Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2- TradeHack

Aysein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od początku, co myślicie na temat istnienia tego cheata? Wiele osób zapewne powie, że to nie istnieje, ale zapewniam was, że jednak istnieje. :D Spotkał się ktoś oprócz mnie z takim przypadkiem? Pewnie nie będziecie wierzyć.. Grałem sobie kiedyś na PLu jako noob bo to było pare lat temu i nie wiedziałem jeszcze wszystkiego o tej grze. W tamtych czasach jak miał ktoś wszystko na +9 to był hardkorem ;x no i nudziło mi się i latałem sobie po m1 aż tu nagle podbija sobie jakaś osoba płci żeńskiej w metinie i się pyta czy zamienię sie RIBem za FMSa, RIBa miałem słabszego więc pomyślałem sobie dlaczego nie, dałem RIBa na handel a ona FMS'a i nawet nie zdąrzyłem kliknąć akceptuj a mojego RIBka już nie było, a co najlepsze tego FMSa też nie haha :D Pisałem do tej osoby i pytałem gdzie ten FMS jest, to mówiła coś w tym stylu (Dokładnie nie pamiętam całej rozmowy): Jak to gdzie? W eq. Ja napisałem że nie mam go w eq a miałem dużo wolnego miejsca to mi powiedziała, że na pewno w dozo będzie a ja jako nob mający ostatnią iskre nadziei że tam będzie mój FMS albo ten RIB poszedłem do dozo ale nic tam nie było, wydarzyło sie to na serwerze Elares, shinso, ona ninja, eq +9, bardzo dziwny nick. :D

(Nie, nie byłem pod wpływem narkotyków, alkoholu ani innych typu używek.. -.-) Po prostu tak było, może kiedyś były słabsze zabezpieczenia? Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale na allegro można zobaczyć aukcje sprzedaży eq i yangów na PL na ponad 100kkk (1.000.000.000 x100) Nie wiem skąd oni to biorą, ale to już inny temat.

Wypowiadajcie się, może ktoś miał podobny przypadek. :D

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma trade hacka.. Wiem że kiedyś jak się odłaczalo kabel od neta to tak można była robić xD ale cii

Haha serio? :D To możliwe, że w ten sposób ale nie pamiętam czy on lognął od razu czy nie :/

Opublikowano

Poszukaj tematu na mpc, ktos tu kiedys zalozyl co chcial stworzyc trade hacka i cos tam nawet robili w plikach, ale nie wyszlo. Watpie, ze mozna zrobic

Albo cos zeby wiedziec kiedy kowal pali, nie pamietam, ale dosc dlugo tam cos tworzyli

Opublikowano

­Aysein, masz bujną wyobraźnie. Nie ma czegoś takiego i nie będzie. 8S

Opublikowano

Haha serio? :D To możliwe, że w ten sposób ale nie pamiętam czy on lognął od razu czy nie :/

Czasami własnie po wyjęciu kabla nie wyrzuca z gry, dopiero po czasie. Wiem że to na 100% działało bo testowalem to

qhnkxc.jpg

Opublikowano

Poszukaj tematu na mpc, ktos tu kiedys zalozyl co chcial stworzyc trade hacka i cos tam nawet robili w plikach, ale nie wyszlo. Watpie, ze mozna zrobic

No to był idiotą, moim zdaniem jak ktoś miał by to robić to najlepszy programista i na własną ręke. Wszystko jest możliwe, nie wierze że nigdy takie coś nie powstało, wkońcu niby skąd sie wzięła ta popularność tego? Ktoś to wkońcu musiał wymyśleć, rozumiem pare filmików ale tysiące? :D 

Opublikowano

No może istniało coś takiego w 2008/10 roku max. Aktualnie, nawet nie ma takiej możliwości, a sam we własnej osobie nigdy nie byłem tego ofiarom.

Możesz nas wszystkich zaskoczyć i stworzyć taki program, to ci pogratuluje i skończę grę gdziekolwiek.  xD

Opublikowano

No może istniało coś takiego w 2008/10 roku max. Aktualnie, nawet nie ma takiej możliwości, a sam we własnej osobie nigdy nie byłem tego ofiarom.

