Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yamada-kun to 7-nin no Majo

chaterchater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-45817-0-28773700-1428848944.jpg

Typ widowni: Ecchi, Shounen

Gatunek: Komedia, Nadprzyrodzone, Romans

Tematyka: Harem, Szkolne kluby, Szkolne życie, Tajemnice/Zagadki, Wiedźmy
Premiera: 12 kwietnia 2015
Status: Emitowane

Ryuu Yamada to drugoklasista z Liceum Suzaku. Zawsze spóźnia się do szkoły, śpi na lekcjach, a o ocenach naszego bohatera lepiej nie wspominać. Jego życie to jedna, wielka nuda! Piękna Urara Shiraishi to całkowite przeciwieństwo Yamady – najmądrzejsza uczennica w całej placówce. Pewnego dnia ich codzienna egzystencja wywraca się do góry noga, kiedy dwójka ta zamienia się ciałami!
Z czasem okazuje się, iż nie jest to jedyne tajemnicze zjawisko, które przydarzyło się w ich szkole. Idąc za sugestią wiceprzewodniczącego Samorządu Szkolnego, Toranosuke Miyamury, postanawiają wskrzesić Klub Badań nad Zjawiskami Paranormalnymi – tak zaczyna się polowanie na „czarownice”, których moc ujawnia się poprzez pocałunek!

PV:

Jedna z moich ulubionych mang, więc mam dosyć duże oczekiwania. W sumie nie wydaje mi się, że mogą cokolwiek zjebać, za wyjątkiem tego, że ma być tylko 12 odcinków, gdzie chapteró jest minimum na 24 odcinki.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Postacie raczej lepiej wyglądały w mandze, a tak poza tym to myślę, że wszystko pójdzie dobrze. Również polubiłem mangę, ale jako, że czytałem ją w okresie zdychających skanlacji to musiałem wstrzymać i do tej pory nie wróciłem.

Tytuł jak najbardziej dla tych, co chociażby jarają się cyckami.. każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Opublikowano

Obejrzalem odcinek no i od razu rzuca sie to, ze akcja idzie zbyt szybko... NO ALE CO SIE DZIWIC JAK K***A PRAWIE 1 TOM ZAWARLI W TYM JEDNYM ODCINKU xD Nie wiem jak to dalej bedzie wygladac, ale jezeli ma byc tak, ze 1 tom - 1 odcinek to chyba ich pojebalo troszke... O wiele lepiej byloby zrobic 24 odcinki i normalne tempo akcji :)

I jeszcze OPENING i ENDING

OP nawet spoko, fajna muzyczka i animacja, ED w sumie tez spoko, ale OP lepszy przynajmniej dla mnie.

ALE K***A.........

od razu wiadomo jak wygladaja inne wiedzmy..... Zero jakiejs tajemnicznosci i zastanawiania sie kto moze byc kolejna wiedzma, jak wszystkie sa pokazane w op i ed. :D :D :D

a no i na plus glos shiraishi po zamianie cial :D

Opublikowano

Obejrzalem odcinek no i od razu rzuca sie to, ze akcja idzie zbyt szybko... NO ALE CO SIE DZIWIC JAK K***A PRAWIE 1 TOM ZAWARLI W TYM JEDNYM ODCINKU xD Nie wiem jak to dalej bedzie wygladac, ale jezeli ma byc tak, ze 1 tom - 1 odcinek to chyba ich pojebalo troszke... O wiele lepiej byloby zrobic 24 odcinki i normalne tempo akcji :)

I jeszcze OPENING i ENDING

OP nawet spoko, fajna muzyczka i animacja, ED w sumie tez spoko, ale OP lepszy przynajmniej dla mnie.

ALE K***A.........

od razu wiadomo jak wygladaja inne wiedzmy..... Zero jakiejs tajemnicznosci i zastanawiania sie kto moze byc kolejna wiedzma, jak wszystkie sa pokazane w op i ed. :D :D :D

a no i na plus glos shiraishi po zamianie cial :D

Hę? Oni chcą całą mangę wsadzić w tego 24 epowca? Jeszcze nie rozpocząłem anime ale zgadza się, zero tajemniczości i jedyne na co można liczyć to dobrze zekranizowane charaktery postaci

Opublikowano

Kolejny odmóżdżacz ? xD

Właśnie oglądałem kilka dni temu zajawkę na youtube i słyszałem jak się osoba wypowiadała że nie ma szans aby wsadzili wszystkiego co jest w mandze w te 12 epizodzików ( przynajmniej tyle jest podane na MAL'u)  Czyżby kolejny Tokyo Ghoul? hehe :3

Jak chodzi o poziom tajemniczości ( według mnie powinien być tylko w psychologicznych seinenach :D W takich anime, co prawda też fajnie jak nie wszystko jest wiadome od samego początku, ale aż tak bardzo mi na tym nie zależy )

Przypomniały mi się filmy z zamianą ciał, które oglądałem będąc jeszcze małym dzieckiem. Może być ciekawie :)

Czekam na 1 odcinek PL ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny odmóżdżacz ? xD

Odmóżdżaczem bym tego nie nazwał, raczej nietypową komedią szkolną/romantyczną. Odmóżdżaczem to nazwać możesz takie Punchline, które to nie ma fabuły i skupia się na damskiej bieliźnie. 

