Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Dobry i tani hosting dla 40 graczy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, szukam wydajnego hostingu z w miare wygodnym panelem obslugi. Musi byc niedrogi i spełniac takie wymagania jak: mozliwosc podpiecia ip do serwera, 40 pluginów musi wytrzymac conajmniej bez spadków tpsow, dostep do ftp i inne standardy. Używałem pukawki wczesniej  i cóż nie jest ani dobrze ani zle wiem ze moze byc lepiej dlatego zwracam sie tu bo moze macie jakies wiesci o nowych promocjach ze swiata hostingów. Myslalem nad fiberhostem za 50 zł ale na tak mały serwer po co az tyle mi ramu, lecz jesli mam zaplacic za 3 czy tam 4 gb ramu 45 zl to juz wole tego fibera...

Help

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

a ten pakiet universal z enderchestu za 14 zl bez limitu ram i graczy to jakis fake?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRafix1423

ta ale ja pytalem o konkretnie tą oferte universal/ kogos kto ją testowal /ma, jest bardzo interesująca nawet jakby były sporadyczne lagi nawet przy tych 40 osobach... 14 zł to naprawde niewiele dorzuce sobie do tego hosting 15 zl rok i takie prowadzenie serwera na prawde mi sie oplaca

no i nwm czy na tym universalu da rade połączyc ip serwera x.ench.pl z jakims ip typu lol.pl

Opublikowano

To na ender chest to jest ścierwo... 1 wielki fake a co do ip. jeśli chodzi ci o np : mójserver.pl/net/eu czy coś to musisz kupic osobno, polecam tak samo jak trequs microvps, mamy tam servery i dzialają bardzo fajnie

Opublikowano

@patry3k

wiem ale mam ograniczony budżet jakims wielkim bossem odnosnie tworzenia serwerow nie jestem ale swoje wiem. Widze oferte za 14 zł niby bez limitu graczy i ram (32gb limit) to czemu mam sie pakowac w jakis vps. Ip normalne umiem sobie zalatwic polączyc itp z pukawką nie było problemów a tu to nie wiem. Przy takim układzie 2 smsy do itemshopa własnego (nie wiem czy nie blokują podłączenie własnego) i bym mial oplacony serwer strone i nawet reklame bym mogl dac gdzies...

Opublikowano

No wlasnie i  w tym zecz. na vps musisz postawic swoje www item shop itp. a na hostingu akurat jest juz to wbudowane, niestety ceny są masakralnie drogie i jest to nie opłacalne jak juz naprawde chcesz utrzymac te 30 graczy to wez pukawke za 28 zl bi chyba trwa promocja

a potem jak ci się uda, będziesz miał ekipe to kup coś lepszego :)

tylko jak juz to nie kupuj enderchest bo to gowno.. ja czekalem 1 dzien az mi server odpalili :) + te ceny............ te no limity to klamstwo

P.s. kup domene np na superhost ( jestem ze swojej .net zadowolony :) super support ) lub innej, wazne zeby nie na hostingu minecraft .. jak lvl up

bo tam 50 zl .pl a tu 1 zl  a co do hostingu.. bez domeny np mojserver.pl to bedziesz mial  mojserver.(Domenahostingu - minus..).pl

pozdrawiam Patryk

Opublikowano

@patry3k

Zdecydowałem sie na micro vps na próbe kupie pakiet 1 gb i poogarniam bo jest za  UWAGA 2.46 ZŁ co do domeny ja mam darmowe na home.pl.

@patry3k

a ile da rade udzwignąc osób na tym vpsie 3gb? razem ze stroną

Opublikowano

Te darmowe domeny są smieszne xD wzioł u mnie wlasciciel eu.. ale ja i tak kupilem .net na superhost :D

przemyśl to, ze vps to nie server minecrafta, trzeba go na minecrafta ustawic :) ale jest duzo poradników wez wiecej, 1 gb utrzyma 15 graczy [przy kilku pluginac bez lagów wez z 3

Opublikowano

@patry3k

to logiczne ze 1 gb i 1ghz to szału nie bedzie robiło, jako ze ja nie mam dośc doswiadczenia z vpsami dam sobie miesiąc na tym 1 gb i zobacze czego sie naucze. Dopiero jak będe pewny ze serwer wystartuje i ogarniam wszystko na tyle aby nie było niepotrzebnych spin kupie wiecej ramu. Na serwerze przez najblizsze 2 mies będe tylko ja, kolega i kolezanka .Ja sie zajme stroną, konfigurowaniem i spolszczaniem pluginów oni budowaniem :)

Do home mam zaufanie, jakbym potrzebował domeny .net to bym od nich kupił.

z tego co widze długa noc mnie czeka xD

dobra to byl troll ta oferta 2.46 ale za 10 dni xD chyba zakupie 1.5 gb ramu w takim wypadku

Opublikowano

Polecam hosting enderchest ;)
Tylko chodzi mi o oferte kupna RAMU, nie universal itp...