Możesz nas wszystkich zaskoczyć i stworzyć taki program, to ci pogratuluje i skończę grę gdziekolwiek.  xD

Ja nie dam rady na ten czas, bo nie mam takiej wiedzy. W przyszłości może. Jakby taki program wyciekł jak source to z metinem było by koniec, albo by musieli opanować inną technike handlu, albo porządne zabezpieczenia. ^^

Opublikowano

Ja nie dam rady na ten czas, bo nie mam takiej wiedzy. W przyszłości może. Jakby taki program wyciekł jak source to z metinem było by koniec, albo by musieli opanować inną technike handlu, albo porządne zabezpieczenia. ^^

Wtedy bardziej bezpieczne byłoby wyrzucanie przedmiotów na ziemie i się wymienianie. :D  Ta gra strasznie poleciała z duchem czasu, tego już nie odkręcisz, szczerze i tak wolałbym metina 2k10 i takie wspomagacze niż to, co jest w tym momencie. xD

Opublikowano

Wtedy bardziej bezpieczne byłoby wyrzucanie przedmiotów na ziemie i się wymienianie. :D  Ta gra strasznie poleciała z duchem czasu, tego już nie odkręcisz, szczerze i tak wolałbym metina 2k10 i takie wspomagacze niż to, co jest w tym momencie. xD

2k10 hmm.. przewidywana mała ilość graczy, ale za to dorosłych. Bo teraz takie czasy, że wszystko sie musi świecić jak psu jajca.. -.-

Opublikowano

2k10 hmm.. przewidywana mała ilość graczy, ale za to dorosłych. Bo teraz takie czasy, że wszystko sie musi świecić jak psu jajca.. -.-

Wychodzą te nowe serwery, które nie mają nawet prawa bytu z uwagi, że w świecie metina panuje nienawiść i jak coś sąsiadowi lepiej wychodzi niż mi, to trzeba to zepsuć, żeby być lepszym, czym głupsze to lepsze, oczywiście nie dla mojej osoby. Jak nawet ktoś robi coś starego to i tak jest mało graczy z uwagi na to, iż teraz się liczy tylko to, ile tysięcy jest bajerów na serwerze. Szkoda gadać.  8S

Opublikowano

Trade hack istniaĺ na początku istnienia metina.Bo wiadomo wtedy gra miaĺa duzo dziur bugów itd.Potem z upływem czasu zablokowali to po stronie klienta i zabezpieczyli.Wiec na ten moment tradehack jak powstanie to nie bd dzialal.Bo trzeba by bylo dostas sie do bazy danych.A to jest niemozliwe.Tak jak inne cheaty chodzily,a teraz juz nie chodzà np.Poczatek pl'a byl by banjo multihack jakis marcpolo i fish pisany w autoit,ze jak sie lowilo to myszke bylo widac jak klika na przynete.Metin sie stoczyl.Dawne czasy juz nie wroca,i juz sie nie spotykam z tekstami w stylu umiesz kopiowac broń,czy pozycz eq koledze,ktorego nawet nie widzielismy w realu lub moj wujek to gm da ci itemy ;p takze to by bylo na tyle .

/niereg. sygna

Opublikowano

Zacznę od początku, co myślicie na temat istnienia tego cheata? Wiele osób zapewne powie, że to nie istnieje, ale zapewniam was, że jednak istnieje. :D Spotkał się ktoś oprócz mnie z takim przypadkiem? Pewnie nie będziecie wierzyć.. Grałem sobie kiedyś na PLu jako noob bo to było pare lat temu i nie wiedziałem jeszcze wszystkiego o tej grze. W tamtych czasach jak miał ktoś wszystko na +9 to był hardkorem ;x no i nudziło mi się i latałem sobie po m1 aż tu nagle podbija sobie jakaś osoba płci żeńskiej w metinie i się pyta czy zamienię sie RIBem za FMSa, RIBa miałem słabszego więc pomyślałem sobie dlaczego nie, dałem RIBa na handel a ona FMS'a i nawet nie zdąrzyłem kliknąć akceptuj a mojego RIBka już nie było, a co najlepsze tego FMSa też nie haha :D Pisałem do tej osoby i pytałem gdzie ten FMS jest, to mówiła coś w tym stylu (Dokładnie nie pamiętam całej rozmowy): Jak to gdzie? W eq. Ja napisałem że nie mam go w eq a miałem dużo wolnego miejsca to mi powiedziała, że na pewno w dozo będzie a ja jako nob mający ostatnią iskre nadziei że tam będzie mój FMS albo ten RIB poszedłem do dozo ale nic tam nie było, wydarzyło sie to na serwerze Elares, shinso, ona ninja, eq +9, bardzo dziwny nick. :D

