Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Invi@Doscraft, dalej czekam na odpowiedź :)

Przed atakami wywalające wasz "serwer" się nie uchronicie, miło było patrzeć jak między innymi on padał przez prosty atak. xD Podobno od miesiąca dostajecie, 08.04 około 21:30, szybko upadliście. <3

Serwera nie polecam, niedopracowane gówno robione pod prosty zarobek, współpraca z jednym YouTuber'em i tyle.

Stary, otwarcie się przyznałeś. Screenik wyląduje na facebooku :) i gratuluję, że nie macie innego sposobu na rozkręcenie serwera niż rozwalać konkurencję. Świadczy to o Waszym bardzo wysokim poziomie :D

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Przed atakami wywalające wasz "serwer" się nie uchronicie, miło było patrzeć jak między innymi on padał przez prosty atak. xD Podobno od miesiąca dostajecie, 08.04 około 21:30, szybko upadliście. <3

Serwera nie polecam, niedopracowane gówno robione pod prosty zarobek, współpraca z jednym YouTuber'em i tyle.

No tak, to pokazuje, że nie masz żadnego związku z tym co dostaje EasyHC :)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Niestety, serwer nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Panuje tu brak porządku, gracze wyzywają się wzajemnie i są wobec siebie złośliwi a administracja nic z tym nie robi.Do tego często zdarzają się spore lagi.

images.jpg

Opublikowano

Niestety, serwer nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Panuje tu brak porządku, gracze wyzywają się wzajemnie i są wobec siebie złośliwi a administracja nic z tym nie robi.Do tego często zdarzają się spore lagi.

Wiemy i dzieki tym posta ktore dostalem pod tym tematem zrozumielismy, ze trzeaba server poprawic ;) 

Glownie dziekuje Panu z ekipy CraftCore :> 

Lagi sa spowodowane atakami od konkurencji, ale juz staramy sie je naprawic :)

mca.png
Opublikowano

@FGStef Czekałem na tsie na wyjaśnienie mojej sprawy z banem jakieś 2/3h przed tym Moderator wszedł do mnie na kanał i Administrator który mnie zbanował powiedział mu że nie ma czasu dla mnie i nie wbije, ale okej pomyślałem że poczekam sobie trochę ale po 3 godzinnej nudy na tsie wyszedłem. Jak wy macie ogarnąć serwer jak nawet Administracja nie raczy porozmawiać z graczem.

Opublikowano

Wyrażę Się w ten sposób:

Prezentacja serwera mnie zaciekawiła, po czym chciałem wbić na serwer. Ale zanim to nastąpiło przeczytałem opinie innych. I sądzę, że te kilka pierwszych postów było kupione, gdyż reszta to same Hejty serwera. Nie wiem, czy w ogóle zapisywać nie jaki serwer EasyHc.pl, gdyż Posty, które lecą w strone owego serwera odstraszają graczy do tego, by grać na nim. Ale mimo tych "hejtów" wejdę na serwer, by nie kierować się komentarzami :) Pozdrawiam

//Edit: Hejty okazały się trafne... Właściciel ma wszystko w d***e

Pomogłem? Daj Like ! :)

Opublikowano

Wyrażę Się w ten sposób:

Prezentacja serwera mnie zaciekawiła, po czym chciałem wbić na serwer. Ale zanim to nastąpiło przeczytałem opinie innych. I sądzę, że te kilka pierwszych postów było kupione, gdyż reszta to same Hejty serwera. Nie wiem, czy w ogóle zapisywać nie jaki serwer EasyHc.pl, gdyż Posty, które lecą w strone owego serwera odstraszają graczy do tego, by grać na nim. Ale mimo tych "hejtów" wejdę na serwer, by nie kierować się komentarzami :) Pozdrawiam

//Edit: Hejty okazały się trafne... Właściciel ma wszystko w d***e

Uzasadnij, dla czego niby mam wszystko w d***e :) ?

mca.png
Opublikowano

Chyba pierwszy raz wypowiem się o konkurencji publicznie.

Co do easyhc.pl, serwer ma potencjał, lecz nie jest on wykorzystywany w całości. Brak rozwoju przez tyle miesięcy jest szczerze mówiąc trudny do wytłumaczenia. Nie rozumiem też waszego systemu sektorów (przynajmniej tak go nazywacie), który z tego co wiem opiera się na serwerze do logowania i serwerze do gry. Wchodziłem na serwer wiele razy i jeszcze ani razu nie "przerzuciło" mnie na inny sektor. Poza tym jeżeli posiadacie już ten system sektorów, to przy rozmyślnym podzieleniu mapy powinniście mieć minimum 1500 osób online bez żadnych lagów. A z tego co wiem nawet przy 350 slotach one u was występują. Kolejna sprawa itemshopu. Kompletnie nie trafiony zarzut, dlaczego? Po pierwsze itemshop z CraftCore'a w ogóle nie przypomina tego z easyhc. Po drugie posiadacie itemshop "ControlCraft" od Łukasza Chlebickiego z portalu:

skryptuj.pl
Czy w przypadku gdy inny serwer również takowy u niego zakupi będziecie ich posądzać o plagiat? Szczerze, raczej nie macie takiego prawa. Estetyka facebooka/strony/serwera leży w każdym miejscu. Ogólnie serwer nie jest zły, lecz tak jak pisałem wcześniej nie jest wykorzystywany w 100%.