­

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@patry3k

mam jeszcze do cb pytanie kolego, jaka dystrybucje linuxa polecasz brać? ubuntu czy debian ? jakies konkretne wersje?

ale beka z tym linuxem vpsowskim jest xD

Opublikowano

weż xubuntu, ale tam nie dziala minecraft :)

ps jaki troll ? mają promocje na microvps.pl i tam jest ta promocja za 2 zł cos ;) 1 gb ram

Pozdrawiam patryk

Opublikowano

@patry3k

ale ta promocja to na 10 dni ;p taki chwyt marketingowy zastosowali.. 2.46 x 3 (dziesiatki) to wychodzi przeciez prawie na tyle samo bo 7.38. Sobie kupiłem ten serwer wziałem ubuntu 14lts minimal(myslalem ze będzie mniej mielił) okazało sie ze nie ma nawet podstawowych komend i wszystko updatowac musialem. Juz konczyłem tworzyc serwer a screen mi wywalił :screen is terminating podczas ustawiania ramu. Spigota 1.8 wrzucilem przez sftp i nie wiem co sie stało ale go nie trawi na 600 czy tam 700mb... to se pomyslalem ze zainstaluje 12.10 z którego od zawsze byłem zadowolony na pc no i tak próbować będe aż sie uda ;d

Opublikowano

@patry3k

nic nie rozumiem uposledzony ten linux jest jakis zadne polecenie typu add-apt-repository ppa:webupd8team/java nie dziala jesli nie wprowadzi sie najpierw apt-get install software-properties-common python-software-properties (to polecenie dzialalo na 14.10 na 12.10 o dziwo nawet to nie dziala (lol)) znow zmieniam wersje i zobacze czym mnie teraz zaskoczy.

Opublikowano

mialem ten pakiet na microvps [debian] 15 pluginów takich lekkich i przy 20 graczach 14tps ,potem kupilem serwer microvps play 3g ramu 1ghz 40 graczy 7 tps Następnie dokupiłem 1g ramu 45 graczy 13tps

nie polecam. procek był pomiędzy 40 a 55 i do tego z 1gb ramu brało.

teraz polecam ci csrv.pl masz pakiet premium 8gb ramu do tego ile chcesz slotów i jak ci mało ramu to piszesz do supportu i dostajesz np 14gb :) a cena się nie zmienia kupujesz po prostu psc za 30 zł

i masz w tym serwer,domene.itemshop,dynamiczna mape,craftbukkit,spigot,silnik pod mody itd

Mój Serwer Treningowy PvP IP APVP.PL

Opublikowano

@RedzioxD

craftserve nie wspiera adresu ip łączonego z domeną, tak samo nie idzie podpiąc własnego sklepu. Wreszcie udało mi sie odpalić mc... na 300mb ramu xD co do tych twoich tpsow nie wierze. poza tym microvps ma w ofercie play nie 1 ghz tylko 2x 2.5 ghz

Opublikowano

Czesc, szukam wydajnego hostingu z w miare wygodnym panelem obslugi. Musi byc niedrogi i spełniac takie wymagania jak: mozliwosc podpiecia ip do serwera, 40 pluginów musi wytrzymac conajmniej bez spadków tpsow, dostep do ftp i inne standardy. Używałem pukawki wczesniej  i cóż nie jest ani dobrze ani zle wiem ze moze byc lepiej dlatego zwracam sie tu bo moze macie jakies wiesci o nowych promocjach ze swiata hostingów. Myslalem nad fiberhostem za 50 zł ale na tak mały serwer po co az tyle mi ramu, lecz jesli mam zaplacic za 3 czy tam 4 gb ramu 45 zl to juz wole tego fibera...

Help

Zapraszam do kontaktu na [email protected] (podając login konta na Pukawka..pl i link do tego posta)

Dostaniesz serwer na 14 dni do testów z wybranej przez siebie oferty ze strony http://maxcraft.pl

Serwer oczywiście będzie można po testach przedłużyć.

Dzisiaj starują też szalone podczas których można zakupić lub przedłużyć serwer za 50% ceny.

Po co się pytać, czy kupować kota w worku skoro można samemu sprawdzić jakość usług.

(ps. Dobry i tani nigdy nie idzie w parze. Może być w normalnej cenie i dobry, ale nigdy dobry i tani. Ta zasada odnosi się do wszystkiego na świecie).

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Ja tez miałem brac na pukawce, no ale wybraliśmy micro :) polecam jednak też tą pukawke jak juz hosting bo mi raz utrzymala 300 botów na lekkich lagach ;>)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...