(Nie, nie byłem pod wpływem narkotyków, alkoholu ani innych typu używek.. -.-) Po prostu tak było, może kiedyś były słabsze zabezpieczenia? Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale na allegro można zobaczyć aukcje sprzedaży eq i yangów na PL na ponad 100kkk (1.000.000.000 x100) Nie wiem skąd oni to biorą, ale to już inny temat.

Wypowiadajcie się, może ktoś miał podobny przypadek. :D

Trade hack jest jeśli ktośchce mogę wytłumaczyć jak to zrobić ale 99% na ban po 2 tyg . trade hack działa tak że ktoś ubije metina i lezą jego rzeczy z imieniem a my podchodzimy i se podnosimy jak swoje ja np na bo 30 ząb orka miałem  w 1 dzień . 

Opublikowano

Ja p******e, ludzie.. Nie istnieje takie coś, jak TRADE HACK! 

działa tylko nie tak jak oni piszą że w handlu ginie coś . działa tak że jak komuś coś dropnie i leży na ziemi :D

Opublikowano

Raczej mało prawdopodobne będzie napisanie takiego hacka gdyż handel działa na innej zasadzie niż penie niektórzy tutaj myślą ;) Dane dotyczące handlu nie są wymieniane między Clientami gry a client1 < = > game < = > Client2. Otwerając okno handlu wywołujesz funkcję która tylko kopiuje id itemu do okna aby zobrazować je, klikając przycisk AKCEPTUJ wysyłasz do game informację że zgadzasz się na przeniesienie danego itemu, jednak dopiero po akceptacji dwuch stron [Wykonaniu funkcji] wywołuje się kolejna której zadaniem jest przeniesienie danych [ Danie / Zabranie itemu ] Aby TradeHack działał trzeba by go podczepić bezpośrednio do game w taki sposób aby podpiąć się pod sesję danego gracza i sterować wykonywaniem poszczególnych funkcji. Raczej rzecz nie do wykonania bo nowe game nie przyjmie polecenia z zewnętrznego programu [Raczej] nie wiem jak to się ma do game 1765 czy 2019 bo tam można było klonować itemy. Co do TradeHacka nie ma możliwości obecnie napisania go pod nowe silniki gry 2089+

Jeżeli napisałem coś nie jasno to sory jakoś nie umiem dokładnie zobrazować tego [Ale zarys jako taki jest ] :D

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Rozumiem, ale skoro kiedys trade dzialal to handel musial wywolywac inne funkcje, dobrze mowie? ;p

Mateusz tradehack, a drophack to zupelnie cos innego.

Opublikowano

Rozumiem, ale skoro kiedys trade dzialal to handel musial wywolywac inne funkcje, dobrze mowie? ;p

Mateusz tradehack, a drophack to zupelnie cos innego.

zwracam honor 

Opublikowano

A na dodatek mi się wydaje, że DH przestaje działać na większości serwerów, jedynie na tych typu Elite,Pandora itd.. chyba działa. Ale moge sie mylić, poza tym co to jest za hack.. -,- na evencie to jeszcze rozumiem, a jakbyś miał TH? ;x Ktoś ci pokazuje eq, klikasz akceptuj i jesteś ustawiony do końca gry.. :D

Opublikowano

Trade hack jest jeśli ktośchce mogę wytłumaczyć jak to zrobić ale 99% na ban po 2 tyg . trade hack działa tak że ktoś ubije metina i lezą jego rzeczy z imieniem a my podchodzimy i se podnosimy jak swoje ja np na bo 30 ząb orka miałem  w 1 dzień . 

Nie chce nic mówić, ale to nie jest zasada działania tradehacka tylko DropHacka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...