Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Grand Theft Auto V przestało działać" - GTA V

Five_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brawo omnibusie! Tylko jakbyś zauważył użytkownicy Nvidi znaleźli obejście(tak jak pisałem)  ;) Niestety AMD jest bez zmian i możliwe jest odpalenie gry tylko na integrze.

Czyli sobie narazie nie pogram :/ ? Musze czekac na jakąś aktualizacje ?

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wątpię aby był jakiś patch, ponieważ na ich stronie widnieje takie coś " Some system components such as mobile chipsets, integrated, and AGP graphics cards may be incompatible " ale wierzyć można...

Bo wszystkie wymagania spelnione,a karta  AMD RADEON HD 8870M

Opublikowano

Słuchajcie ja byłem ciekawy czy jak wyłączę karte intela to czy zadziała i słuchajcie zadziałało, nie wiem jak to będzie u was ale u mnie to zadziałało gta się normalnie odpala. Oczywiście jak macie 2 karty np. intela i amd. Najpierw sprawcie czy jak ustawicie na zrównoważony czy wam pójdzie.

PS. Piszę że jest za mało pamięci. Niestety u mnie nie działa jak włączę karte intela. Ustawcie plan zasilania na zrównoważony.

Opublikowano

Czy ktoś ma już rozwiązanie ?? Chciałbym zagrać premiera trzy razy przesuwana ,a oni sobie jaja robią.

AMD RADEON R9 M290X/INTEL I7/INTEL HD GRAPHICS 4600.

Opublikowano

Jesli masz karte AMD to wystarczy w AMD Catakyst wybrac opcje oszczedzanie energii. I bedzie smigac na 18 fpsach. Mnie to denerwuje wiec czekam az bedzie jakies rozwiazanie.

Opublikowano

1) Change in switchable graphics gta5.exe to power saving mode
2) open your settings.xml in C:\Users\username\Documents\Rockstar Games\GTA V
3) find <DX_Version value="2" /> in this change value from 2 to 0
4) Run the game
5) Now the game will run on power saver mode via switchable, as soon as it loads and u can see the game
6) Change from power saving mode to High Performance
7) It will show blank screen to some people for some seconds and then boom the game will work !!!!!

Macie rozwiązanie z angielskiego fora ;)

Opublikowano

https://support.rockstargames.com/hc/communities/public/questions/203308668-GTA-V-on-Laptop-Issues-Intel-AMD?page=19poczytajcie trochę. Jeśli ktoś nie zna angielskiego to niech w to nie wchodzi.

Napisali że odpisał im Rockstar że pracują nad naprawieniem tego błędu. 

Wejdźcie w dokumenty->gta V->settings.xml (lub confing.xml zależy kto jak ma)

otwórzcie za pomocą notatnika

zmieńcie dx version value z 2 na 0

włączcie oszczędzanie energii na ccc

odpalcie gre i gdy się ładuje (policyjne gwiazdki) zminimalizujcie i zmieńcie na wysoką wydajność. Gra troche lagnie ale po paru sekundach zacznie znów działać. 

W tym sposobie nie można zmieniać ustawić graficznych, bo wtedy gra crashuje.

Opublikowano

Rockstar odpisało że pracują nad błędem. Wystarczy czekać. Patch ma być do końca tygodnia! :)

o to zajebiśćie myślałem że będe czekał miesiącami :D

Opublikowano

Witam koledzy mam kartę NVIDI i problem nadal u mnie występują ( PC, nie ma opcji zmian karty graficznych), przeoczyłem instalacje jakiegoś patcha czy czegokolwiek?

Opublikowano

Jaka specyfikacja kompa?

Gtx 580 1,5 vram, 8gb Ramu, i7 950, póki co nie było gry która by nie ruszyła więc myślę że to nie wina mojej specyfikacji

Opublikowano

NVIDIA ostatnio wydała sterowniki dedykowane GTA, masz je?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Tak, pobrałem nawet Geforce Experience i nic. Kupiłem grę tydzień temu i cały czas ten błąd:/ W czasie instalacji pobiernia patchów nie było żadnych problemów. W internecie wciąż dużo osób pyta o to więc mam nadzieję że nie jestem odosobnionym przypadkiem :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...