle się czujesz? Gdzie Ty to w Worldzie widziałeś?

Od blisko dwóch lat  nic z tych rzeczy nie funkcjonuje, albo i lepiej. Znasz EA? Jak myślisz, jaką daliby Ci wypłatę za dodanie raz na kilka tygodni nowej rotacji? To jest ta nieziemsko płatna profesja?EA jest skoczne jeśli chodzi o ceny produktów, sprawa druga to wynagrodzenie które jest jak się możemy domyślić jest o WIELE skromniejsze. Gra stała w miejscu bo gówno robili, te skromne kilka tysięcy ciężko nazwać chociażby zasłużonymi.

Skąd... EA płaci kilka tysięcy programistom za to że przez ostatnie 3 lata wprowadzili durnego spam bota, na domiar wszystkiego FORUM EA JEST uzależnione od Worlda z tego co piszesz... nie ma o czym gadać.

To co EA zrobiło nie da się usprawiedliwić.

Opublikowano

No cóż zrobić.

Kiedyś coś musi się skończyć, nic nie trwa wiecznie.

Powodzenia, a tak btw. będą dalsze części NFS, czy wgl odpuszczają EA z tą serią?

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
...

Powodzenia, a tak btw. będą dalsze części NFS, czy wgl odpuszczają EA z tą serią?

Nowe części NFSa zapewne będą bo EA raczej nie odpuści sobie zarabiania hajsu na syfiastych grach.

Opublikowano

Szkoda Ea games .... Chajsy zarobią i nq.

*żal, oni są żałośni

Opublikowano

Ja pierd**** Nienawidzę firmy EA Games, jak zwykle wyprodukują gre freeplay lub jakąś płatną a po roku nawet dwóch wyłączą serwery zawsze z nimi tak jest. 

F**k you EA GAMES!

Opublikowano

Ja pierd**** Nienawidzę firmy EA Games, jak zwykle wyprodukują gre freeplay lub jakąś płatną a po roku nawet dwóch wyłączą serwery zawsze z nimi tak jest. 

F**k you EA GAMES!

ew. po 5 latach jeśli chodzi o worlda ;)

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

Nie pogardziłbym plikami serwerowymi udostępnionymi przez EA zaraz przed wyłączeniem serwerów :D.

K2yjCFw.png

Opublikowano

Ja tam czasu duzo nie wlozylem, bo na czitach zdobylem boskie autka, a wiecie chociaz dlaczego to zamykaja?

Zamykają to, bo rzekomo World przestał pasować do standardów serii(czy coś takiego :P)

Opublikowano

Żegnaj NFS WORLD... Będzie mi Cię brakować... :(https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ykl2xLTMVro#t=155 :(

Czas się pożegnać ludziska :). Miło było mi was wszystkich poznać i się z wami ścigać. Dokładnie pamiętam tę chwilę, jak 5 lat temu spełniło się moje marzenie i założyłem konto na najpiękniejszym NFS'IE jaki kiedykolwiek powstał a teraz go zamykają bezpowrotnie ehh :'). Żegnajcie :)

9218_loveaudi.jpg

Opublikowano
Ja tam czasu duzo nie wlozylem, bo na czitach zdobylem boskie autka, a wiecie chociaz dlaczego to zamykaja?

Bo już nie mają zysku na tych grach, zamykają same tylko serwert ea, nie całą grę bo utrzymanie maszyny lub kilka maszyn z tą grą naprawdę trochę kosztuje .

Tak jaka kiedyś z*******a gra Tony Howk Amercian Westarland grałem na multi 2-3 lata i nie wiem czy 2-3 lata temu zamknęli serwery. A serwerów było najebane za przeproszeniem i graczy dużo, ja combo jebnąłem mój rekord 129m

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oj tam marudzicie :) prędko nie zamkną więc można jeszcze pograć :). No ale szkoda... ile tam teraz osób w ogóle gra?

VirtualMT2 zawsze i wszędzie

201281423940000945952.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...