CraftCore - nie rozumiem dlaczego macie tak mało graczy. Najbardziej dopracowany serwer easyhc w Polsce, oprócz MCF2F za życia ( marketing musi być 8) ) no i tak trochę lipa u was. Reklama była z tego co wiem u freeze4 ale też wam zbyt wiele nie dała. I tutaj jest jeszcze większy potencjał niż w easyhc.pl. Jedyną rzecz jaką konkurent ma lepszą to domena - easyhc.pl, wiadomo że najlepsza do tego typu serwera.

Na koniec wypowiem się co do słynnych ataków #ddos. Nie rozumiem fenomenu takiego typu konkurencji. Jest ona nie zdrowa, i nie sprawiedliwa. Czy nie lepiej zachęcać graczy do wejścia na serwer eventami/nowościami/promocjami? Uwierzcie mi że że konkurując w taki sposób jesteście na wygranej pozycji w oczach graczy. ;) Niech oczu nie zasłaniają wam dolar$y. Jako główny administrator MCF2F w życiu nie dostałem ani złotówki z zysków. Wszystko szło na rozwój serwera, a jeżeli coś faktycznie wędrowało nie do hostingu/etc. to były to nie wielkie ilości, które jak pisałem nigdy nie trafiły do mnie. Pracując w taki sposób nigdy nie miałem pociągów do robienia serwera dla hajsu, gdyż i tak nic z tego bym nie miał. I od razu odeprę atak hejtersów, nie, serwer nie zakończył działalności przez problemy finansowe, tylko przez problemy prywatne jednej z osób znajdującej się w ekipie. 

Podsumowując, trochę nie rozumiem zarzutów jednej, jak i drugiej strony. Jeżeli te rozmowy i tak dalej faktycznie były podrabiane, świadczy to tylko o żądzy zmieszania z błotem konkurencji w celu pozyskania graczy. A tak nie powinno być. Pamiętajmy o zdrowej konkurencji panowie!  Nie tylko maszynki do ddosów potrafią zdobyć graczy. ;)

Pozdrawiam! 

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Uzasadnij, dla czego niby mam wszystko w d***e :) ?

Bo nie ma dżemu i nie potrafisz poprawnie napisać dlaczego.

#topic: serwer jest... dziwny. Niby zarabiacie wielkie pieniądze, a nie potraficie sobie webmastera na zlecenie wziąć i 3 stówek rzucić na dobrą stronę WWW, a nie ControlCraft (który swoją drogą jest chu*owy)?

Poza tym, estetyka pluginów jest taka, że pożal się Boże. Epilepsji od kolorków, pogrubień i podkreśleń można dostać. Zero jakiegoś wyczucia. Jak można zrobić taki syf na chacie. Przecież to jest obrzydliwe, patrzeć się na to nie da.

Grając na serwerze na komunikaty na chacie patrzę cały czas i jakbym miał przez 15 minut ciągle patrzeć na taki syf, to bym nie dał rady i wyszedł.

Poza tym, to logowanie premium, to wszystko generalnie jakoś na siłę zrobione. Raz mnie wrzuca na serwer non-premium, raz mnie loguje premium, ale też dostaję komunikat AuthMe. Wszystko na siłę, byleby działało.

Generalnie nic do samego serwera nie mam, nie wypowiem się na temat rozgrywki, bo nie gram na serwerach, ale wszystko wygląda nieprofesjonalnie i tyle.

5465845486.png

Opublikowano

Bo nie ma dżemu i nie potrafisz poprawnie napisać dlaczego.

#topic: serwer jest... dziwny. Niby zarabiacie wielkie pieniądze, a nie potraficie sobie webmastera na zlecenie wziąć i 3 stówek rzucić na dobrą stronę WWW, a nie ControlCraft (który swoją drogą jest chu*owy)?

Poza tym, estetyka pluginów jest taka, że pożal się Boże. Epilepsji od kolorków, pogrubień i podkreśleń można dostać. Zero jakiegoś wyczucia. Jak można zrobić taki syf na chacie. Przecież to jest obrzydliwe, patrzeć się na to nie da.

Grając na serwerze na komunikaty na chacie patrzę cały czas i jakbym miał przez 15 minut ciągle patrzeć na taki syf, to bym nie dał rady i wyszedł.

Poza tym, to logowanie premium, to wszystko generalnie jakoś na siłę zrobione. Raz mnie wrzuca na serwer non-premium, raz mnie loguje premium, ale też dostaję komunikat AuthMe. Wszystko na siłę, byleby działało.

