Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer + Monitor + Klawiatura (do 5500zł)

ForFi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co mu dajesz test rozdzialki w której nie jest monitor? Zresztą 4460+980 w z1 to jest żart. Ten zestaw jest 0/10. Jeszcze budżetowa i5 w z97, po co skoro można dołożyć do lepszej i5?

On ciągle jakieś zbędne testy tu wysyła i jeszcze taki zestaw dał, że dwa punkty przeczytałem i mi się odechciało dalej czytać...

Nadal brakuje mi obudowy + monitora

Co do obudowy to nie mam pojęcia co wybrać. Byle nie jakiś noname i żeby wszystko ładnie powchodziło do tej obudowy.

Monitor chcę z matową matrycą i flicker-free. Nie musi być duży (rozd. najlepiej 1920x1080) i pasowałoby żeby był jak najlepszy dla oczów(żeby nie bolały i się nie męczyły po dłuższym graniu). Nie chcę też żeby wyglądał jak jakiś monitor od apple, jeśli wiecie o co chodzi...

Jak na razie btw.: http://www.morele.net/inventory/info/n6PGKO/

Nowicjusz
Opublikowano

12 Pamięć DDR3 Kingston 16GB 2400MHz HyperX Beast CL11 (2x8192) 569,00 zł  - każdy RAM do ręcznego ustawienia powyżej 1600MHz

5664 zł

Co do monitora nie otrzymałem odpowiedzi, w sensie jaki typ patrycy preferujesz link, IPS ma niewielkie srebrzenie też w Dellu ale za to mają szeroki komplet złącz szybkie czasy reakcji (nie podawaną a z pomiarów, testy już podawałem) i świetną stopkę (regulacja patrz youtube). Jeśli chcesz Dell-a to schodzisz na 8GB RAM które zakładam wystarczą ci w zupełności mi wystarczają nawet z dodatkową maszyną wirtualną na VMware WS, troszkę na procku (na Intel i5-4460 podkręcanie link)

Smutno mi że nikt nie pojmuje mojego toku rozumowania :(

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Ciekawe po co ten Z97 jak autor napisał, że nie ma zamiaru podkręcać. B85 wystarczyłby i RAM 1866. Chociaż według mnie warto jakbyś spróbował podkręcić procesor. Zestawy podajemy w koszyku.

Opublikowano

Komputer na 10 lat bez O/C ?

Tu jest wręcz to wymagane .

Może autorowi się odmieni i sobie podkręci procka , wtedy zyska dużo na wydajności .

J9rrz3v.png

Nowicjusz
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngFxJ , możesz zmienić klawę na Gigabyte Force K7 , będzie tańsza , a swoją robotę zrobi :)

Autor chciał mechaniczną zresztą sam wybrał 

Ciekawe po co ten Z97 jak autor napisał, że nie ma zamiaru podkręcać. B85 wystarczyłby. Zestawy podajemy w koszyku.

A zgadnij kto pierwszy podał MSI Z97-G43 ;) Jak wspomniałem można by się pokusić o GTX980 (lub w SLI 970) i pamięci 1600MHz też by wystarczyły. Płytę podałem z racji audio i M.2 dla SSD-ków które będą do ogarnięcia (sensowne ceny) za rok lub dwa. 

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Nowicjusz
Opublikowano

Co do listwy antyprzepięciowej szukaj Lestar-a z otworami na wkręty, zamocujesz do blatu biurka lub ściany, zero plączących się kabelków po podłodze ;-)

Opublikowano

Komputer na 10 lat bez O/C ?

Tu jest wręcz to wymagane .

Może autorowi się odmieni i sobie podkręci procka , wtedy zyska dużo na wydajności .

Może przesadziłem z tymi 10 lat. Za ten czas na pewno coś wymienię w kompie, jak nie wszystko...

A O/C raczej i tak nie będę robił.

Jak na razie coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/RRTDWu/

Brakuje tylko obudowy. Only Morele btw. Nie podawać z x-kom -_-.

A i jeszcze jakiś kabel HDMI do monitora by się przydał.

Fajnie by było jakbyście jeszcze pisali 

co polecacie zmienić i dlaczego ;).

Opublikowano

Bym ci radził wymienić dysk na Plextor M6S 128GB , sprawdzona i dobra konstrukcja .

Co do obudowy , na morele niestety nie ma Gelid'a DarkForce , ale możesz wziąć coś słabszego np. częściowo wyciszaną budę od Zalman'a R1 , bądź SPC Gladius X60 .

Skoro zestaw będzie bez O/C , możesz wziąć MSI B85-G43 i 100 zł będzie w portfelu .

