Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2- TradeHack

Aysein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robili to w sposob podwojnego klikniecia akceptacji pomiedzy ktorym ofiara akceptowala handel.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nigdy nie zostałem okradziony. Da się ukraść od dzieci eq programami i jakimis stronkami. No i można się włamać do bazy danych najprostszą metodą jest chyba sql injection.

Opublikowano

To masz czujące oczach. Siedząc 5 lat w tworzeniu serwerów Metin2, wiem ze wykonanie tego jest niemożliwe.

Może o 5 lat za mało :D

Robili to w sposob podwojnego klikniecia akceptacji pomiedzy ktorym ofiara akceptowala handel.

Nie rozumiem, dwa razy kliknął w akceptuj i co item mu wpadł do eq? Wątpie..

Takiego czegoś nie ma i nie będzie istnieć :) ­

Jest.

Opublikowano

nie ma czegość takiego jak trede to działało na zasadzie bugu i tyle nie możliwe jest zrobienie takiego cheata

Pasjonat
Opublikowano

Może o 5 lat za mało :D

Nie rozumiem, dwa razy kliknął w akceptuj i co item mu wpadł do eq? Wątpie..

Jest.

Taki pogląd może stworzyć każdy z nas. Kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. Pisali Ci zajmujący się tworzeniem serwerów itp., ale nic nie działa. Poproszę o link do downloadu. 

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Taki pogląd może stworzyć każdy z nas. Kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą. Pisali Ci zajmujący się tworzeniem serwerów itp., ale nic nie działa. Poproszę o link do downloadu. 

A okradli Cie w taki sposób chociaż raz?

Pasjonat
Opublikowano

A okradli Cie w taki sposób chociaż raz?

Nie, grając na wielu serwerach i niezależnie czy kilka lat temu, czy teraz.

Opublikowano

Nie, grając na wielu serwerach i niezależnie czy kilka lat temu, czy teraz.

No więc to logiczne, że będziesz twierdził że to nie istnieje. Gracze którzy zostali w ten sposób okradzieni nie wymyślili by tego dla beki, jak by ktoś powiedział teraz, że ma TH to zapewne by go wyśmiali, ale kiedyś kilkaset osób zostało w ten sposób okradzionych z tego co zauważyłem po wypowiedziach innych działo się to dawno temu, teraz już się to nie zdarza. A skoro się zdarzało to były luki, które naprawili. A skoro naprawili to nie wierze, że znów się nie da tego zrobić. 

trade hack nie istnieje.

У дупе на коју си имао си ти видио срање .

Pasjonat
Opublikowano

No więc to logiczne, że będziesz twierdził że to nie istnieje. Gracze którzy zostali w ten sposób okradzieni nie wymyślili by tego dla beki, jak by ktoś powiedział teraz, że ma TH to zapewne by go wyśmiali, ale kiedyś kilkaset osób zostało w ten sposób okradzionych z tego co zauważyłem po wypowiedziach innych działo się to dawno temu, teraz już się to nie zdarza. A skoro się zdarzało to były luki, które naprawili. A skoro naprawili to nie wierze, że znów się nie da tego zrobić. 

У дупе на коју си имао си ти видио срање .

Ale pomyśl - jeśli powstałaby grupka osób, która wciska taki kit, a na to łapią się kolejni łatwowierni to w końcu robi się z tego pewnego rodzaju 'armia', która wchłania kolejnych. Jedynym wyjściem to, że była tak poważna luka przez, którą włamywali się do bazy, w co wątpię.

Opublikowano

Ale pomyśl - jeśli powstałaby grupka osób, która wciska taki kit, a na to łapią się kolejni łatwowierni to w końcu robi się z tego pewnego rodzaju 'armia', która wchłania kolejnych. Jedynym wyjściem to, że była tak poważna luka przez, którą włamywali się do bazy, w co wątpię.

Armia to mało powiedziane, po wpisaniu "metin2 tradehack" na samym youtube jest "Około 29 800 wyników". Jeśli ktoś rozpowie plotke, która jest nie prawdą to z czasem ona zanika a o tym mowa już od kilku ładnych lat.