Generalnie nic do samego serwera nie mam, nie wypowiem się na temat rozgrywki, bo nie gram na serwerach, ale wszystko wygląda nieprofesjonalnie i tyle.

Tutaj sie z toba zgodze, strona juz jest w trakcie tworzenia i caly server jest przepisywany na nowo ;) Estetyka jest ch***wa, wiem i poprawiam :)

mca.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@FGStef

Na filmiku widać, że biegacie na huzuni, jetsem przeciwnikiem cheatów a jeżeli administracja używa to chyba świadczy o tym, że wspieracie cheaty, albo banujecie graczy za coś co sami też używacie.

Dowód: https://www.youtube.com/watch?v=pbC64-e0Jpo

- Też zauważyłem duży spam administracji związany z sprzedaży rang/przedmiotów za skiny w CS:GO

- Animacja MOTD często się wam rozlatuje, też tak miałem początkowo (źle skonfigurowaliście plugin AnimatedMotd)

- Na ts3 potrzebowałem pomocy związanej z serwerem, czekałem ponad 4h i nic, więc opuściłem ts3

- Serwer był czasami Offline

- Na wcześniejszej edycij administartor zabijał cheatera, a następnie banował - miałem taki przypadek, że okazało się iż nie mam cheatów,(lagi neta) ban został zdjęty a eq stracone.

*Nie wiem jak jest z tym zabijaniem na tej edycji.

Ps.Większość graczy EasyHc uważa, że serwer jest tylko pod kasę.

Najbardziej wnerwiał mnie ten spam administracji na chacie w celu nadania ranki/przedmiotów za skiny cs:go co świadczyło, że Administratorowi zależy tylko na $

Gorszej nazwy dla serwera nie da się wymyślić łatwycieżki, czy to ma sens ?

minecraft.jpg
Opublikowano

@Up.

Wyobraźmy sobie sytuację kiedy to admin chce sprawdzić czy gracz posiada Tracera lub radar. Ja będąc M+ na easyhc.pl zakopywałem się głęboko pod ziemią i czekałem aż gracz do mnie zejdzie (jeżeli posiada cheaty). I pytanie do Ciebie jak miałbym zobaczyć czy skopije się idealnie na mnie? Albo czy nie poszedł sobie? Bez X-Raya czekałbym rok na niego...

Zauważ też że na filmach z mchc lub skkf gdzie administracja łapie cheaterów widać że używają oni cheatów więc raczej na każdym serwerze tak jest :)

(Pisane na szybko mogą wystąpić błędy)

Opublikowano

Brawa dla adminów za bardzo dorosłe zachowanie. Typ wchodzi na prywatny teamspeak i spamuje waszą reklamą w prywatnych wiadomościach. Chyba niżej już nie można upaść.   http://scr.hu/2w2m/m3dtp .

Daj mi jakis dowod, ze ta osoba nalezy do mojej ekipy.

mca.png
Opublikowano

Mam pytanie, bo chętnie bym zagrał na tym serwerze. Ale myślę że się teraz nie opłaca, bo już kilka dni minęło. Kiedy będzie nowa edycja? Ile tak przeciętnie trwa 1 edycja?

Czy jest sens zaczynać teraz, czy czekać na new edycje?

@Edit

Jadnak po odpowiedzi admina, mam zamiar grać, robię dzisiaj nockę. Ktos prowadzi rekrutacje do gildii? ;D

Opublikowano

Gram na serwerze, bardzo dobra konfiguuracja, dużo graczy, fajny drop, jednak jest on zrobiony trochę dla kasy. :/ Vip ma za dużo przywilejów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie polecam serwera gdyż:

- Nie zajmują się serwerem a graniem w CS:GO

- Serwer często OFFLINE (podobno teraz też)

- Specjalne przedmioty ze skrzynek które są za $$$

- Drogie VIP'y

- Chwalą się, że mają dużo autorskich wtyczek, tak naprawdę je kupują np. AnimatedMOTD, albo na gildie plugin funnyguilds za darmo (usunęli treść z komendy /funnyguilds)

- Nie potrafią zrobić prawidłowo wydarzenia "Eventu"

Przykład:

- Wczoraj o 20 TurboDrop miał być, był ? NIE

- Aukcje kilka razy próbowali zrobić i za każdą razom wywalało wszystkich graczy

Serwer często pada i będzie padał, jeżeli nie potrafią serwa ogarniać a grają tylko w CS:GO i się obijają.

Streszczenie mojej wypowiedzi:

- Brak zaangażowania ze strony administracji, oni wolą grać w CS:GO

- Większość wydarzeń jest nieudanych, a jeżeli się udają to nie zyskują nowi gracze a tylko ci co grają od początku edycji. np. wydarzenie Aukcje.

- Administracja nawzajem się wyzywa na chacie globalnym.

- Niestabilny serwer (często OFFLINE)

- Serwer tylko pod kasę.

minecraft.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...