J9rrz3v.png

Nowicjusz
Opublikowano

Brakuje tylko obudowy. Only Morele btw. Nie podawać z x-kom -_-.

Człowiek się stara co by wyszło cię parę zł tanie i żebym sam dostał kilka zł prowizji (jak mówiłem pracownikiem nie jestem). Jak bym ci cokolwiek głupiego opowiadał to by mnie admin od razu zablokował są tu raczej rozgarnięci ludzie w tym temacie.

Morele da ci +100 do gwarancji ;)

A i jeszcze jakiś kabel HDMI do monitora by się przydał.

http://www.lg.com/us/monitors/lg-23MP65HQ-P-led-monitor

Jeden z zestawu to za dużo ;) ?

Fajnie by było jakbyście jeszcze pisali 

co polecacie zmienić i dlaczego ;).

Pisałem :P Zasadniczo na żadną kwestię bardziej się nie zagłębiłeś co chciałem podałem wystarczy doczytać.

https://drive.google.com/folderview?id=0B6pcCFAGHHOtfmpWRFhqVG5PWFY4cWh5QTJLT1lRQjFRTXkxZ3g0VjlLMXlpb09ReWxUZkU&usp=sharing

Oszukują :D Patrz 3x listwa Lestara żadna na podłodze nie leży :P PS made in PL - tak wiem że to nie 100% jak w przypadku Goodrama kości są importowane ale zawsze parę miejsc pracy więcej.

Opublikowano

Na MPC jest zakaz reflinków, nie można tego wstawiać. Ja pomagam i nie oczekuję pieniędzy przez program partnerski.

Autorze, nie możesz pomyśleć nad OC? Zawsze to trochę FPS więcej w grach :)

Nowicjusz
Opublikowano

Na MPC jest zakaz reflinków, nie można tego wstawiać. Ja pomagam i nie oczekuję pieniędzy przez program partnerski.

Gdyby było choć złotówkę drożej to nie było by sensu ;]

Opublikowano

http://www.lg.com/us/monitors/lg-23MP65HQ-P-led-monitor

Jeden z zestawu to za dużo ;) ?

Pisałem :P Zasadniczo na żadną kwestię bardziej się nie zagłębiłeś co chciałem podałem wystarczy doczytać.

https://drive.google.com/folderview?id=0B6pcCFAGHHOtfmpWRFhqVG5PWFY4cWh5QTJLT1lRQjFRTXkxZ3g0VjlLMXlpb09ReWxUZkU&usp=sharing

Oszukują :D Patrz 3x listwa Lestara żadna na podłodze nie leży :P PS made in PL - tak wiem że to nie 100% jak w przypadku Goodrama kości są importowane ale zawsze parę miejsc pracy więcej.

Aj nie spojrzałem, że ten monitor ma kabel HDMI. Większość monitorów nie ma w zestawie. Dzięki ;).

Co do tej listwy to nie potrzebuję, bo wolę normalnie na ziemi.

Autorze, nie możesz pomyśleć nad OC? Zawsze to trochę FPS więcej w grach :)

OC raczej nie. Aż tak strasznie FPSów mi nie trzeba, a za prąd nie chcę więcej płacić ;/.

Koszyk końcowy v2. http://www.morele.net/inventory/info/uKGYnE/

All good?

Nowicjusz
Opublikowano

Aj nie spojrzałem, że ten monitor ma kabel HDMI. Większość monitorów nie ma w zestawie. Dzięki ;).

No przynajmniej podziękował.

Co do tej listwy to nie potrzebuję, bo wolę normalnie na ziemi.

W swojej praktyce już widziałem rozlane płyny na listwę, acera też powiesisz ale tylko w pinie P7 chyba ktoś zdyskredytował na elektrodzie bo inaczej się nie dało. Szukaj LF-530W/LV-530WA w lokalnych sklepach elektrycznych absorpcja 600 dżuli i filtr przeciwzakłóceniowy i bezpieczniki

Możesz sobie jeszcze porównać WD i Seagata w testach jeśli ci się chce

Montaż komponentów(od 3 elementów wraz z dodatkowym chłodzeniem) 78,99zł

Się cenią xD 

Nowicjusz
Opublikowano

Opublikowano

Jest kod rabatowy. W3FHN58JFW

Montaż za 1zł i darmowa przesyłka

Cena=jakość

Bez tego nie wiem czy w ogóle bym ten montaż brał. Sprzdaję się ten kod rabatowy. ;)

Statystycznie to jest w obu 1% negatywnych.

Autor i tak nie chce innego sklepu.

Wiesz mógłbym z innego jakby była jakaś większa różnica, ale skoro takiej nie ma to po co ;/?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...