Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2- TradeHack

Aysein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten program musiał by podczepiać się pod klienta osoby z którą handlujemy i za pomocą zdalnego sterowania automatycznie za nią akceptować, co z tym idzie musielibyśmy uzyskać dostęp do komputera obcej osoby, a to już niesie ze sobą konsekwencje. Według mnie jest to możliwe, ale to już wyższa jazda.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja raz miałem taką sytuacje na moją korzyść, że normalnie się chciałem wymienić z kolesiem itemkami po obu stronach były itemki normalnie ale, gdy ta osoba dała akceptuj, ja również dałem to jego i moje itemy były u mnie, a on został z niczym. Sytuacja na metin2.pl :D

Pasjonat
Opublikowano

UP skoro osoba klikła akceptuj, to chyba normalne że dostałeś itemy...?

NIe wiem czy nie widziałeś, ale napisal, że itemy były po obu stronach, a tylko on otrzymał jego.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

TradeHack to wymysł na ten moment istanienia Metin2,możliwe że kiedyś istniał bo skąd wzięła by się nazwa,oraz historyjki na jakiej zasadzie ten hack działa,jeśli DropHack istniał oraz istnieje działa na zasadzie podnoszenia itemow,z nazwą innego gracza,który je zdobył sam kiedyś używałem,to dlaczego nie mógłby kiedyś istnieć TradeHack,jak to wyżej ktoś wymienił na początku powstania metina było wiele opcji i niedopracowane opcje,detale gry więc może i kiedyś działał TradeHack,ale na ten moment owego nie ma a jeśli jest to autor/rzy,nie udostępnią go ze względu że zniszczyło by tą grę,każdego prywatnego serwera,ale nie serwerów GF bo znając życie to wyższa półka i wybronili by to swoim Shield Hack wszystkie czity,a co do używania Trade Hack-a niesie to ze sobą odpowiedzialność wysoką,że jeśli dana osoba powiedzmy miała by włączone nagrywanie,powiedzmy akurat coś nagrywała to niestety osoba posiadająca tego owego TH została by nagrana niesie to ze sobą odpowiedzialność jak wymieniłem wysoką że może skończyć się sprawą w sądzie bo za kradzież nawet i w metinie można ładnie posiedzieć,bo to już przestępstwo,jeśli eq w wycenie na PLN było warte dość sporo.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Odpuść sobie te teorie na temat trade hacka. Czegoś takiego nigdy nie było, nie ma i nie będzie w metinie. Sam kamer to potwierdza na swojej stronie.

A co on ma do gadania? To że zrobił moda do tej gry to nie oznacza, że ktoś jest od niego gorszy i nie potrafi zrobić czegoś lepszego.

I zapewniam Cie, że takie coś istniało lub nadal istnieje. 

Opublikowano

Ja tylko powiem, osoby mówiące że trade hacka nie ma jaki argument mogą przytoczyć? że nie idzie go sciągnąć na mpc?, ten kto go zrobił i ma byłby jebanym idiotą jesli by go gdzieś wrzucił bo po co? co by mu to dało jakby inny okradali i zarabiali a po jakimś czasie zostałby zablokowany? ja sam nie zostałem okradziony nie znam tez nikogo z rl który został lecz metin to takie dziurawe gówno ze jestem pewny na 100% ze osoba ogarniająca cały temat co jak porobić w plikach aby coś osiągnąc na pewno jest wstanie coś takiego zrobić. lecz nawet jeśli nie jedna osoba to zrobiła to nie ma logiki w tym aby to zostąło upublicznione.

Osoby piszące ze trade hacka nie ma niech sie zamkną bo nie maja dowód na to ze fizycznie jest to nierealne.

Opublikowano

Wymysły moim zdaniem dowodem na to że istnieje trade hack jest samo nazwanie czita i samo uzasadnienie jak działa + mojemu koledze np zbroje na elitemt2 ukradli a on nie akceptował handlu...

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Z technicznego punktu widzenia, nie da się tego zrobić. 

Wszystko się da, skoro istniało to lub istnieje to jednak dało się zrobić.

Opublikowano

Wszystko się da, skoro istniało to lub istnieje to jednak dało się zrobić.

Nie istnieje i nie istniało. Ujmę to tak, chcecie to wam mogę nagrać film że mam "tradehacka", ale działałby on tylko u mnie z prostej przyczyny. Akceptowanie handlu to wysłanie pakietu client > serwer, który wykonuje się na aktualnej postaci. Nie można wysłać pakietu z postaci A, który wykonałby się na postaci B (mowa tutaj o handlu oryginalnie). No można przerobić sobie clienta oraz silnik gry i to zrobić, ale czit który wymaga przez administratora serwera dodawania funkcji które pozwalają okradać innych nie jest czitem.

Opublikowano

Co mnie obchodzi jakiś film który zostanie zaakceptowany po dwóch stronach handlu.. Jak przerobisz pliki ze swojego serwera to możliwe, że ci zadziała. Ale wkońcu mi i kilkaset innym osobom w taki sposób ukradli eq i niczego mi nie wmówisz bo wiem co widziałem.

Opublikowano

Co mnie obchodzi jakiś film który zostanie zaakceptowany po dwóch stronach handlu.. Jak przerobisz pliki ze swojego serwera to możliwe, że ci zadziała. Ale wkońcu mi i kilkaset innym osobom w taki sposób ukradli eq i niczego mi nie wmówisz bo wiem co widziałem.

To masz czujące oczach. Siedząc 5 lat w tworzeniu serwerów Metin2, wiem ze wykonanie tego jest niemożliwe.

Opublikowano

Kiedys, kiedys na globalnych plikach 2k10 bylo pelno bugow, ktore od dawna sa wylapane. Nie ma czegos takiego jak Trade Hack!

Opublikowano

A Ja mu wierzę, na linaresmt2 jak grałem gościa oszukał jeden n00bek właśnie trade hackiem. Ga jeszcze chciał dać jemu perma za taką próbę wyłudzenia itemków ale gościu miał nagrany filmik po czym wszystko odzyskał :) Był kiedyś trade hack na pliki 2008 z tego co pamiętam. Jak grałem jeszcze dawno na starym metin5 gość spam botem rozsyłał do wszystkich "Kto pokaże mi hwanga dostanie 10 bryłek i 10 metali" I kilka osób spamowało po tym wybryku że on okrada ludzi. Tak z ciekawości podszedłem do niego, dałem tobół na handel i mówię: Daj akceptuj, i nie chciał tego zrobić :) Różne rzeczy się działy i różne mogą się zdarzyć.

742949sygna_mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...