Opublikowano

No w sumie, trochę się z tobą zgadzam @Diukes

Jak mówisz o bieliźnie to od razu mi się przypomniało - Sora no Otoshimono :D ­

Opublikowano

Anime jak najbardziej do obejrzenia póki co, bo nie wiemy czy czegoś nie spieprzą dalej, ale mamy fajny pomysł na fabułę, dość nietypowy jak na romans, mi to się podoba.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Aktualnie według mnie najprzyjemniejsze anime w tym sezonie ;)

Po 3 odcinku mam wielkie oczekiwania, za niedługo będzie 4.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

Nic nie wiadomo z tymi wiedzmami (a na pewno nie ze wszystkimi), w mandze to pod koniec dopiero wyjasnione :P

Ale anime mnie i tak wciągnęło, ciekawe czy większość mangi się w nim znajdzie.

Ale i tak po anime przeczytam całą mange xD

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Ogolnie w anime powycinali bardziej zboczone sceny jak rozbieranie po zamianie cial etc :P Ale i tak bd musieli robic 2 sezon bo manga jest za dluga :D

To dobrze, wreszcie jakiś romans z ciekawym pomysłem i wieloma drogami rozwoju, a nie jakiś przeciętniak bez przyszłości.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ogolnie w anime powycinali bardziej zboczone sceny jak rozbieranie po zamianie cial etc :P Ale i tak bd musieli robic 2 sezon bo manga jest za dluga :D

Nie wiem czy się cieszyć czy płakać, że manga jest za długa xD

Z jednej strony chce znać całą historię z anime, z drugiej chce, aby mialo to jak najwiecej odcinków, ale jak na kolejne 12 mam czekać rok/dwa/trzy to się załamuje.

Według tego co ja sobie uświadomiłem po 4 odcinku. Yamada pobiera moc danej wróżki. Dlatego Shirashi nie pocałowała chyba w 1 odcinku z tym bialo włosym, bo by się zamienili. Różowa ma moc zakochywania się. To sobie sprawiła sługe, kolege tego Yamady z dzieciństwa. Ale jeśli Yamada w pojemniczku swoim na moc ma moc jakieś wróżki to na niego nie działa kolejnej wróżki moc, tylko ją dostaje. Ciekawe, czy ich ta moc się wzięła, czy tak mają bo tak. Czy to ma znaczenie kto jaką ma. Jestem chyba za tą 2 wersją xD No i licze na rozkwitniecie romansu Ya-Shira

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Nie wiem czy się cieszyć czy płakać, że manga jest za długa xD

Z jednej strony chce znać całą historię z anime, z drugiej chce, aby mialo to jak najwiecej odcinków, ale jak na kolejne 12 mam czekać rok/dwa/trzy to się załamuje.

Według tego co ja sobie uświadomiłem po 4 odcinku. Yamada pobiera moc danej wróżki. Dlatego Shirashi nie pocałowała chyba w 1 odcinku z tym bialo włosym, bo by się zamienili. Różowa ma moc zakochywania się. To sobie sprawiła sługe, kolege tego Yamady z dzieciństwa. Ale jeśli Yamada w pojemniczku swoim na moc ma moc jakieś wróżki to na niego nie działa kolejnej wróżki moc, tylko ją dostaje. Ciekawe, czy ich ta moc się wzięła, czy tak mają bo tak. Czy to ma znaczenie kto jaką ma. Jestem chyba za tą 2 wersją xD No i licze na rozkwitniecie romansu Ya-Shira

co do ostatniego zdania

będą ze sobą chodzić. :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

no więc mamy 8 odcinek i jest to około 50 chapter.

czyli prawdopodobnie chcą zakończyć jakoś na 80 chapterze, chyba na arcu z

utratą mocy

strasznie mnie boli to, że tak dużo pomijają, ale co poradzić...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

9 odcinek i ja k***a nie wiem jak można tyle WAŻNYCH wątków pominąć???????

przecież to są żarty co oni robią w anime

żal k***a że takie studio się za to zabrało

@chaterchater

Czyli lepiej przeczytać mangę ?

tak.

Opublikowano

Jakby na to nie spojrzeć, według mnie najlepsze anime w tym sezonie xD

A konkurencję miało niezłą, liczę na jak najszybszy 2 sezon.

Może wezmę się za czytanie mangi xD

TuByłaSygnatura.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i koniec anime, które według mnie było TOP1 w tym sezonie <3

Słyszałem, że ostro rushowali z anime, trzeba będzie wziąść się za mangę w takim razie.

Ktoś coś wie, słyszał o 2 sezonie.

TuByłaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...