Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Kilka map z serwera Arianea.eu

MałyShu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejos, oto kilka ostałych w screenshoterze ss z map i przy okazji jeden z petów :)

Nowa mapa zastępująca Grotę Wygnańców:

p0o4zy.jpg

Kilka SS z Mglistego Lasu:

tvjdxe.jpg

mls7hx.jpg

hhlgdx.jpg

Tutaj Ziemia Skrzydlatej Bestii:

b70lnl.jpg

plg90n.jpg

Tutaj kawałek mapy eventowej, na której obecnie przygotowany jest Event Tanaka:

3zqd26.jpg

To oczywiście ułamek nowych map na serwerze :)

A tutaj mały ss pecika:

pu497o.jpg

Co myślicie o mapkach? :)

PS. Nakładanie dziwnych efektów na ss zostawię specjalistom :)

Opublikowano

Powiem tak, ta mapka zastępcza groty wygnańców wygląda najlepiej, z*********e dopasowaliście kolory do mobów. :333 Mglisty las jest taki sobie. mapka eventowa też jest w c**j. xD­

pet taki o :v

Opublikowano

Powiem tak, ta mapka zastępcza groty wygnańców wygląda najlepiej, z*********e dopasowaliście kolory do mobów. :333 Mglisty las jest taki sobie. mapka eventowa też jest w c**j. xD­

pet taki o :v

Akurat ta setao jest najstarsza i oryginał został kupiony od daimao., potem stwierdziłem że sam się za to wezmę, trochę ją przerobiłem po czym zacząłem tworzyć własne :)

Dziękuję za opinię :)

Opublikowano

­Bardzo ładne mapy :)

Na początku myślałem że ten mglisty las to tak jakby mapka z AION'a czy też 4Story bo tam jest dużo takich ładnych lasów :D

Opublikowano

Akurat ta setao jest najstarsza i oryginał został kupiony od daimao., potem stwierdziłem że sam się za to wezmę, trochę ją przerobiłem po czym zacząłem tworzyć własne :)

Dziękuję za opinię :)

Widzisz, dobrze zrobiłeś bo wygląda naprawde z*********e, jeśli byś z niej zrezygnował to zapraszam na pw xD

­

Opublikowano

Widzisz, dobrze zrobiłeś bo wygląda naprawde z*********e, jeśli byś z niej zrezygnował to zapraszam na pw xD

­

Zrobiłbym coś dla mpc, ale gdybym mógł wybrać jakie osoby z tego nie skorzystają ^^

Opublikowano

No k***a szczerze jak tu wbiłem to mnie zatkało :P Coś pięknego. 

Kto robi mapy? 

Masz może minimapy do pochwalenia się ?

Ano ja, dziękuję :)

Opublikowano

Mapy na duży plus, szczególnie mglisty las i grota (szczerze już rzygam tymi komnatami). Eventowa też niczego sobie, kawał dobrej roboty

Podpinam prośbę o minimapkę, chciałbym zobaczyć to miejsce z lotu ptaka ;D

qNlpLYT.jpg

Opublikowano

bwqs0a.jpg q8miml.jpg

Macie ze skrzydlatej i tanaki :)

Wiem że minimapy się trochę powinno obrabiać ale ja z 2d jestem kiepski, rzuty z WE wyglądają właśnie tak :)

Opublikowano

Mapa ktora zastepuje grote powina byc pod inne mobki. Nie psujcie kochanej groty zostawcie tak jak jest w standardzie. A reszta map jest z*******a ;) ten pecik tez niczego sobie.

98517140693384840742.png

Opublikowano

Bardzo fajne są te mapy, a ten pet to co? Dinozaur xD?

Smok ^^

Mapa ktora zastepuje grote powina byc pod inne mobki. Nie psujcie kochanej groty zostawcie tak jak jest w standardzie. A reszta map jest z*******a ;) ten pecik tez niczego sobie.

Nie wszystkim można dogodzić, grota jest wszędzie, więc u nas dogodzimy tym, którym się przejadła ^^

Opublikowano

Ja tu nie widzę pełnej mapy, tylko dwa zdjęcia na których jest kilka modeli z epvp/deva itd.. i mobów + nadana mgła na obrazek i nawalone krzaki, które (wg. mnie są najgorszym pomysłem na umieszczenie ich na jakiejkolwiek mapie, ich cienie mówią wszystko za siebie). Mapa, którą robił daimao jeszcze jakoś wygląda( ale coś się nie postarał to nie jego możliwości :P ), a pozostałość zwyczajna, popracujcie nad regenami :P

Jednak ciekawi mnie po co ten mglisty las, gdzie jest nawalone multum modeli, nie mówcie mi tylko, że to jest expowisko :D ( Zazwyczaj jak się robi mape do expa to się stosuje na mapie duże obszary z czystą przestrzenią, specjalną do expienia).