Opublikowano

Protokół metinowy jest troszkę dziurawy, no ale bez przesady :D

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Protokół metinowy jest troszkę dziurawy, no ale bez przesady :D

No jest dziurawy, a kiedyś pewnie były o wiele większe dziury ;x 

Zwykły mit :|.

Odnosząc się do filmów owego Trade Hacka jest wiele wytłumaczeń na to jak dana osoba to zrobiła.

Wiem, filmom nie wierze bo wystarczy mała edycja filmu i można nawet kaktusa sobie dać na handel i w tym samym czasie zaakceptować, ale w realu mi sie tak zdarzyłoooo ;F (Znaczy sie na MT2) 

Opublikowano

No jest dziurawy, a kiedyś pewnie były o wiele większe dziury ;x 

Wiem, filmom nie wierze bo wystarczy mała edycja filmu i można nawet kaktusa sobie dać na handel i w tym samym czasie zaakceptować, ale w realu mi sie tak zdarzyłoooo ;F (Znaczy sie na MT2) 

Możliwe, że za tamtych czasów działało to co pisał kolega wcześniej z odłączeniem kabla od internetu :|.

Z tym trade hackiem to jest tak: Jeden Turek nakręca drugiego Turka na zrobienie kolejnego fake ;)

Opublikowano

Nie ma to jak wypowiedzi ludzi którzy nie mają pojęcia o tym :> No cóż niektórzy chcą się popisać.  Ten cheat istniał i działał bardzo dobrze każdy kto grał w okresie jego działalności zapewne wie.

IDcncno.png

Opublikowano

W czasach gdy metin był dość nową grą, wielu ludzi zarabiało smocze monety wstawiając wszędzie sposoby na pobranie rzekomych cheatów, gdzie trzeba było wysłać smsa za 20 groszy, a mieliśmy otrzymać link w wiadomości zwrotnej.
Prawda oczywiście była taka, że sms kosztował kilkadziesiąt złotych i doładowywał konto oszusta.

Najlepsi zarabiali tysiące smoczych monet, czytałem nawet blog pewnego osobnika który sie tym parał - pewnie nadal wisi gdzieś w internecie.

Wtedy właśnie rozsiewane były plotki o tradehackach, dupehackach (rzekomo klonujących itemy), drophackach (prawdziwy DH wtedy nie istniał), czy innych cheatach, na przykład takich, które pokazywały z której małpy wyleci medal.

Sam tradehack jednak nie istniał na inne serwery niż hamachi.

Były różne sposoby na kradzież w handlu, ale nie dzialało to tak, jak się wydaje

Jeden sposób to wystawianie yang w handlu, następnie zmiana kwoty na 1 yang.

Drugi sposób to handel tuż przed czwartkowym restartem. Jeśli osoba z którą handlowałeś się nie wylogowała, wymieniony item do Ciebie wracał. (Ty musiałeś się oczywiście wylogować)

Rzecz jasna te bugi w dzisiejszych czasach nie działają, nawet na privach. Jednak jeśli ktoś został okradziony w ten sposób, zapewne od razu twierdził, że okradli go tradehackiem, co powiększało wiarygodnośc plotki o nim.

Opublikowano

Jednak jeśli ktoś został okradziony w ten sposób, zapewne od razu twierdził, że okradli go tradehackiem, co powiększało wiarygodnośc plotki o nim.

No to wyjaśnij mi jakim sposobem mi i XXXX osobom znikło eq w taki sposób :D

Opublikowano

Było coś takiego jak tradehack, ale to już było tak dawno, że polskie drogi miały mniej dziur od klienta metina xD , dosyć szybko naprawione więc nie ma o czym mówić.

Opublikowano

Haha serio? :D To możliwe, że w ten sposób ale nie pamiętam czy on lognął od razu czy nie :/

Człowieku... Nie ma takiego czegoś, przeczy temu baza metina, nie da się tego podjeba* bo odpowiada za to game :) Rusz głową a nie piszesz farmazony(w 2k8 takie coś było).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...