Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

67087db41fc82b26ec6b67f2a7534ea06faa408c

ForcedGrammar, czyli plugin na poprawianie błędów ortograficznych, cenzurowanie przekleństw i blokowanie reklam serwerów.

Plugin nie obciąża serwera, waży tylko 36 kb, działa bardzo dobrze i poprawnie skonfigurowany nie wywala błędów.

491137a06bb17229ded3c342e667fba399cc7e7a

Komendy są bardzo proste do zapamiętania:

/fg add <błędnesłowo>:<poprawnesłowo>   -   jest to podstawowa komenda w niej piszę się błąd ortograficzny i po dwu kropce piszę się poprawną pisownie.

Przykład - /fg add muj:mój

/fg remove <błądortograficzny>   -   jeżeli się pomyliliśmy w komendzie u góry to śmiało możemy ją usunąć tą komendą.

Przykład - /fg remove muj

/fg list  -  lista błędów i poprawek jakich wprowadziliśmy.

/fg reload  -  przeładowuje plugin.

/fg help  -  lista wszystkich komend tego pluginu.

8fb427e38718454e4026137fee825ce7feea904d

Link do oficjalnego downloadu ze strony craftbukkit: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/forcedgrammar/

Najnowsza wersja pluginu to 1.8.4 która współpracuję z wersją 1.7.9 (Minecraftową)

Plugin nie jest mój, nie ja go napisałem, tylko go rozpowszechniam.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie bardzo ciekawy plugin, i przydatny na serwery.
Miło że podkreśliłeś że plugin nie jest twój.
Polecam.

#pewnie_będzie_warn?

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

@MCBloomy Za to nie ma warnów (chyba).

@topic

Co do pluginu to świetna robota ze strony autora. Ciekawy jest pomysł z /fg flag, nie trzeba grzebać w configu, gdy ktoś wymyśli nowe słowo, wystarczy komenda. Leci + za zaprezentowanie pluginu :)

Opublikowano

Hmmmm gdyby plugin sam wyszukiwał dane słowo na stronie z słownikiem ort było by wspaniale, ponieważ nie każdy może przewidzieć milion słów które gracz błędnie pisze, ale i tak się liczy że owy plugin istnieje

TEMAT

Opublikowano

Fajnie, że zrobiłeś prezentację tego pluginu. Szukałem trochę pluginu, który działa poprawnie i o dziwo dzięki tobie znalazłem. Leci like za prezentację :)

Opublikowano

Hmmmm gdyby plugin sam wyszukiwał dane słowo na stronie z słownikiem ort było by wspaniale, ponieważ nie każdy może przewidzieć milion słów które gracz błędnie pisze, ale i tak się liczy że owy plugin istnieje

Taki plugin zapewnie nie istnieje i nigdy nie będzie istniał, ponieważ nie wiem czy ktoś by zmarnował tyle czasu (i nawet nie wiadomo czy to wykonalne) żeby wszystkie te błędy się same poprawiały i w dodatku jeszcze trzeba tam wszystkie wyjątki napisać, zbyt dużo roboty na marne, dlatego w tym pluginie możesz samemu wszystko ustawić, możesz nawet zamienić słowa typu Kurw** na **** lub "Przekleństwo".

Ten plugin jak dla mnie wystarcza na każdy serwer, nie obciąża w ogóle a możliwości są spore, to tyle ode mnie, jeżeli macie jakieś pytania wątpliwości to piszcie w komentarzach, postaram się odpowiedzieć na wszystkie.

Opublikowano

Nie musi poprawiać, wystarczy iż wyszuka danego słowa w słowniku, jeżeli go nie znajdzie wyśle notkę o błędnym zdaniu i tyle :p ktoś stara się coś takiego napisać tutaj (choć póki co robi tylko refreshe)

No ale cóż skoro nie ma innego skryptu na ortografię nic nie poradzę, fajnie jakby ktoś posiadał spis słów w pliku którym się to zapisuje :D

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

Wszystkie te poprawy znajdują się w folderze ForcedGrammar w pliku Spellings.yml

Tam można to też ręcznie dodać nie wchodząc na serwer.

Tutaj macie przykład jak to wygląda:

napewno: na pewno

poco: po co

tzn: to znaczy

otwozyc: otworzyc
otwoszyc: otworzyc
niewiem: nie wiem

Opublikowano

Świetny plugin! ;)

Zapobiegający zemdleniu przez Ortografie małych graczy "Minecraft"

Na pewno przyda się wielu serwerom jak i mnie...

LIKE!

@Looken I jeszcze pytanko czy z przecinkami np "/fg add które:, które" też będzie działać?

@Nyan Lord

Opublikowano

­Nieźle wygląda. A można wiedzieć, czy wszystkie zasady ortografii tam umieściłeś? ;)

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Dość ciekawy plugin, ale komu się przyda to ja nie wiem :)

wut? przeca 80% takich majkraftowych diaxowych kolegow ma cholernie niska ortografie, ja specjalnie wylaczam czat, aby nie widziec tego. no serio, tak to juz jest. ja chciale na jednym serwerze ktorego bardoz lubilem napisac kod, ktory mutuje wlasnie takie orty, ale admin sie nie zgodzil.

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...