Jedynie co mi się podoba w tych mapach to dobrze dobrane tekstury(Dwie pierwsze mapy).

Reasumując, za dużo nawalacie modeli, krzaków itd. Jak walniecie dosyć dużą dawkę regenów to lagi na tych mapach są gwarantowane a płynność gry przy większym spocie nas zaskoczy :P.

Ale aż tak źle nie jest, powodzenia( Mape trzeba robić z myślą do czego będzie służyć i by odgrywała w 100% swoją rolę, nie wystarczy tylko estetyka).

Ps: Ten mob (drzewo) to export prosto z tery :P ?

1EPZ6G.gif

Pasjonat
Opublikowano

Ogólnie jest fajnie, ale można przesadzić i pójść w kicz, więc lepiej nie ryzykować. Grota wygnańców niezbyt mi do mobów pasuje, w mglistym lesie zbyt dużo dodatków. Tak to ok.  :P

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Ogólnie jest fajnie, ale można przesadzić i pójść w kicz, więc lepiej nie ryzykować. Grota wygnańców niezbyt mi do mobów pasuje, w mglistym lesie zbyt dużo dodatków. Tak to ok.  :P

W kicz nie pójdę, nie martw się :) Tak czy siak dla każdego będzie ok, z opcją np ukrycia tych traw itp. :)

Opublikowano

@Thorin a nie lepiej postawić mniej mobów i upiększyć mapę, a dodatkowo zwiększyć expa za moby?

daimao robi .... nie robi za dobrych map, a te tutaj o dziwo są dobre.

Lepszych jeszcze nie widziałem.

Ten pomysł jest amatorski.

Daimao robi mapy jedne z lepszych i on jest w stanie zrobić taką mapę, jakiej ty nigdy w życiu nie widziałeś.. Skoro go nie znasz to się nie wypowiadaj na jego temat :)

Lepszych jeszcze nie widziałeś? Daj znać a w ciągu 5 min. pokaże ci o wiele lepsze mapy niż te tutaj (które są nie przemyślane).

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Daimao robi mapy jedne z lepszych i on jest w stanie zrobić taką mapę, jakiej ty nigdy w życiu nie widziałeś.. Skoro go nie znasz to się nie wypowiadaj bo zaczynasz mnie po mału doprowadzać mnie do śmiechu swoimi postami.

Doprowadzasz to ty mnie do raka mózgu. Te mapy tego Daimao wcale jakieś super nie są. Za dużo wolnej przestrzeni, mapy są strasznie puste. To ze wy macie mocniejsze telefony niż komputery to nie znaczy ze każdy tak ma. (Chociaż "lagi" przy obiektach to nie tyle wina komputerów co upośledzonego silnika graficznego który się sypie przy renderingu dużej ilości obiektów. No ale mniejsza. Mi się te mapy podobają dużo bardziej niż mapy twojego Boga Daimao. Nawet jego map nie będę porownywac do np LubiLuba bo odpada w przedbiegach. 

@topic 

Polecam serwer, szkoda ze takie fajne exporty macie bo nie wypada mi od was kraść :<.

Opublikowano

Doprowadzasz to ty mnie do raka mózgu. Te mapy tego Daimao wcale jakieś super nie są. Za dużo wolnej przestrzeni, mapy są strasznie puste. To ze wy macie mocniejsze telefony niż komputery to nie znaczy ze każdy tak ma. (Chociaż "lagi" przy obiektach to nie tyle wina komputerów co upośledzonego silnika graficznego który się sypie przy renderingu dużej ilości obiektów. No ale mniejsza. Mi się te mapy podobają dużo bardziej niż mapy twojego Boga Daimao. Nawet jego map nie będę porownywac do np LubiLuba bo odpada w przedbiegach. 

@topic 

Polecam serwer, szkoda ze takie fajne exporty macie bo nie wypada mi od was kraść :<.

Pewnie dlatego, że nie potrafisz zrozumieć tego co napisałem :D

(Zacznij edukacje na temat gry Metin2 potem się zacznij szczegółowo określać bo to co napisałeś sprawiło, że mój dzień stał się kolorowy) :P

Uciekam stąd nim zaczniesz znów opowiadać fenomenalne bzdury, moją opinię na temat mapy panowie znacie mam nadzieje, że z niej skorzystacie, powodzenia z serwerem.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Daimao robi mapy jedne z lepszych i on jest w stanie zrobić taką mapę, jakiej ty nigdy w życiu nie widziałeś.. Skoro go nie znasz to się nie wypowiadaj na jego temat :)

Lepszych jeszcze nie widziałeś? Daj znać a w ciągu 5 min. pokaże ci o wiele lepsze mapy niż te tutaj (które są nie przemyślane).

No dobra, są jeszcze te od winchestera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...